Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Robidoki Creative Commons License 2008.05.24 0 0 538
urak!
Ma ismét kimentem a Fabrika Italiano szalonba,zsűrizni a gépet,hátha találok valamit ami nem tetszik.

Találtam.
Az első sárvédő pereme ,az első ajtók felőli részen nincs eldolgozva.Cakkos,ahogy a présgép kiköpi .Ugyancsak,majdnem itt,ahol ez a lemez hozzásimul a küszöbhöz,egy öklömnyi fedetlen üreg tátong,pont a krék mögött,ahová a szutyok,és sár fel fog rakódni.Aztán a merevítők áttöretei mind sorjásak,de ez majdnem minden hol.Az alvázvédelem változó vastagságú,de csúnya kivitelezésben.Hát,ezek után bementem és néztem egy Seat Leon-t,mert erre még van pénzem.Az Alteára meg nincs.

-Tényleg nagyon szép autó a Linea,de nekem kezd oly Dacia-s (régi)filingem lenni tőle.
Remélem nem haragusztok meg ezért,de kicsit kiábrándultam ismét az olasz egyébként sem híres precizitásból.,
A sárvédőszegélyt azért nézzétek meg több példánynál is,de kettő egyforma kinemdolgozást nem fogtok találni.
Robidoki Creative Commons License 2008.05.24 0 0 537
500mig lát a lézerük.
Előzmény: imitto27 (531)
hardocsike1978 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 536

Szia,

Koszonom neked is, es szivesen veszem a tovabbi eszreveteleket!!

Udv:Ocsike

Előzmény: berigazek2 (535)
berigazek2 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 535

Szia ,,Öcsike"'!

..én is csak megerősíteni tudom Lineás kollégám szavait....:)))

Nekem is bejött ez az autó:)))))))))

hardocsike1978 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 534

Szia,

Koszonom a gyors valaszod, a nyilt off road nagyon tetszett:), ha barmi van meg a kocsival megkoszonom ha leirod, meg oszig sok tapasztalatott varok, ha jo ha rossz,

konnyu lessz igy valasztani:)

koszi:   Ocsike

Előzmény: imitto27 (533)
imitto27 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 533
Zörgés nincs, rossz úton azért hallani ahogy dobol a kerék (de mivel nem a Magyarország nevű nyílt off-road pályán laksz, így ez nem érint) Szélzaj 130 körül már akad (mondjuk ezt a tükrök kiképzése ránézésre mutatja - szép de a szelet kavarja) A fülke hangszigetelése amúgy rendben van. Az ülések tisztítására visszatérek jövő tavasszal :) de szerintem a bőr felárából 20X kitisztíttatom szakival. A Tjet fogyit meg csak addig sokallod míg el nem mész tesztvezetni ;)
Előzmény: hardocsike1978 (532)
hardocsike1978 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 532

Sziasztok,

uj vagyok meg itt, most kulfoldon vagyok de osszel szeretnem lecserelni a kocsimat fiat lineara, irjatok sok tapasztalatott, mar akinek van, pl zorog e valami a kocsiban( engem spec nagyon zavar) fogyi latom nem tul alacsony az 1.4 t-jet  nek de sebaj,

menetzajok milyenek futomu,szelzaj? pedalok pl kuplung kemeny, puha? valto? ulesek? tisztitasa a vilagos uleseknek?vagy tisztantartasa? elore is koszi.

Ocsike: Guernsey, St Peter Port

imitto27 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 531
CSAK EGY PÉLDA, de rengeteg féle van. A radart meg a legolcsóbb xar is jelzi 2-300 méterről, ők képet készíteni, mérni 40-50m-ről tudnak vele - így lassítani ez esetben is van idő...
Előzmény: Robidoki (529)
z2z2 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 530

Üdvözlöm az Urakat.

Látom megint a fogyi a téma, így ide teszem az én T-jetem első 500 km-es fogyasztását: 7,23 litykó. Lehet hogy könnyű lábú vagyok az az oka, de nekem ennyi lett. Kipróbáltam a tartós 3000-et, volt benne lakott terület is, és természtesen néha kóstolgattam. Imittó27 fogyasztása autópálya és Budapest, az enyém pedig főutvonal és vidéki település, tehát 50 és 90 + néha vágta. Így úgy tűnik tartható lesz a 7 liter később, és tényleg vigyorogva vezetek. Csak az ülésnek kellene egy kis oldaltartás, mert amerre én járok ott elég kanyargós az út.

