Ja nem, persze. Sokat járok Magyarországon, ott is éltem sokáig, megszoktam már hogy az emberek indulatosak. Igy volt ez a kommunizmusban is és csak lassan fog megváltozni. Nyilván a sok évtizednyi állandó változás, elnyomás eredménye. De vannak azért biztató jelek itt-ott. Mindenesetre nagy-nagy türelemre van szükség, nem lehet azonnali eredményt elvárni. Egy évtized történelmi léptékkel mérve semmi a felhalmozódott szociológiai problémák megoldására. Azért remélem az ilyen szélsőséges gondolatvilágot képviselő elemek mint akik itt is megnyilvánulnak, továbbra is csak marginális szerepet fognak betölteni. Az EU integráció bizonyosan segiteni fog ebben.
Akarom mondani: [...]nem ugy mint egyesek - pl. te -, akik odatoljak a kepuket a masok altal felepitett orszagba, es onnan szidjak a hazajukat, amit olyan emberek epitettek LE, mint amilyenek ok maguk is.
Sajnos meccsnyerésről szó sincs éppen, már csak azért sem, mert topic-ot tévesztettél.
Valójában te a "Mi neked Magyarország" topic-ot írtad. Tulajdonképpen létre is lehetne hozni és ott nyugodtan mindenki leírhatná azt, hogy neki Magyarország azonos azzal, hogy állandóan kaptárakat lopnak, ávós határőrök ma is mindenkit géppisztollyal tartanak vissza a határátlépéstől, egyébként is köröskörül mindenki vagy komcsi, vagy seggfej, mert ugye megmérgezték az agyát a komcsik, továbbá lusta, mert mé g mindíg nem amerikában dolgozik programozóként, vagy McDonald's-es mosogatóként (persze az ilyenből manager is lehet valamikor).
Akik meg olvassák, azok ugyanúgy reagálhatnának rá, mint azt palozc is megírta, mikor leírta, miket gondoltak amerikaiak a hülye és információhiányon, vagy tudatos ferdítésen alapuló, innen kiollózott hozzászólásokról.
Pl. az ávós határőrökről nekem eszembe jutna nagyapám testvére, aki véletlenül éppen New York-ban "tengette" élete nagy részét, aztán mégis hazajárt a hatvanas években, pedig kapitalista volt (saját tulajdonú papír-írószerbolttal rendelkezett), felforgató tevékenységet végzett (pl. rendszeresen küldött nekünk amerikai zászlóval, vagy Szabadság szoborral díszített ceruzát, ezzel is aláásva a kommunista népbutítás hatékonyságát), sőt még a testvérét is (nagyapámat) meg merészelte hívni az erkölcsi "fartő" kellős közepébe, akinek ezután jó élményei merészeltek lenni és nem azzal jöt vissza, hogy "fúj Amerika!".
De ugyanígy eszembe juthatna a család többi tagja ( nagyapámék heten voltak, akikből hatan, nagyanyámék négyen, akikből hárman "támolyogtak ki") és persze az is, hogy ismerem őket, pedig én először 1984-ben jártam csak a "vadnyugaton", vagyis Ausztriában, tehát valahogy biztos átverekedték magukat a szögesdrótokon, no meg a golyózáporon.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem voltak olyanok, akiket mindenféle mondvacsinált indokkal nem engedtek be (pl. kitalálták, hogy felforgatni szeretne, aztán bizonyítsd, hogy nem), de ez ma is így van, pl. az USA-ban is, ahol a nem beengedéshez elég, ha azt hiszik, hogy feketemunkás szeretnék lenni, aztán bizonyítsam, hogy nem.
Szóval vicces az, ha valaki ennyire a (nem is közel-) múltban él, különösen vicces, ha ezt úgy teszi, hogy néha jár is otthon, aztán mégsem lát semmit.
Magyarországon kaptárat is lopnak, igaz nem az összeset lopták még el, mert méz azért van valahonnan még mindíg (no meg volt is).
schgy
pistagazda, csakis azert nem mondom, hogy oltari nagy paraszt vagy (nevedhez hiven), mer ezzel sertenem a dolgos magyar foldmuveseket!
Fenyegetozzel ("ti is megkaphatjátok ugyanezt") otthon, a szomszedodnak - az majd jol beveri az orrod! Az a jo amerikai modi. Erobol. Csak nem ertem mit kifogasoltok akkor a terroristak modszereink? Azok is csak erobol "politizalnak". Ja, hogy ezt azert kellemetlen nektek, mert ti vagytok a szenvedo alanyai? Sorry. Ilyen a vilag.
