Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

4.0V6 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2123

Tegnap órákig bongésztem és az alábbiakra jutottam.

E85 ből minden autó átlagos hidegindítással kb. 15-30%-al fogyaszt többet.( szinte kizárólag kisebb autókat teszteltek) Folyamatos haladásnál ez nem jelentős, hiszen a befecskendezési nyomás és a hidegindításkor nagyobb mennyiségü üzemenyag szükségeltetik E85-nél.

2 cég  gyárt hozzá átalalakítót valami Hunflex meg még valami, mindegy midkettő kb 40e Ft körül tudja azt, hogy ugyanúgy többet fogyaszt, csak erősebb lesz ( hiszen az E85 az 105 oktánszámu tehát a benzinmotor hatásfoka 20% helyett lehet akár 24% is. Ez nem érdekel, mert ha erősebb akkor gyorsabban elveszik a jogsi.

Mérések szerint tud lenni 20%-al erősebb is, nagyon pontos beállításnál.

A motor elektronika valamennyire " utánna tud menni " a megváltozott üzemanyagnak ezért nem azonnal jelentkezik a check engine sárga lámpa nekem volt, hogy 2-3 tankolás után kezdett csak el égni.

A motor károsodástól nem félek, pl. az új voyagerben a tanksapkán is rata van, hogy lehet tankolni E85-öt azon sincsen semmi átalakítás gyárilag. Annyi van, hogy baromira párolog az anyag, tehát aki keveset használja az számoljon a párolgási veszteséggel is.

Beninszürőt nem cseréltem, ezek szerint tiszta volt a tankom. Van itthon, ha magokni kezd csak alábújok. 

Előzmény: cmena (2120)
Boarder001 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2122
Ez egy banánköztársaság vazze!

Igaza van a Fábrinak itt csak módszerváltás történt......
Előzmény: 4.0V6 (2119)
cmena Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2121
+ E85 tel kornyezetbarat vagy 100%-ra
nekem a zoldkartyas azt mondta hogy ilyen auto nincs is , tobbszor ramert , mert nem volt merheto CO ...

Előzmény: 4.0V6 (2117)
cmena Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2120
ha telen amig hidegebb van tankolsz felesbe / harmadaba benzint az E85 melle akkor nem jon a szegeny keverek hiba!

mindenkepp csereltesd le a benzinszurot ha E85-ot hasznalsz kb 500 km utan.
nekem ket alkalommal jott a szegeny keverek hiba
- egyszer menet kozben amikor mar eltomodott a szuro --> az E85 kitakaritja a tankot
-egyszer meg hideg motornal nagyobb gazzal indultam a lampanal

amugy minden atalakitas nelkul siman megeszi az E85-ot nekem 1 literrel evett tobbet mint benyabol.

ha hidegen nehezen indul akkor tegyel bele benyat mert, azert az nem tesz jot a motornak keveredik az el nem egett E85 az olajjal... (nem sok de azert ki tudja)

+ a motor vezerlest is lehet allitani a motor kepes 82-105 oktanos uzemanyaggal menni.

+ sok trukk van E85 re a legegyszerubb a levego bearamlas visszafolytasa es az uzemenyagnyomas megnovelese

apam OHV-s exlporere ,batyam E32 3.5 BMW-je is nekem meg a ez expi meg a GC5.2 is E85 el jar atalakitas nelkul a regi nagykobcentis motorok szeretik perszer hidegben kell bele a benzin. ( mondjuk a GC5.2 V8 az -2 fokban is poccre indult tiszta E85-el)

a szegeny keverek lampat uttesd ki mert ez valoszinu csak tarolt, hiba de ha folyamtosan szegeny keverekkel jarsz azert az odabasz a a motronak --> magasabb hofokon eg igy a cucc

C
Előzmény: 4.0V6 (2117)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2119
Csak az üzemenyagok jövedéki adójából 475 Mrd Ft jön be. Brutál nagy szám.
Előzmény: Boarder001 (2118)
Boarder001 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2118
A jó anyját annak aki ezt a jövedéki adó emelést kitalálta! 320 Ft 1 lityi benya!!! Felháboritó!!!

Nyomták volna fel a rohadt cigi árát! Úgyis olyan ártalmas, hogy az hihetetlen! De azt nem, azt csak 20 Ft/csomaggal emelik 600 Forintról.

Ez NEM JÖVEDÉKIADÓ EMELÉS, hanem AUTÓSSZIVATÁS megint :-(((((
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2117

Meg még ha tudnád, hogy 30-ból kijön egy középdob csere camarobiéknál.

