:))) Köszönöm! Elvileg a postánkon van a dió, és már én is tudom, hogy hívnak:)
Az újságba becsavarva volt az értesítés, még jó, hogy nem az udvaron esett ki belőle, hanem a lakásban, mert ott a három kutya közül valamelyik óhatatlanul szétcincálta volna, és akkor nem tudnám, hogy megérkezett a csomag. Véletlenül láttam meg az asztal alatt az értesítőt. Ma már nem van nyitva a posta, de hétfőn odavezet az első utam. A jövő hétre aranygaluska bekalkulálva, a többi dió eltéve húsvétra. Több nap, mint dió:)
Volt egy barátnőm, nagy korkülönbség volt közöttünk, aztán messze kerültünk egymástól. Évente legalább egyszer összeültünk ötyézni, és egy ilyen alkalommal én valami hatalmas szerelemről áradoztam neki, csillogtak a szemeim, virultam. Hosszan nézegetett, majd azt mondta: örülök neki, hogy így érzel. Használd ki! El fog múlni. És amikor újra visszajön, már semmi sem lesz olyan, mint húsz-harminc évesen.
Kedves Gegerg, én most ebben a fázisban vagyok. Értékelem, hogy süt a nap a holdra, és annak a sugarai a földet érik, és boldogan szippantok nagyokat a balzsamos levegőből: de akár egy zsemle is lehetnék, annyira nem érdekel, hogy mit lehet, mit szoktak mások csinálni holdfényben, vagy én mit csináltam nem is olyan régen a holdfényben:)
Mi 25 évig éltünk társasházakban, mind a kettő udvarkapcsolatos volt, csak az egyikben jó magasan laktunk lift nélkül, na ott nem gondoztam kertet, a másikban földszinten, ott már volt egy kiskertem. Nálunk a férjem tervezgetett, hogy milyen jó lenne egy hétvégi ház, de én megvétóztam, hogy azért fogok én termelni, hogy más szedje le, kihasználva, hogy alig vagyunk kinn? Vagy azért rendezzek be - ha szerényen is, ha használt bútorokkal is - egy kisebb házikót, hogy a csövesnek télen legyen mit feltörnie?
Aztán most, hogy lassan egy éve kertes házban élünk, látom, hogy a hétvégi ház nagy butaság, "teljes munkaidőben" is elég ezt rendben tartani, mindig van valami apróság, ami elviszi a napom felét, pl. ha festeni kell, lekapargatni, leégetni a cuccot, mire végzek vele, dél van, nem is elég egyszer lefesteni; vagy kapálni kell, de nagy hőségben kora reggel és késő este érdemes, de este már jönnek a szúnyogok is, vagy kiszökött a kutya, de hol a máriában, hát itt, be kell csinálni a lyukat és atöbbi...
Hiszékeny? Ángyikád térde kalácsa... Max jóhiszemű, de veled kapcsolatban már az sem, régen..:P(beee)
DE ha provokálnak, illik reagálni, nem? (legalábbis ha a magösszekeverésre gondolsz egyáltalán)
Ma direkt fél órával hamarabb bementem Szegedre (tornára), hogy bemehessek a közeli vetőmagboltba, erre már 5-kor bezárt...pipa voltam, mert piszok hideg volt! :(
Nem akartam semmit venni, csak kicsit nézelődni...
Zöldborsót szoktak-e fóliába is vetni? Valahogy még nem hallottam róla. Nem lehet, nem érdemes?
Nem veteményesesre gondolok, csak ha hiányoznának neki a hegyek akkor lenne hova kivonulnia amikor van ideje. Vannak ezeken a helyeken szép gyümölcsös telkel.
Nem tudom, Il hogy van vele, de én nem szeretnék nyaralót. Mindenképpen kertes házban szeretnék lakni, viszont bőven elég egy kertet és házat rendben tartani. És nem mindegy, hogy hétvégenként rohanok ki a telekre zöldségekért és bespejzolok egy hétre, vagy mindig frissen leszedem, amit épp megkívánok.
Ez a kabócatartó ugyanolyan hasznos lehet, mint a tücsökketrec és a digitális tücsökmérleg. A Természettudományi Múzeum éneklő rovarokról szólókiállításán láttam olyat, csak az nem tökből volt.
Ezeket a tököket tavalyelőtt a Mezőgazdasági Múzeum lopótök kiállításán fotóztuk: