Keresés

Részletes keresés

Laikus No2 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 1127

"Mi köze van a sugarasságnak a fény intenzitásához?"

azt kérdezed; - mi a fényintenzitás?

jó kérdés, hiszen pont ez volt a kérdésem! vagyis, a fény a fényben azért látható, mert intenzitása a fotonok számához köthető, v. az fény, egyes fotonok, energiájához?

persze amíg nem jutunk túl azon a kérdésen, hogy mi a fény, addig nehéz megválaszolni a kérdéseket. persze legelső az; - a fény halad, v. az atomokból a fényt kiváltó energia?

mi üti ki az elektront?

1.) a fény

2.) a fényt kiváltó energia?

- a fény nagyon apró, emberi szemmel nem látható foton, melynek terjedése hullám. -

A.E.

ha a vezetéken kívül terjed az energia, bizonyos távolságon belül képes e átlépni egy elektromosan töltött lemezre? ha a világosságot a fény hozza létre, a világosságban rejlő fény miért nem üti ki az elektront? az emberi szemet folyamatosan éri fény. ha a fény intenzitása, most mindegy db. v. erősség, elektronok kiütésére képes, akkor mit okoz az ember "elektronjaival"? milyen hatást gyakorol a fény sz emberre? az ember ruházata miatt szinte folyamatosan töltődik, de a fény folyamatosan meríti. élettanilag ez pozitív, v. negatív hatás? a napozás, v. strandolás a ruházat hiányát sugallja, vagyis több az intenzív fényáradat.

Előzmény: szuperfizikus (1126)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.23 0 0 1126

"... ha szerinted a fénynek intenzitása nem foton számaiban határozható, akkor hogyan lehet az egyébként meglévő nappali fény nem sugaras, miközben az átszűrődő napsugarak igen?"

Mi köze van a sugarasságnak a fény intenzitásához? 

Szerintem semmi. Nem tudom értelmezni a kérdésed. 

Fotonok nem léteznek, már többször leírtam. Még nem jutott el a tudatodig? 

Próbáld meg másképpen megfogalmazni a kérdést, légyszíves.

"... az egymással interferáló fotonok..."

A foton-részecskék akkor sem lennének képesek interferálni, ha léteznének. Az interferenciára csakis a hullámok képesek. Ha két hullám azonos fázisban találkozik (hullámhegy a hullámheggyel) akkor erősítik egymást, ha pedig ellentétes fázisban találkoznak (hullámhegy a hullámvölggyel), akkor kioltják egymást. Ez az interferencia.

Ha két fotonsugár találkozik, akkor a részecskék hogyan oltják ki egymást? 

Magyarázd már el ezt légyszíves, ha ennyire ragaszkodsz a nem létező fotonokhoz. 

El tudod magyarázni?

Csak rajta, hallgatlak!

Előzmény: Laikus No2 (1125)
Laikus No2 Creative Commons License 2021.12.23 0 0 1125

ok. itt pl. van ez https://media.gettyimages.com/photos/sunbeams-through-cloudscape-on-lake-picture-id953823388?s=2048x2048 a kép. ha szerinted a fénynek intenzitása nem foton számaiban határozható, akkor hogyan lehet az egyébként meglévő nappali fény nem sugaras, miközben az átszűrődő napsugarak igen?

talán az egyébként meglévő nappali fény az egymással interferáló fotonok, míg a sugárban az azonos irányban haladó fotonok száma oly sok, hogy az interferencia elvész.

https://media.gettyimages.com/photos/sunlight-falling-in-darkroom-picture-id979543588?s=2048x2048

Előzmény: szuperfizikus (1097)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.20 -1 0 1124

"De te egyszer sem súgtad meg, hogyan keletkezik a "waser"-ed!"

Néhányszor már leírtam, de a kedvedért újra elmondom.

A vézereket (vagyis a fényhullám sorozatokat) az atomok keltik. (nem keltetik)

Amikor a gerjesztett atom visszarendeződik alapállapotba, akkor megrezegteti maga körül a fényközeget.

