Tud e valaki segíteni? Lakókocsi behozatalon gondolkodom, EU országból. Az itthoni ügyintézés az tiszta és világos hogy mi a teendő, viszont a külföldi az nem. Ilyenekre vagyok kiváncsi pl. kell e rá P rendszám a hazahozáskor, illetve ki kell e jelenteni az adott országból? Ha bárkinek van infoja szívesen fogadom.
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy van az Adriának a Space nevü dobozos autója, amit 2005 körül gyártott. Kerestem rá, hogy most van-e hasonló, de nem sikerült rátalálnom, pedig nagyon okos megoldásnak tartom a felkötött ágyat, nem csak 4 fö esetén. Az Adria tudomásom szerint csak a Twint gyártja jelenleg, magas felépítésü dobozos esetén.
Tud valaki más gyártótól ilyet tipust? Nemrég voltam osztrák expón, ugyan ott elsösorban az alkoveneket néztem, de láttam jópár dobozost is és az összes 4fös hátulsó emeleteságy megoldást mutatott (ami szerintem nagyon nyomasztó volt pedig nincs klausztrofóbiám).
Prius az valami nagyon kis lakót húzhat csak, normális lakókocsihoz már minimum valami Lexus SUV kell hibridben, a villanyos meg szerintem teljesen halott ügy, arról nem beszélve milyen fasza komplett lakóautót vennék egy ilyen szerelvény árából.
Hollandok rendszeresen járnak nyaralni Priussal, de tavaly láttam két Tesla Model X-et is autószállító utánfutót húzni. Tehát nem ördögtől való a dolog...
A kutyások lakókocsija egy győri nő telkén áll, nem közterületen. De felvetődött az ötlet, hogy ilyen módon lehetne biztosítani helyet hajléktalanoknak, azért kérdeztem meg. Amúgy .at és .de sem szabad a lakóban lakni.
Nekünk sem volt gond soha, sehol sem. Kivétel Horvát országban a kemping előtt. Reggel 6-7 órakor betessékeltek (erőszakos bunkó módon)és felszámolták visszamenőleg a napot mint eltöltött éjszakát.
Hogy a sokfarkú kutyával meg a hajléktalanoknak vásárolt lakókocsival mi a helyzet nem tudom, de én azt tapasztaltam, hogy a Balatont, Velencei-tavat és a túristák által frekventáltan látogatott helyeket leszámítva sehol nem csinálnak gondot, ha egy napot, esetleg többet egy helyen megállunk. Még olyan helyeken sem, ahol nappal parkolást fizetsz, éjjel pedig ott maradsz aludni. De a felsoroltak között is lehet találni kivételt.
Tudod inkább nagyon is okos, rossz nyelvek szerint mig tartják a zsebüket addig becsukják a szemüket. Német ,Osztrák lakókocsis jobban jár napi 10 € jattal mint a kempingben naponta közel 10 ezer ft díjjal.
Amit leírtál azt nem tudom hogy volt. De én úgy jártam , hogy ingyenes, ( murvás parkoló ) megáltunk letalpalás, kipakolás nélkül ettünk a lakóban .kb fél óra után ott volt robogóval a közterület felügyelet és rendőrséggel fenyegetve elzavart bennünket, mondván közterületen tilos kempingezni. Igaz hogy a Német vendég napokig lakott a nagy parkolóban a lakókocsiban .
Mikor panaszt tettünk a polgármesteri hivatalban azt mondták kevés az ember nem lehetnek ott mindenhol.
Régebben volt itt egy beírás, hogy " Hévizen, kifizették a parkolási díjat egész napra, mégis éjszakára elküldték őket, merthogy " életvitelszerűen nem lehet ott tartózkodni"!
Lehet meg lesz az eredetit bejegyző, és pontosít.............