Keresés

Részletes keresés

Pandus Creative Commons License 2011.08.04 0 0 455

na ja, kerestek is hozzá szerelőt, aki dolgozna. de itt is héderelnek?

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (454)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.08.04 0 0 454

Három zseni indított egy autószerelő vállalkozást, elvileg ez most a háttér, amit nekünk úgy kellene elképzelni, hogy a szorgos hétköznapokat nem látjuk. Attól megkímélnek minket, tehát csak az "eseménydús" akciókat kell szemlélnünk.

Előzmény: Pandus (452)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.08.04 0 0 453

Hogy régi típusú telefon, az mindegy, a vezetékes központon múlik, hogy elküldi a hívószámot a hívott félnek, vagy letiltja. Mióta digitális központok vannak, ez szabadon választható, nálunk is.

Tehát inkább az a kérdés, hogy volt-e hívószámkijelzés, vagy nem? Amikor Cengiz ránézett a telefonra, úgy nézett ki, mint aki egy pillanatra beszart valamitől. Erre mondhatnánk, hogy egy ismeretlen hívószámtól is megijedhetett, de kicsit furcsa.

Amikor a női hang szól bele (Kaya, te vagy az?), az teljesen arra utal, hogy látszott valamilyen hívószám.

Hogy még zavarosabb legyen, Ezel pont egy olyan szobából telefonált, ahol korábban Ramiz szokott székelni: sötét szoba, jellegzetes fények vetülnek be az ablakon.

Mert azt mondta a mobilos videón, hogy a lány majd elküld egy csomó lehallgatott beszélgetést, Kenan és emberei között. Lány utána ezt mondta:

"Azzal, hogy a felvételeket átadom önnek, az életemmel játszom."

Én itt valamilyen lemezre vagy kazettára számítottam, erre átadott egy híváslistát. Persze, egy papír elvileg tartalmazhat leírt beszélgetéseket is, de az is lehet, hogy valamit agyatlanul fordítottak a szinkronban és szó sem volt lehallghatásról, csak híváslistáról.

Előzmény: Anny_mary (450)
Pandus Creative Commons License 2011.08.04 0 0 452

a kulcsról jut eszembe, engem már régóta foglalkoztat, miből és és hol lakik ez a trió? Egyiket se látjuk sehol aludni, enni, pénzt kapni. Ezel, aki az utolsó zakóját is ledobta, minden alkalommal más ruhában van. tegnap már nemcsak a régi kocsival furikázott. ezek nem fontos dolgok, de mégis veszít a hitelességéből a sorozat, ha a saját feltett kérdéseire nem ad választ.

Előzmény: ferapont (438)
Anny_mary Creative Commons License 2011.08.04 0 0 451

Pandus! Nem Mert kapcsolatait hívogatta, ha nem a rendőrlánytól kapott listát használta fel, amin Kenán kapcsolatai, híváslistája szerepelt!

Előzmény: Pandus (449)
Anny_mary Creative Commons License 2011.08.04 0 0 450

Gondolom jelentőséggel bír, hogy honnan és min (egy régi típusú) telefonon hívta fel Ezel a delikvenseket. Valószínűleg nem tudták a hívott felek, ki van a vonal másik végén. Ez volt a lényeg! Az biztos, hogy nem Mert mobiljáról hívta a számokat! "online sorozatok" oldalon, vagy az RTLmost-on nézze vissza, aki még mindig nem érti....

Elismerem, hogy sok a rejtély (rejtvény) és a csavar ebben a sorozatban, de ettől izgalmas!

Pandus Creative Commons License 2011.08.04 0 0 449

Mert telfonját vágta zsebre, arra volt kíváncsi, az öccse kikkel állt kapcsolatban.

Előzmény: Anny_mary (445)
Pandus Creative Commons License 2011.08.04 0 0 448

húzd ki/kapcsold ki (mrmint a telefont)

Előzmény: kristo_f (434)
ferapont Creative Commons License 2011.08.04 0 0 447

Ha a telefon Merté volt, akkor nem értem azt, hogy Ezel amikor hívogatta sorban a számokat, miért futott bele egyszer egy női hangba, aki úgy szólt bele, hogy "maga az Kaya úr?"

Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.08.04 0 0 446

Én is így gondolom.

Anny_mary Creative Commons License 2011.08.04 0 0 445

Szerintem nem úgy volt az utolsó pár perc.  Ezel a híváslistából sorban felhívta a számokat.

Nem Cengiz hívta Ezelt, ha nem fordítva. Lehet, hogy ez egy titkos készüléke volt az árulónak (=Cengiz), ahol csak a másik oldalról (Kenanék) hívták. Tehát, amikor megszólalt ez a készülék, gondolkodás nélkül mondta, hogy elhozta nekik Alit.

ferapont Creative Commons License 2011.08.03 0 0 444

A mai rész vége megint több mint érdekes.

Cengiz felhívja Ezelt, hogy "elhoztam nektek Alit".  Ő elszalad. És megjelennek Temmuz és emberei.Mire halljuk hogy Ezel kiabál: Aliiiiiiii!

