"Csak kibukik a bunkó proli tuskóság ilyenkor. Ez a hozzászólásod valóban a kultúrált emberek nívója volt? Ha nálad ez a kultúra, hát..."
Úgy érted, belőled bukik ki? Az nem meglepetés, azt az első pillanattól lehetett tudni, meg amúgyis csak rád kell nézni. A hozzászólásomat - mint általában mindegyiket - vállalom. Akkor is, ha megint jól minősíted az Érdi Lapban - most már valóban bírósághoz fordulok, igazán sajnálom, hogy túl jószívű és jóindulatú voltam eddig Veled szemben.
Mi van kígyóka, kiakadtál? El teccett veszteni féltve őrzött önuralmát kiskegyednek? Hol a híres tolerancia? A műveltség? A jólneveltség? Csak kibukik a bunkó proli tuskóság ilyenkor. Ez a hozzászólásod valóban a kultúrált emberek nívója volt? Ha nálad ez a kultúra, hát...
Megint nem írsz igazat! Te magad is jól tudod (legalábbis szerintem a képességeid meghaladják azt a szintet, ami ennek a tudásához kell), hogy a hamis dolgok tényként való beállítása az nem "vélemény", hanem hazugság. Hazudni, tudatosan ferdíteni a tényeket nem olyan jog, amit bármilyen liberálisnak kötelessége lenne biztosítania és védenie. A rágalmazás sem olyan. Te magad is vastagon belekeverted magad, ennyit a "nincsenek feltételek" meg "tabula rasa" dolgokról. Úgy látom, eleve nem azért írtad be azt sem, hogy béke legyen, hanem mert úgy gondoltad, hogy az általad elkövetettek után azt úgy sem fogadhatom el feltételek nélkül. Na ennyire hülyének azért nem kéne nézni másokat! Továbbra is fenntartom: ha az a véleményed erről a fórumról, hogy nem érdemes olvasni, akkor ne járj ide! Vagy neked kötelező?
Fordulj az Indexhez bizalommal a kérdéseiddel - amit írsz, az nem más, mint puszta és üres vádaskodás, mégpedig célzatos. Tudomásul kéne venned Neked is, hogy vannak szabáyok, amelyeket el kellett fogadnod, Neked is, persze, az is egy embert minősítő eljárás, ha rákattint az elfogadásra, a továbbiakban pedig esze ágában sincs betartani, sőt, gúnyolódik rajtuk.
Ha már az ilyen eseteknél tartunk, nos, amit az Érdi Lapban műveltél a hozzászólásommal és annak kommentálásával, önmagában bíróság elé tartozott volna, eddig türelmes voltam, sőt, kifejezetten jóakaratú Veled szemben, de úgy látom, eltökélted, hogy mindenképpen szabályokat fogsz sérteni - és még meg is címkézed őket, sőt, alaptalanul másokat is vádolsz - -, ez esetben nem biztos, hogy ilyen nagyvonalú leszek a jövőben.
Tudomásul kéne venni: a problémák azóta léteznek, amióta Ti itt vagytok, pontosabban, Te, mert még Oskar is sokkal normálisabb volt, amíg be nem tetted ide a lábad. A zűrzavarokat, anyázást, mindenáron való minősítgetést Te kezdted el itt alkalmazni - igaz, Oskar ezen is túlment, de ezt is Te tápláltad -, csakhogy ez itt nem az Érdi Szennylap, itt kulturált emberek vannak, egészen más nívó. Nem ártana, ha végre tudomásul vennéd.
Lehet olyan szabályrendszert felállítani, hogy mindenkinek kezicsókolommal kell köszönni, és aki ezt nem teszi, az 25öt kap a seggére. Csak a 21. században, állítólagos demokráciában ez mintha a leegndás 4esfogatra (Rákosi-Geró-Révai-Farkas) hajazna. Meg az Aczél-féle cenzúrára. A 3 T-re.
Sosem értettem, a liberálisokat miért zavarják a jobboldali vélemények. Miért csak liberálisok kérik a másik kicenzúrázását. De úgy látszik, hülyén fogok meghalni.
