Keresés

Részletes keresés

y3k Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1317
3 alap HD programot + a mozicsatornakat, egyeb programokat is digiben, megjeloles tavasz, Budapest es negy nagy varos. En meg ehhez kotom a plazmam:)
Előzmény: BBéci (1316)
BBéci Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1316
 Mit igértek?
Előzmény: y3k (1315)
y3k Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1315
Remelem addigra az upc is meglepi amit a fovarosba igert:)
Előzmény: BBéci (1312)
BBéci Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1314
 A PV60 drágább, mint a PV70! Ebből is lehet következtetni az idei árakra.
Előzmény: ashura (1313)
ashura Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1313
A most fizetendő árról beszéltem neki.
Előzmény: BBéci (1311)
BBéci Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1312
 Talán áprilisban érkeznek az első példányok!
Előzmény: y3k (1308)
BBéci Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1311
 Az eddigi gyakorlat szerint az új modellek bevezető ára kevesebb, mint a régieké, amikor megjelentek.
Előzmény: ashura (1309)
BBéci Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1310
 Az idei modellek nem hoznak drámai változásokat, újdonságokat és a régiek árasése sem lesz jelentős. Na persze ettől még érdemes lehet az újabbakat venni!
Előzmény: zsuri (1307)
ashura Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1309

Minden évben jönnek új modelek gyakorlatilag minden gyártónál. Hogy mikor, azt meg csak az illetékesek tudják biztosan.

Az új valószínűleg kicsit többet tud majd, kicsit más lesz a dizánja, de alighanem kicsit drágább is lesz, mint a hasonszőrű régebbi model.

Nem hinném, hogy számottevően fog még lefelé mozdulni az ár. Inkább azonos áron kapsz majd egy nagyobb tudású készüléket, persze a kifutó modeleket biztosan sok helyen beakciózzák, de ez más tészta.

Szerintem menj be egy Pana márkaboltba, ott talán jobban megnézheted, mint a tacskóban. Az árakat pedig több helyen meg kell nézni, mert jelentős különbségek is lehetnek.

y3k Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1308
Nem rebesgetes, be vannak jelentve a 2008-as modellek, gondolom nyarra ideernek.
zsuri Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1307
Persze értem, én sem arra gondoltam, hogy azért várok szeptemberig, mert hátha 15e forinttal olcsóbban megkapom. Ez nyilván így lesz. Ebbe én sem akarok belemenni, mert akkor évekig a mostani kicsi crt-t fogom nézni.

Inkább olyasmire gondoltam - kicsit konkrétabban -, hogy mondjuk várható-e, hogy 2-3 hónapon belül a Panasonic kihoz új sorozatot. Mintha rebesgetnének vmit az új G11 panelröl. Mert ennyit azért tudok várni, és akkor vagy ugyanannyiért veszek - valószínüleg - jobbat, vagy a PV70-et olcsóbban.

Vagy hogy esetleg az új, mostanában piacra kerülö technológiák miatt záros határidön belül várható-e jelentös áresés.

Egyébként már szinte biztosra eldöntöttem, hogy a TH-42PV70 lesz a tv, de mivel nem atom sürgös szeretném szerét ejteni, hogy megnézzek félhomályban egy LCD-t és egy plazmát is.
Előzmény: Róka69 (1306)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1306
Tudod én ezzel úgy vagyok, ha most tecc....megveszem, a mostani választéknál nézz körül, nagy árrések vannak, de ma megveszed...biztos lehetsz benne egy két hónap és olcsobb lesz...mindig így van, én nézem a Tv-m már tavaly nyár óta..élvezem, azóta az ára esett egy tízest.....és????? - de már tavaly néztem!!!
Előzmény: zsuri (1305)
zsuri Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1305
Nem tudjátok, hogy a közeljövöben várható-e akármilyen konkrét esemény (új sorozat piacra dobása, új technológia, akármi), ami miatt érdemes lenne elhalasztani egy kb. egy hónapon belülre tervezett vásárlást? Olyasmire gondolok, ami miatt vagy a mostani készülékek ára esik le érzékelhetöen, vagy jobb készüléket kapok ugyanannyiért. Ha nagyon megéri pár hónapot még tudom halasztani, de nem akarok abba a spirálba belemenni, hogy még egy kicsit várni, hátha olcsóbb lesz, még egy kicsit várni, hátha olcsóbb lesz stb.
gravir007 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1304

Olyan felbontást adsz ki amilyet csak akarsz, a legnagyobb butaság, ha van rá mód, nem a saját felbontásával hajtani egy tv-t.

