Én külföldön 140 eFt körül találtam, de a szállítás majdnem annyi, mint a különbözet. Kicsit még ettől az EU garanciától is tartok. Nem tudok az érvényesítéséről semmit. Van valakinek tapasztalata EU garancia ügyben?
Ha nincs gond a garanciával, és 145 eFt alatt megúsznánk a vételt, összefoghatunk, és esetleg úgy csökkenhet a szállítás költsége is.
Hol veszed a Hc 40-et es mennyiert? En is ilyet vadaszok. Boltbol nem szeretnem, mert rabolnak az arakkal, nemet importot nem veszek, mert ne mas hasznozzon akkor, amikor en is jarok ki. Amerikabol meg csak neten hajlandoak arulni, nincs olyan hogy besetalok es kivalasztom amit akarok. A bankkartyas tranzakciotol meg felek kicsit... Hatha Te tudod hol erdemes. Ha megmondja valaki a nemet olcso helyet, ahol beszerzik az evvel foglalkozok is, en behoznek akar masnak is. Kint a nemeteknel atszamolva ugy 130ezer az ara.
Szóval a valóság. 13.5GB szabad hely alatt egy 60 perces (ami megvan 62-63 is) kazetta másolását már el se indítsd! :) Ha lassabb a gép, akkor érdemes előtte töredezettségmentesíteni is. Másoláskor minden egyéb program, és háttérben/tálcán levő hülyeség (még a tűzfal is) legyen kikapcsolva, internet kihúzva :)
Azt szeretném kérdezni, hogy a leírás szerint a kamerában gyárilag egy NP-FP50 típusú akksi van. Az általatok lejjebb említett beszerzési helyek között csak az NP-FM50 típust találtam. Ezek kompatibilisek egymással?
A gyári tartozék akkumulátor mekkora kapacitású?
Az UV- és polárszűrőn kívül tanácsoltok-e még valamilyen rátétet mindennapi használatra?
Van-e olyan kazetta típus, amit kifejezetten ajánlanátok (esetleg lebeszélnétek) a HC-40-hez?
Köszönöm a választ, ez nagyon korrekt, és nagyon megnyugtatóan hangzik. Úgy néz ki, eldőlt a kérdés, hamarosan akksirendelés lesz. Még egy kérdés:
Az alábbi akksit néztem ki magamnak: (beillesztés a honlapotokról)
Sony NPFM sorozat helyettesítő akku, ő lenne az:
A következő eredeti akkukat helyettesítheti vele: NPFM30,NPFM50, NPFM70, NPFM90, NPFM91, NPQM71, NPQM91 Márka: GP vagy Lenmar
Itt az van, hogy márka GP vagy Lenmar, de úgy nézem, hogy választani nem tudok. Ha ezt rendelem, akkor melyiket külditek? Illetve a GP-re is igaz, amit írtál (akkuidő kijelzés), vagy inkább csak a Lenmar-ra?
Ezidáig a több száz(, vagy több ezer talán) ilyen akksiból eggyel sem volt ilyen gond. Viszont ha mégsem lenne jó, vissza tudom venni az akksit, ha visszaküldöd postán. Egyébként bárhol is laksz az országban, 1000Ft-ért tudom leküldeni futárszolgálattal, akár meg is várja, hogy kipróbáld, ha gyors vagy és ki sem kell fizetned, vissza hozza azonnal.
És ehhez a scenalyzer-hez vegyek firewiret vagy jó az usb-s is? Egy óra felvétel kb mennyi helyet foglal el és mennyi hely kell magához a digitalizáláshoz?? Köszi
Aki ragaszkodik a PC-s mpeg2-tömörítéshez, és a legjobb minôségre törekszik, az próbálja ki a Discreet Cleaner XL-t. Piszok bonyolult, meg lassú, de nekem eddig ezel sikerult a legtöbbet kihoznom a videóimból. Az Ulead kicsit gyengébb (nem sokkal) de sokkal egyszerubb vele DVD-t csinálni, meg már úgyis Xvid-be nyomom a tartalék fölvételt. Ennyi...
Elég sok proggi tud digitális kameráról átvenni, de minnél bonyolultabb, nagyobb tudású, annál nehezebb átlátni, hogy milyen aljasság történik a felvétellel.
Ezért én a Scenalyzer Live programot ajánlom, egy floppy az egész, és mindent tud. Nagyon korrekten be lehet állítani, mikor kezdjen új file-t, milyen formátumban vegyen fel (természetesen újratömörítés nélkul), és vissza is lehet vele írni a megvágott anyagot. www.scenalyzer.com
Vágáshoz egyébként a VirtualDub -ot ajánlom, szintén újratömörítés nélkul tud dolgozni.
A megvágott aviból DVSubMaker -rel lehet kiszedni a timekódot sub-ba, amit a
Subtitle Workshop-al át lehet konvertálni Ulead formátumba.
Ha az mpeg2 tömörkélést Ulead DVD Workshop-pal csinálja az ember (szigorúan átállítva a minôséget a default 80%-ról 100%-ra:), akkor ezt a sub-ot kiválóan fel lehet használni arra, hogy a felvétel dátuma akár másodperces bontásban rákeruljön a DVD-re választható feliratként!