Vigyázz nehogy túl hangos legyen, mert aztán a visszahalkítás is pénzbe kerül.

Erősen gondolkodóba esttem ismét az E85 tankolásán. Átalakítás nélkül mentem a 75-ös tankból 400 km-t miközben a benzinből 500km-t. Az egyik az egyszerőség kedvéért 200 a másik 300 Ft. Tudom mindkettő drágább picit 10-15 Ft-al de attól függ hol veszem. A számban vagy egy kút ahol van E85-is, kerek 100 Ft a különbség.

Az ugye 750 Ft körüli spórolás /100 km. Azt a sárga lámpát pedig ennyiért elnézegetem azt hiszem. Sosem számoltam utánna eddig, most igen, megéri. Eddig váltogatva mentem olyan 10 tankot 85-el semmi más különbség nem volt, igaz, hidegben egy picit nehezebben indúl.

Előzmény: murkel (2116)
murkel Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2116

Jelentem most épp működik az autó és brutálabbul is megy, mint amikor megvettem. Meglepődtem, hogy felugrik 150 fölé.

Van még pár kisebb betegsége, pl. hátsó ajtók nem mindig nyitnak, alig tudnak kiszállni belőle :D

És még egyéb apróságok, de megy. Mint egy tank. Imádja az alagutakat, vagy zártabb helyeket, olyankor elkezd örömében bömbölni a v8 :D

Előzmény: 4.0V6 (2112)
livesound Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2115
Bocs! Nem feltétlenül látszik!
Előzmény: GrG (2113)
livesound Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2114
Ha mozgáskorlátozott vagy nem kell! Ez feltétlenül látszik az emberen. Nem vettem, tényleg vannak bajok a gerincemmel sajnos.
Előzmény: GrG (2113)
GrG Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2113

Szia

100 kw alatt is kell fizetni, legalábbis nekem eddig mindig kellett. Ezért mondják, hogy csak a kb 30 évente a többlet.

Szerintem olyan autót vegyél, ami tetszik és amit fenn tudsz tartani.

Állati egyszerú. Hány km-t mész egy évben, az mennyi üzemanyag, mennyi a fentartás, adók, biztosítás.

Azátn látod, hogy mi fér bele.

G

Előzmény: livesound (2108)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2112

Pedig hihettél volna nekem.  Nem kellene vizcsőleömlökkel, váltóval kínlódnod.

Tettél volna a másikra egy kipuf tuningot és sovárognál a V8 után. Mint én most. Jó jó meg minden de lehetne még jobb. :-)

Előzmény: murkel (2109)
burgman384 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2111

Igaz,hogy nem kérdeztétek,de megmondom őszintén,hogy sokat gondolkodtam azon,hogy mit kellene csinálnom az explorerrel.Számolgattam hogy minél olcsóbb legyen a fenntartása.Gondolkodtam,hogy eladom,de mivel ezért a pénzért hasonló kategóriájú,felszereltségű autót nem kapok az biztos.Nagy hibája ennek az autónak,hogy hamar elkényezteti a gazdáját.Jött,a gázszett,ha komolyan akarom akkor legalább 350 ezer.Macera a kpm-s műszaki,a parkolóház,a tankolás,meg a tudat Sokára térűlne meg,másfél két év és egyben kell kifizetni.Utánna ethanol.50 körűl az átalakítás,kevés kúton lehet tankolni,nincs 100 ft különbség a benzinhez képest és többet is fogyaszt.(még ennél is??:).Utánna a vízbefecskendezésnél kötöttem ki,elég ismeretlen terület,lehet olcsón házilag,lehet profit 270-ért.Nem győzött meg egyik sem.Ezt az autót benzinre találták ki és ha rajtam múlik szerintem más nem is kerül bele.Eladás:ezért a pénzért max 1.5 millió,a hazai piacon szinte csak szart kapni bármiből.Ha "normális" autót szeretnék 3 alatt nem igazán találnék.Évjárat egy kis bőr stb....1.5 milla hitel+ kamatok+az amortizáció a másik autón is (ezen legalább már ezek nincsenek ).Inkább elautózom,a különbözetet,mert úgy is utánna számolnék,hogy mennyit buktam a hitelen.Autó átiratva tiszta,nincs semmi humbuk,nincs hitel,ennyi pénzért hihetetlen komfort és kényelem.Marad így ahogy van.Csak azok szemében ésszerűtlen választás akik nagyon racionálisan gondolkodnak.Közelítsd meg a kérdést,úgy hogy vehetek egy középkategóriás autót két milláért,ami egy kényszer megoldás (szerintem),vagy vehetek egy olyat amiben igazán jól érzem magam és vágyom rá,mondjuk két évvel öregebben,de a kettő közti különbözetből legalább két évig ingyen autózom.Őszintén mondom és azt veszel amit akarsz,hogy én a jelenlegi helyzetben is ezt venném meg.egy kis tiltakozás is van szerintem ebben az autóban a rendszer ellen,az üzemanyag áremelések ellen,hogy .....meg a suzukikat (szerintem ezt is sokan gondolják).Jól esik minden nap beleülni,a garázsban tudni,tudni,hogy a jövőhéten megint leesik a hó.Szóval ez a véleményem erről az autóról.Vannak hibái,mint mindegyik autónak,szereti,ha foglalkoznak vele,de a világ végére is elindulhatsz vele,mert remek társ.

