Három zseni indított egy autószerelő vállalkozást, elvileg ez most a háttér, amit nekünk úgy kellene elképzelni, hogy a szorgos hétköznapokat nem látjuk. Attól megkímélnek minket, tehát csak az "eseménydús" akciókat kell szemlélnünk.
Hogy régi típusú telefon, az mindegy, a vezetékes központon múlik, hogy elküldi a hívószámot a hívott félnek, vagy letiltja. Mióta digitális központok vannak, ez szabadon választható, nálunk is.
Tehát inkább az a kérdés, hogy volt-e hívószámkijelzés, vagy nem? Amikor Cengiz ránézett a telefonra, úgy nézett ki, mint aki egy pillanatra beszart valamitől. Erre mondhatnánk, hogy egy ismeretlen hívószámtól is megijedhetett, de kicsit furcsa.
Amikor a női hang szól bele (Kaya, te vagy az?), az teljesen arra utal, hogy látszott valamilyen hívószám.
Hogy még zavarosabb legyen, Ezel pont egy olyan szobából telefonált, ahol korábban Ramiz szokott székelni: sötét szoba, jellegzetes fények vetülnek be az ablakon.
Mert azt mondta a mobilos videón, hogy a lány majd elküld egy csomó lehallgatott beszélgetést, Kenan és emberei között. Lány utána ezt mondta:
"Azzal, hogy a felvételeket átadom önnek, az életemmel játszom."
Én itt valamilyen lemezre vagy kazettára számítottam, erre átadott egy híváslistát. Persze, egy papír elvileg tartalmazhat leírt beszélgetéseket is, de az is lehet, hogy valamit agyatlanul fordítottak a szinkronban és szó sem volt lehallghatásról, csak híváslistáról.
a kulcsról jut eszembe, engem már régóta foglalkoztat, miből és és hol lakik ez a trió? Egyiket se látjuk sehol aludni, enni, pénzt kapni. Ezel, aki az utolsó zakóját is ledobta, minden alkalommal más ruhában van. tegnap már nemcsak a régi kocsival furikázott. ezek nem fontos dolgok, de mégis veszít a hitelességéből a sorozat, ha a saját feltett kérdéseire nem ad választ.
Gondolom jelentőséggel bír, hogy honnan és min (egy régi típusú) telefonon hívta fel Ezel a delikvenseket. Valószínűleg nem tudták a hívott felek, ki van a vonal másik végén. Ez volt a lényeg! Az biztos, hogy nem Mert mobiljáról hívta a számokat! "online sorozatok" oldalon, vagy az RTLmost-on nézze vissza, aki még mindig nem érti....
Elismerem, hogy sok a rejtély (rejtvény) és a csavar ebben a sorozatban, de ettől izgalmas!
Ha a telefon Merté volt, akkor nem értem azt, hogy Ezel amikor hívogatta sorban a számokat, miért futott bele egyszer egy női hangba, aki úgy szólt bele, hogy "maga az Kaya úr?"
Szerintem nem úgy volt az utolsó pár perc. Ezel a híváslistából sorban felhívta a számokat.
Nem Cengiz hívta Ezelt, ha nem fordítva. Lehet, hogy ez egy titkos készüléke volt az árulónak (=Cengiz), ahol csak a másik oldalról (Kenanék) hívták. Tehát, amikor megszólalt ez a készülék, gondolkodás nélkül mondta, hogy elhozta nekik Alit.
Persze, a mai rész alapján már úgy néz ki, hogy Ezel nem csak képzelte, hanem valószínűleg a teázókertben zajlott az a beszélgetés, aminek részeit bevágták előbbre. Ez Ramiz öltözékéből, sapkájából derül ki.
Ezért utálom a túl gyakori időugrásokat, megzavarja az embert.
Most Cengizre is gyanakszik már, mindenki az Öreget akarja megtalálni, pont úgy ahogy beszélték Ezellel (az Öreg és Ezel párbeszédeiben ). A sort Ali és Eysan kezdte,
mindenki segíteni akar neki...és szegény már nem tudja kinek higgyen!
Ha arról van szó, amit én láttam, ott Cengiz csak azért lépett le, hogy elhozza a fiát a házból. Az is Kenan rafinált átverésének részét képezte.
Öreg és Ezel legutóbbi párbeszéde pedig már egy "magasabb" művészet. Nem valós párbeszéd, Ezel csak gondolatban társalog vén tanácsadójával. Ugyanakkor, mintha egyfajta paranoia kerítené hatalmába Ezelt, most már mindenkire gyanakszik. Végén még beleőrül. (Ez nem spoiler, csak találgatás, fogalmam sincs a végéről.)
Segített Alinak, de mégsem hagyta cserben Sebnemet.