Es milyen meccset nyertel te? Hol van itt meccs? Latod, errol meseltem neked! Ez itt a veres valosag, te meg csak azt hiszed, hogy sztorizgatunk itten, meg irigyek vagyunk ratok!
"a maga részéről szeretném élvezni[...]az itteni nyugalmat"... Hat azt elhiszem, hogy _szeretned_! De a helyedben en inkabb rettegnek, mert lehet, hogy a te segged alatt fog robbanni a kovetkezo bomba. Ha valaki nyugodt lehet itt, akkor azok mi, magyarok vagyunk, mert mi nem vagyunk olyan arrogansok es onteltek, hogy kivivjuk mas nepek utalatat. (Pedig hidd el, itt a kornyekunkon mindenki kapna a legkisebb alkalmon is!)
Es nyuodj meg, mi epitgetjuk itt a magunk kis orszagat. (Nem ugy mint egyesek - pl. te -, akik odatoljak a kepuket a masok altal felepitett orszagba, es onnan szidjak a hazajukat, amit olyan emberek epitettek, mint amilyenek ok maguk is.) Remeljuk jobb lesz, mint Amerika...
"Persze de nem annak aki ott született,"
Tehat az alapjan kulonbozteted meg az embereket, hogy ki hol szuletett. Ha en avos vagyok, akkor te naci. A kulonbseg csak az, hogy en csak szeretnem, hogy aki gyalazza az orszagot, az ne lepjen be, addig Amerika megvalositja a naci emberszelekciot. A zoldkartya igenylo lap nem mas, mint egy naci ubermensch teszt!
A gyengebb genkeszletu menekultek meg elpusztulnak egy lezart kamionban... Ez az a szep vilag, amirol ti beszeltek!
Ávós határőrnek ugye most az USA-beli (no meg az angliai) Immigration Office-t hívod, mert az valóban megszabja, és nem csak képzeli, hogy "ki léphet be az országban s ki nem", ellentétben azzal, akinek ezt írtad.
Neki max. óhaja lehet, hogy egy magyarbashing-gal foglalkozó ember ne nagyon jöjjön Magyarországra. Ez egyébként ugyanolyan természetes, mint amikor halom&Co nem örül annak, bár ugyanígy nem tehet ellene semmit némi anyázáson kívül, hogy az amerikabashing-olók meg az USA-ba jönnek "levegőt rontani".
schgy
Te megleckeztettel itt barkit is? Fogjatok le, mert halalra rohogom magam...!
Az egyetlen amit itt bizonyitottal az az volt, hogy alomvilagban ringatod magad, amibo nem hagyod, hogy kirangassanak. Hat, akkor tovabbi edes almokat a Matrixban, Cypher!
Nagyon rendesek vagytok, köszi a segitséget, a jószándékot. Nagyon szégyenlem magam, de be kell vallanom, hogy én is itt vagyok kint USA-ban. Nagyon is jól érzem magam, élvezem a szakmámat, most jöttem fel a beachről, az idő is szuper itt Dél-Kaliforniában, ma melegebb volt mint bármikor augusztusban. Nem hogy 40K de az idén 150k is össze fog jönni, tudományos szoftvereket fejlesztek.
Nem szoktam fórumokba irni, de véletlenül észrevettem néhány tudatlan emberke (TheRedGuy, Architectural Student, neaadam or whatever) agressziv, irigy hozzászólásait és nem tudtam megállni, hogy ne leckéztessem meg őket egy kicsit. Szerencsétleneknek fogalmuk sincs róla, Amerika mi is tulajdonképpen és mi a különbség a két világ között.
Vata ! Lehet, hogy én is hazamegyek egyszer Magyarországra, de ezt nagyon meg kell gondolnunk. Szerintem csak akkor érdemes azt csinálni, ha olyan anyagi helyzetben van az ember hogy nem nagyon függ többé az ottani körülményektől. Nagyon zavar otthon a jogbiztonság hiánya, a gyenge orvosi ellátás, a gyenge közbiztonság (100 kaptáramat lopták el!!! :-))) stb. Viszont mégiscsak ott vagyunk otthon. Azt hiszem én ingázni fogok. A teleket itt töltöm, a nyarakat meg ott.
