Keresés

Részletes keresés

Műhód Creative Commons License 2007.07.03 0 0 2588

Na mi is hazaértünk.

Kint voltunk 12 napot.

Jó volt.

Szokatlan az itthoni meleg.

Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2007.07.03 0 0 2587
Omlásveszéllyel riogatnak és elég logikusan hangzik.
Előzmény: cingi (2586)
cingi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 2586

Valaki esetleg bevállalta már titokban, hogy megmássza a Kysel lezárt szakaszát? Ugy néz ki a mászóvasak még a helyükön vannak....

cingi Creative Commons License 2007.07.01 0 0 2585

A hétvégén kint voltunk a paradicsomba. Cingo-ból mentünk Klástoriskóig a kéken a gerincen(nem a Hernád mellett), onnan a Nagy Kyselen keresztül a Klauzy-tóig, majd vissza a Tomasovska Belán. Elég kevés a víz a kanyonokban, eső nem esett. Viszont elég tisztességesen elfáradtunk. A klauzy mellett eléggé ki van ritkitva az erdő, nem a legszebb látvány. Jó pár állatot sikerült lencsevégre kapni, majd teszek fel fotókat.

A Stratena-Píla közötti uton viszont mindkét irányból behajtani tilos, javaslom a Gemerska Poloma-Igló közötti utat. Talán egy kicsivel még rövidebb is.

Gyorsítják a haladást az új elkerülő szakaszok is(autóutak) Rozsnyóig.

Amugy nem voltak sokan, csak néha találkoztunk emberekkel. 

Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2007.06.28 0 0 2584
A Hernád mellett már szép, rendezett a környék, a cigánytelep a buszfordulónál van, nagyon hangulatos, bár én csak autóból láttam, az a biztos. ;-)
Előzmény: cingi (2583)
cingi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 2583

Üdv mindenkinek!

Egy kérdésem lenne: Ha Cingo-ból akarok a Klástorisko-szakadékhoz menni a Létánfalvi malomnál mindenképp át kell gázolnom a romákon, vagy csak ha véletlenül kikeverednénk a piroson a "romska osadáig?

Awill Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2582

Üdvözlet mindenkinek,

az elmúlt hétvégén én is beléptem a SzP-t (valamennyire) ismerők sorába.

A Velky Sokollal vigyázat!

Tegnapelőtt jártuk végig: az átlagosnál több víz zúgott benne, a patakmederbeli optimális út megtalálása mint fejtörő és a nedves hidak, fatörzsek voltak jellemzők.

Ezzel együtt is (vagy épp ezért!) nagy élmény volt.

Napi egy-két eső vagy zápor fordulhat elő mostanában, bár nem az egész SzP-ra kiterjedően. 

Előzmény: Műhód (2581)
Műhód Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2581

Köszi.

Akkor most talán megússzuk szárazon.

Előzmény: zebrina (2580)
zebrina Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2580
A Velky Sokolban is száraz patakmedereken keltünk át, senki nem ázott el följebb sem, ahol volt valamennyi víz.

Előzmény: kensa (2579)
kensa Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2579
alig csörgedezett a víz a Sucha Belában, nem volt szükség váltóbakancsra, és a dagonyázást is megúsztuk
Előzmény: Műhód (2575)
Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2578
Legvalószínűbb talán, hogy a Dunajecen kajakoznak. Az elképzelhető, hogy itt mégis megszüntették a kajakozást a rendszerváltás óta. Még a téli sífutás is érdekelne ugyanitt, a régi könyvben az is benne van.
Előzmény: Műhód (2577)
Műhód Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2577

Néha látok vadvizi kajakokat a podlesoki kempingben.

A vendégek autóinak tetőcsomagtartóján.

Lehet, hogy lemennek velük a Hernádon, de tuti,

hogy semmilyen szervezett vízitúra nem volt az utóbbi években.

Néhány bedőlt fa évek óta eltorlaszolja keresztben a folyót.

Nem lenne nagy kaland átvágni őket.

Bárki, aki vizitúrát szervezne, szerintem azzal kezdené, hogy akadálymentesítené

a Hernádot...

Előzmény: Jeon Ji Hyun (2576)
Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2576
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán lehet-e (szervezetten vagy méginkább egyénileg), a régen kiadott könyvben benne van mint lehetőség, de azóta lehet, hogy változott (pl. itt is írnak erről).
Előzmény: pancso (2572)
Műhód Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2575

Két nap is valami!

Mekkora a vízállás a Sucha Belán?