Boldog új évet minden fórumtagnak és explorer-snek!!!

Üdv:Zsolt

Előzmény: livesound (2110)
livesound Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2110
O K!  :D :D
Előzmény: murkel (2109)
murkel Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2109

Ne törődj 4.0v6-tal, ő mindenkit megpróbál lebeszélni :D:D

Vegyél egyet, költs rá egy csomót, próbáld meg utálni, nehéz lesz, nekem nem megy D:

Kerüld az americart.

Előzmény: livesound (2108)
livesound Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2108

Amúgy nekem mindegy hogy Amerikában készül vagy nem, továbbra is tetszik!

A 100 Kw?

Az úgy van, hogy 100Kw-ig nem kell fizetnem, azután viszon mindent. Tehát egy explorer esetében, nem is 65e, hanem (megnéztem a linken) majdnem 70e.

Igen a népitéletet már régebben végig olvastam. A másikba is beleolvastam de csak most olvastam végig.

Írtam én is, hogy nagyon jó az ár/érték aránya 10 év körül. Innentől már nem sokat esik az ára ahogy látom.

Persze, néztem más hasonló járművet de mint írtam, "más autóra rá se néz, ........"

Továbbre sem értem miért lenne luxus egy 1m Ft körüli 10 éves autó?! Az más kérdés, hogy mit érez az ember benne ülve, használva. Nem annak kéne meghatároznia egy adófajtát.  Nem tudom mennyibe kerül mostanság egy suzuki (nem is akarom) de biztos van 3, 4m forint pláne ha sx4 vagy mi. Szerintem inkább luxus annyit adni egy ilyen nem is tudom minek nevezzemért, mint kb. a negyedét egy explorerért. Nevezzük akkor büntető adónak. Bár az is sántít mert nagy teljesítmény, nagyobb fogyasztás, több benzin tehát nagyobb bevétel.

Megértem a ragaszkodásotokat és, hogy áldozatot hoztok mert kénytelenek vagytok, hisz nem szeretnétek e miatt megválni Tőle.

Azért még gondolkodom.

Előzmény: 4.0V6 (2105)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2106
Előzmény: Törölt nick (2103)
4.0V6 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2105

Szerintem nem Neked való az explorer.

Megjegyzem ez nem amerikai tekintve, hogy egyetlen collos csavar nincsen benne, Kölnben születő motor kiutazik Kanadába, majd mexikói alkatrászekből építve rögtön jön is vissza. 2 szer szeli át az óceánt miközben kint egy méteret sem megy.

Ezt a 100kw dolgot nem értem. 65 e + nem tud lenni, mert annyival nem lehet drágább mint a mostani súlyadója ugyanannak a kocsinak.

Gerincproblémákra ez ideális, mert állítható a gerinctámaszt mindegyikben.

Nem akarunk rábeszélni semmire, csak mi már befolyásolt tudatállapotban vagyunk.

Van erről az érzésről egy nagyon jó cikk, ha még nem olvastad.

http://totalcar.hu/magazin/szerelem/2009/12/29/meghulyul_az_ember_vensegere/

A Totalcar népítéletben nem véletlenűl olyan magas az átlaga. Amiből nem csak 2 ítélet van azokból nagyon hosszú ideig kell keresgélni mire ilyen magasan értékelt kicsit találni. Talán a W123 és a 126-os példányok tudnak hasonlót.

http://nepitelet.hu/autok/ford/explorer_1990/

Érdemes megvizsgálni mi is van a piacon ilyen paraméterekkel mint az Explorer.

