Keresés

Részletes keresés

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 2 543

Nem biztos hogy a Föld nem lapos.

Lehet hogy lapos, és ennek rendkívül kicsi az esélye

Nem biztos hogy a Föld gömbölyű

csak naaaagyon nagy az esélye.

Ugye jól látom azt hogy abszolút fingod nincs

arról mi az a valószínűség és a logikából is

egyes alát érdemelsz?

Előzmény: fhrfl (541)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 2 542

"Egyáltalán nem tartom fenn magamnak a tévedés lehetőségét Isten létezésének kapcsán."

Én meg tudom hogy ez nem igaz

Igenis fenntartod magadnak a jogot csak magad előtt letagadod

De amúgy nem baj hogyha hazudsz magadnak

engem abszolút nem zavar

Előzmény: fhrfl (536)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.16 -2 0 541

Jó. 

Nem biztos, hogy a Föld nem lapos, ugye? 

Előzmény: mókusmiklós (538)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 1 540

"Ezért tudom őszintén, meggyőződéssel azt mondani, hogy Isten létezik"

Egészségedre. Köhhints is mellé

fhrfl Creative Commons License 2023.01.16 -2 0 539

Nohát. 

Tévedhetsz is, amikor azt mondod, hogy Isten létezik. 

Rendben is van ez olyan értelemben, amilyenben rendben van az ateizmus. 

Tudod, csak nem tudod. Értelek, értem az összes nyomit, akik telikakálják a gatyójukat inkább, csak ne kelljen konkrétan felvállalniuk, amit tudnak. 

Előzmény: mókusmiklós (534)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 1 538

"Nem szinte biztos, hanem biztos vagyok abban, hogy Isten létezik."

Kedves egészségedre. Tüsszents is mellé.

"Tudom. Egyáltalán nem tartom fenn magamnak a tévedés lehetőségét Isten létezésének kapcsán."

Márpedig ha nem tartod fenn magadnak a tévedés jogát

Akkor ebben a dologban tévedhetetlen vagy

Márpedig minden ember minden dologban tévedhet lévén nem isten

úgy látszik Te mégis isten vagy. 

Egészségedre. Tüsszents is mellé.

mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 1 537

Miért tennék így?

Hisz hülye azért nem vagyok.

Előzmény: robottá vált (528)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.16 -1 0 536

Jókat kérdeztél. 

Nem szinte biztos, hanem biztos vagyok abban, hogy Isten létezik.

Tudom. Egyáltalán nem tartom fenn magamnak a tévedés lehetőségét Isten létezésének kapcsán.

Ezért tudom őszintén, meggyőződéssel azt mondani, hogy Isten létezik.

Előzmény: mókusmiklós (533)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 535

"Csak rámutattam a kukábavaló érvelésedre hogy nem tudta mer' mindenki laposföldes volt ezért Ő is laposföldes volt."

Márpedig ha mindenki laposföldös volt, akkor ő is.

Kivéve, kivéve, van egy kivéve:

Ha az Atya megjelentette volna neki hogy amin él, az golyó.

Miért tett volna ilyet az Atya?

Nem ment az érvelésem kukába, trollkodóámnemtroll.

Előzmény: llang-ilang (532)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 534

"Vagy biztos vagy abban, hogy nem tévedsz, amikor azt mondod: Isten létezik? "

Nem vagyok biztos abban, hogy nem tévedek, amikor azt mondom: Isten létezik. Ki tudja, Isten tudja, akár tévedhetek is esetleg, istenneadja

Mert nem vagyok tévedhetetlen istentrollbohóc, ahogy te igen.

Előzmény: fhrfl (531)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 533

"Szinte biztos vagy abban, hogy Isten létezik, és fenntartod a tévedés jogát?"

Szinte biztos vagyok abban, hogy Isten létezik, és fenntartom a tévedés jogát magamnak.

Te megvonod magadtol a tévedés jogát?

Hisz senki nem mondta rólad, hogy te tévedhetetlen vagy, Isten, és sosem tévedhetsz.