Ha kellemetlen regisztrációval zaklatna egy program, akkor érdemes szétnézni itt: http://astalavista.box.sk/ persze csak a próbaidô idejére. A p2p kliensekkel is elég sok "biztonsági" másolat is elérhetô, természetesen szintén kipróbálási célra. :)
Köszönöm a válaszod, ez így korrekt. Valóban én is elismerem, hogy egyik mondatomban hülyeséget írtam, nem is ezzel volt a gond. Nincs harag, részemről felejtve az ügy, de tegnap este kicsit tényleg ideges lettem a hirtelen leszólásodtól. Mára már megnyugodtam. Látszik, nem? :-)))
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, valóban nagyon sokat segítettél vele! Már kezdtem lemondani arról, hogy utángyártott akksit rendeljek tőletek, mert nem voltam biztos ebben az infolithium dologban, és már hajlottam rá, hogy kicsit több pénzért veszek majd egy eredeti gyári Sony-t. De ha megnyugtatsz, hogy a nálatok kapható Lenmar akksikkal a Sony HC14-esem valóban együtt fog működni olyan értelemben, hogy ki fogja jelenzni az akksiidőt, akkor újra megfontolás tárgyává teszem a webshop-otokból való rendelést. Kipróbálni nem tudom, mert elég messze lakom Bp.-től, és ha az oda meg a visszaút benzinköltségét ráteszem az akksi árára, az már több, mint az eredeti Sony akksi ára. Így hát valószínűleg a közeljövőben rendelni fogok, ha valóban együttműködik a HC14-gyel.
Ez azért is elkeserítő, mert nem gagyi kamerát vettél, hiszen a JVC egy világmárka, és még itt is előfordulhat ilyesmi. Isten óvjon, minket vásárkókat!
Meg egy konluzio: vannak olyan JVC GRD93 jelzesu kamerak, amikben sz*r mechanika es sz*r objektiv van, es olyanok is, amiben jo mechanika es jo objektiv. Kivulrol mind a ket keszulek ugyanugy nez ki.
Lehet, hogy itt egyesek a sajat tapasztalataik alapjan ajanlanak egy kamerat, de elofordulhat, hogy az a kamera, amit most ugyanolyan neven arulnak, alapveto fodarabokban kulonbozik.
Reggel targyaltam a TNT-vel is, ok is szivesen elviszik a gepet Franciaorszagba, csekely 26 ezer forintert. Ez a legolcsobb opcio, ami raadasul nem is tul gyors.
Ugyhogy inkabb beszeltem a szomszed sraccal, aki ugye a JVC-nel eppen a digit kamera osztalyon szervizes. Otthon a konyhaasztalon :-) belenezett a gepbe, es megallapitotta, hogy egy igen elb*szott szeriarol van szo, aminek egyebkent az objektivje sem az igazi -- ezert nem mukodik rendesen a Night Mode. De a mechanikat is szinte teljes egeszeben ki kell cserelni. Felsorolt egy par alkatreszt, amibol en a capstan fogaskereket es a komplett fejegyseget jegyeztem meg. Nem minden GRD93 ilyen, de volt egy rossz szeria, es mit tesz isten, a Nomatica epp ebbe a szeriaba nyult bele :-(
Maga a "javitas" (inkabb talan upgrade) 40-45 ezer forint, es ezt jo esellyel atvallalja a Nomatica. Az objektiv viszont marad olyan, amilyen, az aligha fog menni garanciaban.
Tudni kell ugyanis, hogy a Nomatica kozvetlenul a gyartol vasarol, es atvallalja a garanciat is a jobb arak erdekeben. Tehat a magyar JVC markaszerviznek a Nomaticatol kell jovahagyast kernie, hogy a javitast elvegezze. Nota bene a Nomatica honlapja vilagosan elmondja a garanciarol, hogy a keteves gar elso eveben akarmelyik markaszervizhez lehet fordulni, de a masodik evben csakis a Nmatica sajat, franciaorszagi szervizkozpontjahoz. Figyelembe veve az egy iranyba tizen-huszonezres szallitasi koltseget, a masodik evi garancia inkabb elmeleti jelentosegu...
Konkluzio:
Kulfoldrol vasarolni kockazatos, kulonosen, ha a javitashoz oda-vissza kell kuldozgetni a gepet. Lehet ugyan, hogy vetelkor a szallitasi koltseg mindossze parezer forint, de az alacsony arban benne van a kulfoldi partner hosszutavu szerzodese a szallitoceggel. Ha mi akarunk kamerat kuldeni kifele, harom-negyszeres szallitasi dijjal kalkulaljunk :-(
Láttam a fórumban hozzászólásod, és ha megengeded válaszolok kérdéseidre:
tehát: Mindenképpen szabad nem gyári akksit a kamerába tenni, semmi rossz tapasztalat nem volt vele, kérem cáfoljon meg az, akinek ellenkező tapasztalata volt...
Az info lithiumról: A sony sajnos minden évben frissíti az info lithium technológiáját, ezért van néhány olyan akksi, ami nem működik együtt a sony akkukkal. Pedig ezek is info lithiumok, csak sajnos a Sony lényegében levédi magát... ( egy ideig)
Mindenképpen érdemes úgy vásárolni, hogy az üzletben kipróbálod az akksit, bár konkrétan a honlapjainkon szereplő lenmar márkájú akkukkal még ilyen gond nem volt... Egyébként minden lithium akkumulátor infolithium, különben el sem indul a kamera, illetve hibát ir ki, tehát kijelzi a használható időtartamot.
Na ez nekem újdonság. Biztos, hogy a Media Player kell, nem a Windows Movie Maker? Nálam csak xpsp1 van fent, de ahhoz sem kellett tudomásom szerint semmi.