Robidoki Creative Commons License 2008.05.21 0 0 529
Nincs olyan út,ahol a 120LE-t ki lehetne használni.Ha meg van,akkor ott a KÉKEK lukasztgatják lézerrel az autóinkat.Épp a minap beszélgettünk a srácokkal a melóhelyen,hogyan lehetne zavarni a mérésüket!Mert ugye az autósok detektálják a kis kütyüikkel,de én egy jóval erősebb sugárra gondoltam visszairányban.A berendezés adott,csak baromi erős a sugár. Egy szórólencsével pedig a támadás irányát 70-80fokosra lehet kiszélesíteni.
Előzmény: berigazek2 (524)
imitto27 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 528
Tudom!
Előzmény: berigazek2 (527)
berigazek2 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 527

imitto27!

....ÉN TISZTELETBEN tartom más ember választását :))))

Előzmény: imitto27 (526)
imitto27 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 526
Persze cimbim mondta hogy ne sokalljam, neki a benzines Mondeo simán harapta a városi 10-11 litert és abban nem ült kéjes vigyor az arcára mikor gázt adott :))))
imitto27 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 525
Nem állítólag, biztos. Nekem most épp 8,1-et mutat, de ebben van autópálya stabil 130-al Bp.-Gyöngyös-Bp., illetve Gyöngyösön és környékén a szaladgálás 4 napig. De ha nem mozdulok ki pestről is max 9-9,2 - és nem győzöm hangsúlyozni: nem sokallom, mert cserébe sokkal kultúráltabban mozog, mint a néhai mjet GP-m. Persze a 120 tagú ménes nincs kihasználva május 1 óta, max 1-2 előzésnél vannak mind befogva de akkor élmény :)
Előzmény: berigazek2 (522)
berigazek2 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 524

...én úgy értettem,hogy 1.4 Tjet Fiat Linea mellett döntöttél????

Előzmény: Robidoki (523)
Robidoki Creative Commons License 2008.05.20 0 0 523
Ég és föld a kettő autó minőségbeli különbsége!!A Seat belseje nem annyira szép mint a Fiat-é,de a gépészeti oldalról lényegesen precízebb.
Előzmény: berigazek2 (522)
berigazek2 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 522

Robidoki!

..és annak nem rozsdás a kipuffogója?????????

Az 1.4 -es 120 LE is szereti a naftát....(állítólag az is megeszi a 8-9-et is!!!!)

Előzmény: Robidoki (521)
Robidoki Creative Commons License 2008.05.20 0 0 521
Ha tudnád hogy ba...a a csőröm a a k-rozsda!
1,4-es szívót veszek valószínű.Barátkoztam azért a minap az Altea-val is,de a zsebem kicsi hozzá,pedig nagyon tetszik.A másik hogy az Altea állítólag szereti a benzint!!!Nem kicsi,nagyon. . . ezt valaki már mondta!!

Lehet hogy marad a Fabrika Italiano Automobili Torino 1,4 Dinammicseszkij abtomobil+ digitalnaja légkondicionlnaja szisztyema+ globalnaja szeisztyema,reverznij radar.EnnyiJa és kifelé nyíló ajtók!
Előzmény: VaNick (515)
imitto27 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 520
A mélynyomót beszerelés ugrik, fontosabb motyóba ölöm a forintot...szóval eladó sorba kerül :)

ELADÓ 1 db. Fiat Punto II gyári mélynyomó, említett típusba csont nélkül bemegy, bármilyen egyéb autóba a felfogatási pontokat meg kell oldani. Előnye - amellett hogy méretéhez képest hihetetlenül jól szól - hogy hasznos teret a csomian nem foglal. Aktív mélynyomó, benne van az erősítő is! Irányár 28.000.- forint
imitto27 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 519
Pontosat mondani nem tudok, de itt egy príma ábra:
Előzmény: VaNick (517)
berigazek2 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 518

VaNick!

-felül szélesség:73 és fél centi

.-alul szélesség :93 és fél centi

-magasság:43 és fél centi

-nyílás szélesség:2 és fél centi

...most rohanok,mert az asszony telcsijét keressük,letiltottam a kimenő hívásait ...valahol elhagyta....:(((((((((((((((((

Előzmény: VaNick (517)
VaNick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 517
Bery,

vagy akinél Emotion van!

Lenne valamelyikőtök oly kedves, hogy lemérné nekem a méreteit a hátsó ablaksötétítőnek??? KIHÚZVA: szélesség felül, szélesség alul (+ a vájat szélessége amibe belemegy) és a magasság. Előre is nagyon köszönöm!
Ha normális árat mondanak rá, megpróbálom beszerezni a szalonban és beaplikálni egy GP-be :-)))

Illetve, imitto, neked volt GP is,: a hátsó ablak "szöge" mennyivel lehet laposabb a GP hátsó ablakénál?
Előzmény: berigazek2 (514)
VaNick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 516
"fehér vashoz kinéztem egy polírozott peremű fekete MOMO cuccot..."