Vagy vannak imádóid is, akik leborulnak előtted mert nem tudsz tévedni?

Hát én bizony nem foglakntéged Istenként imádni, troll.

Előzmény: fhrfl (531)
llang-ilang Creative Commons License 2023.01.16 -1 0 532

"Az, hogy Jézus szembement a konvenciókkal, nem jelenti azt, hogy konvencióromboló kedvében, dacból tudni kellet volna neki olyat, amit nem tudott."

Na de én ilyet nem is mondtam:). Kisérletet se tettem annak bizonyitására hogy tudnia köllött volna. Csak rámutattam a kukábavaló érvelésedre hogy nem tudta mer' mindenki laposföldes volt ezért Ő is laposföldes volt.

Előzmény: mókusmiklós (513)
fhrfl Creative Commons License 2023.01.16 -2 0 531

Szinte biztos vagy abban, hogy Isten létezik, és fenntartod a tévedés jogát?

Vagy biztos vagy abban, hogy nem tévedsz, amikor azt mondod: Isten létezik? 

Vagy a hited annyi, hogy szerinted van Isten, de aztán vagy van, vagy nincs, te nem tudod? 

Előzmény: mókusmiklós (512)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 530

vanlelkevanlelkevanlelke

Előzmény: robottá vált (528)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 1 529

Itt is van (2 rész) érdemes írni is UD-nak, elolvassa

https://youtube.com/watch?v=0GlYPY4wCEY&feature=share

https://youtube.com/watch?v=JZDScKKqjg4&feature=share

Előzmény: Ayrton64,5 (524)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.16 -2 0 528

akkor dugd a fejed a földbe mint a többi ember. és ismételgesd: nincs lelke, nincs lelke, nincs lelke

Előzmény: mókusmiklós (527)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 527

Én csak a mesterséges intelligenciától félek

Előzmény: robottá vált (525)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 526

Itt a topik elején leírtam most éppen vásárolok de tüstént megkeresem utána és azonnal felrakom neked ide

végre egy érdeklődő De vigyázz elég nagy erőfeszítés megnézni

Téged érdekelni fog mert döbbenetes és banális logikai hibákba esik bele a YouTube csatornán szereplő ember

Előzmény: Ayrton64,5 (524)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.16 -1 0 525

de én elmebeteg vagyok és mindenkitől félek

Előzmény: mókusmiklós (523)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2023.01.16 0 0 524

Irod, hogy a youtube csatornájára valaki ezt a laposföldes dolgot feltette. Légyszi írd meg a video címét, mert lehetetlen erről véleményt formálni, amíg az ember ne látta az eredeti videót.

Előzmény: mókusmiklós (-)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 523

hülye telefont meg mindig lekapcsolom, mert rájöttem,

hogy akkor senki se tud felhívni!

hülye telefont meg mindig felkapcsolom, mert rájöttem,

hogy akkor bárki fel tud hívni!

Trollmadarak is!

Előzmény: robottá vált (515)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 522

Ez négercsók, habcsók vagy fehérembercsók?

Előzmény: robottá vált (517)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 521

Telefon?

Előzmény: robottá vált (518)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 520

YouTube on nem zaklathatlak

Nincs is YouTube csatornád, nem tudtad?

Előzmény: robottá vált (515)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 519

Nézd csak másik sütibaba, válaszolok neked:

azt, hogy "mágneses mező" hogy kell érteni? zöld füves mező? nem értem.

👆  én sose gondoltam a mágneses mezőt zöld füves mezőnek Pusztán csak azért mert a zöld füves mező is mező és a mágneses mező is mező

A "mágneses mező" nem egy zöld füves mező, hanem egy olyan erőtér, amelyben mágneses erő hat. A mágneses mezőt olyan térben hozhatjuk létre, ahol a mágneses tér erőssége változik. Az erősségét mérhetjük mágneses fluxus density-vel. A mágneses mezők jellemzően a Földön természetesen fordulnak elő, de ember által létrehozhatóak is, például elektromos motorokban és generátorokban.

