Szia Betti..Nem elfogultságból mondom ..de az irodánk a legkorrektebb cég kishazánkban...egyéni utasainkat is szivesen várjuk....gondolom a honlapunkon megtaláltad az egyéni árainkat..bárhogy is döntesz..én szeretettel várlak itt nálunk Sartiban:)
Jövö7 pénteken indulunk barátnőmmel Sartira,már nagyon várom!
Én már tavaly is voltam anyukámmal és nagyon jól éreztük magunkat,minden szupi volt,ezért is vágytam arra hogy visszamehessek,egész évben erre spóroltam,de biztos vagyok benne hogy megfogja érni!!! :)
Arra lennék esetleg kiváncsi hogy tavaly óta milyen változások történtek?:)
Sziasztok..Biztos hogy jól fogjátok magatokat érezni..de ezt nem csak a vizijárműveknek hanem a csodálatos partunknak is köszönhető..a hozzánk legközelebbi vizisportostosnál...lehet bérelni szörföt ,katamaránt ,kajakot, banánt használhatsz,,körgyűrűt..stb..és 3-4 beach bár is nyílt, így zene mellett napernyő alatt nyugányon iszogathatod a koktélodat ha éppen ezt szeretnél..viszont nagyon super strandlabda pályák is találhatóak ha jó csapatot szervezünk össze:)üdv.
Sziasztok! A külügyminisztérium oldalán találtam ezeket ha valakit érdekel?!
Görögország a Magyarországon érvényes gépjármű iratokat és jogosítványokat a többi uniós tagállam hasonló irataival azonos módon elismeri. Ennek megfelelően a magyar állampolgárok magyar jogosítványaikat szabadon használhatják azoknak a járműkategóriáknak a vezetéséhez, amelyek a jogosítványban fel vannak tüntetve. A magyar vezetői engedély Magyarországon rendszerbe állított gépjárművön kívül más (pl. görög) rendszámú gépjármű vezetésére is jogosít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy autót nemzetközi jogosítvány nélkül is lehet bérelni. Felhívjuk állampolgáraink figyelmét, hogy Görögországban érvényes magyar ’B’ kategóriás vezetői engedéllyel - a hazai szabályozástól eltérően - segédmotor kerékpár (50 cm3 alatt) vezetése nem megengedett. Segédmotor kerékpárt kizárólag ’A 1’ kategóriás vezetői engedély, vagy olyan nemzetközi jogosítvány birtokában lehet vezetni, amelyben az adott járműkategória feltüntetésre került. Kérjük, hogy a kölcsönzők szolgáltatásait igénybe vevő turistákat ne tévessze meg az a gyakorlat, mely szerint nem minden esetben ellenőrzik a vezetői engedélyeket. Közúti baleset esetén a motorkerékpár vezetőjét ez nem mentesíti a hátrányos következmények alól. Így már csak az a kérdésem maradt hogy mennyibe kerül az autóbérlés? Köszönöm a válaszokat!
nem kértek egyetlen határon sem semmiféle jogsit. útlevél, forgalmi, zöldkártya, utasbiztosítás. ezeket adtam be minden ablakon. nagyon sima volt a határátlépés. odafele ugyan vártunk 1-1 órát a magyar-szerb és a macedon- görög határon, de előre vitték az eu-s kocsikat egy külön sávba. kifelé kelebia felé kerültünk. mikor hazafelé röszkénél szombat hajnali fél 4-kor megláttuk a kb. 4 km-es sort, azt mondtuk, valószínű jó döntés volt. macedóniában nem adtak és kértek semmilyen kitöltendő űrlapot, amiről itt sokat írtak. de utasbiztosítást igen! gépkocsibérlésre is van lehetőség. a sétálóutcán sithon travel utazási irodához közel.
ja, igen! a www.car-tour.hu internetes oldalon foglaltuk le a szállást. de ennyi volt a szervezett része a nyaralásnak. odaérve megkaptuk a kulcsot, a végén meg benne hagytuk a zárban. minden mást magunk oldottunk meg.
