Keresés

Részletes keresés

2T Motor Creative Commons License 2020.09.09 -2 0 72592

Nem csak kültérbe, kell S1 es. Beltérbe is, padlóra szinte mindenhová. Padlófűtésre egyértelmű! Radiátorosba? Oda is. Hápersze... de mijazanyámnak? Hát a hőingadozás miatt. Mikor kikapcsol a fűtés, lemegy a házban a hőmérséklet akár csak 5 fokkal, ne csattanjon fel az egész padló. Láttam, már sok ilyet. Falra még jó is a c2te, mert azok kisebb felületek, meg nem is járnak rajta.

Kaszálni meg lehet úgy, sőt úgy is kell. 3-5 cm magasra vágod a füvet. Hogy hány centire lebegtetem nem tudom. De nem talajművelő eszköz ez, hanem kasza. Nem tövig kell leborotválni, mert egyrészt ronda, másrészt szárazságban, melegben kipusztítja a füvet és parlagfű nő helyette. A fogyasztásod meg sokkal több, mert a földet kaszálod.

Előzmény: Clio II OW (72588)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.09 -2 0 72591

Na ez a baj. Mindenki ért hozzá. Mikor meg rendszeresen ráfolyik a víz, megfagy, befolyik a hajszálrepedésbe, akkor meg 15 év alatt úgy néz ki, mint a budi. :D Meg itt lepattan egy kicsi, meg ott lepattan (a sarkából). Neked az pont jó, nekem meg nem! Mást hívunk minőségnek!

ÉN arról beszélek, hogy 40 év múlva is pont ugyanolyan legyen a beton.

Azzal csinálod, amivel akarod, pár száz forintot biztos megpórolsz vele. :D

Előzmény: NagyLajosJenő (72590)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.09 -2 0 72589

Embermondta határidőim nincsenek, na meg a gépem is saját; a közös, hogy a feladat gyakran éppen olyan elátkozott, amilyennek ábrázoltad, de nekem inkább van időm töprengeni azon, hogy a gaz vagy a gép dőljön inkább ki. Én az előbbit inkább preferálom még úgy is, hogy tudom: illene lennie tartalék fejnek (de egy ideje csak a legkevésbé elnyűtt, előzőekből összerakottat tekintem annak, amióta nagyon rászoktam a vasakra:D). Tehát nálam nem csuszikál a fej, és kerülöm a követ-fémet koppintáskor is. Már ha lehet...

Mindezért és is úgy gondolnám, hogy az ominózus "egy centi" szimpla marketing-duma, ami az fejezné ki, hogy "olyan közel, amennyire csak lehet, de még éppen nem a földön". Ilyesmi íróasztal mögül szokott érkezni; szó szerint értelmezve csuszikáltatássá válna a munka az idő legnagyobb részében, akármennyire gyakorlott is vagy és akármilyen jól kiegyensúlyozott az a kasza. Más miatt is tarthatatlan, különben lehetne eleve egy-két kis kerekecske távtartónak pl. a szórásvédőre szerelve, de ilyesmit eddig inkább csak ukrán garázsműhelyektől láttunk:D.

Marad hát a döntögetés egy kontrollálható magasságban (vagy alacsonyságban:D), amivel viszont vsz gyakrabban megsorozod a földet. Ez persze lehet cél is:D).

És úgy vok vele, ha szépen akarok vágni -már ha van mit, mert dzsuvából pázsitot faragni körömollóval sem megy-, arra létezik egy kispolgári megoldásom, úgy hívják: fűnyíró. Nem ördögtől való, az arra való terepen haladós is - én nemegyszer láttam olyat parkokban, hogy a magasától kaszával megszabadulnak, aztán ahol szem előtt van a zöld, rátolják a nyírót és végigbrümmögik, amivel a nyesedékgyűjtés is letudva:D Na persze nem ott csinálják ők sem, ahol csak libatop meg pitypang volt:). 