Ugyanúgy, mint amikor egy hangszóró megrezegteti maga körül a levegőt. A hangszóró hangja minden irányban terjed. A hanghullámok táguló gömbök formájában terjednek szét a hangszóró körül.  Eddig érted?

Ha a hangszót 1 század másodpercre kapcsolod be, akkor egy rövid hullámsorozat hagyja el a hangszórót. Ezt nevezzük "hang-vézer"-nek, vagyis hanghullám sorozatnak. 

A hullámsorozat hossza kb. 3,3 méter lesz, mert 1 század másodperc alatt a hang 3,3 métert tesz meg. Mint említettem, a hang gömb alakban terjed, tehát a hanghullám sorozat egy gömbhéjat fog alkotni, ahol a héj vastagsága 3,3 méter lesz. Ez a gömbhéj tágulva távolodik a hangszórótól. A 3,3 méter vastag gömbhéj 1 Ghz-s hang esetén kb. 10 ezer elemi hullámot tartalmaz. 

Ha 1 másodperc után ismét bekapcsolod a hangszórót 1 század másodpercre, akkor ismét elindul egy hang vézer, vagyis egy újabb 3,3 méteres gömbhéj. De ekkor  az előző vézer már kb. 330 méterre lesz a hangszórótól.

Erre a mintára képzelhető el a fény is.

Amikor a gerjesztett atom visszarendeződik alapállapotba, akkor megrezegteti maga körül a fényközeget. Az átrendeződés időtartama (a tapasztalat szerint ) kb. 10 nanoszekundum, ez alatt az idő alatt az atomot egy kb. 3 méter vastagságú gömbhéj hagyja el, amiben kb. 5 millió elemi hullám van. (attól függően, hogy milyen színű a fény). Ez a hullámsorozat szintén táguló gömb alakban hagyja el az atomot. 

Az atomok működésüknél fogva, alapból szakaszosan sugározzák a fényhullámokat, vagyis nem folyamatosan. A 10 nanoszekundumos kisugárzás után egy kb. 1 mikroszekundumos szünet következik. Ha a gerjesztés továbbra is fennáll, akkor a kisugárzás ismétlődik. Elindul egy újabb vézer, de ekkor az előző vézer már kb. 300 méterre van az atomtól. 

Egy fényforrásban milliárdnyi atom van, amelyek egymás után sugároznak, ezért tűnik a fénysugárzás folyamatosnak.

De fotonok sehol nincsenek. 

Előzmény: szaszg+++ (1121)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.20 -1 0 1123

Az értelmes fizikusok is tudják, hogy a fény véges hullámsorok formájában keletkezik, és úgy is terjed. Ezek a vézerek. És azt is tudják néhányan, hogy nincsenek fotonok. 

Ezt azonban nyíltan nem mondhatják ki, mert akkor az einsteni fotonok meséjének vége szakad. 

De sok fizikus meg a fotonokból doktorált, a Nobel bizottság a fotonokra adta Einsteinnek a díjat, a kvantumfizika standard modelljében a fotonok a EM kölcsönhatás részecskéi, stb.

Vagyis, amelyik hivatásos fizikus azt merné hangoztatni, hogy fotonok nincsenek, az megbuktatná az egész fizikát.

Ezt pedig a több "fizikus" nem engedi. 

Inkább azonnal kirúgják a renitens fizikust, ha ki meri mondani az igazat.  

Előzmény: szőrinszálán (1120)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.20 0 0 1122

Mi van, szuperfifikus, már olvasni sem tudsz???

Azt írtam "Már többször elmondtam ...."

Előzmény: szuperfizikus (1118)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.20 0 0 1121

Ezerszer elmondtam, NEM csak képletben adtam meg.

De te egyszer sem súgtad meg, hogyan keletkezik a "waser"-ed!

Ez titok?

NEM tudod? Akkor mit ugrálsz vele?

Előzmény: szuperfizikus (1118)
szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1120

„Viszont van "vézer"-em. A vézer az táguló gömbhéj formájában szétterjedő hullámsorozat. 

Úgy ahogyan te is leírtad.”

Kösz a felvilágosítást. Nem gondoltam volna, hogy az lenne a vézer. :)

Előzmény: szuperfizikus (1103)
szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1119

"Mi van? Szövöd továbbra is a foton-mesét a vékony agyaddal?"

