Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Szeretném megkérdezi, szerintetek a normál DVD lemezek ill. VHS-ről digitalizált felvételek a Plazmán vagy az LCD-n élvezhezhetők jobban, a kép szétesése ill. túlzott pixelesedés nélkül?
Bocs, hogy itt kérdezem, de az a problémám, hogy ha asztali DVD-t kötök össze az LCDvel SCART csatlakozóval, a lejátszott filmek hangja a TV hangszóróin tompa lesz. Mit kell beállítani, vagy milyen kábelt vegyek még hozzá? Normál két dugós sztereó hangkábel sem segített. Előre is köszönöm.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat (a 37 colos témában).
Azt nem említettem még, hogy egyetlen Plazma TV-vel van eddig komoly tapasztalatunk, az pedig egy LG42PC1RR. Ennek mindene tetszik, kivéve hogy a fekete szín valójában szürke rajta sötét szobában.
Ami viszont nagyon korrekt, az az XD engine benne, amivel a TV adásokat kezeli. Az engem személy szerint lenyűgöz.
Csakhát ugye a 42PC1RR kifutott. A mi darabunk 248eFt volt. A srácnak nem kell bele felvevő, mivel már most digitális set top boxa van. Most, hogy jönnek a HD adások, már nekem se kéne bele, ha most kéne vennem.
Szóval, 248e Ft-nál legyen olcsóbb egy felvevőnyivel és tuja legalább ugyanazt, mint a 42PC1RR más tekintetben.
Ilyen 42 colosra próbálnám hát rábeszélni ehelyett furcsa 37 colos ötlete helyett.
42 colosban 200 körül (248-nál érezhetően olcsóbban ugye, mert felvevő nem kell) mi jöhet szóba, ami nem szégyenül meg egy 42PC1RR-től? (beépített ilyen-olyan tunerek nem érdeklik a srácot, set top box-ot fog használni mindenre a jövőben is)
Saját tapasztalatok és internetes tesztek alapján a legjobb "kompromisszum", ha az ember mindenre (kábel, DVD kompozit, számítógép analóg, digitális HD) a Panasonic. Nekem a következő tapasztalataim vannak (42"-es 200-270e forintos kategória):
Pioneer: talán a legjobb, de más árkategória
LG: nem tetszett a pirosas képe, amit hosszabb állítgatás után sem tudtam jól beállítani több alkalommal sem
Samsung: rosszabb minőségű / kisebb felbontású (kábeles) jel esetén zsizsikes
Philips: egyszerűen nem tetszett a képe és fényerőben is elmaradt az összes többitől
Vannak még plazma gyártók, de azoknak a készülékeit nem ismerem.
Én 4m-ről fogom nézni, ritkán kicsit közelebbről. Ha tehetném 160cm-eset vennék :-), de kicsit a realitásoknál maradva 127-eset, de sajnos még ez sem fér bele a keretbe. 106 alatt viszont nem veszek, mert annak meg már nincs értelme ilyen távolságból.
Már láttam hasonlót Sonynál, ott procihiba volt, de ettől nálad még sok minden más is lehet. A márkaszerviz még az ónt is felszámolta, amivel beforrasztották az alkatrészt. No komment.
10 éves készülék esetében már erősen megfontolandó, mennyit érdemes költeni rá.
Jobban járnál, ha szerelőt hívnál hozzá és kérnél árajánlatot! Ismerőseimtől azt hallottam, hogy elég drágán alarták javítani a tévéjüket, inkább vettek egy újat. Persze nem mindegy, mi a hiba.
Sziasztok. Tudom,hogy off,de nem igazán találtam megfelelő topicot... Van egy Sony Trinitron 63cm-es sztereo tv-m,lassan 10éves. A napokban elöjött rajt egy gond,hogy a jobb szélén a kép befele kezd huzódni félkör alakban.A mai napon meg már 3szor csinálta,hogy fogja magát,és "kikapcsol",se kép se hang.Ilyenkor semmire nem reagál,kénytelen vagyok áramtalanitani.Majd miután ismét áram alá helyezem,minden további nélkül onnan folytatódik ahol kikapcsolt(csatorna). Érdemes megcsináltatni?Vagy csere,de mire?Vagy többe kerülne a leves mint a hus?