A pénteki rész, a kártyaparti Kenannal vitathatatlanul nagyon ötletes és eredeti volt. Végig tartotta a fszültséget és volt slusszpoénja, az Ocean's (11-12-13) féle csavaros poénokra és dramaturgiára emlékeztetett.
Azt mondta Kennannak, hogy nem ő zárta ki a fallal Ezeléket, hanem Ezelék zárták be a fal mögé Kenant és világát.
Onnan pedig ki is kell jönni valahogyan.
Távolból rendőrautó szirénézás hallatszott, mire mindenki pánikszerűen menekült.
MIndenki elment, de rendőrautó persze egy szál sem jött.
Ezel megfenyegette Kenant, hogy visszajön még érte. Eközben Eysan elfordult és magában somolygott Ezelen, látszott hogy tetszik neki a férfi vakmerősége.
szerintem a kávéban volt valami kábítószer,az egyik őr mondta,hogy bemegy megnézni az "alvókat",és utánna megissza.Bár nem biztos azis lehet hogy lelőtték őket,csak kivágták azt a részt.
Először még csak arról volt szó, hogy Kenan közbenjárására ideiglenesen zárolják a számlákat, amíg a hatóságok vizsgálódnak, hogy miből származik a pénz, utána majd lesz valami. Nem lett semmi.
Az őrök talán azt az utasítást kapták, hogy hagyják szökni Temmuzt, sőt a fegyvert is adják át neki, de az már nem derült ki, hogy csak eljátszották, hogy leütötte őket, vagy le is lőtte. De még az is lehet, hogy előtte nem véletlenül mutatták az őrök által ivott kávét, vagyis valami volt benne, amit önként meg kellett inniuk, hogy elkábuljanak.
Egyébként ez semmi, sok követhetetlen dolog van benne, én ilyeneken már meg sem lepődöm. A sorozat jó tág teret hagy a fantáziának, néha már-már művészi szinten. Vagy inkább csak művészieskedni próbál a rendező, nem egyszerű eldönteni.
Plusz a meseszerű dolgok, amiből szintén van bőven. Mint például három szerencsétlen nyit egy autószerelő műhelyt a semmiből, onnan ugatnak a dúsgazdag Kenanra, mert ők majd legyőzik, persze...
Én egyébként a túl gyakori időugrásokért sem vagyok oka. Az még hagyján, hogy a 40 évvel ezelőtti múlt és a jelen között ugrálnak oda-vissza, de hogy még a jelenen belül is folyton kavarnak, továbbá titkolóznak a néző előtt, ez már néha zavaró.
Csak ez is olyan, hogy az ember egyszer belefolyik, utána már kíváncsi a folytatásra, de attól még nem lesz a kedvenc sorozatom.
Tulajdonképpen még ma sem értem, hogy Ezel lakása, kocsija, pénze miért lett lefoglalva? Lefoglalva lett vagy elkobozva, esetleg visszakaphatja?
Nem világos, hogy az a kamu szállodaprojekt ami elvitte Cengiz lakását, kocsijait, kaszinóját mit csinált ezekkel a dolgokkal? Ha az egész színjáték volt, hova lettek?
Nem tiszta, hogy tegnap Temmuz ha lelőtte az őröket, akik rá (is) vigyáztak, miért tette?
Kenan ráállított valakit Aliékra a Vidámpark előtt, hisz tudta előre a lépéseiket, de azt hogy hol van most Ramiz nem tudja kideríteni?
én 30 éve voltam Isztalmbulban, családostól, és nagyon tetszett mindnyájunknak. Halálosan nem zavart a kosz - ha volt egyáltalán, fogalmam sincs. a mecsetek, az épületek, az utcák, az emberek, a vendéglők, az üzletek, a bazár bűvölt el, nem a szeméttel foglalkoztunk. lehet, hogy én most csalódnék, ha nagyon ki lenne söpörve, és unalmas egyenfővárossá vált volna, ahol minden - a házak, az üzletláncok, a bevásárlóközpontoks, gyorséttermek stb. - ugyanolyan lnne, mint bárhol másutt a világon. Persze Isztambul sosem lesz olyan, mint bármi más, ha az egészet nézed. dE egyes részei lehetnek olyanok, amelyek bármi mással helyettesíthetőek.
Az a bizonyos cikk a HOt!-ban olyan volt mint maga a lap, bulváros. Az ott közölt térkép alapján soha nem fogod megtalálni Cengiz és Ali házát, bolyonghatsz napestig a városban, ráadásul a költőpénzed nagy részét taxira fogod költeni, mert ezekre a helyekre nem visz se metro se villamos. A többi helyszínek is elég szétszórtan találhatók meg. Ne a forgatási helyszíneket keresd, hanem fedezd fel újra a várost. Nyáron vagy kora ősszel menj, amikor még zöldek a fák és sokat süt a nap.