3000ccm felett benzin, 10 év körül 1.5m alatt.

http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/order1/YHUQEM2AJ6JHSHP4K4209RAJCDIW2WEUUMMOJHIFHUDDJ1Z5MZSSF4OYI993ZT7ILIGQDHKLLO4OHO2LAFZFSOKJLKFK7UOH2680Q2HEGGOFL9QTLY6APC69LGWEKGLOJIOM1OCYTUIASIQZ018KYGJAGIO2YGMS22LQKRYS3PAGTTTF8D9D62CI336Z2GOK90Q6YWEJA1WAZU6QEY5103W3Y0R4H4H03W9F8ID2ZOTFWYU68UEA77Z4405J5P347207L1RK6YKP9Y1M9O0FH2SSQ7ZDAQHW7QQ6OA6SYW94JOM6ZA0A6ARGHAMHRWS9JG47FO6AHGWRTU0502Y42G5GC73LFS/page1

Nem kell sokáig böngészi, hogy rájöjjön az ember, hogy vannak a

csirkék :4.0 többet eszik, gyengébb, jóval kissebb, hajszállal drágább, GC 5.2 jóval többet eszik, megbízhatatlan igaz V8.

Range Rover 4.6 Hse  = Angol beteg, de nagyon

Infinity QX4 3.2 = Nissan Pathfinder

ML 3.2, : kezdő ára jobbkormányos, negatív sztereotípiák bodzaszedő sünkerülő tücsköké dettó X5

Pajero 3.0 3.5 : elképzelhetetlenűl szürke belső

Frontera 3.2 muhaha

Toyoták-Lexusok ennyiért nincsennek.

Egy jó tanácsot tudok adni mindenkinek aki napira vesz terepjáró kocsit. 550.000 km Patrolos tapasztalat után. Életem legjobb ár-érték arányu autókázása ezzel volt mindent összevetve egyébként.

Arra vegyél autót amire használni akarod.

Előzmény: livesound (2104)
livesound Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2104

Az üzemeltetési költségekkel kapcsolatban, nekem az üzemanyag költség teszi ki a legnagyobb részt kb 50e km/év. A maradék a karbantartás, alkatrészcsere, állagmegóvás, az értékvesztéssel egyetértek.

Az explorer nekem elsősorban a fazon miatt tetszett meg! Azután kiderült számomra, hogy 10 év körül már ár/érték arányban is marha jó de nem számoltam a "luxusadó"val ennyi volt az egész. Nekem egyébként nem 36e, hanem 65e plussz, mert 100Kw-ig nem kellene fizetnem, bár ezt sem értem vajon miért 100 Kw-ig, miért nem 1db autóig? A gerincproblémám miatt, azt hiszem érthető ha azt mondom, számomra sokkal kényelmesebb egy nagy autót használni, viszont a nagy vashoz nagy tejlesítmény is kell. Egyszerűen nem tartom logikusnak a törvényt! Semmi más.

Volt már amerikai autóm '88-ban egy chevy van 20 és javítottam régebben corvette-et, elektromos és mechanikus problémával. Ja, az elmúlt néhány nappban volt szerencsém kipróbálni 3 explorert.

Előzmény: Törölt nick (2103)
Boarder001 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2102
BUÉK!
murkel Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2101
BUÉK
GrG Creative Commons License 2010.01.01 0 0 2100

Első:-)

Boldog Ez Évet mindenkinek!

G

livesound Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2099
Jó szórakozást a szilveszteri bulihoz és boldog új  évet kívánok mindenkinek!
Boarder001 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2098
Azt gondolom, hogy azok az értékek amiket az Expi alapvetően képvisel -most nem a 4 kerék meghajtásra meg a V6-os 4 literesre gondolok, hanem ami a luxus érzést kelti-, azoknak manapság már nem kellene a luxus kategóriába esniük. Sajnos oda esnek.

Livesound: Szerinted??? Persze, hogy Ricknél vesszük. Nem hülyék vagyunk :-))

Előzmény: 4.0V6 (2097)
4.0V6 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2097

Muhaha. Swift 1-ből 1.5 milliót adtak el Explorerből 4.5 milliót. Ennyit a népautóról.

Szerintem ezen a forumon nem azok a néprétegek vannak túlreprezentálva akiknek gond volna az x ezer ft akármi.

Azért azt valóban reálisan kell látni, hogy szerelmünk tárgya luxus. 

Előzmény: Boarder001 (2095)
livesound Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2096

Dehogy veszem!:)

Inkább csak mosolygok, mármint nem rajta, hanem azon, hogy dúlnak a végletek.

