2012 óta a BMW-ét a legkönnyebb leinformálni az összes márka közül,bemész egy BMW szakszervízbe a kocsival ( nem márka szervíz) és ott mindent megmondanak az autóról kb 2 kattintás
A BMW Legszivesebben felgyujtaná bezuzná az autókat mikor az első tulaj ledobja, nekik sem jó a tekerés mert ezért van a sok legenda hogy 200k nál szétesnek, valójában meg van benne 400 ezer
Adatvédelem miatt nem mondhatják meg, hány km-nél volt az utolsó szerviz az előző tulajnál.
De ha azt kérdezed, hogy hány km-nél lesz esedékes a következő szerviz, akkor arra válaszolniuk kell. És ha azt mondják, hogy 500e km-nél, akkor baj van.
magyarán a bmw szervert csak belsős emberkék láthatják, én mint mezei user sosem fogok hozzáférni az adatokhoz. az autógyártóknak pedig nem érdekük, hogy megakadályozzák az óretekerést, mivel a sokat hajtott roncsokat úgy senki nem venné meg -> annyival kevesebb alkatrészt vásárolnak -> bevételkiesés
ezek alapján kijelenthető: ugyanúgy megy és menni is fog az óratekerés, mint eddig...
Akinek hibridje van tudja nézni a töltöttséget, illetve be tudja indítani remote a fűtést/hűtést. Plusz ott van még a zárak jelzése is ami azért megmentett párszor, hogy nyitva hagyjam az autót órákra.
Én eleve már ezt a "nem mindegy, milyen bankártyával fizetsz" baromságot sem értem. Nekem most járnak le az a 3 éves német licencek a CD-ban. Az RTTI-t és a térképfrissítést sztem megjátszanám, de a revolutos, hamis német lakcímes ügymenet kicsit aggaszt.
Hát biztosan is nagy baromság, szerintem azt se tudta mit beszélt a szerencsétlen. De jó lenne ha itt akinek más országba van regisztrálva a kocsija, kipróbálná, semmibe tellene....
A hírek engem se érdekelnek de a segélyhívás igen... Nekem a srác azt mondta, hogy a német segélyhívást hívja. Nekem ez teljesen képtelenség de ezt mondta. De akinek németbe van regisztrálva a kocsija igazán kipróbálhatná...
Amúgy kicsit felhúztam magam ezen az ügyön és felhívtam az ügyfélszolgálatot ugyanezzel a kérdéssel... Szóval a srác már ez év második felét mondta, hogy “állítólag” akkor fog elindulni a store de erre semmi garanciát nem tudott adni... Megkérdeztem, hogy mi van a segélyhívással és megerősítette, hogy ha a német cd-be viszed át a kocsit, akkor a német segélyhívó központot fogja hívni a rendszer, nem a magyart.. ergo semmit sem ér, megdöglesz az úton ha balesetet szenvedsz... Ezért nem is szokták ezt javasolni a Magyarországon élőknek...
Azt mondta, hogy 2 komoly oka van a store bevetés késésének: az egyik a jogi akadályok. A szolgáltatások körébe tartozó, pl. Remote View (nézheted mi zajlik a kocsid körül), itthon nem engedélyezet. A másik ok pedig a mobil szolgáltató lefedettsége és adat átviteli képessége. Ezt megkérdőjeleztem, mert mint tudjuk, a Vodafone a BMW integrált SIM partnere, de szerinte ez kocsitól függ, illetve attól, hogy milyen esim van a kocsiban (szerintem nem igazán tudja miről beszélt).
Na mindenesetre megreklamáltam a dolgot: 2,5 éve nincs szolgáltatás a közel félmillió Forintért cserébe. Vagy adják vissza a pénzt vagy a szolgáltatást tegyék elérhetővé (az időjárás kijelzése számomra nem szolgáltatás, azt a kocsiból kinézve is meg tudom határozni, hogy esik-e vagy süt a nap)...
Igen, valószínüleg ez a helyzet... Fogalmuk sincs. Ezt a szolgáltatást 475.000.- ft_ért vettem anno és azt mondták pár hónap múlva indul a szolgáltatás... No azóta eltelt 2,5 év... A német átregisztrálással az a gond, hogy a segélyhívás is a német központba fut be és a hírek is németek lesznek. Ha ez nem így lenne, akkor már én is rég átjelentettem volna a kocsimat...