Játékoknál, hogy hogyan van, azt nem tudom, mert nem játszom, de gondolom, erre gondoltál egyéb programok alatt.

Más programról nem tudok aminél ne lehetne a felbontást állítani.

Előzmény: Galahed_ (1274)
Galahed_ Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1303
Mi a vélemény erről az LCD ről? Amúgy általában a Pana LCD-kről? Erre most hivták fel a figyelmem, állitólag most jött ki, új készülék...

FULL HD Panasonic TX-37LZ70 kb 297 ezerért.

http://bbstudio.addel.hu/detailproduct.php?productid

Galahed_ Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1302

teljesen igazad van, 300ezerig nálam is a 42PV70 es Pana plazma vezet, bár lehet a 37 est veszem 37PV70, mert nem tudom olyan távolról nézni. (kb 2 méterem van)

(mihelyst kinyomozom, hogy mi lesz az 1024 x 768 as jellel a 1024x 720 as felbontásán) :)

Előzmény: zsuri (1299)
zsuri Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1301
Továbbra is nagyon tetszik a Pioneer Kuro plazma, amit a Media Markt-ban 569e forintért adnak. Ha azt megvehetném, nem nagyon járkálnék tovább, hogy megbizonyosodjam. LCD élesség, szuper erös színek, sok árnyalat, mélyfekete is ...
zsuri Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1300
Ja, még egy tapasztalat: a <250e forintos tartományban rendszeresen láttam az utánhúzást a LCD tévéken rosszabb minöségü jel esetén, függetlenül attól, hogy papíron mennyi a válaszideje. Jó minöségü jel esetén nem láttam ilyen problémát. De ugye most nagyon sokfelé kell optimalizálni: most még pár évig legyen minél jobb a szar tv jelekre. Utána legyen minél jobb a digitális jelekre. Utána meg legyen minél jobb a digitális HD jelekre. Utána meg úgy tv :-) Mindezt otthoni körülmények között, ahol elsösorban este, félhomályban nézzük.
Előzmény: zsuri (1299)
zsuri Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1299
Sajnos még mindig nem sikerült szerét ejtenem annak, hogy plazmát és lcd-t félhomályban (otthoni viszonyoknak megfelelö) össze tudjak hasonlítani. A hétvégén is járkáltunk, és magam is meglepödtem, hogy jó minöségü HD jel esetén a kisebb felbontású plazma is milyen szép részletes képet adott még a mellett levö nagyobb felbontású (de nem full HD) LCD-hez képest is. Az LCD nyilván élesebb volt egy kicsit, de nem volt olyan jelentös a különbség, mint amit az ember a felbontásbeli különbség alapján gondolna.

A ~250e árkategóriában továbbra is a Pana 42PV70 a favorit. A hétvégén több helyen is néztem különdféle minöségü jelekkel Samsung és LG plazmák mellett:
- a Samsung plazma nagyon zsizsikes rosszabb minöségü jel esetén (nagy felbontású, jó minöségü jel esetén nem láttam olyan nagy különbséget)
- az LG plazma nagyon piros, akárhogy állítgattam nem tudtam lejjebb venni a piros szintjét (több áruházban is próbáltam). És mintha a fényereje is kisebb lenne.

A 200-250e kategóriában nem annyira tetszettek az LCD-k: vagy szürke volt a fekete vagy olyan volt, mintha számítógépképet néznék (nem tudom mi volt az oka, talán túl éles?) és rosszabb minöségü jellel nagyon zsizsikesek voltak. Ami már tetszett volna, az ~400e körül volt.

Pontosabban volt egy Philips LCD, aminek tetszett a képe, de amellett egy Samsung plazma volt összehasonlításnak: az adott helyszínen sajnos a Samsung plazma nem csak picit, hanem elég egyértelmüen volt életlenebb. Illetve láttam még egy Toshiba Regza LCD-t is ebben az árkategóriában, az is jónak tünt, de ott meg egyáltalán nem volt referencia plazma a közelben.

Még futom a köröket :-)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1298

Nincs....a szomszédomnak van Plazmája....Most Ő is cserélni akar, panára, most nemtom milyen van neki, de régi...pár éves...még az elején vette nincs is még magyar menű benne, azt hiszem valahonnan hozta.

