elvileg 3 havonta iràsban ill neten kell bejelenteni az elozo 3 honap jovedelmét.
Egy darabig nekem is jàrt RSA, de amint làttàk, hogy a hatàrt meghaladja a jovedelmem leàllitottàk.( én interneten toltottem ki a papirokat) Mivel 3 honap csuszàsban van a CAF,szerintem csak nyugodtan menj el dolgozni.
Az emlekeim szerint eddig csak az merult fel kerdeskent, hogy hogyan lehet hozzajutni. Legalabbis nem beszeltek arrol, higy mi tortenik ha elfelejti valaki a kulonbozo bejelenteseket. Lehet, hogy az ajanlott oldalon nincs rola szo, de googlizz ra a jogtalan kifizeteseket 2 evre visszamenoleg kovetelhetik rajtad. A tobbi a te dolgod ha neked megeri rajta....
Nem biztos hogy hosszú életű lesz a munka, akkor pedig újra táncikálni, hogy adják vissza az RSA-t, az bizony sok pénzt emészt fel, az utazásokkal együtt.
Köszi, majd megnézem, de attól tartok, hogy az a kérdés, hogy mi van ha "elfelejtem" bejelenteni, akkor kiderül e ha bejelentenek az osztrákok, nem lesz benne.
Gondolom azt se nagyon jelenti be senki ha közben magyarba megy az illető.
Az lett voln az igazi kjérdés hogy volt- e már olyna aki megúszta ezt a manővert?
Nezz korbe ezen a cimen ahogy atolvastam eleg jol le van irva minde.
Nem fuggesztik fel automatikusan ha visszamasz dolgozni, csak akkor ha atlepsz egy bizonyos jovedelemkuszobot, felfuggesztik viszont ha 3 honapnal tobbet toltesz el "kulfoldon" pl Ausztria, Magyarorszag a naptari ev folyaman (folyamatosan, vagy reszletekben). A penzt amit jagtalanul veszel fel 2 even keresztul reklamalhatjak.
Sziasztok! Megmondaná valaki, hogy hogyan kell lemondani az RSA-t ha valaki munkát talál. Mondjuk hány nap késés lehet max, illetve napra pontosan kell e? Továbbá mi van ha külföldön talál az ember lánya munkát. Akkor mi van? Továbbá ha "véletlenül" elfelejt jelenteni, akkor kiderül e mondjuk egy Ausztiriai bejelentett munka esetén? Előre is köszi mindenkinek!
Sok évig kéne ahhoz nagyon sokat keresni. Pl egy jó lakás 700-800e €-nál kezdődik, aztán az apróból egy szép autó, és nem hitelre...
Nincsenek anyagi gondjaink, csak elérhetetlen vágyaink. Bezzeg a nagyapám egy pilisi faházzal és egy Trabanttal olyan boldog volt, amilyenek mi sose leszünk. És ez csak részben a mi hibánk, mert részben a fogyasztói társadalomé
Ez pedig Holland elnoksege alatt elmeletben csak humanusabb lesz nektek, en meg majd meglatom. Sajnos mi most tul sokat keresunk igy szinte minden allami tamogatasrol lecsuszunk, viszont ahhoz pedig nem eleget, hogy ne mondhassam azt, hogy nincsenek anyagi gondjaink nehanapjan ;-D
Szerintem, föleg gyerekesek számára, nagyon humánus ez az adórendszer. Tavaly 5%-t se kellett fizetnem, idén pedig megismerkedtem a negativ adó fogalmával (mivel 2011-ben a jövedelmem nagy része nem adózik a feanciáknál ezert 0-t kell fizetnem, cserébe a halte-garderie után kapok visszatérítést). Nem olyan rossz ez:-) persze egy fizetes, 2felnött és 2 gyerek
Mi is sokat járunk Montpellier -be (a férjem munkája miatt), a Camargues campingben szoktunk megszállni. A város tengerparti vége felé, a campingek előtt van egy gyönyörű lovarda, nagyon szépek a lovak és az egész telep tiszta rendezett! Az angollal jobban elboldogulsz, mintha nem beszélnéd, de nem igazán szeretik. Az Eu-s kártya csak "életmentő" esetekben használható, minden egyéb esetben fizetni kell. Remélem segítettem!
Csak egy kérdés: elzàszban meddig kell leadni az adobevallàst?
Most nem tudom sajna megvàrni a vàlaszt, mert félre kell tennem magam holnapra, de az "éjjeli baglyok"hàtha tudnak nekem segiteni :) holnap visszatérek ;)
Szarakodik a fórum, most futok másodszorra neki. Pár hozzászólást olvastam, köszi az infokat. Kb. én is 1000 eurot saccoltam kaja + albira ( cigi pluszba ). Nekem egy gondom van hogy írni nehézkésen tudok, mert eljöttünk ebbe a szar országba :S Nekilátok beszerezni valami francia nyelvű könyvet olvasgatni. Érdekes mert nyelvtant nem tanultam sose és nem is értem, de bennem van h hogy megy a ragozás, igeidő stb.. Veszek egy francia könyvet, és olvasok 2-3 hónapig. 1 millát akkor érdemes vinni legalább, bár úgy tudom hogy koldulásból is jobban élsz mint ebbe a züllött országban. Amúgy alapvetően nem szeretik a franciák az angolt, elvárják h beszéld a nyelvüket. Keresek egy partnert aki jonne szeptemberbe, elsodlegesen lányok a befutók... Szóval ha picit beszélsz franciául privizz rám. Én amit tudok kint segítek. La verité ces't que j'aime pas vivre a Hongrie, c'est vraiment impossible de vivre ici. Merde
Pedig érdemes lemenni a Katakombàkba, mert érdekes làtvànyossàg !
A légcsatornàrol meg : Még nem dolgoztam rézzel, de àlltalàban olyankor szoktak ilyen "kûlônleges" csatornàkat alkalmazni, mikor meg kell felelni valamilyen épitészeti követelménynek, mint példàul egy muzeàlis épületfelujitàsnàl meg kell tartani a tetö vizuàlis hatàsàt, etc....