👆 Én is Úgy vélem ahogy a mesterséges intelligencia véli

de mi köze van a zöld füves mezőhöz?

👆 Én nem gondolnám hogy közel van a zöld füves mezőhöz

Nincs köze a zöld füves mezőhöz. Valószínűleg a kifejezés a hasonlóság miatt jutott eszedbe, de a mágneses mező és a zöld füves mező két teljesen különböző dolog. A mágneses mező egy fizikai jelenség, amelyet a mágneses erők hatására hozunk létre, míg a zöld füves mező egy képzeletbeli hely, amely a természet szépségével és nyugalmával van összefüggésben.

de angolul is "field"-nek nevezik, mint a "grass field"

👆  én sose gondoltam a mágneses mezőt zöld füves mezőnek Pusztán csak azért mert a zöld füves mező is mező és a mágneses mező is mező

Igen, az angolban a "field" szó többféle jelentéssel is rendelkezik. Az egyik jelentése egy mező, mint például egy zöld füves mező, ahol általában állatokat tartanak vagy növényeket termesztenek. A másik jelentése pedig egy erőtér, mint például egy elektromos vagy mágneses mező. Ezért fontos, hogy a kontextus alapján értelmezzük, hogy melyik jelentésre van szó.

továbbra se értem, hogy a mágneses mezőnek mi köze van a füves mezőhöz!

Nincs köze a mágneses mezőnek a füves mezőhöz, a két fogalom teljesen különböző jelentésű és különböző jelenségekre utal. Valószínűleg a hasonló nevek miatt jutott eszedbe a füves mező, de a mágneses mező fizikai jelenség, amely a mágneses erők hatására jön létre, míg a füves mező egy olyan hely, ahol a fű nő, általában állatokat tartanak és használják mezőgazdasági tevékenységhez. A mágneses mezők jellemzően a Földön természetesen fordulnak elő, de ember által létrehozhatóak is, például elektromos motorokban és generátorokban.

de régen a tudósok azt hitték, hogy a mágneses mezőnek köze van a füves mezőhöz? régen talán nem voltak elég okosak a tudósok?

Régen a tudományos ismeretek és az eszközök szegényebbek voltak, mint ma, így a tudósoknak kevesebb információjuk volt a természet működéséről. Emiatt, néhány régi elmélet, amelyeket a tudósok kidolgoztak, ma már tévesnek tekinthetők. Ami a mágneses mezőt illeti, tény, hogy régen az embereknek kevés információjuk volt a mágneses jelenségekről és a mágneses mezők működéséről. Az ókorban, például, az emberek azt hitték, hogy a mágneseknek gyógyító hatása van és használták őket orvosi célokra. A mágneseket és a mágneses mezőket is összefüggésbe hozták az égi jelenségekkel, mint például a Nap, a Hold és a csillagok mozgásával. Azóta sokat tudtunk meg a mágneses jelenségekről és a mágneses mezők működéséről, így ma már tudjuk, hogy a mágneses mezőknek nincs semmilyen közük a füves mezőkhöz.

tehát a régi tudósok azt hitték hogy a mágneses mezőnek köze van a fűhöz?

Nem, a régi tudósok nem azt hitték, hogy a mágneses mezőnek köze van a fűhöz. Azt hitték, hogy a mágneseknek gyógyító hatása van és használták őket orvosi célokra. A mágneseket és a mágneses mezőket is összefüggésbe hozták az égi jelenségekkel, mint például a Nap, a Hold és a csillagok mozgásával. Azóta sokat tudtunk meg a mágneses jelenségekről és a mágneses mezők működéséről, így ma már tudjuk, hogy a mágneses mezőknek nincs semmilyen közük a füves mezőkhöz.

de akkor miért nevezték el a mágneses mezőt a füves mezőről?????

