Köszi az infót, igaz a szélvédőt is kiveszem,akkor lehet hogy előbb azt kellene kivenni és akkor könnyebb a műszerfalat is? Sajnos sok a repedés rajta, így is úgy ki kell venni. de ígérem óvatos leszek:-)
ha kiveszed a műszerfalat, vigyázz, mert reped, törik ,(főleg ha hűvös van). Vagy a szélvédő nincs útban, kifelé jól megy, innen rakta be Hans Schmidt is Stuttgartban 30x évvel ezelőtt... Befelé lebontani is lehet, de nagyon óvatosan, és a széleket kend be valami sikossal, mert összetörni könnyű , nagyon könnyű....
Az ablaktörlő kap áramot az biztos, mivel megnéztük és szeretne működni de nem tud. Szikrázik, áramot kap, és még a biztosítékot is leveri az erőlködéstől. Szerintem nem használták sokáig az autót és talán valami berohadt,másra nem tudok gondolni. Szombaton lebontom a motorról a rudazatot és megnézem, a fűtés meg egyszerű lesz mivel úgy is kiszedem az egész műszerfalat. Akkor már csak nem okoz problémát, fűtésem az van de olyan hangja van hogy elnyomja még a motor hangot is. Van műkedvelő villanyos ember is úgy hogy megcsinálja. De van még egy másik fűtő motorom is de ha csak a kezemmel forgatom akkor is rettenetes a hangja.
Na az én ventillátorom szép halkan és simán müködik. Valóban szívás ellenben a javítása - le kell hozzá bontani a fél autót hogy hozzáférj, és ráadásul kevés villanyos ember vállalja be, hogy szétszedje a rosszat és megjavítsa. A bontott meg ugyebár ugyanolyan pocsék a legtöbb esetben.
Ablaktörlő - a motorod kap áramot? Ez az első eset hogy "beállt" ablaktörlőről hallok....
Az én ventilátor motorom is nagyon hangos, állítólag ez típus betegség és azt mondták hogy örüljek hogy működik. Viszont az ablaktörlő az úgy be van állva hogy a motor sem mozdítja meg.
Hát Én is látom szomorú sorsomat, ennyire szedem Én is szét a kicsikét! Habár talán a kasznim jobb állapotban van, ami nem biztos:-)) Ha leugrik róla minden akkor több dolog is kifog derülni. A hétvégén kezdődik a nagy bontás. Új a sárvédő rajta? Ha igen akkor érdekelne a dolog, na meg annyi minden:-)) Ma megjött az új szélvédőm meg a gumikéder, gyönyörű! Az a baj hogy akadozik az alkatrész keresésem, nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz. Vagy az is lehet hogy rossz helyen keresem.
Üdv: András
ui: Ma már közlekedtem az autóval, de jobban féltettem mint az asszony autóját:-)
Én is járok minden nap. Nálunk (Miskolc) ma reggelre esett elég jó hó, de a telekre úgy ment a hóban, mint a kisangyal. Természetesen gázzal pöcc-röff. Nekem lottón kellene nyernem ilyesmi felújításra, amit andrisbá meg horváthisi csinálnak.
Köszi az infót, azt Én is láttam hogy két lökhárító van egymás alatt,habár sokkal több képem van erről az autóról és csak oldalról mutat csúnyán. Szemből elég jól néz ki. De ez még számomra nem eldöntött hogy az enyém is ilyen lesz. Ezt a mercit Amerikában alakították át és az egyetlen olyan amit találtam ami hasonlít az Én elképzelésemhez, habár eddig csak a színe a biztos. Ma mentem volna az öreg hölggyel csak az ablaktörlőm nem működik a hó meg esik, hát maradtam:-)
Állólámpával járni ilyenkor: hát ha ma nem is, de szombaton mentem vele.
Ki is szúrt velem a kisasszony, hogy kihoztam a hidegre: éppen Szentendréről megyek Pilisszentlászló felé, amikor érzem hogy elment belőle az erő. Leálláskor alapjárat nuku.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy 1) szépen újraindul csak alapjárat nincs 2) ez még épp az első szerpentinen történt SztEndre után 3) úgy meg tudtam fordulni a keskeny kanyargós uton, hogy épp nem járt arra senki (természetesen ilyen állapotban nem reckíroztam tovább az utat) 4) Hazaértem vele saját lábán... bár mivel a kormányváltóval nem tudok olyan gyorsan váltani mint a padlóváltóval, majdnem minden váltás közben lefulladt :-(.
Valószínüleg nem megy egy henger, majd próbálom kideríteni hogy miért.
Mielőtt Andrisbá lecsapna, azért áruljuk el neki, hogy a dupla egyesszériás első lökhárító NEM csereszabatos a kettes kasznira. Csak nagy gányolás árán lehet felrakni, és mindíg ordítani fog róla, hogy nem oda való. Miért? mert a kettes szériának szélesebb a hűtőmaszkja, totál más köténylemeze van, úgyhogy nem fog jól kinézni. Az "ilyen lesz" képen sem duplalökhárító van elöl, hanem két normál, egymás alá rakva, nem is valami szépen. De ez már izlés dolga.
üdv mindenkinek.
u.i. jár még más is ilyenkor is állólámpával? remélem igen..:-)