Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2264

Sok sikert  és  ...majd számolj ám be !

Előzmény: Törölt nick (2261)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2263

Mennék erre a káposztás dologra ! Nagyon messze laksz?  :))

 

(csorog a nyálam )

Előzmény: zsebi41 (2260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2262

a Zepternek annak van súlya, na ára is, egy 8 literes használtan is van vagy 80 eft, illetve alku kérdése, csak nehéz alkudni

Előzmény: zsebi41 (2260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2261

így van, én fedő nélkül megemelem az edényt, aztán mindjárt több infóm van a súlyról

a képeket nézve éhes lettem :)

közben éppen most fejeztük be a lebbencs tészta készítést,10 tojásos a drága, házibólkészült és ahogy már említettem szombaton főzőfesztivál, és ez a tészta is kell a slambuchoz, és viszek kovászos ubit is remélem sikerül az étel

Előzmény: zsebi41 (2260)
zsebi41 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2260

Nem igazán a ránézésre kell hagyatkozni hanem a súlyra. Vannak nagyon gagyi k.g.-ra árult edények úgy néz ki, hogy vastag talpú  de ez csak álca belül üres. 

 

Nekem ez a lekvár főző lábasom, abban készül a szilva lekvár, 12 órán keresztül fő keverés nélkül utána 1 óra keverés és kész.

 

                          

 

 

kb. 15 éve ezt használom de ez nem piaci árú ez az én kívánságomra készült élelmiszer minőségű saválló acélból.

 

Ebben készül a karácsonyi töltött káposzta, és ebben fő a paradicsom lé is.

 

Ez az edény tökéletesen tisztítható ezért lehetséges bármit főzni benne.

 

 

  

Előzmény: beetee (2254)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2259

A lekvárt és a felöntőleveket egy nehéz, vastag falú zománcos edényben szoktam főzni. (Az oldalmagassága félúton áll a lábas és a fazék között.) Nagyon bevált, csak kicsi, 6 literes. Jó évben napokig tart a baracklekvár főzés...

 

Előzmény: tp329 (2258)
tp329 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2258

Rossz a személyi számod! :-))))))

 

Fazékhoz: Soknak csak látszólag vastag az alja, nem egy tömör anyag, hanem a fazék aljára van "ráhúzva" még egy lemezből mélyhúzott "fedél", addig jó, amíg ez a fedél nem válik el az edénytől (idővel előfordulhat, saját tapsztalat). Ettől persze még jók ezek, csak azért nem egy kategória  tömör, vastag aljúakkal. Ez az árukon is látszik :-(

Amikor szétvált a miénk alja, akkor levettem a külső lemez borítást és azóta úgy szuperál.

Előzmény: TINTUS (2246)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2257

teljesen igazad van, ugyanakkor ez megbízható forrás, az a szilva válogatott, tiszta egészséges, és érett volt, egyszerűen visszamaradt a Németországba szánt exportból

Előzmény: TINTUS (2256)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2256

Én szeretem saját magam csinálni a cefrét az bizti jó lesz mert tudom milyen gyümiből és milyen a helyes erjedést befolyásoló egyébb anyagokból készült.  De erre van másik topik.

Előzmény: Törölt nick (2251)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2255

nyitott szemmel kell járni, az egyik 8 literest talán 2500 ft.-ért vettük, mondjuk utolsó darab volt, de nem lyukas és nem rozsdás :)

Előzmény: beetee (2254)
beetee Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2254

Ha van valahol nagy piac, ott biztos megjelennek az edényárusok is.

Nálunk legalább is így van.

Ilyen edénynél tényleg csak arra kell figyelni, hogy ne vékony talpú legyen. De ez ránézésre megállapítható.

A rozsdamentes anyagok között már nincs igazán gagyi, legalábbis ilyen célra.

 

Azért mondom a piaci lehetőséget, mert ott eléggé alkuképes tud lenni az adás-vétel.... :)

Előzmény: TINTUS (2246)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2253

még nem raktad el a céklát? pedig milyen türelmetlen voltál a recept miatt:)

egyébként rakd be a hűtőbe felbontás után vagy kajáld meg egyszerre az egész üveggel :)

Előzmény: TINTUS (2250)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2252

nekünk van sok Zepter edényünk azoknak nagyon vastag az alja, ezek azért nem olyanok

már nem tudom hol vettük az egyiket talán anyósom hozta, az IKEÁBAN is vásároltunk meg a METRÓban is

van belőle 4 db, 2 db 8 literes, és a másik kettő még nagyobb, néha így is kevés :)

Előzmény: TINTUS (2246)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2251

a lefoglaltunk azt jelenti, hogy  jeleztük az el eladónak, hogy bizonyos mennyiségű cefrérte igényt tartunk és másnak már ne adja el, de még nem fizettem ki

Előzmény: TINTUS (2243)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2250

Egy másik kérdésem is van :

 

Ha majd elteszem a céklát és felbontok egy üveget azt utána már a hűtőbe kell tárolni?

h.apci Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2249

Lehet, bár frissen jobb lett volna... Mi olajjal főzünk, de néha kell a disznózsír is, ezért szoktam kisütni zsírszalonnát és 1-2 kisebb dobozzal lefagyasztok, a többit használjuk. Talán nem ártana áthevíteni, úgy lefagyasztani.

