Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
szia, köszi a véleményezést:) akkor nincs gond vele, ami volt nekem alfaweld mig 200 az is stabil gép volt, az előtolója is. bár ahhoz nagyon jó co munkakábelt adtak.
Nekem BLM 2000 dtm van nagyon jó kis gép meg vagyok vele elégedve.Szerintem a BLM bármelyik jó választás. Nekem kedvencem az elektróda kb 2 hónapja vettem de egypár dobozzal már el égettem. Persze mindig tanul az ember.
Nekem awis haver tanácsolta hogy ha sehová nem tudok támaszkodni, akkor vegyek fel a testemmel egy stabil tartást, és a könyökeimet a törzsömhöz szorítva mindkét kezem stabil tud maradni. Ez működik MMA-nál is ha nincs kényelmesebb megoldás.
Akkor irány a vastelep, és lehet kezdeni egy asztalt barkácsolni :-)
Én azt hittem az is pirulósra melegszik, és kesztyű ide vagy oda, én nem is gondoltam rá hogy megfogjam. Na akkor ezt is elteszem magamnak legközelebbre.
Nekem volt BLM 1600 M gépem. Baromi jó kis gép. Nekem nem hiányzott a kijelző. Szerintem ott van létjogosultsága, ahol sok állítási lehetőség van. Itt nem nagyon van mit állítgatni az áramerősségen kívül.
Awi esetében szerintem manapság már nem érdemes nagyfrekvenciás ívgyújtás nélküli gépbe beruházni. Vagy úgy jársz, mint én, aki egy év alatt a harmadik gépét adja-veszi (mind BLM:-) mert ahogy elmélyedtem ebben a műfajban, úgy derült ki, hogy mindig hiányzik valami funkció.
De ne legyenek illúzióid, a bevont elektróda az egyik legnehezebb műfaj, az elterjedt mivolta ellenére is. De a legolcsóbb és a hegesztés alapműfaja. Ezt nem lehet megúszni:-) Erre a kis BLM tökéletes megoldás egy kezdőnek, de magasabb szinten is megállja a helyét.
Melyiket nézted a régebbi kockaformájút, vagy az újabb kerekebb, dizájnoltabb verziót?
Köszönöm azt a videót, kipróbáltam a könyök letámasztást, igen jó módszer. Bár a földön hegesztve nem annyira kényelmes, nagyon kell majd egy jó hegesztőasztal/állvány/akármi.
Kínomban /vashiányom van, hihetetlen hogy semmi nincs a pincében ami el lenne törve, vagy csak úgy a pálcámra várna!/ százas szöget vágtam ketté és varrtam össze, meg csavaranyákat, kisebb szögeket hegesztettem egymáshoz:
A kisebb "szög-piramissal" megszenvedtem, lévén hogy rendes hegesztőszorítóm sincs, plusz a testkábel csipesze se annyira kis anyagok "testelésére" van tervezve. Meg annyira ilyen padlón se vicces hegeszteni:
De jól lehetett gyakorolni a finom "pöttyentéseket", ha túl sokáig pörkölöm az ilyen vékony szöget simán szétcsöppen (mint ahogy az első pár szögnél meg is történt). Nem mondom hogy tökéletes, de ... hát majd gyakorlok még :)
Ha van közeli kereskedő, és jó az ajánlat (48200 az korrekt) akkor azt kell megcsípni.
Nem mindegy ha kérdésed vagy problémád van a géppel (nem szokott) akkor azt helyben tudod-e intézni vagy postázgatnod kell.
A liftes/koppintós awi-t én ebben a kategóriában kicsit "kényszer" megoldásnak tartom. Annak jó aki nem sokat használja, de arra meg elég drága. (nem maga a gépben a funkció, hanem a kiegészítők)
Szerintem vedd nyugodtan meg az 1600m-et, abban nem fogsz csalódni.
Köszi a választ!A keret az 50.000. lenne,de ha muszáj kicsit ki tudom bővíteni!Tetszik a BLM (úgy látom Te is inkább azt ajánlanád),viszont nem bánnám,ha lenne kijelző,ezért szemezgetek a DTM -mel!Az 56.200 nem is rossz ár lenne!Kértem ajánlatot egy közeli cégtől,majd meglátjuk....A héten el kell döntenem!Az avit nem tudom,hogy használnám e valaha,egyenlőre az elektródázás is nagy kihívás lesz!!!A.
Blm 1600M az jó kis gép, de szerintem 50 alatt nem nagyon van sehol, az iweld HD 140 szintén 51-52. Mindkettő jó kis gép, ha nem zavar hogy nincs kijelző, akkor BLM, ha lényeges hogy tudd mennyire pontosan állítod a hegesztő áramot és jobban tetszik a sárga szín, akkor iweld hd 140!
Nem tudom honnan vennéd. Az viszont lényeges infó hogy a megatoolnál a BLM 1600DTM most 56.270 akcióban!
Egy ideje olvasgatom a hozzászólásaitokat,véleményeket!Szeretnék venni egy invertert itthoni barkács célra!BML 1600M,IWELD HD 140.Ez a kettő maradt,nem tudom melyik lenne jobb választás!Az árkülönbség nem nagy,ebből a szempontból bármelyik jó lenne!Légyszi írjatok véleményt,hogy Ti melyiket választanátok!
Esetleg még szóba kerülhene a BLM 1600 DTM,bár az már kívül esik a felhasználható kereten!
Volt itthon fekete műbőröm, abból szabtam ki rá egy olyan darabot ami végig leér a két oldalán csak huzalcsere óta nem raktam vissza.( kellene rá egy kis kalapács, drótkefe,stb,tartó kis dobozka) Gondolkozok rajta hogy 2k-s lakkal le kellene fújni, az jó kemény a felületet ad, nem karcolódik úgy mint ez a sima festék. Az lett volna jó ha már ez is színterezve lenne mint a weldi vagy b max-os gépek, de hát azoknak jócskán benne is van az árukban a színterezés ára.
akkor a formig 175 is ugyanolyan jó szerinted, még augusztusig eldöntöm milyet is vegyek, hajlok a trafós felé, de az inverterekről sem mondtam még le. egyenlőre járom a kórházat mi lesz, meg ugyis csak szeptembertől hegesztenék többet. jobban bejön a co mint az mma.
Szia, Formig 185. Az adattábla és a belseje alapján ugyan az mint a 175ös,(csak egy kicsit szellősebb az elrendezése) állítólag egy picit erősebb is, de szerintem ugyan olyan a trafó benne. Az előtoló ami még másabb mint a 175ösé, ezé 4görgős de amúgy ugyan az a két gép. Azért ezt választottam mert a 175ös árában adták ide, de szerintem nem éri meg azt a plusz pénzt a 175öshöz képest,(szinte csak a kasztni nagyobb)