Keresés

Részletes keresés

spacc Creative Commons License 2003.03.25 0 0 7146
Zolcsi Baba!

Neked, és csakiscsak NEKED!: tömören: szórja. Bővebben: szétszórja (meg elnyeli némileg)

Elnézést, hogy fotós nyelvet használtam. Mos kimék a konyhába, és fejemre boritom a hamutálat.

Előzmény: Zolcsi Baba (7143)
Elron Creative Commons License 2003.03.25 0 0 7145
Nem vagyok kötözködő típus, de a spacc által említett fej rángatódzzással is gond van, me hogy a CD felépítésébő adódik, hogy a fájjlok follamatossan vannak rája írva /nem pedik ossze-vissza mint vinyón/ ezé inkább spirálkövetős a mozgása /a fejinek :)/ nem pedig rángatózzós.
Előzmény: CORTEN (7144)
CORTEN Creative Commons License 2003.03.25 0 0 7144
Szublimációban nálad a pont. Az aromás szénhigrogének meg a benzolgyűrűről ismerszenek meg tehát szintén itt a pont.(Bár a kisüsti-törkölynek elég jó aromája van...) A cd-pickupjában fellelhető színes fólia nekem is elkerülte a figyelmemet pedig se szeri se száma mennyit szedtem már szét.(Volt köztük 2002 elején gyártott is) Abban is kételkedem hogy a súlyproblémák miatt van a polikarbonát v. poliakril lencse, inkább az ár kérdéses. Meg az hogy így rohamosan elöregszik szeginy lencse oszt megvakul. A lézerdióda sem az örökkévalóságnak készül. 1-2-3 év és elhalnak. (Bár egy 91-ben vásárolt sony torony cd-je mind a mai napig koptatja a lemezeket)
Szóval a törölgetés csak ideig-óráig oldja meg a gondokat. Valamint vannak az optikának olyan régiói is ahonnan sokkal nehezebb kivadászni a port.
Üdv, C.
Előzmény: Zolcsi Baba (7143)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7143
Verri köszike a ki merít(?)Ö(!) magyarázatér'... :o)

Picinge lábjegyzet a hármasho' azé' kívánkolódik: se a cefre, se a benziny nem aromás /tehát nem kissebbsségi... :o))/
A fényrádiusz szublimálását részletezhetnéd még egy kicsinyég bővebban, mivel zsenge emlékeim aszongyák, hogy eme jelenség szillárd matériákok salyáccsága, miszerint a folladék-halmazállapot kihagyásával egybű gázzá/gőzzé vállanak. Sz'al nem igazándibul értem a dógot, mármint fényileg. :o))
A 'festett' fóliárú' mög annak fizi(mis)kájárú' valami link(ek)et vagy privmélt hozzám hagyíthatnál... Thnx ! :o)

Előzmény: spacc (7134)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7142
Kipróbálom, köszi!
Előzmény: Zolcsi Baba (7139)
Buvana Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7141
Féloff:
Lehet hogy az én DVD-mnek is az a baja, hogy piszkos? CD-ket olvassa, de nagyon lassan. DVD-ket 10-ből 1 et hajlandó felismerni. Ez a jelenség kb 2 hónapja kezdődött. TisztitóCD-m nekem is van az a kis kefés, de hiába futtattam le 5-ször, a probláma fennáll. :(
Gege.of.PeT Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7140
udv!

pinacle instant copy programmal irtam svcd-t. sajnos nem jatssza le semmi sem, (mediaplayer, powerdvd, semmi)
laikuskent a konyvtarszerkezet megegyezik az svcd-vel. van valakinek tapasztalata a progival?

Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7139
Természetesen a nagy kedvencem, a Feurio a megoldás... :o)

Feurio CD-Writer->Writer settings->Info->Settings->Adjust power-calibration manually->becsekk.

That's it ! :o)))

Előzmény: mr_ricsi (7137)
nickwarren Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7138
vettem a CD-mhez "kefés" fejtisztítót. ezen ugye van egy 30mp-es szám aminek a lejátszása közben szépen leporologatja a fejet. már ha ugye lejátszaná :)
ez mi már? :)))
mr_ricsi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7137
Kicsit kapcsolódik az előző témához a problémám:
van néhány üres CD-m, amelyre az íróprogik azt írják ki, hogy a "calibration area full", és emiatt nem kezdik meg az adatok felírását.

Van valamilyen lehetőség, hogy a kalibrálást ki lehessen hagyni a folyamatból, és ezeket a lemezeket valamire tudjam használni? (Nagy biztonsági igényű adatokat nem tennék rá, de pl. audio cd biztonsági másolatnak jó lenne.)