A saját praxisomból az öt centi teljesen reális, elérhető cél, de alatta én már inkább beszélnék földművelésről, mint kaszálásról - legfeljebb trimmerrel ügyeskedhet még az ember itt-ott, ráadásként. Éppen elég baj a fejnek így is, hogy beleszalad ebbe-abba, amik közül a vakondtúrás még a legkisebb gond, de egy vastagabb törött üveg már szinte hámozza, mint a krumplit:D

Persze húzhatnám is "szép" fűben (elvétve akad olyanom is...), de közben pörögjön, mint az állat, és a lehető legvékonyabb szálat köllene befűznöm, hogy el is nyesse, ne csak fektesse - hát kösz, ilyentől én odébb állnék.

Előzmény: Clio II OW (72588)
Clio II OW Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72588

Ha már ragasztó, akkor C2TE S1 alatt nem szabad kulterben dolgozni, de ez itt off. A probléma az, hogy a nagy áruházak árversenye belekényszerítette a gyártókat a saját jó minőségű ragasztoik legagyizásába. mert a magyar elhiszi, hogy a barkacsban a sajatmarkas ragasztó ( természetesen valamelyik nagy gyártó gyártja) ugyanazt tudja mint a nagy gyártó saját neve alatt eladott termék, persze nem. De egy kicsit erről a koppinto dologról. 

Aki nagyban űzi a kaszálás az tudja, hogy minden hely más, ahova berkaszast hívnak, azt már senki nem akarja a haverok közül megcsinalni, mert nem tudja, vagy közületek a megrendelő. Egy biztos, hogy a legkisebb eséllyel könnyű terep. És persze előre a 50-60-70 cm gazban nem latszik a hepehupa, tégla, sörösüveg. Naaaa ilyen helyen nem a földön huzod a központot, de ha egy ismert terepen, vagy egyenes részen vagy, sima fűben, ott bizony a koppinto lent van, azon fut a fej, így lesz szép egyenletes, a fej elotolásanak irányába minimálisan megdöntve. És kit erdekel a fejen a felirat, a husi nagy feje sokkal jobban bírja ezt, mint a stihl, de így is kibír 2 szezont simán, aztán venni kell újat, kopó alkatrész, mint a kocsin a fek vagy a gumi. Ezt a talaj felett 1cm el lehet felejteni, nagyban ez tarthatatlan, vagy lent van a fej, vagy a nagy dzsindzsa miatt, talaj, szemet miatt 5cm Magasan. 

Előzmény: 2T Motor (72587)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72587

A 32 es és a 42 es között alig van árkülönbség, de sokkal jobb cement. A keverőből is alig akar kijönni, úgy ragad. Ár-érték arányba kültérre, nem érdemes mást venni. Az 40 év múlva is pont ugyan olyan lesz.

A víz meg a fagy elkezdheti lassan felszedni (rétegekben) a betonodat. A 42 est meg nem. A tyúkok alá, jó bármi.
Bejárókról, utakról, járdákról volt szó. 

...és belemehetünk, az S1 (neaggyisten S2 -es) csemperagasztóba, meg a "népszerű" flexibilisbe is (c2t), hogy az mennyire flexibilis. Semennyire.

Meg abba, hogy a c1 fagyálló, az mennyire fagyálló. Ha dobsz hozzá egy kis homokot, beltérbe a vakolatot javítani jó. :-)

Előzmény: NagyLajosJenő (72586)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72585

Robusztus fej, az biztos. Nekem az tetszik, ahogy borzasztó szorosan összepattan.

Szerintem, eddig ez a legerősebb damilfej, amit bárki csinált. :-)

Előzmény: Homo mirabundus (72581)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72584

Házi körülmény: megveszed a cementet, (42,5 -es piros zsákos, vagy + os) és bekevered magadnak keverővel. A zsákon rajta is van, hogy mihez mi az arány... 
Mixerbetonnál, meg felhívod a betont áruló szakértő urat, (betongyár) elmondod mire kell (pl kocsibejáró) és segít kiválasztani neked. 

Nyilván, ahol mérnökök vannak és engedélyköteles, ott másképp megy...

