Keresés

Részletes keresés

igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1284
lécci keresd ki a topikban, már beidézte más is, és meg idéztem azt a hszt. nem teszem meg neked azt a szivességet, hogy még egy vissza nem olvasó nikknek keresgessek, bocsi.
Előzmény: takiz (1283)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1283
Igen!
Nem sokára mék ebédelni...
Légyszíves beidézni, hogy szerinted melyik szabály szerint nem motorozhatok erdőben!
Én már beidéztem, hogy melyik szerint igen... de neked szívesen megteszem újra...
Ha beidézed akkor megvitatjuk. :-) ebédig...
Előzmény: igen7 (1281)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1282

nagy és drága autóval járok, ennek ellenére betartom a kreszt /igyexem :))/

rossz következtetés.

Mi számít drága autónak?

egy A8as audi 6-7 évesen olcsóbb mint egy új fiat stiló :PPPP

Előzmény: quad quad quad (1266)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1281
1) járj utána a szabályoknak

2) "Mert a szabályok szerint én motorozhatok erdőben úton."
ez nem így van (ismét sokadik ismétlés), attól hogy mantrázod, még nem lesz így. járj utána ennek is .
Előzmény: takiz (1279)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1280
"Akkor te is tartsd tiszteletben azt a quadost aki olyan területen quadozik ahol ezt engedélyezik!"

lol. elég gyengus riposzt :)

pláne az "is"-t nem értem, mert jelenleg a kvadosok nem tartják tiszteletben a túristákat.
Előzmény: quad quad quad (1277)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1279
Igen!
Oké - mindenki tudja, hogy a szabályok nem ismerése nem mentesít... de én csak a tájékoztatást kiszélesítését kérném... Mert a szabályok szerint én motorozhatok erdőben úton... ellenben Ti (nehogy berágj...) ezzel nem vagytok tisztában... :-)))
Előzmény: igen7 (1274)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1278
agresszió agressziót szül.
Előzmény: takiz (1275)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1277

Ugye neked a természetfotózás a hobbid?

Akkor te is tartsd tiszteletben azt a quadost aki olyan területen quadozik ahol ezt engedélyezik!

Előzmény: igen7 (1269)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1276

takiz meg quad quad... meg kutya meg bulldog és a többiek

Szigorúan magánvélemény:

1. Amit én károsnak tartok akár a környezetre, akár a pihenni vágyó természetjárókra nézve az a quadozásnak az a formája, amikor néhányan (vagy akár egyedül is) egy 2-3 négyzetkilóméteres területen föl-alá száguldoznak. Hogy miért tartom károsnak azt már párszor leírtam

2. Ha az 1. pontban említett tevékenység arra kijelölt helyen történik, akkor tudom, hogy ott az van és nem megyek oda. Ezért tartom fontosnak a helyszínek kijelölését.

3. Az akármilyen okból lezárt területekre történő behajtást a lezárás indoklása szabályozza. Ennek a szabályozásnak kell tudni érvényt szerezni és a szabályokat be nem tartókat szankcionálni.

4. Ki kell járni, harcolni hogy a quadok egyedi jelzésekkel legyenek ellátva, mert csak így lehet a használatukra vonatkozó bármilyen előírást betartatni. Ezt viszont (az egyedi jelzés igényét) a quadosok érdekképviseletének kell kezdeményezni kellő indoklással.  Nem mellesleg ha ezt sikerülne elérni, akkor a quadok járműbesorolást is kapnának, aminek KPM előírásai vannak. Pl. nincs nyitott kipufogó meg ilyenek.

A szabályozás és a törvényi előírások betartatása alapvetően fontos, de mindennek az előfeltétele a beazonosíthatóság.

(A fentiek szigorúan NJani magánvéleménye.)

Előzmény: takiz (1254)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1275
:-) nem is személyesen rád gondoltam - csak elgondolkodatónak vettem fel, a kölöknek a teljese elől lévő foga bánta és eltörött az álkapoccsontja is... kb. félév múlva lehetett csak gyógyultnak tekinteni...
És csak jelzem, hogy nem magán területen és nem is tiltott területen történt... Mint kiderült a helyi természetvédők gyereke lelkesedtek be a szülők nagy száját hallva és tették ezt a csínyt... - hát nem tom...
Előzmény: igen7 (1273)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1274
"Lehet, hogy már az oktatásnál lehetne erre kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni? Lehet, hogy a kressz könyvben egy fejezet - és máris rend lenne a fejekbe?"

