Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Tudnátok-e abban segíteni, olyan LCD tévét szeretnék vásárolni aminél távirányítóval kapcsolható lenne a saját hangszóró, és a fejhallgató közötti átváltás. Szétnéztem az interneten, de egyik tévénél sem találtam ilyen lehetőséget. Eddig a Samsung LE-32R82 -t néztem ki, de ott sincsen ilyen. Egyedi tévénézési szokások miatt kellene, mert este fejhallgatóról hallgatnám, és ne kelljen folyton a jack dugót állandóan ki-be húzgálni. Vagy tudtok-e valamilyen egyéb megoldást ? ( erősítőt nem akarok rátenni.) A tippeket előre is köszönöm.
Gondolom tanácsod csak jószándékkal írtad. Eszünk ágába sincs a gyereket a tv közelébe engedni, kérdésem inkább csak a jövőre vonatkozott mivel egyszer a gyerek felnő és majd megakar nézni egy két mesét, ismeretterjesztő filmről nem is beszélve.
Nézd a szemnek általában az a Tv jó...amelyik nem vibrál, a fényrő sem nagyon jó, de azt tudod állitani, a régi Tv-k közül a 100Hz-re mondták jó, egyébként, ha van kamerád, vagy a mobilon van az is jó..megnézheted hogy vidrál, látod a fél képeket.
Az LCD, Plazna, már nem vibrál...a döntés a "kezedben" van...melyik legyen.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy a szemnek melyik a jobb tévé? Mármint melyik károsítja kevésbé egy kisbaba szemét? Erre vonatkozólag még nem nagyon találtam sehol infót. Szeretnénk régi tévénket lecserélni, mert elég közelről nézzük és a gyerek is folyton bámulni akarja. (igyekszünk nem engedni neki, hiszen csak 4,5 hónapos)
A 71-es nyugati modell. Nézd meg a Samu Q95-öst! Engem, mint elkötelezett Pana-pártit meglepett a képminősége. A kezelhetősége kevésbé tetszik, a zoomja sem az igazi a Panáéhoz képest.
Szerintetek idén karácsony környékén, vagy karácsony után, tehát jövő januárban a full HD plazmák ára lecsúszik a lélektani 300 000 Ft-os határ alá? Itt természetesen az "etalon" 42"-os méretre gondolok.
Azért laposak a mai tévék, hogy a falra lehessen akasztani őket!
Legalább 37 colost vegyél! Az ismeretségi körömben sokakat rábeszéltem egy-két mérettel nagyobbra, mint amilyet eredetileg akartak venni, azóta is menekülök előlük, mert csókolgatni szeretnék a kezeimet! :-)
A 32 col egyszerűen nevetségesen kis méret a normális képi élményhez!
Jo napot mindenkinek! Szeretnek egy lcd tv-t, de egy-ket dologgal nem vagyok tisztaban. Van egy regi CRT sony-n. Van egy UPC Direct tanyerom, hozza tartozo dobozzal(set-top box), es jezuska meglepett karacsonykor egy Panasonic DMR-EH575EG-K DVD felvevövel. Azt mar kitalaltam, hogy a szoba es a lakas mereteihez egy 81cm-es (32") tv böven eleg. Lenne nehany kerdesem, es nagyon örülnek, ha valaszt kapnek rajuk.
1. szükeges-e ezek utan DVB-T tuneres tv-t vennem?
2. fontos-e a 100Hz
3. ha a dvd felvevövel össze van kötve jelent-e elönyt, ha a tv is panasonic?
Például mert ugyanazért a pénzért jóval több szolgáltatást nyújt.
Én amikor bő 2 éve vettem a plazmát, akkor a Pana 42PV50 és az LG 42PX4RV volt a két jelölt. A Panán a komponensen kívül talán ha két scart csatlakozó van, az LG-n van 3-4 AV bemenet, HDMI, VGA, két tuner és elég jó Faroudja chipset. Képminőségben nincs lényeges különbség, van pár pro és kontra mindkét oldalon.
A hétvégén volt rá lehetöségem, hogy otthoni körülmények között nézzek meg egy LCD-t. Elsösorban a sötétszürke-fekete problémakör érdekelt. A tapasztalatom az, hogy tényleg látható, hogy a fekete nem rendes fekete, de nekem azért nem volt olyan rettenetesen zavaró. Mondjuk hozzá kell tennem azt is, hogy nem volt ott mellette egy plazma "referenciának". A tulaj egyébként azt mondta, hogy elégedett a tévével, nem gondolkodik a cserén, de ha most választhatna, akkor plazmát venne, mert ö úgy érzi, hogy a fekete mélysége kiemelten súllyal esik latba az igazán szép, dinamikus kép kialakításában.