Van azért egy lényeges különbség: én a nyilvánosság előtt mondtam azt, amiben kételkedsz. Neked meg inkognitóban sutyorgó, állítólagos forrásaid vannak. Ha komolyan veszed magad, akkor kérd el tőlük az állítólagos megállapodást!
Már olvasható az új Érdi Lap. Megtalálható a www.erd.hu honlapon is, a varos.erd.hu linken. Megtalálható benne többek között TMA programbeszéde és a bizottsági lista is.
Én úgy tudtam, hogy ha ketten jutottatok volna be, akkor nem mondasz le, ha egyedül te, akkor lemondasz, ez volt a feltétele a listavezetésnek. Rosszul tudtam?
Még egy részlete volt a beszélgetésnek, ami ezt a kérdést érintette:
Törzsök Tibor: Már csak egy kérdés, az Ön személyes további szándékaival kapcsolatban: ezt a listáról való visszalépést minek értékeljük? Mit jelent? Közélettől való visszavonulását is jelenti-e, vagy csupán annak a Jakab Bélának a testületbe juttatását, akinek ott azért komoly tapasztalatai vannak már, és Pénzügyi Bizottsági elnök is volt az előző ciklusban?
Ujhelyi Gyula: Egészen más természetesen a közéleti szereplésnek a lehetősége és a tartalma akkor, hogyha valaki bent van a képviselő-testületben képviselőként, mint hogyha nincsen benn a testületben. Tehát ilyen értelemben ez, ez biztos, hogy valamilyenfajta visszavonulásnak is tekinthető – következményként. Nem ez volt a szándék. A szándékot mondtam: a saját alapelveimnek a konzekvens érvényesítése magammal szemben is. Ez volt a szándéka, a másik a következménye.
Másik oldalról, én nem szeretnék kimaradni a közéleti eseményekből. Én úgy gondolom, hogy mint a város egy polgára, továbbra is lehet véleményem a dolgokról. Ha ezt valaki megkérdezi, örömmel elmondom, - akár itt a TV-ben is, ha erre lesz kíváncsiság, - és a szakmai segítségemet, azt a saját képviselőnknek, bejutott képviselőnkön kívül természetesen bárkinek, aki igényli, rendelkezésére bocsátom.
Lehet, hogy mások nem ezen a véleményen vannak: szerintem valakinek a szakmai képessége és a tisztessége az, az nem az elnyert mandátumból származik, azzal nincs összefüggésben. Attól, hogy valaki nem nyerte el, vagy elnyerte, ez a státusza, ez a képessége, ez a tulajdonsága ez változatlan.
Ahogy ígértem, íme, ami az Érdi TV-ben erről elhangzott (október 5-én este):
Törzsök Tibor: Nos, bizonyos döntésről, vagy döntésekről már kedden értesültünk, hiszen Karlovszky Mária, a Helyi Választási Bizottság elnöke bejelentette, hogy érkezett az Ön részéről egy visszalépési nyilatkozat, amelyben Jakab Bélát előreengedi úgymond, a jelölő szervezet listáján és azon az egy listás bejutó helyen így ő foglalhat majd helyet Érd Megyei Jogú Város Közgyűlésében. Ez valami előzetes megállapodás volt, vagy, vagy az eredmények tükrében hozott döntés?
Ujhelyi Gyula: Ez leginkább az eredmények tükrében hozott döntés volt. Én konzekvens embernek tartom magam, és úgy gondoltam, hogy ilyen esetben is úgy kell viselkedni, ahogyan az ember az alapelveit megfogalmazta. Én komolyan gondoltam azt, amit a választási kampányban magam is mondtam, meg rólam is mondtak, hogy bizonyos dolgokban csak a teljesítmény számít! Nem szabad hivatkozni a körülmények kedvező (helyesen: kedvezőtlen) együttállására, nem szabad arra hivatkozni, hogy az erőfeszítés, a teljesítmény, az igyekezet az, az maximális volt. Hogyha az eredmény, az nem jön, akkor ebből le kell vonni a konzekvenciákat. Én ebben az esetben ezt tettem, és ezért ajánlottam fel a jelölő szervezetnek a lemondásomat a képviselői mandátumról, hiszen csak fél sikert értünk el.