Előzmény: NagyLajosJenő (72578)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72583

2 -es és 2,4 -es csavart damil fűhöz.

2,7 kör sűrű dudvához.

3 -as kör ritkás dudvához és erdőbe, szőlőbe, vagy szegélyezni.

Előzmény: Törölt nick (72576)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72582

Az egy rendes kőműves volt. A legtöbb az ilyen "egyötödös' helyeket úgy intéz el, hogy beleqr egy fél fándli maltert, még akkor is, ha sarokra esik, vagy boltozat része:(

Előzmény: Falusi1 (72580)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72581

Ha úgy akarol költő lenni, hogy költői kérdéseket agyalol ki, akkor jó úton halacc:D

Vannak fejek, ahol a koppintón van fémbetét. Ha csak ezen múlna, ezek lennének a nyerők... A "normálisan" használt normális darabok kívül-belül nagyjából szinkronban kopnak, legalábbis nálam; amikorra nagyon avittá válik kívülről, akkorra már egy-egy fülecske vagy dudor már belül is kezdi megadni magát. Nekem még nem volt olyan, hogy érdemes lett volna cserealkatrészt vennem, kivéve a kibúvó szem öntvénye és a rugó (40-2-kről és 46-2-kről beszélek). Amikor már gyalázatosan nézett ki, számíthattam arra, hogy hamarosan vagy métereket adagol (és a szál belemar még a szórásvédőbe is), vagy sehogy... 

Ez az "új" 46-2-es amúgy elég bírós darab, van súlya is rendesen - én kedvelem. Valamiért a Hoffer traktort juttatja eszembe:D

Előzmény: 2T Motor (72577)
Falusi1 Creative Commons License 2020.09.08 0 1 72580

Ezek után le kell írnom a házunk építésekor velem történt esetet.

Régen, amikor még az építkezések kalákában történtek, az építtető és a segédmunkás is én voltam.

A kőműves öt/negyedes téglát kért tőlem. Kérdeztem tőle, hogy érti ezt? Megismételte, hogy 5/4-es téglát kér és rámförmedt, mit nem lehet ezen érteni.

Közöltem vele, hogy amit kér az egy egész tégla és még egy negyed. Biztos így érti?

Végül persze kiderült, amit egyébként sejtettem, hogy 1/4 téglától is kisebbet  az az 1/5-ös téglát akar.

Mindettől függetlenül távol áll tőlem, hogy minősítsem a kőműveseket, mert ez náluk vélhetően már szakzsargon.

Az adott személy pedig a fentiektől függetlenül egy derék, rendes melós ember volt.

Előzmény: 2T Motor (72564)
Káli Pali Creative Commons License 2020.09.08 0 2 72579

Ezzel egyet kell, hogy értsek. Hosszú évekkel ezelőtt még tanították (még a régi Stihl manual-ban  is leírták), hogy a -kaszásnyelven- koppintót kb. egy centivel a talaj felett kell tartani. A cég, ha sok damiladagolót használtál az idény alatt, bizony kifizettette veled. Itt eretnekségnek számít, de bizony kaszálni a fentiek szerint kell. Hogy ne kelljen tartani a kaszát csak mozgatni, jól be kell állítani a hámot. A jól beállított hám egyensúlyban tartja a gépet, egynéhány centivel a talaj felett párhumazosan pedig a fejet.

Előzmény: 2T Motor (72567)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72577

:) Igen, csak ez bele van nyomva. kb 1 milli mélyen. 

Na, akkor kapaszkoggy, mert most jön a hazudozás... :D

A bal oldali 2-3 tankos, a jobb oldali nem a földön huzigálva kb 40!

Vajon, melyik fogja tovább bírni? :-)

Előzmény: Homo mirabundus (72575)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.08 0 0 72576

Lenne egy kérdésem az új kaszámmal kapcsolatban. 2,4-es damillal adták. Maradjak ennél, vagy a papíron 2,2 lóerejéhez (szerintem meg is van belőle 2) lehet próbálkozni vastagabbal? Eddig a Makitához 2,4-es négyszögprofilú Makita damilt használtam. Az éppen elfogyott. Szerettem, jó volt, de kicsit megfogta a Makitát. Mit ajánlotok? Mekkorát és milyet?

Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72575

Ha nem néznéd le ennyire mélységesen a kaszálás tudományát, akkor tudnád, hogy a Stihl felirat lekopása igen komoly következményekkel jár. Például nem látod, de ez még hagyján, mert más se látja... :D

Előzmény: 2T Motor (72573)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72574

Ohhh vazzze, a legjobb részt kihagytam !!! :DD

Kiprobáltam, nem kavicsoson is...

A fogyasztás a DUPLJÁRA ugrott !!! :DDDDDDDDD DD DD 

Tankra dolgozó, zsiványoknak ajánlom. !!! :DDDDDD

Előzmény: 2T Motor (72573)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72573

Koppintani lehet, folyamatosan húzni meg nem. 

De van ám itt olyan IGAZI KÍNA/JAPÁN SZAKÉRTŐ, aki jól kigondolta, hogy azért csapágyazott a hq t45x fej, mert azt a földön köll húzni! :D

Nem azért, hogy jobban bírja, ha kopintasz (a betonon is) vagy néha-néha véletlen leér. :D

Csak a poén kedvéért, kipróbáltam egy új autocut 46-2 vel ezt a szupi módszert. :D Kavicsos területen. Fájdalmas, megrázó élmény volt. :)

... és bónuszba, két tank alatt lekopott a Stihl felirat az aljáról. :DDDD 

Mindegy is, a lényeg, hogy biztosan nem agysebészet ez... :-)

Előzmény: Homo mirabundus (72570)
Rőth Sándor Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72572

Hiába építették, ha ott meg nem jár busz.

Előzmény: Móncsa (72565)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72571

Ócsóbb, ócsóbb, persze. De mind közmunkás vót...:D

Előzmény: botsinkai (72569)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72570

Jól ércsük mi esztet használati utasítgatás nélkül is... A trimmelő fűrész zsinórja:DDD

Na menek, fűrészelok egy kis pázsitot, de közben majd jól vigyázok a fejemre is... Meg viszek egy darab MDF-lapkát is koppintani, hogy tönkre ne tegyem a zöldet...

(Jut eszembe: tegnap a kb. húszéves(!) Al-Ko villanyos nyíróm nem akart indulni, csak morgott. Nem először csinálta már, de most végképp nem akart többet az élettől. Rámértem a fázistoló kondira: 10 mikro helyett volt vagy 3.3mikro, a felirata szerint kínai volt - ellentétben a mocival, ami még német. Most kiegészítettem egy összerohadt, szintén Al-Ko búvárszivattyúból kimentett és szintén kínai kondival, így a nyert hozzávetőleg 7mikrofaráddal üzembiztosan indul, energikusan pörög.

Mondom: nagyjából húsz éves, vagy féltucat kést már túlélt, az eredeti színét is csak sejteni lehet - és mi hagyja el magát benne? Rossz a válasz, nem az, ami kínai, mert ez már-már rasszizmus... Az, ami nem mozog:D)

Előzmény: 2T Motor (72567)
botsinkai Creative Commons License 2020.09.08 0 0 72569

No igen,  de ott kicsit ócsóbb vótt a munkaerő... :-)

Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72568

(:D Tárgyi tévedések: nem homokra építették, valamint a belsejüket alkotó, alig megmunkált kőtömbök közét jól teleqrták meszes malterral (vsz többe lenne szétkapni őket, mint amibe az összerakásuk volt). Na de! Azóta is állnak, és ami romlás van rajtuk, annak szinte egyedüli oka maga az ember...)

Viszont azzal, amire céloztál, teljesen egyetértek. A zemberiség szaporodik, a böcsület mennyisége állandó:(

2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72567

...sőt, szerintem azt se tudták, hogy a damilfejet nem húzzuk a földön. :D 

DE lehet, hogy elolvasták a használatit. Javaslom mindenkinek. :)

545 rx használati...