Sorry again and good luck.
God Bless Hungary and America !!!
A szabadsagunk mart tulsagossan megcsorbult; Szerintem tulzasban viszik a biztonsagi intezkedeseket. Sajnos a fekete lelku muzulman terroristak elertek celjukat.
A dolog egyik magyarázata kétségtelenül az lehet, hogy Amerikában stabilitás volt és van. Itt soha nem volt idegen megszállás, különféle beteges ideológiák emeberekre történő rákényszéritése, stb. Itt van olyan pénz (pl a negyeddolláros) mely vagy 80 éve változatlanul van használatban. Te mire mennél ma Mo-n egy a 20-as évekből származó pénzdarabbal? Azért ez sokat számit abban, hogy milyen az emberek mentalitása. A magyar ember hajlamos akkor sem hinni a hivataloknak, amikor azok nem mondanak semmit. És jó okkal. Az átlagamerikai elhiszi, hogy a kormány és a hivatalok általában azért vannak, hogy őt szolgálják, és nem is mindig téved. Amellett Amerikában eléggé elterjedt a pragmatikus, gyakorlatias gondolkodás. Ha felbukkan egy probléma, megoldják. Lehetőleg a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb módon. Kétségtelen, hogy ez nem mindig sikerül, de legalább megpróbálják. Ami a rendőrséget illeti, az itt sem tökéletes, de viszonylag normálisan keresnek, és az egyenruhát megbecsülik az emberek. A hozzáállásuk is egészen más mint Mo-n. Nem érdemes rendőrrel kekeckedni Amerikában. Egyébként alapvetően azt lehet mondani, hogy aki hajlandó szorgalmasan dolgozni, van benne egy kis ambició és értelem, az nem fog éhenhalni Amerikában. Van egy ismerősöm, néhány éve jött ki Mo-ról, nyelvtudás, különösebb képzettség nélkül. Miután nem volt sok választása, elment dolgozni egy McDonaldsba 5-6 dolláros órabérért. Aztán megtanulta a nyelvet, szorgalmasan dolgozott, ambiciója is van, nem is teljesen hülye, most már menedzser és évi 40 ezer körül keres. Ugyanakkor sok élhetetlen marha aki itt született, képtelen élni a lehetőségekkel, inkább bűnözik vagy segélyért áll sorba, aztán nyafog az intézményes rasszizmuról, mert az könnyebb. Szóval Pista, tényleg könnyebb és egyszerűbb az élet Amerikában, de azért én mégsem javasolnám, hogy kigyere. Egyrészt azért, mert lehet, hogy nyernél valamit, de biztos, hogy elvesztenél valami mást, ami lehet, hogy többet számit mint amit nyersz. Magyarán lehet, hogy jobban fogsz élni, de nem biztos, hogy boldogabban. Másrészt, ha minden legalább szemernyi józan ésszel rendelkező és dolgozni hajlandó ember otthagyja Mo-t akkor nem lesz semmi remény arra, hogy valaha is jobb legyen ott. Tudom, nincsen sok erkölcsi alapom arra, hogy ezt mondjam, hisz magam is kinn élek, de hazakészülök állandó jelleggel, és ha Isten is úgy akarja, meg egyszer össze tudok végre kaparni egy kevés pénzt adósságcsinálás helyett, akkor megyek...
Tegnap lattam egy filmet a teven "Deliberate intent" cimmel. A valos tortenetet egy konyvbol vettek. Egy bergyilkos megol egy fekete csaladot. A nyomozok elfogjak, meg is kapja a bunteteset. Egy "Hogyan legyunk bergyilkosok" jellegu konyvbol tanulta, hogy hogyan vegezze a "munkajat". A aldozatok csaladja beperlik a konyv kiadojat. A vedelem persze a szolasszabadsagra hivatkozik, hogy ok nem felbujto muvet adtak ki hanem egy szorakoztato fikciot. Vegul is a kiado elveszti a pert mert a vadlonak sikerul bebizonyitani az eskudtszek szamara, hogy egy ilyen kezikonyv az nem szorakoztato mu, hanem azzal "kifejezzet szandek"kal irodott, hogy valaki kovesse a benne talalhato utmutatast. Ez volt az USA-ban az elso olyan per, ahol egy kiadot megbuntettek a mu miatt, amit kiadott.
