Lalkem15! Köszi a választ. Este, hétvégén és ünnepnapon ne is álmodjak nyitva tartó boltról ahol némi chipset vagy kekszet és innivalót lehet kapni? Apropó! Halottak napján minden zárva van, még a látnivalók is? A vonatjegy vásárlás az rendben van, de az állomáson érvényesítést nem értem.
Szept elején voltam néhány napot ott, a Főpályaudvar és a Buenos Aires közötti részen laktam egy kis szállóban ... vsz. "veszély"v " probléma" nem értelmezhető.
Légyszíves segítsetek nekem, hogy Milánóba a Bergamo reptérről, hogyan tudok átutazni a Malpensa reptérre. Ha lehetséges átszállás nélkül???? Előre is köszönöm a válaszotokat.
Sziasztok! November közepén utazom Milánóba egy pár napra. A Stazione Centrale környékéről többen is írtátok hogy nagyon gáz és kerülendő. Mi ott foglaltunk szállást mivel vasárnap kora reggel már indulni kell a repülőtérre ezért célszerűnek találtam a környéken megszállni. tényleg nagyon gáz??
Most voltam Milánóban (ismét), és azt figyeltem meg, hogy az egyszerűbb és a fényes éttermek (pl. a Vittorio Emanuel árkádok alatt) árai között minimális a különbség: kitűnő pizzák 5-6 eurotól, coteletta alla milanese (a.m. rántott borjú "bécsi" szelet): 10-12 euro, a legjobb steakek 14-18 euro között. Érdemes étteremben étkezni, a milánóiak is azt teszik - fél kettőtől már nemigen lehet helyet kapni...
Egy szupermarketet ("ipermarket") tudok a Bonola-nál (piros metró vonala), talán az 9 óráig nyitva. A kisebb "supermercato"-k, úgy tudom, 8-kor zárnak (pl. a Dómtól 1 villamosmegállóra).
Vonatjegyben nem tudok segíteni, mert a Malpensa-ra mi is most fogunk először (decemberben) megérkezni. De, szerintem, a reptéren lehet kapni jegyet, és a vonatjegyet mindenképpen érvényesíteni kell az "induló" állomáson.
Ági!
Ha lehet választani időpontok közül, a decemberi időszakra szavazzatok! Kimondottan karácsony előtti időszakban kétszer voltunk, és idén is akkor mentünk volna, ha most nem az új évet szeretnénk ott kezdeni. ;)
Szállások közül van egy megszokott helyünk, a Hotel Ambrosiana. Szempont volt, hogy közel legyen a transzferhez (vasútállomás), és a belváros is gyorsan megközelíthető legyen. A tulaj jó fej, ott lehet hagyni a csomagokat, 20-24 euró/fő/éj. Összesen 3 szoba van; nem luxus szinten, de arra, hogy az ember ott töltse az éjszakáit, megfelelő. Tv + mosdó, zuhanyfülke. Tavaly már fürdőszobásat kaptunk, pedig nem azt foglaltuk (hostelworld.com-on). ;) A másik szállás, amit még jó szívvel tudok ajánlani a Hotel Demo, szintén a pályaudvar közelében. Igényesebben kialakított szobák, és a reggeli miatt (is) 35euró/fő/éj.
Sziasztok! Autóval voltam már Milánóban, de most a repülős-tömegközlekedős-önellátós kirándulást választottuk. Én is végigolvastam a fórumot, de van néhány kérdésem.
Mivel este érkezünk, kellene valami hely, ahol ha nem is nagybevásárlolnánk, de italokat és némi rágcsálnivalót be tudnánk szerezni. Esetleg a Malpensa-n a mini market? A reptér téképén rajta van, de a valóságban is van ott egy hely ahol be lehet szerezni ilyen dolgokat? Esetleg más tipp a piros metró vonalán?
Jegyet a Malpensa-express-re hol lehet venni, hol kell érvényesíteni ?
Ági! Csak olvasója vagyok a topiknak (eddig), de ha én kettesben mennék a fiammal, akkor a karácsony előtti városnézést választanám ( nem sokkal szebb az élővilág március közepén, nincsen sokkal melegebb, viszont a hangulat biztosan milliószor jobb és emlékezetesebb lesz karácsony előtt és ezt még a kamaszok is jobban értékelik, bár nem vallanák be semmi pénzért).
