Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Szóval, ha valaki reggel nekem azt mondta volna kávézás közben, hogy délután már a Helikon vasutammal fogok játszani, nos Őt minimum visszaküldtem volna aludni.....
Pedig ez történt, hogy délutánra birtokomba került a korábban javításra szánt mozdony, illetve teljes készlet.
Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a vasút korábbi tulajdonosának ( és kedves feleségének ) , hogy megőrizte emlékeiben a hozzászólásomat, és rendkívül korrekt módon elsőként értesített , hogy eladósorba kerül(t) a vasút.
( külön köszönöm, hogy a játékot még félre is tette volna nekem, mert a vételár nem állt rendelkezésemre a telefonhíváskor.)
Köszönöm ezúton is a családom segítségét, hogy kiegészítették a megtakarított pénzükkel vételárat.
Nélkülük nem ment volna.......
Ezúton köszönöm három Gyűjtőtársunk segítségét , akiket felhívtam telefonon és ketten azonnal kisegítettek volna a teljes ( pár százezres ) vételárral , egyik barátom pedig csak annyit mondott, hogy " Ervin , ezzel csak az a baj, hogy Balatonon vagyok, de szerdán jöhetsz, itthon várlak ).
Így akkor végre sikerült megvennem nekem is az utolsó, hiányzó készletet a pénzverdei vasutakból.
A Kandóról viszont eszembe jutott, hogy megkérjem szépen mindazokat egy-két képfeltöltésre, akiknek lenne egy-két jó fotója a klasszikus Petrik Ottó féle Kandóról. Köszönet elöre is!
Félre ne érts kérlek, ezek szubjektív vélemények. A fórum pedig szerintem attól is jó, hogy többféle, sokszinü vélemények, gondolatok is megjelenhetnek. Mindamellett azt is fogom, hogy egy alapítványi gyüjtemény bemutató asztal is egészen más kategória, mint amit valaki magának a maga ízlése szerint alakít ki. Üdv!
Szépnek szép volt a Szili (ha jól emlékszem 300-ért...), meg a V40-es is, DE ne feledd, hogy ezek fine scale, vagyis abszolút 1/43-as rézmodellek, mint valószinüleg a gözmukik is, amelyek mind megjelenésükben, mind pedig arányaikban erösen eltérnek a klasszikus játékvasutaktól.
Kocsikat én nem láttam hozzá soha, de ez nem jelent semmit. Én úgy vélem, hogy ezek a "gözmukik" is, meg a Szili és Kandó fine scale 0-ás rézmodellek is nagyrészt export megrendelésre készültek és a széria maradéka került a hazai kínálatba. Szóval az is lehet, hogy az eredeti szállításnak része volt mellékkocsi, meg az is lehet, hogy nem. Üdv!