Nahát nem is tudtam hogy van Dûnés topic is ráadásul elég régóta :) Nos már az Emperor: Battle for Dune topicba betettem de aszem bõven belefér az idõmbe hogy ide is beszúrjam az eddig megjelent 3 sorozat preview közvetlen linkjét / mov formátumban vannak /. Remélem a vetítés után valami megszállott Dûne rajongó bedigizi és kiteszi a netre a teljes filmeket is :) Amúgy ha jól tudom az egész sorozat összesen 6 órás és a sztori gyakorlatilag a mozifilmével azonos a technikai kivitelezés azonban valami félelmetessen jó az eredetihez képest / bár az sem volt rossz :) /.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]- <<< preview 1 >>> -
A Dune TV sorozat kapcsan, a tv csatorna annyira bizik a sikerben, hogy bele akar vagni a Dune Messiasa megfilmesitesebe is (a felkert rendezo meg akar az osszes fennmarado reszt szivesen...)
Egyebkent pedig nemreg felraktak egy sokkal jobb, hosszabb elozetest a TV-sorozatbol, ornitopterestul, fergestul, Harkonnenestul :))
December 9-tol pedig a Sci-Fi channelen abban a nagy orszagban :P
nekem ugy remlik, hogy talan a voxban olvastam. eloszor 96 tajan hallottam ilyen pletykakat, azota idonkent csekkelem a Coming Attractions idevago oldalait, de masfel eve semmi hir. aztan jott be ez, miszerint Shekhar Kapur, aki az Elizabeth-et is rendezte, leven nagy Asimov fan, belekezd az Alapitvanyba (forgatokonyvet az irja aki a Leny-t is, :P)
Az Alapítvány megfilmesítésének tervéről éppen a napokban olvastam valahol, de egyszerűen nem jut eszembe, hogy hol is :-(( A lényeg: jön az Alapítvány is filmen. Kíváncsi vagyok rá!
Nem tudtam teljes egészében átolvasni a topicot, mert most láttam először, de remélem nem fogok ismételni. Első kérdésem, hogy ki tudja hol lehet elérni olyan minőségben a filmet, hogy azt video cédére érdemes legyen felírni.
Meglepett, mennyi része van a könyvnek. Ez engem az Alapítvány trilógia kibővített köteteire emlékeztet, amiket még a Dűne előtt sok-sok évvel olvastam, legalábbis az első 3 részt. Érdekes, hogy azt pl. tudomásom szerint soha nem filmesítették meg, pedig talán könnyebb lenne technikailag. Sokat gondolkoztam akkoriban ezen, s nekem, amatőrnek filmre vihetőnek tűnt.
" I often think about my final metamorphosis, that likeness of death. I know the way it must come but I do not know the moment or the other players. This is the one thing I cannot know. I only know whether the Golden Path continues or ends."
Elnézéseteket kell kérnem, találtam rá utalást a Dűne eretnekeiben, hogy Leto látta a halálát előre, de ezek szerint a dolgát már elvégezte és nem volt ellene kifogása. Az utalás Odrade részéről történt.
Egy téma: Mik a mai elődeik azaz honnan idultak ki a sorozatbéli civilizációk, társadalmak. BG, BT, Ix stb.
A feltevésekhez logikus indokot is mellékejetek.
Köszi!
Ha jól észlelem /már pedig miért ne? :-))/, akkor még hátra van a Butleri Jihad! Ha a géntérképek "méregetése", kombinálgatása, csűrés-csavarása gépek segítségével lehetséges, akkor épp erre jön a BJ, mint elemi reakció, és a gépek használatának vége lesz... Tehát marad a jól bevált mentat, BG meg egyéb módszerek. Ti. azért is "jó" a BG módszere, mert lassú és aránylag "észrevehetetlen", nem zavarja meg a társadalom/ok/ "fejét" (már ha van neki/k) a gyors változás. A BT az egy furcsa kinövés, meg nem mondom, mi lesz vele!... :-)
Tehát én nem jósolok fényes jövőt a szgépes emberi faj-manipulációnak... (és tudok is egy s mást, ugyi, a jövőből/ről...)
