Én is akartam írni neked, de te sem vagy publikus. :-))) Egyébként lányok, miért is ne lehetne itt megírni a tapasztalatokat, akár jók, akár rosszak? Ezek itt tapasztalat-megosztó fórumok, szerintem nincs abban semmi rossz, ha az ember megírja, hol mit tapasztalt. (És mondjuk az információéhes kismama (=én) is megvilágosodik.)
én mindhárom gyerekemet a Nyírőben szültem, a legkisebbet 2007 nyarán már a fizetős rendszerben. Akkor még lepukkant volt a kórház, de fizetni már kellett. Azóta nagyon szépen felújították.
Ugyanaz orvosom 1000 éve, 100%-ig meg vagyok vele elégedve.
Meg kell mondanom, hogy én nagyon szerettem a kórházat már a régi időkben is, véleményem szerint emberileg, sazkmailag nagyon magas színvolnalú. Egyszer sem választottam szülésznőt, de mind a három alkalommal nagyon elégedett voltam. Mind az orvos, mind a szülésznő végig a vajúdás során mellettem voltak, maximális odafigyelést kaptam. Minden alkalommal adtam a szülésznőnek ajándékot, amit én jónak láttam (mézet, mert méhész az apósom:))))
A csecsemősök nagyon kedvesek, segítőkészek, a nővérekről is csak szuperlatiivuszokban beszélhetek.
Nincsen pic, csak az egészséges gyerekek maradhatnak. Viszont a gyerekorvos szintén szuper, tényleg nagyon gondos.
A körülményeket nem ismerem jól, mert én még az átalakítás előtt szültem, egy kétágyas babás szobában voltam egyedül - az első éjszakát kivéve - amit én kértem - együtt a babámmal. Amikor az első gyerekem született, 2001-ben, már akkor is úgy tapasztaltam, hogy a szoptatáshoz, csecsemőgondozáshoz minden segítséget megkaptam. Hozzátáplálás, itatás csak orvosilag indokolt esetben van, az én gyerekeim nem is látták a cumisüveget:)
A szülőszobát nagyon szépen felújították évekkel ezelőtt, a műtő is jól felszerelt ( bár én azt belülről nem láttam:). Van vajúdókád, labda, szülőszék, bordásfal - és nem csak díszítés, hanem biztatnak is , hogy használd. Valamennyi szülésznő pártolja a gátvédelmet, és segítenek is benne.
Valamennyi szülésemnél úgy volt, hogy ahogy beindult, behívták a dokimat is. Akár éjjel volt, akár nappal:)
Nekem mindent összevetve megérte a pluszköltséget, amivel jár, és most, 4x is ott szándékozom szülni
Belevau én is: A nagy 10 hósan kezdte, lassan 7 éves lesz, és még mindig tart. : s (van ilyen is, extrém esetben). A középső kb. másfél évesen kezdte, de sokkal-sokkal kezelhetőbb, mint a nagy - eddig. (27 hó). De nála is előjött már a "De, akajom!" és "Ééén!"
"Tényleg, dackorszak meddig tart????:S Nálunk éppen az "én akarom csinálni" c. műsor megy, már erősen őszülök..."
Nálunk a nagy kb. 4 évesen abbahagyta, a kicsi most másfél, még el sem kezdte, a középső is abbahagyta 4 körül, de aztán évről-évre rendszeresen visszatér 1-2 hónapra :o))
mikor már áttért az egy nappali alvásra a ded, az jó hosszú, és még nem kezdődött el a dackorszak Most hogy írod, visszagondolva... ez tényleg egy remek időszak volt... a koraterhes rosszullétekre és a doktori védésre!!:DD Mázlim van asszem, hogy sikerült így időzíteni!!
Tényleg, dackorszak meddig tart????:S Nálunk éppen az "én akarom csinálni" c. műsor megy, már erősen őszülök...
Ne légy ilyen pesszimista, a gyereknevelésben is vannak lazább szakaszok, legalábbis szerintem. Pl. hogy egy viszonylag korait mondjak: mikor már áttért az egy nappali alvásra a ded, az jó hosszú, és még nem kezdődött el a dackorszak. De aki olyan mázlista, hogy éjszakát átalvó csecsemője van, az sokkal hamarabb regenerálódik.
Adrenka,
"A mai világban" nem hiszem, hogy sok fiatal akarna gyereket 20 évesen... És kedvet meg nem kap attól, ha látja, hogy 24 órás szolgálat. Ha csak heti 2-3 órára látná, esetleg.
Azért nem vagyok a táblában, mert elég problémás a terhességem, de végülis a babával minden ok, legyünk optimisták. :) Szóval az adatok: kiírás dátuma: 2009. 06. 18. eltelt hetek: 22+5 kórház: Vaszary Kolos anya kora: 31 tesók: 2 db fiú Ő is fiú lesz, neve még nincs
..aki korán, mint én, az retteghet, hogy a legpicibb az uncsival nő fel........................
( ..mikor annyi idős voltam mint a lányom most, akkor pont vele voltam 6 hónapos kismami................... csak nehogy Ő is kedvet kapjon....... még ne....... )
Biztos hasznos, olvasni már én is olvastam... De nem csodaszer. Ha már kicsit helyrerázódtunk, nem lesz több kiló plusz rajtunk és nem lesznek ennyire lazák a kötőszövetek, sokkal hatásosabb lesz. Ismerős tapasztalata.
Adrenka,
Akkor nekem könnyebb, mert állatok nincsenek és nem is dolgozom. Viszont a 3 gyerek kora (közel 8, 6, közel 3) miatt némileg több teendő van velük. Így jár, aki későn kezdi.
Nekem reggelente van gondom a futással. Amint a csipám nyílik, hess mindenki az utamból! ( Néha az az 5 méter sok és jön a baleset) Eddig még nem volt ilyen sem 1, sem 2, sem 3-as számúnál. Négyeske huncut. Vagy csak én öregszem????????
Döme baba jól van, a hasa nagyobb, a feje kisebb az átlagnál, hát majd enni szeret, gondolkozni meg...:)))))
Egyébként ilyen a család, mind pókhasúak vagyunk.
Méhszáj zárt, viszont én is úgy érzem magam, mint egy birodalmi lépegető, a gond az, hogy sokat kéne lépegetni...
Inkontinenciával ki hogy állt a vége felé?
Nekem köhögésre, tüsszentésre semmi, de volt egy időszak, mikor pisilés után egy perccel megindult újra magától (már felöltözve, emberek között). Most úgy veszem észre, ez is szűnik...