Tehát nem Ezel kérte, hogy menjenek el Alival a kávézóba. Holnap remélem megértjük ezt a fordulatot.

Zotya1979 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 443

Na vajon ki lesz az áruló?

Eddig nem szerettem ezt a sorozatot, mert nem is nagyon nézek TV-t, de egyre jobban tetszik.

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.08.02 0 0 442

Persze, a mai rész alapján már úgy néz ki, hogy Ezel nem csak képzelte, hanem valószínűleg a teázókertben zajlott az a beszélgetés, aminek részeit bevágták előbbre. Ez Ramiz öltözékéből, sapkájából derül ki.

Ezért utálom a túl gyakori időugrásokat, megzavarja az embert.

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (439)
Samir Kambala Creative Commons License 2011.08.02 0 0 441

Most Cengizre is gyanakszik már, mindenki az Öreget akarja megtalálni, pont úgy ahogy beszélték Ezellel (az Öreg és Ezel párbeszédeiben ). A sort Ali és Eysan kezdte,

mindenki segíteni akar neki...és szegény már nem tudja kinek higgyen!

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.08.02 0 0 440

Illetve Ezel fiát, vagyis a "közös" gyereket.

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.08.02 0 0 439

Ha arról van szó, amit én láttam, ott Cengiz csak azért lépett le, hogy elhozza a fiát a házból. Az is Kenan rafinált átverésének részét képezte.

Öreg és Ezel legutóbbi párbeszéde pedig már egy "magasabb" művészet. Nem valós párbeszéd, Ezel csak gondolatban társalog vén tanácsadójával. Ugyanakkor, mintha egyfajta paranoia kerítené hatalmába Ezelt, most már mindenkire gyanakszik. Végén még beleőrül. (Ez nem spoiler, csak találgatás, fogalmam sincs a végéről.)

Előzmény: kristo_f (436)
ferapont Creative Commons License 2011.08.01 0 0 438

A kulcsot szerintem Tefo küldte neki....

Segített Alinak, de mégsem hagyta cserben  Sebnemet.

A pénteki rész, a kártyaparti Kenannal vitathatatlanul nagyon ötletes és eredeti volt. Végig tartotta a fszültséget és volt slusszpoénja, az Ocean's (11-12-13) féle csavaros poénokra és dramaturgiára emlékeztetett.

Előzmény: kristo_f (437)
kristo_f Creative Commons License 2011.08.01 0 0 437

Na , szerencsére indul a való világ 125, inkább azt fogom nézni :)

Ali kap egy ismeretlen kulcsot és az a biztos búvóhely

BAromság lett az egész, csak időkitöltés

Előzmény: kristo_f (436)
kristo_f Creative Commons License 2011.08.01 0 0 436

Na megint megy a hulye szájtépés, mert az Öreg és Ezel között ez nem más

Mi van azzal hogy Cengiz lelépett a nagy kártyapartirol és egyedűl hagyta Ezelt, nagy a csönd róla

Kezd "idegesitő" lenni a sorozat számomra

ferapont Creative Commons License 2011.07.30 0 0 435

A "géppisztolysorozat" egyike volt Ali rögtönzött hepciáskodásainak, nem volt komoly, nem irányult senki ellen.

Valóban ma is kinyifálhatták volna Kenant minden további nélkül igaz akkor gyorsan véget volt a sorozat és még hátra van kb 60 szétvágott rész...

Előzmény: kristo_f (434)
kristo_f Creative Commons License 2011.07.29 0 0 434

Köszi, akkor semmi nem történt

:)

Valam géppisztolysorozatot láttam Alitol

Kezd már nagyon BarátokKözt lenni a sorozat, annyira képtelen fordulatok vannak

Már rég ki lehetett volna bármelyiket nyirni, bármelyiküknek

A mai részben is csak megjelenik Ali, hogy minden testőrt elrakott láb alól

Ja, csak ugy csendben.

Eysan is mit kevert azzal hogy megmutatta Ezel mondatát a bontóperes papir  alján?

Persze ma is a sorozat végén telefonáltak ketten is

Bevezetem a telefontilalmat, mint anno a Dallas és a BK idején :)

Előzmény: ferapont (432)
ferapont Creative Commons License 2011.07.28 0 0 433

Nekem még az tűnt fel, erősítendő a meseszerűséget, hogy Kenan is és Ezel is tudja, hogy a másikat éppen hol kell keresni.

Tegnapelőtt Ali leste a kompnál Kenant és Eysant. Hogy honnan tudta, hogy ott kell strázsálnia nem tudom, biztos a CIA-nál is vannak emberei :-O

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (429)
ferapont Creative Commons License 2011.07.28 0 0 432

Azt mondta Kennannak, hogy nem ő zárta ki a fallal Ezeléket, hanem Ezelék zárták be  a fal mögé Kenant és világát.

Onnan  pedig ki is kell jönni valahogyan.

Távolból rendőrautó szirénézás hallatszott, mire mindenki pánikszerűen menekült.