1. Egy szakmai topikban engem a nevem beírásával együtt informatikai bűncselekménnyel vádolt valaki. Nem a válogatott sértések miatt, hanem ezért kértem a kitiltását és annak a beírásának a törlését. Egy olyan topikban amelybe évek óta írok, és ott többen ismernek. Egy olyan topikban, amelyik az internet használatáról, és a felhasználók érdekvédelméről szól. Amelyben soha hozzá sem szóltam az illetőhöz, és nem is említettem ott előzőleg soha. Mivel súlyosan becsületrontó kijelentések voltak ott leírva, bírósághoz is fordulhatnék miattuk, de szerintem egyszerűbb módja is van, hogy meggátoljam az illetőt a további becsületrontásban: töröltettem a hozzászólását, és kértem a nickje letiltását. 2. Ezek után több ismerősét megkérte, hogy idézetekkel, egyéb beírásokkal folytassák előző tevékenységét. Juhász Győző nickkel is be lett idézve egy olyan levél, amely szöveg önmagában is olyan mértékben sértette a fórum szabályait, hogy jogom lett volna kérni az ő kitiltását is. Nem tettem, ezt meg is írtam neki, és e-mailben kértem, hogy ő maga kérje annak a hozzászólásnak a törlését, mert úgy anélkül törölhetik, hogy őt magát ki kellene tiltani. (Kellene, mert vannak szabályok, amelyek áthágását nem szokták megengedni.) Nem tudok róla, hogy a nick gazdája bármit tett volna ezügyben. Én mindezek ellenére nem léptem fel ellene és a topik ellen. 3. Arról sem tudok, hogy kérte-e valaki a topik eltüntetését, lehet, hogy az egyszerűen annak a következménye, hogy a moderátorok valamelyike egyszerűen beleolvasott. A dologgal kapcsolatban, ha valaki engem ezek túlmenően vádol, az egyszerű hazugság. Annyit tettem, amit itt leírtam, és ezt nyugodt szívvel vállalom, mert a liberalizmus sem azt jelenti, hogy az egyénnek tűrnie kell, hogy egy másik gátlástalanul mocskolja mindenütt, ahol csak eszébe jut. Én sem írogattam be fotós topikokba az illetőt lejárató szövegeket, pláne nem a polgári nevét melléírva bármilyen alakban. A liberalizmus is csak addig terjedhet, amíg más ember jogait nem sérti, ő az enyémeket többször és súlyosan sértette, nem a vélemény szintjén. A vélemény továbbra is szabad, de az már túlmegy a vélemény kinyilvánításán, hogy valakit több évvel sújtható bűncselekménnyel vádolnak. És ez már csak egy kérdés: magyar újságíróknak tilos a BBC normáit betartani? A hír ellenőrzéséről beszélek. Hogy (úgy tudom) csak olyan hírt közölnek, amelyet legalább két független forrás is megerősített. Pedig nem rossz dolog az. Megelőzhető vele sok kellemetlenség is többek között, meg nehezebben keveredik az ember hazugság terjesztésébe.
Te is elfogadtad a szabályokat, amikor ide regisztráltál, de ha elfelejtetted volna, baloldalon a menüben megtalálhatod. Ha tetszik, ha nem, valamennyiünknek be kell tartanunk, mert kapunk a fejünkre (e tekintetben hazabeszélek, már velem is előfordult). Szerintem senki nem kérte a topik törlését - hacsak a topikgazda nem, mert a moderatopikban mintha ezt írta volna -, a moderátoroknak joguk van saját hatáskörben is eljárni. Mint ahogyan ezt kitárgyalni sem túl szabályos :-)
Orwell 1984-e ehhez képest naív lányregény. Súúúúúúúúúúúlyos szabálysértés. Naggggggggggggggyon súlyos. Nem is értem, miért nem tartóztattak még le. A gondolatrendőrség azonban valószínűleg már dolgozik az ügyön.
Legközelebb, ha ez a színtársulat kormányon marad, ez minimum bűncselekmény lesz. Hová jutottunk Voltaire-től!
Az az érzésem - bár tudni nem tudom -, ez pont Neked köszönhető, nagyon súlyos szabálysértés kitiltott felhasználó levelét közzétenni, az olyan, mintha visszajött volna.
Úgy látom, az ignoráltak topikja abszolút ignorált lett. Valaki kijárta, hogy az egész topikot töröljék. Nyilván a tolerancia és a szólásszabadság dicsőségére. Mert szabadon közölhető véleményük csak egyeseknek lehet. Aczél elvtárs nem halt meg.