A cdoptika tisztításhoz pedig azt fűzném hozzá, hogy optikai boltokban kapható olyan tisztító-folyadék, amely üveg- és műanyag szemüveglencsék tisztítására készült eredetileg.
Ezt kivállóan lehet használni a cdben, nem "veszik" össze semmilyen alkatrésszel, és a por mellett a zsíros-olajos szennyeződést is eltávolítja.

spacc Creative Commons License 2003.03.23 0 0 7136
Szélkiáltó!

Ami nincs, azt ne keresd. A lézerenergia változtatása az íróprogik belügye (volt, mert ugyi a plexi új irójánál a pexi progi engedi ezt is babrálni)
De azért elmondható, hogy a kezdeti megállapitás az igaz.
A legtöbb progi az irás kezdetekor kalibrálgat 1-t, és megy a saját feje után. Amúgy ez müszakilag 1xübb megoldás, mint olyan elektronikát késziteni, ami etalon értékeket produkál, ez látszik is az irók árán

Előzmény: Szélkiáltó (7098)
spacc Creative Commons License 2003.03.23 0 0 7135
Apropo!

SONY cd-rom témában egy tapasztalat: valóban sok hajtány becsődől egy év után, érdemes ilyenkor szétdobni, a szallagkábeleket helyükről kihúzni, Kontakt 61-el megpuculni, oszt ismeg osszedugni.
Esetek 80%-ban siker. Hja! Az ónozott csatlakozófelület Budapesten nem hosszú életü.

spacc Creative Commons License 2003.03.23 0 0 7134
No emberek!

az alanti polémiához egy kis adalék:

1. Az optikai olvasófej lencséje nem üvegbő készülődik, hanem valami akril műnyanyagbó.
(mivel enne tömege harmada az üveghö képest, oszt nem mind1, hogy a szervo mekkora tömeget ráncigál...)
2. Megfigyelhető, hogy úgy az Úr 2000. évétől kezdve az aplikátorok valamiféle kis fóliát is ragasztanak rá, ez enyhén szinezett. (magyarázat: hosszú, nem bonyolódok bele, a plebszt élete eccerübb, ha nem terhelik őket fizikai alapismeretekkel)
3. Na ez a fólia nem szeresse az alkoholt, benzint, meg egyébb aromásakat. (Minta félrerakva, SONY olvasófej, folia az alkohol hatására opálosasos lett, és ez jól szublimájja a fénysugarat. nem is olvas.)

ps.: azért van megoldás: kellék 1 db. baba fülpucoló pálcika (gyengébbek kedvéért: nem használt, hanem uj, azaz steril) gondolom szája a delikvenseknek van, mert az is kell. Hajtány kidobozol, optika szabaddá tesz, oszt kb 4-5 cm távolságból az ember rálehelget (nem köpköd!!!)
Ez után sietősen, de finoman a stiftecskével apró pödrő mozdulatokkal a lencse külső felszinét megtörölgeti. kész..kössz...csá...!

Hát ennyi.

whis Creative Commons License 2003.03.21 0 0 7133
Pláne... 8-)))
Előzmény: rgranc (7131)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7132
Részemről befejezném a polémiát ezzel a hozzászólással...
Az optika üvege és az ablaküveg (hiszen mindkettő üveg!!) köbö úgy vethető össze, mint a Trabi és a Merci (hiszen mindkettő ótó!!)...
Ha "ráragadt" kosz van a lencsén (pölö kóla, csokika, stb.), akko' megmá télleg édesmindegy nekilye... :o)
"Bakeliten felnőtt" emberkeként én vigyázok a cödöimre, meg a lejáccókra is; nem szoktam poháralátétként használni az elsőt, és konyhamalacként a másodikat. :o))
Így sosem kellett még ecseten kívűl mást használnom...
Előzmény: vaffanculo.hu (7130)
rgranc Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7131
"Russian, American - doesn't matter, all are made in Taiwan!"... :D
Előzmény: whis (7129)
vaffanculo.hu Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7130
Mégha kegyetlenül utálja is, azért az enyém azóta működik normálisan, mióta megejtettem azt a kezelést. Mi baja lenne egy üvegből készült lencsének az oldószertől? Biztos csak szerencsém volt ezek szerint.

A tisztító CD nem más, mint CD-re ragasztott ecsetszőrök, ha valami ráragadt kosz van van a lencsén, kérdéses, hogy egy ecset leszedi-e.