Vágás

• A trimmelő fűrész ideális olyan helyeken is, melyekhez hagyományos fınyíró gépekkel nem lehet hozzáférni. Munka közben a zsinórnak a földdel párhuzamosan kell elhelyezkednie. Ne nyomja a nyírófejet a földhöz, mivel ez tönkreteheti a pázsitot, és az eszközön is sérülést okozhat.

• Ne engedje, hogy vágás közben a nyírófej érintse a földet. Az állandó érintkezéstől a nyírófej megsérülhet, és elhasználódása is gyorsabb.

Konicsivá. :D

Előzmény: 2T Motor (72566)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72566

... az hagyján, de fogalmuk se volt az ATOMFIZIKÁRÓL!!! :DDD

Móncsa Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72565

Piramidot felépítették   beton cement  aszfalt térkő mész málter ragasztó sziloplaszt púrhab nélkül is a sivatagba a homok tetejére 5000 évvel ezelőtt !!!

Előzmény: 2T Motor (72564)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72564

Azért ettől egy kicsit bonyolultabb! Házi körülmények között 42 -es cement, a fagy miatt. Transzportbetonból, meg van vagy 100 féle. Aztán, tömörített ALAP (drénréteg), VAS háló, dil... áhh, hagyjuk is a tudományos betonozást. :DDDD 

Egy kis cement, egy kis mész, kőművesnek SE kell ész! :DDD

Előzmény: NagyLajosJenő (72562)
SZLreka Creative Commons License 2020.09.08 0 0 72563

Köszönöm, én is meglepődtem, hogy elszakadt.

Nem használom napi szinten a gépet, így akkor marad a Hecht verzió.

üdv

Laci

Előzmény: Homo mirabundus (72559)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72561

"Na meg azért is köllött a térkő, mert környezetbarátabb, mivel megbonthatod és visszarakhatod, újrahasznosíthatod eredeti funkciójában, a vizet engedi elszivárogni, esztétikusabb és változatosabb stb."

Véletlen se vitáznék, de csak úgy gondolod, hogy így van. Ettől sokkal prózaibb okai (is) vannak. :D 

A betont felseperték, megsüllyedt, meg szétrepedt... :-)

"Aztán nézz meg egy megbontott térkövet, hogy rendezik vissza."

Visszabetonozzák, majd egy szeggel, vagy kőműveskanállal fugát rajzolnak bele. :DDDD 

Előzmény: Homo mirabundus (72560)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -2 0 72560

:D

Na meg azért is köllött a térkő, mert környezetbarátabb, mivel megbonthatod és visszarakhatod, újrahasznosíthatod eredeti funkciójában, a vizet engedi elszivárogni, esztétikusabb és változatosabb stb.

Aztán nézz meg egy megbontott térkövet, hogy rendezik vissza. Főleg hogy általában még az alatta lévő talajt sem tudják újra visszatömöríteni.

A szakértelem inkább ahhoz kellene, hogy ne kelljen utólag folyton mindent bontogatni meg toldozni-foldozni. Bár lehet, hogy egy kicsit igényesebb és lekiismeretesebb munka rengeteget dobna az ügyön:(

Előzmény: 2T Motor (72558)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 72559

Hány kiló a kasza (vagy melyik típus)? Mennyit használod? Vsz valami egyszerű kétvállas megfelelne, akár piacos is lehet, vagy valami Hecht vagy Straus- gondolom, nem akarsz tízezreket rákölteni. Ha kicsi a gép -max. 5-6kg- és csak alkalmilag használod (de akkor hogy használódhatott el ennyire...), akkor akármelyik szimpla heveder is jó lehetne, nincs mit válogatni.

Ha az előző (eredeti?) el tudott szakadni, akkor jobb, ha eleve kerülöd a fajtáját is - ne keresgélj olyat, keserűségre semmi okod, ha nem lelsz, sőt! Inkább a heveder szokta túlélni a gépet:(

Előzmény: SZLreka (72546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!