Ha az előző szavaidban is annyi az igazság, mint ezekben, akkor miért várod, hogy másképp viselkedjek? Keresd elő, hol fasiztáztalak le! Téged "csak" rasszista módon tett kijelentésekért kárhoztattalak, és a "magadfajták" minősítést sem én szeretem használni elsősorban, úgy látom. A liberalizmus meg soha nem azt jelenti, hogy bamba módon vigyorogjak arra, aki előzőleg mindent elkövetett, hogy bemocskoljon olyan fórumon, ahol több okból sem védhetem meg magam. Nem óhajtom felsorolni azokat a sértéseket, amiket ott előhoztál, de attól azok még megtörténtek, és egyoldalúan. Vagyis hasonlóan egyoldalú, de ellentétes irányú lépések nélkül nem hihetem a jószándékot. Sajnos. A tabula rasa nem lehet feltétel nélküli és elvtelen szemhúnyás. Én reméltem, feltételeztem, hogy azért ajánlod fel, hogy valóban tiszta lapot kezdhessünk, nem pedig azért, hogy utóbb hivatkozási alap legyen arra, hogy én milyen gonosz vagyok, hogy nem teszek eleget a felkérésednek. Az én lelkemet az szokta megnyugtatni, hogy békesség van, nekem nincs szükségem ellenségképre. De az nekem nem megy, hogy Juhász Győzővel békét kötök, miközben tudom, hogy Vitrio L. mindent elkövet Orlai Sándor lapjában, hogy lejárasson, és a nevek tulajdonosa elvárja, hogy úgy tegyek, mint akinek ez még jól is esik. Szóval várom, hogy megmutasd, hol fasiztáztalak le, vagy várom, hogy ahol ezt leírtad, ott vond vissza! Ha már nem akarod ahhoz tartani magad, amit a lapodban leírtál a fórumról.
A tabula rasa nem csak annyit jelent, hogy kijelentem, hogy tiszta lapot indítok. Szegény rómaiaknak is le kellett takarítani ami előzőleg rá volt írva. Mondj férhetetlennek vagy aminek akarsz, de nekem igenis vannak feltételeim, mert az csak egy dolog, ami a fórumon történt. De amit máshol hordtál rám, sőt, nem is csak rám, hanem az egész fórumra, az nem olyan dolog, amit itt mosolyogva elfeledtethetsz. Vagyis én elhiszem a jószándékot, csak nem értem, mi akadálya annak, hogy ennek ugyanolyan látható jelei jelei legyenek, mint a korábbi rosszindulatnak.
Nincsenek feltételek, és nincsenek egyoldalú dolgok. Én felajánlottam. Ha nem, nem. Ha elkezded, hogy ki mit mondott és mit vonjon vissza ehhez, akkor nincs értelme. Valaki vagy elfogad egy új helyzetet, vagy nem.
Szívesen tenném én is, de egy kérdésem azért lenne előtte. A lapodban korábban leírtakkal kapcsolatosan mit tervezel tenni? Mert ott meglehetősen egyoldalúan tettél valamit, amit nehezen tudnék törölni az emlékezetemből. És nem szoktam azért békét kötni, hogy aztán újra háborúzzak. Annál már az is jobb, ha nincs közben látszólagos béke. Szóval maradjunk abban, hogy megfontolom az ajánlatot. A fórumnak sokat használna, ha nem fajulna értelmetlen vagdalkozássá a párbeszéd. De ehhez sokminden kell.
Árpi! Szerintem csináljunk tabula rasát! Én a magam részéről ettől a perctől úgy tekintem, mintha eddig nem ismertük volna egymást, és resetelek. Remélem, Te is így teszel. Aztán csak rajtunk múlik. Üdv: Orlai Sándor
"Már meg is választottátok Gyurcsányt?" Mire? Ki? Kb. annyira, mint Te/Ti!
"De mit kotyogtál már megint el, kit választott a helyi MSZP?" Semmit. Ha meg annyira izgat az MSZP-s választás eredménye, javaslom a következő üléseteken megkérdezni őket - közvetlenül, egyenesen, "telibe-pofába". Szerintem nem fogják előtted, előttetek titkolni.
"Mit ígértek neked?" Biztos, hogy nem többet, mint Neked, Nektek.
Az egyik sem kategória képes viták, parázs "meggyőzlek az igazamról" hangulat kialakulása nélkül végighallgatni a másikat. Aztán vagy azonosul vele, vagy nem.
De nem a rögvest visszakézből való ellenállással kezdődik a párbeszéd.