Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A jó szakember ismerősödnek nem tűnt fel, hogy az lcd ára is megy le, de qrvára? Olyannyira, hogy a gyártók már-már bajban vannak a saját árversenyük miatti csökkenő profitot látva. A Philips ki is száll a gyártásból.
Egy dolog szól mellettük, hogy tulajdonképpen nagyon innovativak, sokmindent kiötlöttek már. De gyártani azt valóban nem tudnak, nekem sincs sok jó tapasztalatom velük. A TV-hez LCD-t sem ők gyártják, az olcsóbb kategóriában az LG-től, a közepes, és csúcs TV-ikhez, meg a Sharp-tól veszik a panelt.
A meleg minden elektronika mumusa, minél hidegebb valami, annál jobb, ezért törekedni kell a jó szellőzésre. Úgy vannak ezek kitalálva, hogy falra akasztva ez a légmozgás megvan, hacsak nem rakják körbe függönnyel a cuccot.
Igen a Sharp-ot találtam én is az LCD-k közül nekem megfelelőnek, 275ezer Ft körül kapható, a másik az a philips 37PFL7662 , de ezt még sajnos nem láttam élőben, de sokan dicsérik, hogy jó az analóg adáshoz. árban az is a Sharp körül van.
Egyedüli hiányosság nekem(!)a fekete, azt elis ismertem, de már mint írtátok ti is...abban is van változás,,a sharp egyébként tényleg nagyon szép képet ad, ma megnéztem megint a mediában..de pont két pana ára is..nekem annyit nem ér.
Ez mit jelent...hol kell ezt nézni, vagy nekem tényleg valami különlegesen rossz szemem van..de nemcsak én vagyok a családban..senki nem szólt, sőt...mindenkinek teccik...mikor van az az elhúzás vagy mosodás, vagy mi a szösz?
Pontosan ezt akartam kérdezni. Az olcsó, 150-250 e Ft közötti ársávban csak digitális hibáktól hemzsegő, közepesen gyors mozgásokat elmosódottan megjelenítő LCD-ket kapni.
Azért küldenék rá 1024x768 at mert azt tudom. Az egy VGA szabvány, sok program ezt használja. A Pana 37PV70 es vagy PV7 es csak 1024x 720 emlékeim szerint, ilyet nem tudok a VGA kártyával kiadni. :(
A legújabb LCD-k kezdik megközelíteni a plazmák képminőségét, de azok is fejlődnek - ha nem is óriási léptekkel - ám a régebbi, ma olcsón kapható folyadékkristályos modellek elég siralmasak. Pár napja végignéztem egy Euronics kínálatát, hát, inkább nem mondok semmit.
Erről nemrég volt már szó, de senki nem szeret visszaolvasni, vagy a keresőt használni!
Az egész lapostévé fejlesztésnek a falraakaszthatóság volt az (egyik) elindítója, ez a válasz a kérdésedre. Nézd meg a készülékek hátulját, a felső élükön találsz szellőzőnyílásokat.
Hú és legfontosabb szempontot még nem is mondtam. Az asszony szerint ezüst színű káva lenne a legjobb vagy legalább legyen benne ezüst. Teljesen fekete nem lehet a káva mert az nem megy a nappalihoz. Ilyenből meg szinte nincs is választék.
Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az ember az LCD,vagy Plazma tv-jét a falra akasztja, akkor nem probléma a hűtés hiány hátul? Vagy ha beteszem a jelenlegi tv polcára, akkor hátul el lesz zárva a levegőtől.Fog ez gondot okozni? Kösz szépen előre is a válaszokat.
Ha a saját natív felbontását küldöd rá (és képes is azt fogadni...) akkor szép képet fogsz kapni.
Egy jó erős géppel, megfelelő filterekkel, postprocessel (ez igaz lcd-re, plazmára kivetítőre) egy sima dvd lejátszónál sokkal szebb képet fogsz kapni.
Ezek szerint a laptop is egy kifutó, elavult dolog, mert azoknak is megy le az áruk...
Lehet, hogy nálad jobban ért hozzá, de egy valódi szakembrehez képest egyáltalán nem ért hozzá.
Az lcd-k ára is megy le rendesen...
A plazma nem kifutó technológia és kifut, hanem pont fordítva, most kezd beérni, most tünnek el a gyerekbetegséget, beégés stb. és most kezdik egyre nagyobb felbontásban gyártani és adnak el belőle egyre többet, ezért megy le az ára...
Az általad kinézett tv a kategóriájának a legalja és minősége is olyan, egy ilyen tv-t venni és azt mondani, hogy aplzama nem jó technika, ne haragudj, de nagy butaság.
Ahhoz a tv-hez képest bármelyik plazma messze jobb képet ad.
Jobb lenne ha elmennél egy boltba és megnéznéd a őket, minthogy egy ilyen álszakember butaságaira hallgatsz.
igen ezt én is tapasztaltam, a "szakemberek" fele ezt mondja a másik azt. Egyikfele azt mondja, hogy az LCD technológia ősrégi - 1961- mondjuk ez kb megfelel a valóságnak, a plazma az újabb, modernebb. Igy közönséges halandó nehezen igazodik el...
Én mindig a plazma felé hajlottam, mérnök lévén- bár nem szakirányú- a plazma működési elve szimpatikusabb számomra.
Na meg a szememnek hiszek, az általam látott és tesztelt LCD-k képe a legutóbbi sharp 37XD1 es kivételével, analóg jellel nem csúnya, hanem borzalmas volt, mig ugyanazzal a jellel a plazma nagyságrenddel jobban teljesitett.
Nekem a plazma ellen egy dolog szól: még nem beszéltem személyesenrel, aki PC-vel használ plazmát. Nem tudom milyen lesz a kép ha pl ráküldeném a PV7-es 1024 x 720 felbontására, a 1024x 768 -as jelet? vagy magasabb felbontást? Vajon nyugodt, szép képet fogok kapni?
S miert kifuto? Mert messze nem lehet akkora profitrataval eloallitani. Amugy mindketto kifuto, en azt vennem ami jelenleg a jobb, s ez messze a plazma.
Gondolom kapok majd hideget meleget is emiatt de az LCD melletti döntésemnek az az oka hogy megkérdeztem egy általam jó szakembernek tartott ismerősömet hogy plazma-e vagy LCD. ecsakis LCD mert a plazma már egy kifutó tecnológia megy is le az ára rendesen. Most lehet ezen vitakozni egy biztos nálam jobban ért hozzá ezért hallgatok rá.