Egy ideje nem volt lehetőségem olvasni a hozzászólásokat. Most hogy elolvastam, meg vagyok lepve a hozzászólásokon. Énnekem egyik párt sem szimpatikus, de elkel ismerni, hogy az elmúlt 15 év alatt az elmúlt választási ciklusban fejlődött legtöbbet a város.
Én az autópályán túli területen lakom és meggyőződésem, hogy az SZDSZ – es Csőszik Laci tette a legtöbbet az itteni fejlődésért. Elődei semmit sem tettek. Szerintem nem is érdekelte ez a terület. Most arra lenne szükség, hogy a pártok összefogjanak és folytassák a város fejlesztését. Mi levelezők pedig próbáljuk meg egymás kritizálása helyett, észrevételeinkkel, javaslatainkkal segíteni munkájukat.
Az SZDSZ-ben nincs ajánlás, mindenkit felveszünk, aki jelentkezik, és írásban vállalja, hogy elfogadja az elveinket. Bemutatkozik a tagságnak és általában el is fogadjuk. Sajnos, ennek megvan az a veszélye, hogy méltatlan személy is bekerüljön. A közös munka során kell, hogy kiderüljön, ha mégis méltatlan a bizalmunkra. Ez történik most.
Az említett úr nagyon okos, tudja, hogyan kell beszélni ahhoz, hogy befolyásoljon embereket, csak az látja az igazi arcát, aki szembekerül vele.
"Miből gondolod, hogy tudod, miért váltották le? Sajnos, az említett úr rágalmazásainak ebben igen nagy szerepe volt, meg bizonyos, igen ambíciózus egyedeknek is, akik boldogan hittek neki."
Nóri!
Ki boldog? Ki(k)nek, kik hisznek boldogan?
Az említett úr még nem elítélt. A leváltott szerinted mindig igazat mondott?
Ennyire toppon vagytok, hogy bárkit bevesztek közétek? Felvételnél hol vannak az "okosok"?
A párttársaid tisztaságában nagyon szeretnék hinni. A leváltottéban nem.
A leváltását nem annak köszönhette, hogy olyan egyedekkel - szándékosan nem pártot írtam - akart szereződést, egyezséget kötni, aki a Ti pártotok tagságának elvi okokból nem felelt meg?
Miért véded?
Sorolj néhány olyan dolgot a negatívumokon túl, ami az Ő érdeme!
Elég ködösen fogalmaztok mostanában, illetve úgy tűnik, mintha egymásnak üzengetnétek... Ti dolgotok, csak jelzem, hogy ez itt egy fórum, ahol mások is vannak rajtatok kívül.:)
Megnéztem az ismétlést. Őszinte legyek? Nem igazán sikerült belőle semmi újat megtudni azt leszámítva, hogy CsL nemsokára mégis elvállalja az alpolgármesterséget és akkor visszaáll a rend, JB lesz a bizottsági elnök. Így mostmár végképp nem értem, hogy miért kellett ez a tanácsnokság. Csak a pénz miatt? Nem hiszem el!
És miért van ez a színjáték Csőzik alpolgármesterségével? Te tudsz valamit? (Biztos, csak nem árulod el.:))
Mostmár elárulhatnád: Te mit mondtál a négyszemköztben a múltkor, miért mondtál le a mandátumodról?
Egyébként csak arról van szó, hogy nem szeretnék "ugyanabba" a hibába esni, hogy belső értékelést megelőzően nyilatkozzam az Egyesület választási szereplésének értékeléséről - mert még esetleg azt hiszik, hogy az elhangzottak, a leírtak a jelölő szervezet véleményét tükrözik.
Eddig nem tapasztaltunk semmi ilyet ! Tájékoztatóid, összefoglalóid pontosak és lényegretörőek voltak ! Hiányoznának. Bár más szempontból megértelek...