Előzmény: kensa (2573)
Műhód Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2574
Nincs.
Előzmény: pancso (2572)
kensa Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2573
hihetetlen volt!ilyen szép helyen még nem jártam.sajna csak két napunk volt túrázásra, így csak keveset láttunk a paradicsomból (hernád áttörés, sucha béla), de így is felejthetetlen élmény marad. remélem még lesz lehetőségem visszatérni és minden utat bejárni. éljen a szlovák paradicsom!
Előzmény: Műhód (2571)
pancso Creative Commons License 2007.06.18 0 0 2572
Valaki tudna esetleg szolgálni infóval, hogy van-e szervezett "evezésféle" a Hernád-áttörésnél? Utóbbi években minden évben egyszer (Isel, Soca, Tara) voltam raftingolni, idén is jó lenne, de ahogy olvasom, Szlovákiában a Béla (mint fő raftingfolyó) csak június elejéig evezhető, szóval az nem jöhet szóba. Segítséget előre is köszönöm.
Műhód Creative Commons License 2007.06.17 0 0 2571
Na milyen volt?
Előzmény: kensa (2570)
kensa Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2570
köszi, mi egy óra múlva indulunk, én még nem jártam arra, szóval nagyon várom már, hogy odaérjünk, nagy élmény lesz!
Műhód Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2569

Szent Iván éjjelén Podlesokban rajzanak a szentjánosbogarak!

(Ha nem esik az eső)

Műhód Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2568

Kilenc nap múlva szeretnénk indulni.

A vízállás csak a Sucha Belán, a Pieckyn és a Velky Sokolon érdekes.

(Száraz völgy, Piecky, Nagy Sólyom-völgy)

Ha Podlesoknál nem átlátszó a Velky Biela Voda (Nagy Fehér Víz) akkor célszerű váltóbakancsot vinned a fent említett kanyonok megmászásához.

Egyébként ilyenkor sincs semmi probléma a terepviszonyokkal.

A Hernád és a Kolostor szakadék (Klastorisko roklina) valamint a Zejmár szakadék és a Fehér patak és a Sólyom-völgy (Sokol) nem vízállásfüggő.

Talán még a Kyseleken okozhat problémát a magas vízállás.

Egyébként nagy buli, ha sok a víz.:)))

meg a Sólyom-völgy ne

Előzmény: kensa (2566)
Oroszlánszagú Richárd Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2567

Azon gondolkodom, hogy kell-e láthatósági mellény az útszéli pisiléshez?

Amikor nem igazán szeretem, ha mindenki engem néz...

kensa Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2566
köszi az infót, esetleg tudsz vmit a mostani vízállásról? vagy ha vki más járt a paradicsomban mostanában, mik a tapasztalatok a terepviszonnyal kapcsolatban?
Előzmény: Műhód (2565)
Műhód Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2565
Én úgy értelmeztem amikor olvastam erről, hogy annyi mellénynek kell lennie az utastérben, ahány utas van az autóban.
Előzmény: kensa (2564)
kensa Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2564
sziasztok!

a láthatósági mellénnyel kapcsolatban lenne egy kérdésem. korábbi hozzászólásokban két verziót is olvastam, egyik az volt, hogy a szlovákoknál minden utasnak kell mellény, másik pedig csak annyit említett, hogy az utastérben kell lennie a mellénynek. most akkor melyik a hivatalos verzió?
előre is köszi a segítséget
pna Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2563

Köszi, tényleg arra gondoltam!

Előzmény: terence68 (2562)
terence68 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 2562
Nem ez a falu végén van az utolsó elötti ház vele szemben van egy büfé. A ház neve chata pila ha beütöd a keresőbe két ház jön fel és a faház az amiben mi voltunk. Sajnos én irodán keresztül foglaltam igy elég borsos volt. De ha közvetlenül foglal az ember 3000korona/nap a ház. Mi kilencen voltunk és kényelmesen elfértünk. Amire te gondolsz az a piecky gerendaház a szlovák paradicsom lap.hu-n találsz róla magyar nyelvü leírást.
Előzmény: pna (2561)
pna Creative Commons License 2007.05.31 0 0 2561

Szia!

Ez az a faház ami a körparkoló közelében van és új építésűnek néz ki?

Mennyi volt ott a szállás?

Előzmény: terence68 (2558)
zebrina Creative Commons License 2007.05.31 0 0 2560
Mi május 11-14-ig voltunk kint a Szlovák Paradicsomban.
A Hernád-áttöréshez Podlesokból indultunk, ott mindenkitől beszedtek fejenként 40 koronát, rendes jegypénztárban, és a magyarul beszélő hölgy igen nyomatékosan rá akart minket beszélni a Sucha Bélára. Mondtuk, mi most a Hernádhoz megyünk, de még utánunk is kiáltott, hogy a Sucha Béla nem arra van!
A túra másik végén, Cingovban nem láttunk jegyszedőhelyet.
Másnap a Velky Sokol volt az uticél, annak a bejáratánál egy üres bódé jelezte, hogy itt valószínűleg szintén lehet jegyszedés időnként.

Előzmény: Törölt nick (2559)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2559
Lehet, hogy ez magánz volt, de az tény, hogy elvileg van belépti díj a Paradicsomba. Igazából csak a főszezonban és csak a legnépszerűb utakon szokták szedni. Tavaly pl. a déli oldalról Mlynky felől mentünk és arra jöttünk vissza, három nap alatt sem láttunk "jegyszedőt"
Előzmény: vmaast (2557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!