Most, hogy a szeptember 11-ei mertenyletek utan mindenfele biztonsagi intezkedest vezetnek be figyelnek a polgarjogi harcosok, hogy a szemelyi szabadsagjogok nehogy tulsagosan csorbuljanak. A szolasszabadsag ( first amendment) mindig is nagyon fontos es alapveto jog volt itt az USA-ban. (filmbeli vadlo ugyved eredetileg csak olyan pereket csinalt, melyben furcsa nezetekete vallo emebereknek vedte a szolasszabadsagat.) Kivancsi vagyok, hogy mennyi es milyen jogok fognak a biztonsag oltaran felaldozodni.
Hát pajtás veled se jutok messzire, nem is nagyon értem miket irkálsz. Az biztos, ha valamit ellopnak, azt nem tudom vinni sehova. Isten áldjon, te se tudod, hogyan kellene rendet csinálni, csak bujod a sok papirt.
A fellegekben:
Ajanlom figyelmedbe az eredeti tokefelhalmozas tortenetet Amerikaban. Jo sok vagyon szarmazott ott is szurke forrasokbol. Csakhogy a ketes eredetu ujgazdagok elkezdtek felteni a vagyonukat, es torvenyert kialtottak! Igy alakult ki a torveny.
Vissza a foldre:
Ha a tejet nem is, de a mezet, meg a gyumolcsot szivesen kivinned a Becsi piacra, ha BEENGEDNEK! Es ezert eselyegyenlosegrol nem beszelhetunk.
Az eszed tokja ! Le tudnám én adni a mézet, de ellopták a kaptárakat a méhekkel együtt. Hogy a rossebbe vinném át a tejet kétszer naponta Ausztriába ? A téeszelnök meg a bandája mindenre rátette itt a kezit. Nem a nyugat nyom el engemet hanem a hülyeség meg a sunyiság. Gyere mán le a fellegekbül oszt egyszerű dolgokon törd a fejed mer amikről firkálsz azokba te sose fogsz beleszolni. Nem kéne nekem semmi nagy dolog csak hagynának nyugodtan dolgozni. De mindig mindent ellop vagy elvesz tőlem valaki. És ezek mindig itteniek. Mér nem ezen gondolkodsz ? Te biztos tanult ember vagy.
Meg olyanokat is lehetne kerdezgetni, hogy:
Milyen vedovamokkal vedik a belso mezogazdasagukat a kulsovel szemben? Mekkora indulotokevel rendelkezik egy Amerikai farmer, es mekkora teruleten gazdalkodik?
Kapisgalod mar, hogy a te helyzeted is csupan nagy kozgazdasagi osszefuggesek aldozata? Kapizsgalod, hogy ha szabadon vihetned at a tejedet Ausztriaba, akkor esetleg jobban elnel? Kapisgalod mar, hogy mik azok a gazdasagi eszkozok, amikkel a nyugat elnyomja a keletet?
"...mert nyilvan erzik, hogy nincs igazuk, es a tenyekkel nem lehet vitatkozni."
Tényekkel? hogy oda nem rohanjak!
eddig semmilyen tényt nem írtál le csak buta ostoba magánvéleményt, amivel nem lehet mit kezdeni.
Ha valaki nem hagyja magat eszervekkel meggyozni, hat tolem maradjon meg olyannak amilyen.
csak nem arra gondoltál, hogy leszünk egypáran (én speciel Magyarországról) kiknek a te értelmetlen jelentéktelen, hozástolásaid következtében megváltozik Amerikáról alkotott jó és rossz képe?
Majd amikor az o segge alatt robban fel egy terrorista bombaja talan rajon, hogy igazam volt.
A te popsid alatt is felrobbanhat egy bomba és akár egy ártatlan gyermek alatt is és akkor mi van? Szerintem mindenkinek joga van az életre (legkevésbé bármilyen nézetét való fanatikusnak)
Tovabbi jo rettegest mindeninek amerikaban a terroristaktol! Amig ilyen a mentalitasotok, es ennyire vagytok nyitottak, addig minden okotok meg is van ra.
Mivel én Mo.-on élek lásd itt is élnek fogyatékosok, de én nem kívánok senkinek rosszat. De ha valaki azért szeretne megsémisíteni mert a szabadságot képviselem, vagy nem tetszik a magasságom, esetleg a korommal van baja ara az esszem azt mondja bocsáss meg neki de ha esetleg a családomat bántja valószínű (biztos) hogy nem ülnék ölbe tett kézzel.
