Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Jo napot mindenkinek! Szeretnek egy lcd tv-t, de egy-ket dologgal nem vagyok tisztaban. Van egy regi CRT sony-n. Van egy UPC Direct tanyerom, hozza tartozo dobozzal(set-top box), es jezuska meglepett karacsonykor egy Panasonic DMR-EH575EG-K DVD felvevövel. Azt mar kitalaltam, hogy a szoba es a lakas mereteihez egy 81cm-es (32") tv böven eleg. Lenne nehany kerdesem, es nagyon örülnek, ha valaszt kapnek rajuk.
1. szükeges-e ezek utan DVB-T tuneres tv-t vennem?
2. fontos-e a 100Hz
3. ha a dvd felvevövel össze van kötve jelent-e elönyt, ha a tv is panasonic?
Például mert ugyanazért a pénzért jóval több szolgáltatást nyújt.
Én amikor bő 2 éve vettem a plazmát, akkor a Pana 42PV50 és az LG 42PX4RV volt a két jelölt. A Panán a komponensen kívül talán ha két scart csatlakozó van, az LG-n van 3-4 AV bemenet, HDMI, VGA, két tuner és elég jó Faroudja chipset. Képminőségben nincs lényeges különbség, van pár pro és kontra mindkét oldalon.
A hétvégén volt rá lehetöségem, hogy otthoni körülmények között nézzek meg egy LCD-t. Elsösorban a sötétszürke-fekete problémakör érdekelt. A tapasztalatom az, hogy tényleg látható, hogy a fekete nem rendes fekete, de nekem azért nem volt olyan rettenetesen zavaró. Mondjuk hozzá kell tennem azt is, hogy nem volt ott mellette egy plazma "referenciának". A tulaj egyébként azt mondta, hogy elégedett a tévével, nem gondolkodik a cserén, de ha most választhatna, akkor plazmát venne, mert ö úgy érzi, hogy a fekete mélysége kiemelten súllyal esik latba az igazán szép, dinamikus kép kialakításában.
Ebben az esetben a settop boxot analóg módon kötöd össze dvd íróval és dvd minőségben tudsz felvenni, utána ha egy hdmi bemenet van a tv-n, akkor arra kötöd a steptopboxot, hogy tudjál hd felbontásban tv-t nézni és a dvd írót pedig analóg módon, scart vagy komponens kábellel.
ha van két hdmi bemeneted, vagy a erősítődön, akkor mindkettőt hdmivel érdemes bekötni, hiszen azzal kapod a legjobb minőséget.
A hd tv adást egyik esetben sem a dvd írón keresztül nézed, hanem direktbe kötve a tv-re.
Ma voltam a Saturnba tv-ket nézegetni, a szemem szerint az LCD-nek sokkal szebb képe, már egy 1366x768-as Pana LCD-nek is sokkal szebb a képe mint a Pana TH-37PV7-nek. Ott tartok hogy kell keresnem olyan helyet ahol rá tudom köttetni mindkét tv-t UPC-re és dvd-re
ha az LG a számodra megfelelö, akkor miért ne vennéd azt 50e forinttal olcsóbban, illetve miért adnál ki a Panasonicért 50-el többet, ha számodra nem látszik / nem lényeges a különbség? Ez teljesen jogos. Egyébként a Panasonic TH42PV70 is kommersz kategória, nem?
Én végignéztem a jelenleg elérhetö plazma kínálatot a 200-300e kategóriában, és összességében arra jutottam, hogy bár kicsit drágább, de mindent figyelembe véve a Panasonic jelenti a legkevesebb kompromisszumot. Olvastam róla vagy 3-4 tesztet, szinte semmilyen negatívum nem hangzott el, pozitívum annál több. Ez is egy kicsit növeli a vásárlás "biztonságát" (ha már egyszer nálunk nem lehet olyat csinálni, mint tölünk nyugatabbra, hogy hazaviszed és ha nem tetszik, akkor x napon belül visszaviheted), és emiatt rászánok kicsit többet. Ezt a saját vizsgálódásaim is megerösítik: a többinél mindegyiknél találtam vmi számomra kirívóan zavarót (persze ez nem azt jelenti, hogy ha hozzámvágnák, akkor ne tudnék élni velük)
Egyébként szerintem ebben a kategóriában már önmagában az egy nagy kompromisszum, hogy a plazma vélt vagy tényleges jobb képe miatt az ember bevállalja az 1024x768-as 4/3-as felbontást, miközben a kijelzö aránya 16/9. Ezek után szinte minden képarányra valamiféle átskálázás kell, hogy a képgeometria rendben legyen. Ezek után fokozottan értékelem, hogy a Panasonic képével kapcsolatban kifejezetten kiemelik, hogy minden jeltípusra nagyon éles.
A Panasonic Blu-ray párti, nem gyártanak HD-DVD-játszót. Az "egybe" rendszereket nem sokra tartom, inkább hagyjuk! A rángatás, szaggatás a DVD-knél is előfordul, ezért is nagy durranás a 24p-s Blu-ray.
Egy másik topikban olvastam, hogy a Panasonic TH-42PV7 azért "nem jó" mert nem fogad 24P jelet és HD DVD lejátszót használva akadozna a kép, igaz ez? Én egy Panasonic SC-PT 550 HDMI-s házimozival szeretném összekötni majd a TV-t. HD DVD-k menni fognak rajta rendesen?
Mindig a legrövidebb, legegyszerűbb jelút a legjobb. Az A/D-D/A alakitgatás ront a minőségen. Mindegyik készülékben kellene lennie digitális tunernek, nem volna gondunk!