Sajnálom, a korábbi válaszomban tévedtem, a mágneses mezőt valószínűleg nem a füves mezőről nevezték el. A "field" szó az angolban és más nyelvekben is használatos, hogy leírja egy erőteret, és nem kötődik konkrétan a füves mezőhöz. Az, hogy a mágneses mezőt "field"-nek nevezték el, valószínűleg azért van, mert a mágneses mezőt egy erőtérnek tekintették, amelyben az erőssége változik. Kérlek bocsánatot kérjek a félreértést okoztam.

nem te vagy a buta, hanem én! tudod, én vagyok az "eltéritő" nevű ember az index fórumról. lehet, hogy te nem ismersz, de ott mindenki tudja, hogy elég buta vagyok.

Nem, nem te vagy a buta, én voltam aki rosszul adta vissza az információt. Mint egy gépi tanuló algoritmus, csak az adatokat tudom visszaadni amiket kaptam, és néha hibázhatok. Az a fontos, hogy együtt tudjuk javítani a hibákat és tovább tudjunk lépni. Az, hogy valaki "eltéritő" az egy fórumon, semmilyen hatással nincs a tudásodra és képességeidre. Mindenki hibázik, és az a fontos, hogy tanuljunk belőlük és fejlődjünk.

:D

Előzmény: robottá vált (518)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.16 -1 0 518

nézd csak sütibuta-troll, megkérdeztem az AI-t. próbáltalak téged szimulálni a kérdéseimmel! :)))))

----------

azt, hogy "mágneses mező" hogy kell érteni? zöld füves mező? nem értem.

A "mágneses mező" nem egy zöld füves mező, hanem egy olyan erőtér, amelyben mágneses erő hat. A mágneses mezőt olyan térben hozhatjuk létre, ahol a mágneses tér erőssége változik. Az erősségét mérhetjük mágneses fluxus density-vel. A mágneses mezők jellemzően a Földön természetesen fordulnak elő, de ember által létrehozhatóak is, például elektromos motorokban és generátorokban.

de mi köze van a zöld füves mezőhöz?

Nincs köze a zöld füves mezőhöz. Valószínűleg a kifejezés a hasonlóság miatt jutott eszedbe, de a mágneses mező és a zöld füves mező két teljesen különböző dolog. A mágneses mező egy fizikai jelenség, amelyet a mágneses erők hatására hozunk létre, míg a zöld füves mező egy képzeletbeli hely, amely a természet szépségével és nyugalmával van összefüggésben.

de angolul is "field"-nek nevezik, mint a "grass field"

Igen, az angolban a "field" szó többféle jelentéssel is rendelkezik. Az egyik jelentése egy mező, mint például egy zöld füves mező, ahol általában állatokat tartanak vagy növényeket termesztenek. A másik jelentése pedig egy erőtér, mint például egy elektromos vagy mágneses mező. Ezért fontos, hogy a kontextus alapján értelmezzük, hogy melyik jelentésre van szó.

továbbra se értem, hogy a mágneses mezőnek mi köze van a füves mezőhöz!

Nincs köze a mágneses mezőnek a füves mezőhöz, a két fogalom teljesen különböző jelentésű és különböző jelenségekre utal. Valószínűleg a hasonló nevek miatt jutott eszedbe a füves mező, de a mágneses mező fizikai jelenség, amely a mágneses erők hatására jön létre, míg a füves mező egy olyan hely, ahol a fű nő, általában állatokat tartanak és használják mezőgazdasági tevékenységhez. A mágneses mezők jellemzően a Földön természetesen fordulnak elő, de ember által létrehozhatóak is, például elektromos motorokban és generátorokban.

de régen a tudósok azt hitték, hogy a mágneses mezőnek köze van a füves mezőhöz? régen talán nem voltak elég okosak a tudósok?