...freud-i eliras volt (mar ha tudod mirol beszelek).
Bocsássd meg nekem de nem tudom miről, kiről írsz részletezd mert mi nem vagyunk ennyire felvilágosultak esetleg csak nem a jó öreg Sigmund Freudről?
Nem vagyok amerikai de mégis rettegek mindig mer nem tudom hogyan jövök ki a következő évben. Olyanokat kéne kérdezgetni az amerikaiaktól hogy hogyan van az hogy még az ajtót sem kell bezárni ha nem négerek laknak. Mennyi ott a rendőr fizetése ? Miért van az hogy itt engem büntetget nem a tolvajt, a tolvaj meg a pofámba röhög. Az APEHos detto. Miért nem tudom a tejet leadni, csak azok akik benne vannak a pixisbe. Ha majd ezekre az egyszerű dolgokra tudod a megoldást, akkor üldözzed a gazdagokat meg a rendszerüket. Itt még sose volt jó világ csak a csirkefogóknak.
"a kérdés azért jogos mert a magyar mentalitáshoz hozzátartozik a pesszimista hozzáállás"
Persze, a Magyar mentalitas pesszimista, aztan ha kikerul Amerikaba, amentalitasa hirtelen optimistava valik, es az Intel elnoke, Soros Gyorgy, sikeres atomfizikus valik az emberbol...
Ajanlott nemi pszichologiai alapvetesek olvasgatasa.
"Lopás viszont mindenütt van, ahol ember lakik, de elhanyagolandó abban az országokban (településekben) ahol az életszínvonal magas"
Ez mar egy ertekes gondolat, bar boviteni kell: A bunozes (a piti tolvajkodas, es a fehergalleros bunozes) elszaporodasa jellemzoen az eros, jol elo, felvilagosult kozepreteg hianyabol fakad. Jelenlete ebben az esetben torvenyszeru. Magyarorszagon nem letezik kozepreteg, mert a multik berpolitikaja miatt az ertelmiseg nagy resze is a szegenyretegbe tartozik.
Ajanlott szociologiai, es kozgazdasagi alapvetesek olvasgatasa.
Ugy latom, amerikai barataink kezdik a topicot a szemelyeskedes, es a vadaskodas fele elvinni, mert nyilvan erzik, hogy nincs igazuk, es a tenyekkel nem lehet vitatkozni. Sajnos, en is kaptam a dolgon (a hulyeseg ragados), es nem birtam megallni, hogy vissza ne szoljak. Hiba volt. Mindegy, megtortent.
Mindenesetre ugy latom feladatom itt egyelore befejezodott. Mocskolodasban nem kivanok reszt venni, az erdemi vitara pedig vitapartnereink nem kaphatoak. Ha valaki nem hagyja magat eszervekkel meggyozni, hat tolem maradjon meg olyannak amilyen. Majd amikor az o segge alatt robban fel egy terrorista bombaja talan rajon, hogy igazam volt. Sajnos, akkor mar keso lesz...
Tovabbi jo rettegest mindeninek amerikaban a terroristaktol! Amig ilyen a mentalitasotok, es ennyire vagytok nyitottak, addig minden okotok meg is van ra.
(A dehonesztalo megjegyzeseiteket pedig inkabb tartsatok meg magatoknak, mert azok akkor is csak titeket minositenek, ha engem illettek vele.)
goback, olyan kritikan aluliak a megnyilvanulasaid, hogy az szegyen minden amerikaira. gay pedig nyilvan te vagy es ez egy freud-i eliras volt (mar ha tudod mirol beszelek).
Bizonyitek? Hol?
A nevem tortenetesen teljesem mas okbol TheRedGuy, mint azt te szeretned. De mellesleg, ha tortenetesen szimpatizalnek a bolsevista ideologiaval, az feltetlenul azt jelentene, hogy hamis az amit mondok? Es hogy igaz amit te allitasz? Annyira demagog vagy, hogy az mar faj!