1001x: a szabályok nem ismerete nem ment fel azok hatálya alól. neked kell a szabályoknak utánajárni, ez már nem a szocializmus amikor mindent az ember segge alá raknak.
Előzmény: takiz (1270)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1273
mivel nem kvadozok erdőben, nem fog velem ilyen előfordulni. (nem pártolom a drótkifeszítést egyébként - mindössze arra utaltam ezzel, hogy a ti akarnokságotok, és erőszakosságotok ugyanilyen ellenreakciót szül).
Előzmény: takiz (1271)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1272
Asszem nem. 50 ccm alatt talan a smk szabalyok vonatkoznak ra, bar szilard burkolatu uton igy sem kozlekedhet.
Előzmény: elemes (1267)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1271
Egyik haveromat én vittem be a korházba egy ilyen kifeszített drót miatt - remélem ilyesmi a te családodban soha nem fog bekövetkezni...
Előzmény: igen7 (1268)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1270
Jozsa: legálisnak az számít amit a tövény szeirt átesett a forgalombahelyezés proceduráján... A quadot tényleg nem ismeri még el - de lassugépjármű vagy más kiskapuval egy-kettőt már legalizáltak... Aminek nincs rendszáma azzal ne közlekedjen az ember SEHOL se - szerintem ez sem kérdéses. És valószínűleg a quadosk is elfogadják ezt a hozzáállást - vagyis vállaják az ebből származó bírság befizetését.
DE
Ma napság az endurók 90%-a rendszámos (tény, hogy a többség - én se) nem szereli fel a rendszámot (tény, hogy e-miatt már többször büntettek is meg... - de még mindig olcsobb mint hetente újat rendelni, mert elhagyom...).
Ennek ellenére az endurósokat épp ugyan olyan negatív kép ővezi mint a quadosokat... Persze - ezt is megértem, mert köztünk is sok az állat - de legalább igazoltatásnál (mert mi azért megállunk, ha leintenek...) legyenek szívesek figyelembe venni, hogy próbáljuk betartani a játékszabályokat...
Az is tény, hogy az ide vonatkozó játékszabályok még nem túl ismertek... pl. szerintem egyetlen egy jogosítványt szerző sem tudja, hogy hol jogosult vezetni... vagy igen? Lehet, hogy már az oktatásnál lehetne erre kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni? Lehet, hogy a kressz könyvben egy fejezet - és máris rend lenne a fejekbe?
No ilyen módszerekre gondoltam...
Előzmény: jazso (1265)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1269
"Tiszteletben kell tartanai egymás hobbiját szórakozási vágyát"

tévedésben vagy. nem kell tiszteletben tartani, csak ha az jogszabályilag legális. a kvadozás olyan körülmények között ahogy ti szeretnétek nem az, ergo ezen semmit sem kell tiszteletben tartani.
Előzmény: quad quad quad (1266)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1268
jellemző módon mindig ott köttök ki hogy "mi vagyunk az erősebbek, ezért azt csinálunk amit akarunk". csodálkozol, hogy ez másnak nem tetszik? ilyen hozzáállással egy cseppnyi konstruktivitást se várj, csak kifeszített drótot.
Előzmény: takiz (1263)
elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1267
jazso, ha keveseb mint X (asszem 15) paci, akkor kvázi négykerekű motorbicikliként használható.
Előzmény: jazso (1265)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1266

Maximálisan osztom véleményedet és ehhez hasonló hozzáállásra és meglátásra van szükség!

Ez a ki milyen gazdag dolog meg sajnos részben igaz de a közutakra is jellemző nagy drága autóval közlekedők nem tartják be a közl.szabályait!

Vannak már jó kezdeményezések és reméljük ez a drótkifeszitéses dolog csak egy két ember(vagy csak egy)ember agyában motoszkál és benne is marad örökre!