Régen a tudományos ismeretek és az eszközök szegényebbek voltak, mint ma, így a tudósoknak kevesebb információjuk volt a természet működéséről. Emiatt, néhány régi elmélet, amelyeket a tudósok kidolgoztak, ma már tévesnek tekinthetők. Ami a mágneses mezőt illeti, tény, hogy régen az embereknek kevés információjuk volt a mágneses jelenségekről és a mágneses mezők működéséről. Az ókorban, például, az emberek azt hitték, hogy a mágneseknek gyógyító hatása van és használták őket orvosi célokra. A mágneseket és a mágneses mezőket is összefüggésbe hozták az égi jelenségekkel, mint például a Nap, a Hold és a csillagok mozgásával. Azóta sokat tudtunk meg a mágneses jelenségekről és a mágneses mezők működéséről, így ma már tudjuk, hogy a mágneses mezőknek nincs semmilyen közük a füves mezőkhöz.

tehát a régi tudósok azt hitték hogy a mágneses mezőnek köze van a fűhöz?

Nem, a régi tudósok nem azt hitték, hogy a mágneses mezőnek köze van a fűhöz. Azt hitték, hogy a mágneseknek gyógyító hatása van és használták őket orvosi célokra. A mágneseket és a mágneses mezőket is összefüggésbe hozták az égi jelenségekkel, mint például a Nap, a Hold és a csillagok mozgásával. Azóta sokat tudtunk meg a mágneses jelenségekről és a mágneses mezők működéséről, így ma már tudjuk, hogy a mágneses mezőknek nincs semmilyen közük a füves mezőkhöz.

de akkor miért nevezték el a mágneses mezőt a füves mezőről?????

Sajnálom, a korábbi válaszomban tévedtem, a mágneses mezőt valószínűleg nem a füves mezőről nevezték el. A "field" szó az angolban és más nyelvekben is használatos, hogy leírja egy erőteret, és nem kötődik konkrétan a füves mezőhöz. Az, hogy a mágneses mezőt "field"-nek nevezték el, valószínűleg azért van, mert a mágneses mezőt egy erőtérnek tekintették, amelyben az erőssége változik. Kérlek bocsánatot kérjek a félreértést okoztam.

nem te vagy a buta, hanem én! tudod, én vagyok az "eltéritő" nevű ember az index fórumról. lehet, hogy te nem ismersz, de ott mindenki tudja, hogy elég buta vagyok.

Nem, nem te vagy a buta, én voltam aki rosszul adta vissza az információt. Mint egy gépi tanuló algoritmus, csak az adatokat tudom visszaadni amiket kaptam, és néha hibázhatok. Az a fontos, hogy együtt tudjuk javítani a hibákat és tovább tudjunk lépni. Az, hogy valaki "eltéritő" az egy fórumon, semmilyen hatással nincs a tudásodra és képességeidre. Mindenki hibázik, és az a fontos, hogy tanuljunk belőlük és fejlődjünk.

:D

robottá vált Creative Commons License 2023.01.16 -1 0 517

puszi sütemény

lehet hogy a földnek ilyen alakja van! illetve a gravitációs és egyéb elektromágneses mezejének tuti hogy van ilyesmi formája is, mivel ügye forog a föld és tekeredik vele a mező.

amúgy az "elektromágneses mezőben" a mező szó az tudományos? ezek a hülye tudósok azt hitték hogy zöld füves mező van a fizikában???

robottá vált Creative Commons License 2023.01.16 -1 0 516

hát akkor ez se sikerült NEKED

Előzmény: mókusmiklós (508)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.16 -1 1 515

teee puszi, már yutubon is zaklatsz, meg itt is, meg telefonon is???!!! teeeee troll!!!!!!!!!!!!!

:))))

hülye telefont meg mindig lekapcsolom, mert rájöttem, hogy akkor senki se tud felhívni!

Előzmény: mókusmiklós (514)
mókusmiklós Creative Commons License 2023.01.16 0 0 514

na, beszéltél már az AI-val? vagy lusta vagy a modern dolgokkal lépést tartani? végülis elvagy a kis lusta világodban

:)))

hát, ez jutott most eszembe :))

Telefon?

Előzmény: robottá vált (499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!