üdv,
Ghanima
Olvastad a cikket a genetikai terkeprol? Ha ez mukodo valtozatban meglesz, nyugodtan rafekudhetnenk a mentalis terkepezesre es az eddig is meglevo erzekeinket kifejleszthetnenk ES TOVABBOROKITHETNENK!
Kedves grisa!
A "pisztrángbőrös buli" inkább volt áldozat, mint buli :-( !
A tesóm biztosan látta a testi halálomat, a tudatom meg együtt van egyrészt vele. Bár, hogy a széthullása utáni tudatokkal mi a helyzet, azt nem tudom még én sem, viszont utódaimon keresztül sok mindent látok "most" és mindig, amennyiben tudatra ébrednek/tek...
üdv,
Ghanima
No és Te láttad a halálod?
Avagy a tesód látta é?
Bár ha jólo tudom a Te jövöbe látásod korlátzott volt bizonyos óvatos fűszerbevitel miatt.
Mintha Leto Őméltósága titkolózott volna elötted és Te nem igazán lettél volna tisztában minden részlettel. Ez válasz arra hogy mennyit is láttál abból a híres/hirhedt Arany Ösvényből.
Miért nem játszottad el valamivel késöbb a csládtervezés gondjaitól megszabadulva a pisztrángbőrös bulit?
Ghanima, valami teljesen kiment a fejemböl.
A ti idötökben mar ghanatok (?) védték a lakott területeket a Mestertöl. S a ghanatokban ragadozó halak voltak, hogy megvédjék a vizet a homoki sügérektöl. Igy ezen halakbol lehet, hogy készitetek sashimit, hisz tüzifa nem igazan volt a környéken.
Gratulálok Ghanima, a nickem valoban egy japan etel neve. Olyan mint a sushi csak rizs es nori (az a fekete burkolo ize) nelkul. Magyarul nyers hal vagy más tengeri finomság. Vasabi-val (zöld tomaféleseggel) izesitett szójába mártogatva kell enni. NAGYON FINOM.
Sajnos te ezt nem nagyon ismerheted, legfeljebb homoki pisztránból. De az meg rágós lehet.
A **** életbe is!
Mintegy háromszor próbáltam elküldeni magasröptű soraimat, még szerencse, hogy elmentettem magvas mondanivalómat. Most megpróbálom negyedszerre idepréselni...
Ha az alábbiak immár harmadszorra mennének át, elnézést kérek. Ez a prebutleriánus primitivitás...
A grisa-bgs vonalhoz:
Attól, hogy apánk nem látta a halálát, bátyám még láthatta, tekintve, hogy mi ketten már viselünk némi genetikai másságot is, amely vonal, ugyi, nem BG-tenyésztés-függő volt.
sashimi:
Tudod, a mi kettősünknél másképp vannak ezek a dolgok mint tenyésztés... a sorshúzásunkkor dőlt el végül is az is, hogy ki "menekül meg", képzeld el, ha én veszem magamra a homoki sügérbőrt. Én tudok ilyen jövőkomplexumról is...
Az Atreidák sorsa a rég elveszett Földtől legalább idáig követett minket, igaz rajtunk keresztül pedig az embert is. Hogy bátyám miképp változtatott, az más kérdés.
Én mást tettem volna, de ez már mindörökre az én (és F.Herbert titka marad), azt hiszem.
Egyébként bátyám emlék-együttesében én is ott voltam. Azt én sem tudom, hogy a halála után létrejött férgekben mi/mennyi lakozik/ott.
üdv,
Ghanima
ps: sashimi: a nicked nem egy japán ételtől jön?? Elnézést, ha túl kiváncsi vagyok, ne válaszolj. Hopp, a másik ötletem: német nyelvű népcsoport + Amerika névadójának más nyelvű becézőalakja talán.
De tudod: "Ha nem akarod, nem kell..." :-))
Ghanima, igazán értékelnem kell testvéri szereteted. Pedig "isteni" bátyád nem mindig járt el a legszebben veled. Gondolj csak arra, hogy pusztán érdekböl kellett férhez menned: az Atreisadok tenyésztési programjának kiindulási pontja voltál.
Bátyád sokezer éves uralma alatt még gholaként sem térhettél vissza. Mindig csak a Duncan Idaho. Persze megértem, hogy bátyád az ö fizikai-tesi állapotában kerülte a nök társaságát.