Mindenesetre köszi a segítséget, de sajnos én túl maradi vagyok az ilyen virtuális kártya, meg kamu lakcím megadáshoz stb... De most már úgy látszik, hogy hivatalosan megoldódni látszik a dolog, a német központ segítségével...
Nyilván ez így leírva egyszerűbbnek tűnik már, de sajnos én tényleg az átlagostól bénább vagyok ilyen regisztrációk, meg találós műveletek lebonyolításában.
Mikor a Revolutra regisztrálok egy fiókot, már ott is rögtön egy német címet kell megadnom, vagy csak a BMW német ConnectedDrive felületén?
Lehetséges lenne-e az a szívás, hogy valahogyan megoldom a Revolut regisztrációt, majd kifizetem az adott ConnectedDrive szolgáltatást, majd a "generált" német lakcímet nem fogadja el valósnak a BMW és nem engedi aktiválni a megvásárolt szolgáltatást?
Szó szerint idézem a BMW magyarországi ügyfélszolgálatának erre vonatkozó visszajelzését a kérdésemmel együtt:
Én: Roppant kellemetlen, hogy évekkel ezelőtt eladtak egy olyan gépkocsit Magyarországon, amely fizetett szolgáltatásainak folytonosságára semmilyen garancia nem volt...
Ügyfélszolgálat: Igen, ez valóban kellemetlen szituációt teremtett, de előzetes információnk szerint idén januárra ígérték a "store" hazai bevezetését, mostani információk szerint viszont legalább ez év derekától várható...
Szóval, ez az én olvasatom szerint kb. azzal a válasszal egyenértékű, hogy: "halvány gőzünk sincs a hazai megjelenésről Uram...." :-(
Sajnos neked is csak ezt az infót tudom továbbítani.....
Véleményem szerint nem is lenne ezzel gond, csak akkor lehessen fizetni magyar bankkártyával is, ha vásárolni akarok... Vagy legalább ezt oldják meg áthidaló megoldásként
Letöltöd a recolut app-ot. Regisztrálsz egy fiókot. A fiókban létre hozol egy virtuális kártyát. A saját mostani bankkártyával tudsz rá pénzt tenni. Ezt egy kártyás vásárlásnak látja a bankod.
Ha van rajta pénz, akkor ennek a létrehozott virtuális kártyának az adatait kell megadd fizetéskor.
Ja és kell egy Német lakcím is, de láttam már olyat, aki találkozott valakivel, aki nem igazi címet adott meg.
Magyarországon hivatalosan megvásárolt (még kb. két évig kiterjesztett garanciával rendelkező), első hazai értékesítések közül való G30-as gépkocsim bizonyos online ConnectedDrive szolgáltatásai lejártak. Ezek közül számomra az RTTI szolgáltatás lenne a legfontosabb, mert az eddigi használat során nagyon megszerettem és megszoktam.
Sajnos, mint tudjuk a BMW magyarországi szolgáltatásai között egyelőre még nem szerepel a ConnectedDrive Store, ahonnan meg tudom vásárolni az online szolgáltatások meghosszabbítását. Ezért (a BMW Magyarország hivatalos állásfoglalása szerint is), az marad számomra megoldásként, hogy átregisztrálok a magyar ConnectedDrive helyett a németországiba. Ez meg is történt sikeresen és most már látom a lejárt-, valamint aktív szolgáltatásokat, melyeket elvben meg is tudnék vásárolni. Viszont a BMW ügyfélszolgálata szerint, sajnos ez csak német bankkártyáról lehetséges.
Ennek áthidalására, a Revolut fizetési módszert ajánlották számomra. Sajnos ehhez viszont "tök hülye" vagyok. A céges vállalati ügyleteimen kívül, magán célra még egyszerű online netbank utalást is csupán pár alkalommal használtam... Szóval az újkeletű fizetési metódusok számomra elég ismeretlenek és hát túl nagy bizalmam sincs az ismeretlen dolgok iránt.
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg innen a fórumról, már fizetett-e valaki Revolut-tal ConnectedDrive szolgáltatásért? Vagy tudnátok-e segíteni nekem esetleg áthidaló megoldást javasolni?
Természetesen bárki járatos az ilyesmiben, nem ingyen kérném segítségét, de eléggé fontos lenne számomra (főleg az RTTI) újbóli működése, mert sok olyan nagyvárosban járok, ahol óriási mértékben jelent könnyebbséget számomra a valós idejű forgalomáramlás információ.