Kedves Pistagazda,
"Miért nem azon tépitek a szátokat, hogyan lehet tőlük megtanulni a hasznos dolgokat?"
a kérdés azért jogos mert a magyar mentalitáshoz hozzátartozik a pesszimista hozzáállás ezért folyik Amerikáról a vita. (+ az irigység) :(((( Ugyan megtehetné az USA, hogy az Afganisztánba, Oroszországba, egyéb Afrikai országokba küldött segélyeket szétossza az országon belül, de nem teszti úgy gondolja hogy az elég magas segélypénzt amit szétoszt oprszágán belül elegendő kell hogy legyen. Igaz és nem vitatom, hogy vannak esetek, mikor úgy süllyed le valaki a nyomor szintjére, hogy ő maga nem tehet róla, de az esetek többségében ez nem igaz és állítom, hogy ha diplomás az illető és ha esetleg elfogadna egy alacsonyabb szintű álast, megélne belőle. Állás van bőven, és Amerika eltudja látni az ezer számban érkező menekülteket is.
Kedves Abszolút Nulla,
A Vallást nem az államban kell megvalósítani hanem az emberekben, és ez sikeres! Az olysokszor emlegetet középkorban, viszont nem a vallásra irható az elkövet becstelen gaztettek, hanem az emberi butaságra és a Sátán profi beépülésében az egyházi vezetők körében de ez más tészta, igaz ez a mindenkóri vezetőkre is pld. a szabadkőművesek esetében is és igaz ez a mai politikai vezetőkre is.
Lopás viszont mindenütt van, ahol ember lakik, de elhanyagolandó abban az országokban (településekben) ahol az életszínvonal magas. És amennyire nem lehet NY bizonyos negyedeiben biztonságosan közlekedni annyira nem lehet Budapest bizonyos negyedeiben biztonságosan közlekedni, IGEN minden relatív! A gazdagság és a szegénység is! és tényleg jobb lenne ha Magyarországon élő okos intelligens emberek a saját hazájukban mondanák el hogy mit hogyan kéne csinálni hogy kevesebb öngyilkosság legyen, kevesebb válás legyen, kevesebb gyerekek szenvedjenek a rossz magyar mentalítás miatt és otthon tegyenek rendet, és ne mindig a más szemében néznék a...
Hiaba ez a sok egymast szapulas itt,nem kerul ki egyik tabor sem gyoztesen.Plane itt Mo-n ahol maskep latjuk -szuksegszeruen a dolgokat,hiszen nem vagyunk amerikaiak-mint azzok akiket meglepett az a karorvendes ami mint amerikaiakat altalaban.
A nagyhatalom polgarainak elonye:csak sajat magukkal kell foglalkozniuk,akkor tulajdonkepen velunk is foglalkoznak.
Plane egy elsogeneracios kivandorlonak ez nagyon fontos.Egy kis orszag polgarakent megy a fenyfele,helyet kap ott.Most atvaltozhat,egy nagy ero resszere.
Akik visszont Mo-n elnek ezt a kulturat nem hagyjak el,elkonyvelik az ujabb vszteseget.Ugyanakkor elvezik a kisebb elonyeit is:nincsenek minden alkalommal "benne" a helyzetbe,esetleg a konfliktusba.Most ebred az igazi amerikai (nem az elsoosztalyosak az amerikai iskolaba) arra hogy vannak olyan helyzetek amiben eppen elonytelen elso lenni,elso sorban allni es igy celpont lenni minden irigysegnek,vagy gyuloletnek azokenak a guloletenek akik ok is szeretnenek esetleg ,ha nem is amerikai lenni de nepunkbe megmaradva eppen olyan "gyoztes csapat" tagja lenni mint elment tarsuk...
Ha ezt belatjatok hogy igy van,ha melleje meg a sajat privat eszreveteleteiteket is teszitek,a sajat szemelyes tapasztalataitok alapjan,akkor egyszerre epitheto egy hid a mi kettore (neha tobbre ) oszlott hozzaszoloink tabora kozott..
Sejtettem, hogy csak ennyire tellik toled. Eszerv nuku - szemelyeskedes 100%. Majd gyere vissza ha eszerveket tudsz felsorakoztatni az allaspontod moge!
Nekem te csak ne segitsél mer magadon se tudsz segiteni. A rendszert meg ne baszogasd mert mindegyikben ugyanugy lopnak és csalnak, ez attól független. Nem jelengettem én segit, nem én vagyok a kommunista. Nincs is itt semmiféle rendszer csak az összevisszaság. Majd ha itt is akkora lesz a büntetés, mint Amerikában, akkor lesz rend.
Te meg baca vagy, a Rábaközben mindenki tudja, hogy ez mit jelent.