Sziasztok! Ahogy nézem, nem egy gyorsan pörgő topik, de hátha idetalál mostanában valaki :) December közepe és április 30 között mennék valamikor a 16 éves fiammal Milánóba. A karácsonyi héten vagy március közepén gondolkodom, de igazából nem tudom, hogy melyik lenne a jobb időpont. Ha tehetném, már holnap repülőre ülnék, de az időszak adott. Lufthansával fogunk repülni, szállást még keresgélek, 3-4 napot töltenénk ott. Ahogy időm engedi, olvasom az elejéről a topikot és jegyzetelek, de szívesen olvasok friss tapasztalatokat, jótanácsokat. Köszönöm, Ági
Hi, A közeli múltban volt egy rövid utam Milanóba , negyedmagammal. Étkezést illetően vegyes kép alakult ki bennem. Esti étkezésre ajánlom a pár hsz .el korábbann leírt Happy hour.t. Ezen kívül 3 alkalommal ültünk be Ristorante magasságú étkezőhelyre. ezek sehol nem turistaverte helyek voltak, hanem local, helyi vendégekkel bíró vendéglátó helységek. 1., ebéd az 1 villamos vonalán, a főpu.tó kb 300 m.re , Lasagne 6 e, pizza oliva+cukkini 6.5 , Cutlet Milanese( Bécsi szelet) 9, panini/szendvics 3.5-4.5 Euro. (közepesen sz.r)
2., Ebéd a 16 villamos vonalán, menük, 2 féle, indít valami tésztával( választható) főétel valami hátszín szeletek salátával, kis szelet süti tán 12 euró/fő (Totál sz.r, későn vettem észre hogy retkes, a személyzet is , gyújtóst érdemelne)
3. Indiai étterem a hotellel szemben, vacsora, előétel valami chips-ek, kétszersült kenyerek mártásokkal, főételnek rák, csirke, bárány, marha, ( majd egyárú, 9-11 euró) olcsóbb bor 2palack ( hibátlan ) 4 palack víz, 4 kávé tán 90 euró, messze a legjobb, megenném bármikor. (bor itt is elment 60 euróig)
utcán betérve ide oda sör 4-5, víz 2/0.5, kávé 1-2. Van egy helyi gyorskaja lánc , nevét nem tudom, a Buenos Aires LIMA megálló kereszteződében van egy, ott nagyon finom kávé 0.9, capuccinó tán 1.2, volt és egyszer ozsonnaként igen fasza salátákat tojással sonkával egyébbel ettünk... egy emberes menü is tán 5.5 volt.
A pizzák, tészták 7.5 eurónál kezdődnek. Ácványvíz 1.20. dobozos coca cola 3 euró. Mi ennyiért fogyasztottunk augusztusban. Plusz a szervízköltség, ami a számla 10 %-a, ha jól emlékszem.
Sziasztok! Milánóba készülünk és az étkezési lehetőségekről próbálunk tájékozódni a neten, de egyelőre nemigen találtam olyan éttermet, ahol felteszik az étlapot az árakkal együtt (ez csak nálunk szokás?). Olyan dolgokra lennék kíváncsi, hogy egy tésztás étel, egy pizza, egy innivaló milyen árban mozog, kb. mire lehet számítani? Előre is köszi a segítséget!
Hi, tegnap jöttem meg 3 napos milanói túrámról, gyorsan leírok egy-két dolgot, mert később soha.
Utazás a hazai fapadossal, jegy júniusban vásárolva, durván 9000/ fő. Odaút pontos, LF kb 85%, vissza 40 perc késés, kevesebb, kb 70% utas.
Bergamo reptérről ORIOSHUTTLE busz a milánói főpályaudvarra, returjegy neten rendelve az előző nap, így a retur 12 Euro/fő, helyben vásárolva 7.50. (Van más társaság is , pl Autostradale , de azok neten is tán 8 pénzért adják az egy irányt.) A Vouchert ki kell nyomtatni, el kell vele menni az Orioshuttle irodájába az érkezési csarnok jobb végébe, lepecsételtetni, oszt hajrá... időre szól, de volt a buszon üres hely, felvettek a korábbi járatra is. Az út befelé a hétköznap reggeli forgalomban 1 óra, vissza vasárnap hajnalban 41 perc. Az elsőre foglalt szállodám, a BestWestern Berlino, a pályaudvartól 5km-re fekszik, éltem a gyanúperrel, hogy vas. hajnalban a tömegközlekedés nem lesz túl szapora , esetleg nem érek el a reptéri buszhoz ... lemondtam , és a pu- hoz közel, kb 500 m-re foglaltam egy másik, valamivel olcsóbb, minőségében valszeg sokkal gyengébb hotelt , 160 E/ 3 éj áron. Tiszta, meleg víz van, konti. reggeli van, TV volt.