Előzmény: TINTUS (2244)
ke_fe Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2248

Az avasodás nem más, mint zsír, olaj oxidációja. A bödönök is azért szűkülnek felfelé, hogy minél kisebb felülete legyen, ami a levegővel érintkezik.

A zsír fagyasztható, de levegőtől elzártan tárold.

Előzmény: TINTUS (2244)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2247

Bocs, hogy kéretlenül belevau, ilyenem nekem is van, 25 liter, csak disznóölésnél és szuper nagycsaládi leveseknél kerül elő. Anno a Metróban vettem, a nagykonyhai cuccok között volt.

Előzmény: TINTUS (2246)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2246

Húh ilyen nagy rozsdamentes fazék nekem is jól jönne. Jól működik elég vastag az alja??  Hol szerváltad?

Előzmény: Törölt nick (2222)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2245

Az egyes pontod miatt gyorsan megtapogattam magam...... de meg van mindenem. 30 db szilvásgombócot csináltam egy hete és a szem. számom 1-el kezdődik :)

Előzmény: neduddgi(én) (2238)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2244

Nem tudom kérdeztem-e már?

 

Tavalyi házi disznózsír nem fogy olyan ütemben ahogy kell......   úgy gondoltam kockákban lefagyasztom. Lehet-e?? 

 

(gyors válasz kellene....)

TINTUS Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2243

Mit jelent az, hogy lefoglaltunk????

Előzmény: Törölt nick (2241)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2242

én ma  sztrájkolok, nem csinálok semmit a kertben és  a konyhában sem,aztán lehet átgondolom még :)

Előzmény: zsebi41 (2236)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2241

ez nagyon rendben van így, én most kaptam cseresznye pálinkát azt tesztelgetem, és ha minden igaz, akkor lefoglaltunk 500 lityi szilvacefrét és 500 liter Vilmoskörte cefrét

Előzmény: neduddgi(én) (2238)
Mariska néni Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2240

Ezt most találtam, hátha még aktuális:

Szilva nyersen, rummal.  A nagy szemű magvaváló szilvát megmossuk és kimagozzuk. 3 kg szilvához 1 kg cukrot, 1 kávéska­nál szalicilt és 5 cl rumot öntünk, jól összekeverjük, és egy napig állni hagyjuk. Ekkor szalicilos rummal kiöblített üvegekbe töltjük, a tetejére egy evőkanál rumot öntünk, lekötjük és száraz, hűvös helyre tesszük. Gombóchoz, tésztákhoz, gyümölcssalátákhoz használjuk.

Előzmény: neduddgi(én) (2239)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2239

Ez így mind rendben van, de felénk januárban már alig van friss szilva a fán... :o))

(Értem én, hogy mindent akkor kell enni, amikor éppen szezonja van, de akkor télen csak havat ennénk...)

 

Előzmény: h.apci (2232)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2238

Neeeem, ez nem így műxik!

 

1. Eszemben sincs szilvásgombócot főzni. Ahhoz szerintem nőnek kell születni...

2. Megiszom a szilvapálinkát.

3. Hagyom Anyát kibontakozni a szilvásgombóc készítésben.

4. Megiszom a szilvapálinkát.

5. Megeszem a szilvásgombócot.

6. Megiszom a szilvapálinkát.

 

Na, valahogy így tudnám elképzelni!

Előzmény: Törölt nick (2234)
Lora1213 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2237

Tudom, nem ide tartozik, de mindig elszomorodom amikor hallom hogy okos értelmes gyermekeink máshol keresik boldogulásukat.

Előzmény: zsebi41 (2235)
zsebi41 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2236

Így igaz! De gyönyörű szép, és legalább is nekem még pihentető is!

 

Rám is fért már!

 

Most megyek kézi munkázni ezeket a paprikákat meg a jalapenót fogom megtölteni feta sajttal, csak előbb még meleg olajban megpácolom

Előzmény: TINTUS (2220)
zsebi41 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2235

Ennél nagyobb öröm nincs is mint nézni a felnőtt gyerekeket , és majd majdnem felnőtt unokákat.Már csak kettő van itthon, de a nagyobbik szept-ben megy Angliába ott kezdi meg az egyetemet, a legnagyobb már ott végzett és ott is maradt dolgozni. A" kicsi" most kezdi a 4. oszt. jövőre érettségizik, és szerintem megy a testvére után.

 

Ezért igyekszünk kiélvezni amíg még itt vannak.

 

A bográcsot a férjem kezelte én csak addig működtem közre, míg a vízzel fel lett öntve. Utána övé volt a terep.

 

A kertben kapálni már nem kell, most az fog következni, hogy a férjem tutajt ácsol, éjjel és ma annyi eső esett, mint máskor néha egész nyáron.

 

Van ebbe jó is nincs gond a paradicsom bokrokon lévő kb. még 20kg. paradicsomra, szépen lerohad az egész.

 

Tudtam és, hogy szombaton kellett megrendezni a paradicsom búcsúztatót, így a lányok elvittek két nagy tállal az legalább meg lett mentve.

 

Sok sikert a főző fesztiválhoz!  Majd tudósíts róla milyen volt.

 

         

Előzmény: Törölt nick (2221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!