MIndenki elment, de rendőrautó persze egy szál sem jött.

Ezel megfenyegette Kenant, hogy visszajön még érte. Eközben Eysan elfordult és magában somolygott Ezelen, látszott hogy tetszik neki a férfi vakmerősége.

Előzmény: kristo_f (431)
kristo_f Creative Commons License 2011.07.28 0 0 431

Üdv

Mi volt a kavarodás a tegnapi rész végén?

Persze akkor telefonálnak mikor megy a sorozatom :)

Addig láttam, hogy Ezel lépked előre-hátra az adóvevővel Kenan kéjlakánál, aztán rohan mindenki mindenfelé

HOP-120 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 430

szerintem a kávéban volt valami kábítószer,az egyik őr mondta,hogy bemegy megnézni az "alvókat",és  utánna megissza.Bár nem biztos azis lehet hogy lelőtték őket,csak kivágták azt a részt.

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (429)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.07.27 0 0 429

Először még csak arról volt szó, hogy Kenan közbenjárására ideiglenesen zárolják a számlákat, amíg a hatóságok vizsgálódnak, hogy miből származik a pénz, utána majd lesz valami. Nem lett semmi.

Az őrök talán azt az utasítást kapták, hogy hagyják szökni Temmuzt, sőt a fegyvert is adják át neki, de az már nem derült ki, hogy csak eljátszották, hogy leütötte őket, vagy le is lőtte. De még az is lehet, hogy előtte nem véletlenül mutatták az őrök által ivott kávét, vagyis valami volt benne, amit önként meg kellett inniuk, hogy elkábuljanak.

Egyébként ez semmi, sok követhetetlen dolog van benne, én ilyeneken már meg sem lepődöm. A sorozat jó tág teret hagy a fantáziának, néha már-már művészi szinten. Vagy inkább csak művészieskedni próbál a rendező, nem egyszerű eldönteni.

Plusz a meseszerű dolgok, amiből szintén van bőven. Mint például három szerencsétlen nyit egy autószerelő műhelyt a semmiből, onnan ugatnak a dúsgazdag Kenanra, mert ők majd legyőzik, persze...

Én egyébként a túl gyakori időugrásokért sem vagyok oka. Az még hagyján, hogy a 40 évvel ezelőtti múlt és a jelen között ugrálnak oda-vissza, de hogy még a jelenen belül is folyton kavarnak, továbbá titkolóznak a néző előtt, ez már néha zavaró.

Csak ez is olyan, hogy az ember egyszer belefolyik, utána már kíváncsi a folytatásra, de attól még nem lesz a kedvenc sorozatom.

Előzmény: ferapont (428)
ferapont Creative Commons License 2011.07.27 0 0 428
  • Tulajdonképpen még ma sem értem, hogy Ezel  lakása, kocsija, pénze miért lett lefoglalva? Lefoglalva lett vagy elkobozva, esetleg visszakaphatja?
  • Nem világos, hogy az a kamu szállodaprojekt ami elvitte Cengiz lakását, kocsijait, kaszinóját mit csinált ezekkel a dolgokkal? Ha az egész színjáték volt, hova lettek?
  • Nem tiszta, hogy tegnap Temmuz ha lelőtte az őröket, akik rá (is) vigyáztak, miért tette?
  • Kenan ráállított valakit Aliékra a Vidámpark előtt, hisz  tudta előre a lépéseiket, de azt hogy hol van most Ramiz nem tudja kideríteni?

Pandus Creative Commons License 2011.07.23 0 0 427

én 30 éve voltam Isztalmbulban, családostól, és nagyon tetszett mindnyájunknak. Halálosan nem zavart a kosz - ha volt egyáltalán, fogalmam sincs. a mecsetek, az épületek, az utcák, az emberek, a vendéglők, az üzletek, a bazár bűvölt el, nem a szeméttel foglalkoztunk. lehet, hogy én most csalódnék, ha nagyon ki lenne söpörve, és unalmas egyenfővárossá vált volna, ahol minden - a házak, az üzletláncok, a bevásárlóközpontoks, gyorséttermek stb. - ugyanolyan lnne, mint bárhol másutt a világon. Persze Isztambul sosem lesz olyan, mint bármi más, ha az egészet nézed. dE egyes részei lehetnek olyanok, amelyek bármi mással helyettesíthetőek.

Előzmény: Samir Kambala (425)
ferapont Creative Commons License 2011.07.22 0 0 426

Az a bizonyos cikk a HOt!-ban olyan volt mint maga a lap, bulváros. Az ott közölt térkép alapján soha nem fogod megtalálni Cengiz és Ali házát, bolyonghatsz napestig a városban, ráadásul a költőpénzed nagy részét taxira fogod költeni, mert ezekre a helyekre nem visz se metro se villamos. A többi helyszínek  is elég szétszórtan találhatók meg. Ne a forgatási helyszíneket keresd, hanem fedezd fel újra a várost. Nyáron vagy kora ősszel menj, amikor még zöldek a fák és sokat süt a nap.

Előzmény: Samir Kambala (425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!