Tiszteletben kell tartanai egymás hobbiját szórakozási vágyát vagy akár munkáját és nem egy más torkának (dróttal vagy anélkül)kell ugrani!

Köszönöm,hogy itt lehettem!

Előzmény: JozsBiker (1253)
jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1265

mi számit legálisnak?

mert a qoaud tudomásom szerint mé g semilyen formában nem ismeri a magyar jog.

de lehet hogy tévedek.

Előzmény: takiz (1260)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1264

Én azt látom, hogy senki nem akar változni :(((

Én sokat változtam, köszönhető annak, hogy városból kiköltöztem és járok nyugatra.

Sajna mindenkit küldeni kéne és javulna az állapotunk :))))

Akkor kb érted mit akartam gügyögni...

Előzmény: Amerigo61 (1259)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1263
Igen!
Alapvetően tetszik... ugyan is a lényeget kb. jól fogalmaztad meg...
Talán csak annyit, hogy a quados társadalommal való megértetést ne te vagy én tegyem, hanem tegye a hatóság!!!
Ha én vagy te teszem azzal veszélyeztem a saját vagy a quados testi épségét... :-)
Előzmény: igen7 (1261)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1262
figyelj, hívd fel a legközelebbi rendőrörsöt. Na ott megmondják, hogy bemehetsz az erdőbe, mert nem tiltják. Nem a védett etrületekről beszélek. Nem kell vitatkozni, felesleges. Van rendőr a családban, sokat dolgozok erdészeknek is. Ez van. Ha nem lehet bemenni, kiírják. Az meg egy másik dolog, hogy nem kell nekik a fatábla, pedig felajánljuk, fémet visznek...
Előzmény: annyi baj legyen (1255)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1261
ugyanmár, itt nem vitatkozni kell, hanem a kvados társadalomnak 1) felfogni hogy bizony nem kvadozhat akárhol, 2) kvadozásra alkalmas területeket kijelöltetni vagy pályát építeni.

nekünk a problémához annyi közünk van, hogy a túristautak környékéről tűnjön el ez a tevékenység, és annyi. a többi (nem fog tetszeni): nem érdekel.
Előzmény: takiz (1254)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1260
Rosszul értelmezed akkor azt a törvényt... :-)
Vagy nem érted a rendes forgalmba lévő járművek kategóriát... Már megint arra térünk ki, hogy egymás mellett...
Az erdő nyugalmát egy rendes úton, rendes gépjárű elhaladása nem zavarja - igy azt törvény sem tiltja... Csak bizonyos területeken tiltják.
A nem legális járművekkel - SEHOL nem közlekedhetsz - max. a saját udvarodon... Ezt meg ugye soha senki nem kérdőjelezte meg.
Akkor most min rágsz be?
Előzmény: annyi baj legyen (1255)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1259

Azt hiszem, teljesen félreértettük egymást ...

Ha úgy érzed, hogy megsértettelek, akkor bocs, nem volt szándékomban!

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ha mindig mástól várjuk, hogy elkezdjen normálisan viselkedni, akkor soha, semmi sem fog megváltozni. Valakinek/valakiknek egyszer el kell kezdeni ... én így látom, de ha Te másként, az a Te dolgod. Ezen nem veszünk össze :-)

Előzmény: BX_thomas (1239)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1258
Nem rajongok a személyes fenyegetőzésekért, mert nem lendítenek a dolgokon semmit.
Előzmény: quad quad quad (1250)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1257

hali!

Elgálohatlak legközelebb ha felénk jársz? :)))))))))

Előzmény: JozsBiker (1253)
lecso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1256
Nem akarja. mert az macerás.
Szarvast lelőni százötven méterről nem macerás. Az megy.
Előzmény: takiz (1222)
annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1255
"Nincs olyan szabály ami meg tiltana hogy normál műszakis gépjárművel ne közlekedhetnél te vagy bárki más erdőn átvezető térképezett úton"

de van, többször be is idéztem, az erdőtörvény világosan fogalmaz.

mivel ez a tényeket figyelmen kívül hagyó mentalitás az egész topicra jellemző, ezért most elköszönök tőletek.
Előzmény: takiz (1194)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!