Előzmény: Zolcsi Baba (7128)
whis Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7129
Eszembe jut az Armageddon egy mondata: "Nem számít, hogy orosz vagy amerikai, az alkatrészekre úgyis az van írva, hogy Made in Taiwan"
A Taiwan-t persze lecserélhetjük China-ra is
8-)
Előzmény: Macimedve (7127)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7128
Valóban ezt kell tennie, ha örök életre el akarja intézni a dolgot...
2 dolgot utál kegyetlenül az lázeroptika felülete: a vizet/szerves oldószereket, és pézséből adódó karcokat/szöszöket... :o(((
Száraz, puha, valódi szőrecset az egyetlen elfogadható megoldás a tisztító cödön kívül.
Előzmény: vaffanculo.hu (7126)
Macimedve Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7127
Sajnos ezek a dolgok a Sony választékában még az olcsó kategóriába tartoznak… Igazándiból Sonyt csak a profi kategóriában szabad megvenni…. TV 300 K felett és hasonlók. Lejjebb más cégek sokkal jobbak és olcsóbbak tudnak lenni.
Az asztali játszók között a ranglétra alján található 3-4 modell ugynazon a bázison van, csak egyre több szolgáltatást (programozhatóság, optikai kimenet, fejhallgató kimenet stb….) lőcsölnek bele és egyre több alkatrész (illetve egyre kevesebb üres lyuk) van a nyák lapjukon…. Ettől még ugyanazt a vérgagyi műanyag mechanikás futóművet tartalmazzák.

A teszt meg mindig azt hozza ki győztesnek, aki a legnagyobb reklámot helyezi el az adott magazin valamelyik következő oldalán:-)))))

Előzmény: gytam (7125)
vaffanculo.hu Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7126
Nem kell oda szerviz, meg fejtisztító CD sem, ha koszos a lencse, elég egy kis alkoholos papírzsebkendő is, csak ahhoz szét kell szedni a ketyerét.
(Bírom ezt a minihifi kifejezést, hát mininek biztos minik ez az izék, de mitől lennének hifik? Ahhoz annyi közük van, hogy mind a kettő hangot ad ki magából.)
Előzmény: whis (7123)
gytam Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7125
Én ezt elhiszem (most már tudom :(), de egy olyan nem legolcsóbb asztali CD-től, ami a hazai és angol (!) magazinokban az összehasonlító tesztekben árkategóriájának győztese volt egy kicsit többet vártam! Igaz, hogy a hangjával nincs is komoly bajom - ha működik -, és az is lehet, hogy a tesztpéldányok nem is kis hazánkból származnak.Amúgy ebből a típusból nekem ez a második, mivel az elsőt az üzletben visszacserélték.
Előzmény: Macimedve (7124)
Macimedve Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7124
Máshová már írtam, de illik ide is: A Sony olcsóbb berendezései abban különböznek a kínai piacon kapható leggagyibb cuccoktól, hogy nem ráznak….:-)
Előzmény: whis (7123)
whis Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7123
A szervizt javasolnám, de szerintem annyiba kerül, hgy vehetsz érte egy másik (nem Sony) minihifit.
Fejtisztító CD esetleg segíthet... egy próbát megér
Előzmény: nickwarren (7121)
nebamun Creative Commons License 2003.03.20 0 0 7122
Plextor 48/24/48 cdíró 1.03 firmware-rel.
Próbálom megfrissíteni 1.04-re, de ez az üzenet:
"Firmware is too low for this device."
Mi szösz ez???
nickwarren Creative Commons License 2003.03.19 0 0 7121
hogyan lehet orvosolni ezt a problémát?
Előzmény: whis (7120)
whis Creative Commons License 2003.03.19 0 0 7120
Akkor mégiscsak a lézerfejjel-kiolvasással lesz a gond.
Előzmény: nickwarren (7118)
WYW Creative Commons License 2003.03.19 0 0 7119
SONY asztali CD játszó két és fél éves rendszeres használt, mindent lejtszik csont nélkül.

SONY DVD Rom a számítógépben, több mint egy éve hibátlanul küzd a különféle lemezekkel.

Ez is egy tapasztalat csak terméészetesen.

A CD író LG, az is teszi a dolgát. :-))

Előzmény: gytam (7117)
nickwarren Creative Commons License 2003.03.19 0 0 7118
van egy érdekes jelenség még:
1. berakok egy írott CD-t előjön a jelenség
2. átrakok egy gyárit, hagyom pár mp-ig lejátszani
3. visszarakom az írottat és működik jól

na ez mi? :)

Előzmény: whis (7115)
gytam Creative Commons License 2003.03.19 0 0 7117
Sorstársad vagyok :(
Nálam is SONY CD játszó a ludas (XE-510,Made in Hungary),és tök rendszertelenül jön a problema, néha gyári CD-n is.
Egy másik SONY tapasztalat: CO-Rom 1 év és 1 hónap után totál becsődölt; utána már több mint 2 éve LG tökéletesen működik.
Szóval én innen kezdve cd technikában kerülöm a SONYt.
Előzmény: nickwarren (7113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!