Az új monitorok jobbak? - én megvagyok egyébként elégedve a Sonyval...kicsi is nem tom a méreteket....egyébként azt hiszem a legkisebb, akkora mint egy laptop.

Előzmény: ashura (1297)
ashura Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1297

Na ja, de otthon gondolom nem raktál mellé egy plazmát, hogy összehasonlítsd. Erre céloztam.

Ha régi a monitorod, akkor valószínűleg lassú is, azon soha nem lesz olyan jó kép, mint egy új tévén.

Személyszerint én Panás vagyok, jóminőséget adnak elérhető áron.

Előzmény: Róka69 (1288)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1296

Még annyit, nagyon "szegénynek" találom a menű részét...azt szerintem mindegyik veri, időzités(kikapcs) a menűből lehetséges...szégyen, nincs kék képernyő(alapvetőnek kéne lennie) mikor adás szünet van vagy üres csatorna...szóval van gondja...itt az ár...érték, nagyon nagyot játszik.

Ha most vennék...akkor tuti Sony lenne!!!!

Előzmény: Róka69 (1295)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1295
Előre mondom, sok hibája van...oldalról egy kalap....de nézhető, amiket itt írtatok, valahogy nem tapasztalom, és nemhiszem azért mert ez az enyém, vagy én nem látom, vagy valahogy jól sikeredett, egy tény. a vejem Samúja....nekem sem tecc így, pedig az is LDC...ott látod látok elmosodást...pl. egy fa koronája zöld, ezen is zöld, de látom a leveleket is...szóval...nemtudom, nagyon kíváncsi leszek a felfedezésedre...komolyan, az Árkádban van..volt egymásmelett egy pana(olyan mint az enyém) meg egy 100 herces, na ott nagy volt a különbség...szerintem.
Előzmény: BBéci (1294)
BBéci Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1294
Jövő héten amúgy is megyek az egyik Saturnba, megvizsgálom a tévédet, vagy a tesóit.
Előzmény: Róka69 (1292)
BBéci Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1293
A 480 soros plazmáknál tapasztaltam ezt. Az a baj, hogy Pana LCD-t sosem vizsgálgattam, mert méretük miatt nem tartoznak az érdeklődési körömbe.
Előzmény: Róka69 (1292)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1292
A sonyt 80 centiről vagy még kevesebbről nézem azért egy 82-est csaknem nézek olyan közelről, de most megnéztem, mégcsak nem is hangyás, szép feszes...egész kis mozgás van, de az volt a régi csővesen is...a plazmát néztem egy órája a szomszédomnál, meglehet számolni a pontokat...közelről, szép képe van, de azon valahogy közelről...látni az "összerakást"   érted gondolom mit mondok.
Előzmény: BBéci (1291)
BBéci Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1291
Nézd olyan közelről, mint a Sonyt! Jó a Sharp, de az X szériás Sony még jobb!
Előzmény: Róka69 (1290)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1290
Már írtam olyan 2.5 méter, de nemlátom rossznak, mindegy is, senkit nem győzködök...nekem jó...és tudom van jobb, ha nem lennék ilyen"spúr" vennék egy Sharpot....de minek...megelégeltem már a sok pénzkidobást...a fényképező géppel is így voltam, megvettem...húúúú ez aztán jó lesz és az ára is jó(150 ezer) azóta már 50 ért lehet kapni jobbat:-)))
Előzmény: BBéci (1289)
BBéci Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1289
Mekkora távolságból nézed őket? Talán itt lehet a kutya eltemetve! Eleinte a feleségem sem látta a hibákat, csak miután felhívtam a figyelmét, ujjal rámutattam az elkenődésekre, digitális anomáliákra, akkor döbbent rá, mennyire igazam van.
Előzmény: Róka69 (1288)
Róka69 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1288

De itthon nem világít annyi fény...és mégis nekem, tecc..de mint írtam, ehez senki másnak nincs olyatén köze, hogy befolyásolt volna.

Már nagyon régen használok egy LCD ..sony..monitort, régen van tv-kártya is benne, na azon...ha teljes képernyő méreten nézem a tv-t...brutál szar...ha fent kicsiben..ott sem jó, de elnézhető, ehhez képest a Pana...kíváló, erre értettem azt mért? -  hol látni az elhúzást..homályt...én nem látom, a kis Sonyn igen!!

Előzmény: ashura (1286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!