Azért azt az évi 36e Ft-ot ha pl. benzinre költeném többet élvezhetném, hisz azért vettem.

Apróság? Nézőpont kérdése. Ha pl. egy alkatrész, ami valószínűleg nem kell évente, itthon a fordnál 36e Ft-al több mintha Rick hozza, akkor melyiket veszitek meg? (költőinek szántam)

Természetesen nem kell velem egyetérteni de azért érdekesnek tartom.

Előzmény: Boarder001 (2095)
Boarder001 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2095
Ne vedd a szivedre, Geri nem azért irta. Csak mi itt tényleg nem szoktunk ilyen apróságokon fennakadni.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem nézzük meg, hogy mi mennyibe kerül. Persze nekünk is fontos az ár, mindig megnézzük, mi hol mennyi és ott vesszük meg, ahol az ár-érték arány a legkedvezőbb.

GrG. A luxusról csak annyit, hogy USA-ban ez az autó az anyukák bevásárlóautója, mint nálunk a Suzuki Stift. Az, hogy nálunk ezt luxusként értelmezik az emberek az nem a mi hibánk.
Ettől függetlenül persze képvisel egy luxust, de ez leginkább egy érzés, mint egy pénzben kifejezhető érték.
Előzmény: livesound (2093)
GrG Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2094

Sziasztok,

Mellesleg Aból Bbe eljutni elég egy 10 éves suzuki 1.3 4*4 vagy egy Niva. Mind kettő kivül van a luxus autó besoroláson, beleértve még 10.000 féle autó, 2 literesnél kisebb motorral. Ez az expi tényleg luxus, ezért jó:-)

Előzmény: 4.0V6 (2088)
livesound Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2093

Csak megjegyezném, nem hisztizek, egyszerűen leírtam amit gondolok. Azt hittem erre is valók a fórumok:-/

Amikor mások a javítási költségekről írtak, nekem meg se fodult a fejemben, hogy "hisztizik".

Nem veszek suzukit, nekem is van két másik autóm de az egyiket eladnám, hogy vegyek egy explorert.

Azt gondolná az ember, hogy akinek ilyen autója van, az szimpatizál mindazzal amit egy ilyen amerikai vas képvisel.

Megsértődni nem kell!

Boarder001-nek ebben is igaza van, bár nekem ez nem volt téma "Ez egy reális ár azért amit a biztositó szolgáltatásként nyújt." Hozzá tenném talán reális! Gondoljunk csak a máv biztosítóra. Szerencsére nem vagyok érintett de már megint csak nekünk kötelező!

Üdv.

Előzmény: geri 74 (2091)
Boarder001 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 2092
Hát ez nem egészen ilyen egyszerű. Egész pontosan nézőpont kérdése.
Szerintem a 18e/év, nem röhelyesen olcsó. Ez egy reális ár azért amit a biztositó szolgáltatásként nyújt. (legalábbis az én esetemben)
Szvsz a 2 órai munkabér az sok a szaxervizben. De nem azért, mert a szakik vannak agyonfizetve belőle. Meg még csak nem is a vállalkozó lesz milliárdos ebből.

Az meg, hogy az OT-ket nem súlytja luxusadó egyenesen röhelyes. Hát mondja mán meg nekem valaki, hogy egy OT az mi ha nem luxus? Ugyanigy vagyok a sportautókkal is. Nekem azt se mondja senki, hogy egy Porsche ( vagy TT, vagy Corvette, vagy mit bánom én) kell ahhoz, hogy melóba járjak, vagy el a Sparba. Ezek alapból luxuscikkek. Na ha mindenáron adóztatni akarnak, akkor ezeket kellene.

De ezt nem igy csinálják, hanem úgy, hogy kell x milliárd. Ezt eldöntik, hogy az autósokról akarják lehúzni. Kell találni egy megnevezést: LUXUS (ez jó lesz!!!) Majd meg kell nézni, hogy hogyan lehet úgy felosztani az autósok között az összeget, hogy be is jöjjön, nagyon ne fájjon senkinek sem, meg egyszerű legyen kivetni is. Igy lesz lóerő alapon. űez még összeegyeztethető a "zöldkultúrával" is, hiszen az erősebb autó többet eszik, a nagy néptömegek torkán könnyű lenyomni. Azt meg, hogy néhányan néhány fórumon nemtetszésüket fejezik ki a téma kapcsán kurvára leszarják.
Előzmény: 4.0V6 (2088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!