Kedves Gyula! A válaszom @szuperfizikusnak szólt. (neki tetszett) Az én vékony szürkeállományom vastagsága nem éri el tiédet, de jártam tánciskolába és illemtan órára is. Ok nélkül nem dehonesztálok senkit.

Előzmény: szaszg+++ (1104)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1118

"...hatásintegrálbòl levezettem a fény kibocsátását..."

Levezetted, de elmondani nem tudod.

Miért?

Előzmény: szaszg+++ (1117)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1117

Már többször mondtam, hogy a Maxwell egyenlet hajszál pontosan leírja, hogyan keletkezik a fény! Én meg NEM csak egyszerüen felállítottam, mint Maxwell, hanem a két elemi töltéssel felállított hatásintegrálbòl levezettem a fény kibocsátását, épp úgy mint a gravitációs hullámok kibocsátását és a részecskék mozgásegyenletét a c-vel terjedö nem-konzervatív mezökben.

Te meg hagyd fel a mesédet a  szuperfifika féle fénykibocsátásról.

Előzmény: szuperfizikus (1114)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1116

Értem, szóval nem tudod megmondani, hogy szerinted hogyan keletkezik a fényhullám.

Ha ennyit sem tud az elméleted, akkor nem sokat ér. 

Előzmény: szaszg+++ (1115)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 -1 0 1115

A bunkós  botot kell megrezegtetni, amiven téged fejbe kell kólintani, ilyent nézet miatt!

Előzmény: szuperfizikus (1114)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1114

Szerintem a  hullám úgy keletkezik, hogy amikor az atom elektronhéja visszarendeződik egy alacsonyabb energia állapotba, akkor az atom megrezgeti maga körül a fényközeget, ami szétterjed minden irányban, táguló gömbhéjak formájában.

Most lássuk a te magyarázatodat!

(sejtem, hogy csak mellébeszélés következik) 

Előzmény: szaszg+++ (1113)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1113

Te meg NEM tudtad kinyögni mi a hullám, hogyan keletkezik?

Előzmény: szuperfizikus (1112)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1112

Gyula, ezek voltak a kérdések:

Vannak fotonok, vagy nincsenek?

A fény fotonokból áll, vagy hullámokból?

Nem érted a kérdéseket?

Azért nem sikerül válaszolnod? 

A válsz csupán ennyi lenne:  pl.: nincsenek fotonok, a fény hullámokból áll. 

Mi ebben a nehéz, hogy ennyit sem tudsz kinyögni, hanem folyton mellébeszélsz?

Előzmény: szaszg+++ (1111)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1111

De neked fogalmazd sincs, hogyan keletkeznek a hullámok, amiket te a foton helyett használni szeretnél!

Te azt hiszed hogy közvetítö közeggel terjednek, de foggalmad sincs hogy mi az a közeg és hogy van-e egyáltalán?

Még AZT SEM tudod mi az elektromágneses mezö?

Ez lenne a szuperfizikus? Na neee!

Előzmény: szuperfizikus (1108)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1110

Hogy vannak-e, vagy nincsenek fotonok, arról a www.atomsz.com-ban tiszta választ adtam.

Most még MINDIG NEM olvastál bele?

szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1109

Add meg a címedet küldök Karácsonyra egy bejglit. Nagyon sajnálnállak, ha gazdasági szegény lennél.

De ki volt az a szellemi nagyon szegény bunkó, aki egy liter vízben kereste a stabil neutront és a hentesnél az elton-bázisú sonkát!

Igazán a "waser" sem a te találmányod! Nincs is semmi féle szuperfizikád, csak pofázol ròla!

szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1108

Gyula, most akkor nyilatkozzál fehéren feketén!

Vannak fotonok, vagy nincsenek?

A fény fotonokból áll, vagy hullámokból?

Ha hullámokból, akkor miért nem tetszik az én fényelméletem, amely szerint a fény hullámokból áll, de nem folytonos, hanem szakaszos hullámokból? 

Valami értelmes választ várnék.