sziasztok! a tavalyi, bolgár nyaralásról írtam egy részletes blogot, de most nincs rá időm. inkább konkrét kérdésekre válaszolnék. napernyők csak a parti büféknél vannak. nem kérnek értük bérleti díjat, de van kötelező fogyasztás. ennek mértékéről nem tudok, mert mi vittünk strandsátrat magunknak. sartiról megoszlott a család véleménye. a víz csodálatos, a partok változatosak, az apartmanok és környezetük rendezett (ez pl. a feleségemnél sokat nyomott a latban). de a nagyobb esők után az utcát elönti a szennyvíz, nekem túl sok volt a magyar (én, ha külföldre megyek, nem magyarok között akarok lenni, közepes szintű német és alap angol, orosz tudásommal nem voltam még elveszve sehol, most is nagyon jól megértettem magam pl. a 40 €-s büntetést kilátásba helyező macedón rendőrrel /70 helyett 88-cal mentem/). a környéken gyakorlatilag a természeti szépségen kívül semmi látnivaló nem volt. azért szoktunk kocsival menni, mert nem szeretünk egy helyben nyaralni. napközben általában strand, de este irány a környék. na, itt nem volt hova. változatos helyen fürdöttünk, búvárkodtunk (narancs part volt a nyerő), de egyetlen "romot" vagy hasonlót nem láttunk. én úgy jöttem haza, hogy számomra a hely nem adott annyival többet (görögországban először voltam), hogy ne azt mondjam: horvátország fele ilyen messze van, bulgária kevesebb, mint fele ennyibe kerül (jó, én elfogult vagyok bulgáriával kapcsolatban). a gyerekeknek nagyon tetszett a tenger. de a 16 éves fiam mellém állt, a 14 éves lányom a feleségem mellé, a 7 éves fiam pedig csak egyszerűen élvezte a tengert. az apartmannal szerencsénk volt. 200 méterre a parttól, de legfelső szinten, a terasszal a belső udvarra, így központi helyen, de nem nézett senki bele a tányérunkba. a város minden este megtelt természetesen sétálókkal. nagy zaj, buli nem volt valóban. az egyetlen látnivaló a sétáló utcában a világon mindenhol megtalálható dél-amerikai indiánok sartiba "akreditált utcai nagykövetei" voltak. ezen kívül csak büfék, tavernák és árusok. hiányoztak az utcai zenészek, mutatványosok, testfestők, hennások, grafikusok ... és sorolhatnám azokat, amik általában hozzá tartoznak a hasonló üdülőhelyek esti nyüzsgéséhez. nem voltak zenés szórakozóhelyek, ahol a nép ropta volna a görög sirtakit. disco volt valahol, de nem nagyon vettük észre. azt sem mondom ennek ellenére, hogy akkor nosza, ide mindenki, aki a nyugit szereti, mert ahhoz meg túl nagy volt a tömeg. szóval kicsit az az érzésem, hogy tekintélyes méretű emberhad van itt, de nem nagyon tudnak vagy akarnak velük mit kezdeni. (pedig ahol ennyi magyar él a turistákból, több kreativitást is el tudnék képzelni! :) ) annak, akinek a nyaralás arról szól, hogy feküdjünk ki reggel a partra, piruljunk ropogósra, este egy girosz, utána egy séta a bazárban, lefekvés, annak ideális a hely. de én nem közéjük tartozom! (természetesen az utazási irodák jó pénzért szerveznek fakultatív programokat, de pl. aki a meteorákra lenne kíváncsi, hajnali 5-kor indulhat a busszal és este 11-kor ér vissza!) a motorkölcsönzős (természetesen magyar) kérdezte, visszajövünk-e. neki azt mondtam, 10 éven belül nem szoktunk ugyanoda visszamenni. de ez az a hely volt, ahol bár jól éreztem magam, és sajnáltam, hogy vége, de tuti, hogy nem fogok többet visszajönni. bár a víz és a természet szerintem is csodaszép volt. de nekem több kell ahhoz, hogy visszavágyjak egy helyre.
Sziasztok! Érdekelne hogy a parton mennyiért lehet napernyőt bérelni? Bár nézegettem mások fotóit és nem nagyon láttam ilyen napernyőket a parton! A válaszokat köszönöm!
sziasztok! ma értünk haza sartiról. babis apartmanban voltunk, autóval (szerbia,macedónia), 3 gyerekkel.a környéket bejártuk autóval, robogóval.hazafelé bementünk waterland-be. ha valakinek kérdése van, szivesen válaszolok itt, vagy irhattok ide is: hukse@freemail.hu
No, csak ma olvastam Zsák velem és észbeli képességeimmel foglalkozó bejegyzését. Ritkán látok az általam gyakran látogatott fórumonkon ekkora sügért. Felfuvalkodott, nagyképű, gátlástalan alak. Egyáltalán nem csodálkozom Gold kissé erősre sikerült hozzászólásán, mert először én is hasonlóan reagáltam (magamban). Eddigi utolsó hozzászólásán (Zsák) azt kifogásolta, hogy meg akarják mondani neki, hogy mit írjon. Könyörgöm Te állandóan ezt teszed a kritikai megjegyzéseiddel. Miért ne írhatnám le a saját nevem egy nyílt fórumon? Az én bajom, hogy feltárom kilétemet. Nem? Nekem nincs takargatnivalóm. Ha érdekel keress rám a Google-n és mindent megtuhatsz rólam. Továbbá, ha nekem tetszik egy szolgáltatás miért is nem írhatom ezt itt le? Csak nem egy másik cég alkalmazottja vagy? Ha igen akkor el kellene gondolkodni azon, miért nem azt a céget dícsérik...
