Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Mennyire szoritod meg? Nekem nincs jelölve, hogy U lenne, de eléggé meg kell "tépjem" a csavart, hogy ne csússzon el a továbbító görgő. Lehet ez a 0.6 tényleg nem volt jó választás. Se az értékek nem stimmelnek a papírformához se semmi...
Bevont elektródával nagyon nehéz - állítólag - alut hegeszteni; 100 hegesztőből 2-nek talán megy.
Mikor téma volt, akkor próbáltam szerezni pár szál elektródát hogy kipróbáljam mennyire szar - nem nagyon tudom minek, mert bevont elektródával egyébként sem vagyok valami nagy spíler - csak így kíváncsiságból, de nem volt senkinek a környezetemben. :-( Nagyobb mennyiséget meg nem akartam venni, mert csak így elbaszni azért elég drága.
Ma megjött az "U" görgőm a hegesztő boltba, 4500Ft volt. Megkérdezem hogy tudok-e kis palackos 5-ös argont bérelni arra a pár hétvégére ismerős cégtől. (nagy palackos van nekik a műhelyben, de azt én be nem gyömöszölöm a kocsiba az tut,i mert annyit nem ér hogy tönkre tegyem a belsőteret .. ha másképp nem megy akkor hétvégére bekönyörgőm magam a műhelyükbe a saját gépemmel)
Ja és még 2 hétig nem terhelhetem az ujjam, és azt tuti kivárom, mert fő az egészség, nem akarom megkockáztatni hogy egy elhamarkodott dolog miatt ne legyen 100%-os a gyógyulás.
Adatok szerint igen. Nem tudok róla hogy itt valaki vett már volna az újból, de a BLM-el nem lehet gond. (ha mégis, a szerviz megoldja)
Ezért szoktuk javasolni hogy a BLM, Iweld, Alfaweld hármasból nyugodtan lehet választani, mert ha probléma is van, akkor azt megoldja a szervizháttér.
Nyilván ha van rá kicsit több lehet, akkor el lehet kacsintgatni a Rilon, Jasic, Stahlwerk vonalra is, hobbi felhasználó meg fentebb úgyse nagyon merészkedik az árlistán :-)
Hát az awi nem szempont,csak elektródázni kéne!A régi formája nekem jobban tetszik,de nem olyan rossz az új sem!A lényeg ,hogy véleményed szerint is tudja ugyan azt mint az elődje!A.
Egy kis segítség kéne!Rendeltem egy BLM1600M gépet,de úgy néz ki,hogy csak BLM TM 1600 van készleten!Van valami különbség a kettő között,vagy csak a TM újabb?Köszi a választ!A.
Na meg csörgettem őket,azt mondta a fickó hogy nyugodtan kicserélhetem a kábelt 4 méteresre.Gondolom a dinse csatlakozóknál a kábelrögzités csavaros lehet minden esetben.
Figyelj, szerintem a gyári kábeleket hagyd úgy ahogy van, ne piszkáld.
Vegyél (akár a géppel együtt is rendelheted) 2 db dinse 10-25-ös gyorscsatit (lengődugó) és azt tedd a régi kábeled végére. Ebbe nem lehet belekötni. (ha mégis valami lenne a géppel akkor az eredeti kábelekkel tudod visszaküldeni)
Köszi szépen,véglegesitettem a döntésem,ez lesz,mármint az Alfa 160-as.
Egyet viszont jó lenne tudni,bár holnap felhivom őket hogy ha én itthon a kábeleket kicserélném akkor ugrana-e a gari?vagy csak ha az ember maga megpiszkálja/szétszedi a gépet akkor.Lenne itthon 4-4 méter 16 mm2-es kábelem szóval....!
Gyárilag is ilyen vastag van rajta,de hogy kicserélhetem-e én azt nem tudom.
nekem ez közel is van, meg az árak sem rosszak, pl az alfaweld mig 200 mma-mig kombi itt a legolcsóbb áfásan nézve, plusz ingyenes szállítás 75 000 nettó felett
Szia. Felhivod rendeléskor a boltot és jelzed hogy a kiszemelt gép gyári kábeleit test és munkakábelt cseréljék ki 5-5 méteresre.szóval nem toldják. Meg kérdezd meg mennyivel kerül többe. Én a kranom bt nél vettem
Igazatok van akkor legyen Alfaweld ha arra 2 év garit adnak,nagyon nem mindegy,számomra kicsit megnyugtató hogy nem 1 hanem 2 év a gari,de akkor az Alfa 160-as legyen!
Atti_77,köszi hogy rátapintottál egy lényeges dologra,a kábelhosszra,mert nekem ide nem kell a házhoz olyan garis gép amin 1,5 m kábel van!Mostani trafómon is van 4 méter!Atii hol lehet ilyen kábelhossz opciót kérni?mert muszály leszek onnan venni!Másfél méterrel tényleg nem megy az ember semmire,nem is értem,inkább adnák eg kicsit drágábban de lenne rajta legalább 3 méter kábel,garis gépbe meg ugye nem nyúlhatunk.