Előzmény: szaszg+++ (1106)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1107

Azt hittem, hogy megint magadnak válaszoltál, ahogy szoktad. 

Előzmény: szaszg+++ (1106)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1106

Te együgyü, kinek válaszoltam?

Előzmény: szuperfizikus (1105)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1105

Gyula, úgy látom, hogy már kihagy az agyad. 

Éppen azt magyarázom, hogy nincsenek fotonok, tehát a foton-mesének vége van.

Nincs mit tovább szőni.

Foton tehát nem létezik.

De van helyette véges hosszúságú hullámsorozat. 

A neve vézer. A vézer az táguló gömbhéj formájában szétterjedő hullámsorozat. 

wave + series = waser    (kiejtve: vézer, ami magyarul hullámsorozat)

Miért nem örülsz ennek?

Hiszen te is azt mondtad, hogy a fény hullámféle jelenség. 

Mégsem veszi be az agyad a hullámsorozatokat. 

Vajon miért?

Előzmény: szaszg+++ (1104)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.12.19 0 0 1104

Mi van? Szövöd továbbra is a foton-mesét a vékony agyaddal?

Előzmény: szőrinszálán (1100)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.18 0 0 1103

Köszi, rendes vagy, de én nem hiszek a fotonokban. 

Így nekem nincs sajátom, de nem is vágyom rá. 

Viszont van "vézer"-em. A vézer az táguló gömbhéj formájában szétterjedő hullámsorozat. 

Úgy ahogyan te is leírtad.

wave + series = waser    (kiejtve: vézer, ami magyarul hullámsorozat)

Előzmény: szőrinszálán (1102)
szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.18 0 0 1102

"Úgy látom, hogy mindenkinek saját fotonja van."

Ha akarod neked adom, mert nem hiányzik a leltárból. :-))

Előzmény: szuperfizikus (1101)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.18 0 0 1101

Akkor te most feltaláltál egy másik fotont.

Mert ez nem az, amit Einstein kitalált.

Úgy látom, hogy mindenkinek saját fotonja van.

Előzmény: szőrinszálán (1100)
szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.18 0 0 1100

„De ez a szétterjedő hullám, ez nem foton.”

Szerintem a szétterjedő hullámfronton, a gömbfelületen a foton mindenhol rajta utazik, de csak az érintkezés helyén mutatkozik meg. Amint érintkezik, a buborék kipukkad, és ott adja le a hordozott energiáját a nyelőnek.

Előzmény: szuperfizikus (1099)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.12.18 0 0 1099

"Az ekkor keletkező energia gömb szimmetrikusan szétterül a téridőben."

Ezzel éppen az a gond, hogy fotonnak azt nevezte Einstein, ami nem terül szét, hanem mindig egyben marad. Egyben keletkezik, egyben utazik és egyben is nyelődik el. Szóval az általad leírt valami, az foton nem lehet. 

Amúgy szerintem igazad van, mert a szakaszos hullám az éppen így viselkedik. Ezt a kísérletek is igazolják. Pl. a Selényi kísérlet.

De ez a szétterjedő hullám, ez nem foton. 

Előzmény: szőrinszálán (1098)
szőrinszálán Creative Commons License 2021.12.18 0 0 1098

Az én képzeletem (nem a tudásom) szerint, egy foton akkor keletkezik, amikor egy atommagot, vagy atomot stabilan egybetartó multiplikátor, a kötőerő „felhasad”. Az ekkor keletkező energia gömb szimmetrikusan szétterül a téridőben. Azonban gyorsan találkozik a gömbfelület egy másik atommal, vagy részecskével, aminek meglökésével átadja neki az energiáját. Mivel ezek a „felhasadások” elég gyakoriak, mondhatni folyamatosak, láncreakció szerűen, (vagy mint a szódavíz buborékok pezsgése) hatásukkal betöltik a téridőt. Azonban mi csak a kibocsájtót és/vagy az elnyelőt tudjuk regisztrálni, az őt ért hatáson keresztül. Ehhez a hatáshoz tartozó foton, maga a fénysebességgel téridőben úton lévő hatás.:)

Előzmény: szuperfizikus (1097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!