A helyi közlekedésre egy twoday passt (5.50) meg egy oneday passt (3.00) vettünk ,( minden nagyobb metroállomáson, meg itt-ott tabak-ban bar-ban, lottózóban lehet venni) első pecsételéstől kezdve 48, ill. 24 óráig jó mindenre, úgy értem a metro a busz és a villamos ( " odáig elvisz és visszahoz...." ha még emlékszik valaki)
A tömegközlekedés ( itt is, és még Berlin, Madrid etc) qrva jó, és ezért a pénzért olcsó is. Térképet nem minden jegyeladó helyen adnak, de pl a Doumo téren az INFO központban ( pontosabban én csak ott találtam) adnak kombinált térképet.
Várostérkép a főpályaudvar ( Centrále F S.) emeletén a 13. vágány végénél levő infoboxban ingyenesen kapható, jó minőségű, használható. ( amúgy nem sok minden van ingyen)
Bárok caffe-k bőségesen találtatnak, az eszpresso ( normale) ára 0.9-2.0 euró, a sör 3.5-5.0! buzera, a víz is 1-2 között a fél liter, negyed liter helyi bor 3-5, a palack 10-50, meg a csillagos ég. Enni ristorantéban , négy embernek , kevés itallal, ( de nem pizzával) 55-80-110 Euró, helyi gyoskaja üzletben 25-30.
Esténként érdemes leülni olyan bárban , ahol " Happy Hour " van kiírva. Ez itt nem azt jelenti -legalábbis ahol én ültem- hogy egyet fizet kettőt iszik, hanem hogy egy fogyasztás fölött - itt -ott jelölték 5-7 euróban- a meghatározott időbenn egy kis több fogásos büfévacsorát kínálnak, szabad szedéssel. Esetünkben a rendelés 4x Negroni koktél volt.. igen jó. Van ilyen hely sok, mi a Buenos Aires-en a LIMA metróállomástól a Dóm felé eső 50m -es szelvényben levőben voltunk kétszer is.
A Dóm- ba bemenni ingyenes , kilátó lifttel 8, gyalog tán 5.50. Utolsó Vacsorát én megszívtam, egy csibész bandánál 30e/ főt fizettem a Last Supper + Brera Gallery combóért , utóbbit lehazudták , .... így is megérte . A lefoglalt idő előtt 5 perccel oda kell menni, nagyon pontosak. A bejutás mint Fort Knoxba.. a Világítás gyér... de azért néz az ember. a templomhoz pl a 16.os villingerrel lehet eljutni , a központtöl-( Via Dante eleje) tán 4- 5 megálló. Ez a vonal arról is híres, hogy ez visz a San Siro stadionhoz. A mellette levő Heineken sörözőben eszméletlen finom meleg ( sonka+sajt) panini-t ettem, 3.5-ért + sört 5-ért. Nekem ez a határ , hogy már nem nagyon ízlik.
Gyönyörű épületek, homlokzatok, kis udvarok, terek, 110 éves és 1 napos villamosok, sikátorok rogyásig.. ennyiért elmegyek még egyszer , ha olyan csodás időt szimatolok mint ami nekünk most jutott.
Szombaton hetipiac volt a via Marcellón, a hotel előtt. ( ez egy jó széles utca, van vagy 50méter széles, Ennek egy 200-250m es szakasza van lerekesztve a piacnak. Főzőbajnokok... látni kell ..a földnek ( és vízeknek ) gazdagsága van itt felvonultatva, igénnyel, ha itt lehet mondani, eleganciával, csillogóan, harsogó színekkel ... no meg a gagyi is, bőrdzseki meg zenélő bisz-basz.. de az nem érdekes .. Mindez kerítve 10-15 rendőrautóval, meg annak 40-50 embernyi személyzetével...kérdeztem a portás mire ez... de "I do not know"
Lenne még egy kérdésem:nem segítene nekünk vki jegyet venni az inter-juvéra?Ha vki tudna azt nagyon megköszönnénk,mert itthonról nem tudunk jegyet venni!!
A páromék, Besozzoban laknak, és miután egy pár hete a kedvesem is kiment, elgondolkoztam azon, hogy szívesen megpróbálnám én is.Sajnos egyenlőre csak angol nyelvtudásom van, de keresnék bármilyen munkát, Milánóban, Besozzoban vagy ezen a környéken.Előre is köszönöm mindannyiótok segítségét!(lakatos.livia@gmail.com)
Teljesen jó, korrekt és megbízható. Egy gond van: október 3 (Inter-Juve), ami azt jelenti, hogy lehet már most sincs hely, vagy ha nem igyekszel akkor nem lesz.