Huhh, az nagyon ütős lészen majd! Kiváncsian várom!
Előzmény: imitto27 (513)
VaNick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 515
Robidoki,

ne hasalj alá, oszt kész :-))))

Meg leszel elégedve az ótóddal, hidd el.

Milyen mociban gondolkodol? Ha nem titok...
Előzmény: Robidoki (510)
berigazek2 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 514

imitto27!

,,  felnicserén gondolkozom (hallod, Berigazek2, lehet lesz egy garnitúra sérülésmentes gyári 16-os felnim eladó, csak szánjam rá magam a MOMO-ra), "

...köszi előre is:))))  (a tied alu vagy acélfelni?)

Az újdonsült kollégánkat pedig én is üdvözlöm a fedélzeten:)))))

Ha kérdés van írd csak ide majd nyomatom a választ du .16 óra után mindig,sajna csak du. vagyok gép közelben..::((((

imitto27 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 513
Üdv a klubban :)

Önálló talihoz itt még karcsú a létszám (de szép lassan combosodik), ellenben igen jó kapcsolatot tartunk a testvér "csapotthátúakkal" (ugyanez náluk a Lineára "lépcsőshátú" tesók), velük most van valami közös tali tervezve: GRANDE PUNTO :) Szerintem talis témákkal a közös szervezés nem árt, az autók műszaki alapja is hasonló, így mindkét topicban érdemes utánaolvasni dolgokba. És ha Linea kapcsán bármi friss dolog van, had jöjjön...

A TJethez külön grat, nekem mióta megvan szívem csücske...minden előzés egy élmény - persze most a zero tolerance kicsit belerondít a dologba :(

Cicásításnak egyenlőre csak felnicserén gondolkozom (hallod, Berigazek2, lehet lesz egy garnitúra sérülésmentes gyári 16-os felnim eladó, csak szánjam rá magam a MOMO-ra), a fehér vashoz kinéztem egy polírozott peremű fekete MOMO cuccot...de szerintem te spoilerekre gondolsz, azt még nem láttam hozzá, de a http://www.auto-tuning.hu/ oldalon érdemes szétnézni. A legjobb műanyagos, elmondod mi az elképzelés és megcsinálja. Illetve tuning gyanánt még a zene...elkelt a család Punto II sporting-ja, előtte azért kiköltöztettem belőle a gyári aktív mélynyomót - gyakorlott fiatosok tudják, a hátsó kerékjárati ív fölé illeszkedik, hasznos teret nem foglal, de sokat dob a hangzáson. Kicsit más a méret, de befaragjuk...
Előzmény: Rob777 (512)
Rob777 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 512

Sziasztok!

Zalaegerszegen vagyok Linea-van!T-jet!Sokat töprengtem de jó választás volt!!

4000km van benne kicsit még eszik 8.9 de nem kimélem,korrektül használom.Megy mint a dög!!Kanizsán vettem a Primoautónál minden pozitív,árak emberek hozzáállás megbecsülik a vásárlót stb.Nem akarom fényezni őket de sok negatív tapasztalatom volt más kereskedésekkel ezért érzékeny vagyok.

Ha kell bárkinek segítek!!

Hol van a Linea találkozó?Csináljunk csapatot vagy ha van csatlakoznék!!

Ha van ötlet a csinosításhoz várnék ötleteket.Elefántcsont /pezsgő/ az enyém!!

berigazek2 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 511

Robidoki!

...örülünk,ha esetleg segíthettünk neked a választásban,de hidd el nekem SEMMI bajom a Lineámmal a kis Multijettel,olvasd el az összes hosszászólást a kezdetektől...:)))

tudom,hogy sok van belőle,de választ adhat sok kérdésedre:))))

Előzmény: Robidoki (510)
Robidoki Creative Commons License 2008.05.13 0 0 510
Természetesen igazad van sok dologban,de leginkább abban,hogy a Fiat nagyon is jó autó!
Hát nálam nem túl sokan szőrözősek a gépészeti dolgokban,de abban ha hiba van,nem állom meg szó nélkül.Talán nem a repülésben kellene dolgoznom ahoz,hogy ne vegyem észre ezeket a felületi rozsdákat.Már kaptam pár egészen jó ajánlatot a márkakereskedőktől,és az Ibizát is tisztességesen beszámítják majd. Csak nehogy aláhasaljanak,mert ennek nincs felületi oxid a kipu-ján. (sem) Majd pár év múlva kiderül,jól választottam-e.
Előzmény: VaNick (504)
yoee Creative Commons License 2008.05.13 0 0 509

VaNick és berigazek, köszönöm az infót !

yoee

Előzmény: VaNick (505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!