Ennyit voltam hajlandó foglalkozni Veled. Üdvözlettel: dr. Ujfaludi Zoltán
Köszi a választ! Naná, hogy kipróbáljuk:)! 1órára enyi vagy 30percre? Nem akartam így írni, hogy ezen múlik minden, de recepciósként dolgozom és tudom, ha a vendég így áll hozzá, akkor legyen bármilyen rossz a kilátás vagy a szoba vagy akármi, nem fogja magár rosszul érezni:)!!!
Banán van, szuper jó csak ajánlani tudom, az ár létszám függő 6-10 euró / fő (ha jól emlékszem, de ha nem úgy is kijavitanak :) De akár mennibe is kerül kikell próbálni!
Fánk folyamatosan van; parton 2eu, Pékségban 1 eu körül.
Az hozzáállásotok jó, tulajdonképen ezen mulik minden ;)
Sziasztok! Augusztus közepén megyünk Sartira a Holiday Apartmanba, elég sokat megtudtam innen is meg máshonnan, amiért nem tudok elégszer hálás lenni:)! (legyen az pozitívum vagy negatívum). Viszont eszembe jutott az,hogy a parton van-e szórakozási lehetőség (pl: vízibicikli, banán, fánk, ilyesmi) és ha van, akkor mennyibe kerül? Tuti, hogy jól fogjuk magunkat érezni, mert eleve így állunk hozzá..:) Köszi előre is a válaszokat:)!
Bocs, véleményt lehet írni. Hol olvastál olyat, hogy a véleményemet rá akarom erőltetni bárkire is? Sehol. Vigyázz, te most meg akarod mondani, mit csináljak (véleményedet akarod rám erőltetni), holott én röviden összefoglalva csak azt mondtam, hogy szerintem ez jó, ez meg rossz.
"Sarti jó, de csúnyák a kékre festett düznik a falu szélén"
Mi lenne , ha csak azt irnád, kékre festett düznik vannak a falu szélén? Aztán mindenki eldöntheti, hogy az csúnya neki vagy nem. Izlésen, amúgy sem lehet vitatkozni, teljesen fölösleges a népnevelés. Mindenkinek joga van a saját gondolatihoz.
Szerintem ez a fő problémánk. Mindenkit rá akarunk bírni, hogy úgy gondolkodjon, érezzen, ahogy mi. Aki ennek ellenáll az buta, barom stb.
A népneveléshez meg annyit, hogy
1. nem úgy tünik hogy erre kompetens lennél.
2. igazából semmit se tudsz azokról, akinek osztod az észt. Fogalmad sincs kikre aggatod a jelzőid.
Azt írod, hogy magadban jót mosolyogsz a bejegyzéseken. Nos, mi ezzel tökéletesen megelégednénk.
Sok összetevője van a dolognak, talán a legfontosabb az, hogy az emberek megerősítésre várnak, főleg minél kevésbé biztosak magukban. Idejönnek egy ilyen topikba, ahol jól körülöleli őket a csordameleg, mindenki ugyanazt mondja, és ezért nyugodtan kapcsolják ki a böngészőt, hogy igen, jól döntöttek, amikor x irodán keresztül ide mentek. Ha én egy ilyen szituban azt mondom, Sarti jó, de csúnyák a kékre festett düznik a falu szélén, akkor lesz legalább öt buta, aki nekem esik, hogy miért szidom Sartit, stb., erre még három másik felkapja a fejét, hogy bazmeg, ez szidta Sartit, és máris kész a lincshangulat. Ezt megspékelik az olyan marhák, akik magán- és szerelmes leveleket írnak nyilvánosan itt a fórumra (és én ezen nem átallok röhögni), meg egyéb funkcionális analfabéták és diszgráfiások. Ez annak tudható be, hogy ők nem járnak gyakran külföldre és nem is használják az internetet rutinosan. Persze, nem kéne bántani a kicsiket, dehát én sem vagyok tökéletes :-)
Igen, persze :) Sassosról még annyit, hogy nagyon sokszor kajáltunk ott. Jó vendéglátó, jólesett az ajándék narancsos ouzo, és cipuro. Ajánlott kategória...