Éppen a legfőbb ideje ennek a topiknak is. A szemeink előtt bontakozik ki a jövő, férfiak tömegei kezdenek rájönni hogy manipulálják őket a nők, hogy át lettek verve, hogy boldogtalanok, hogy a mai modern nőknek nem lehet megfelelni. Hogy túlárazottak, hogy elképesztő igényeik vannak, hogy megcsalnak. Hogy egy rántottát nem tudnak tisztességesen elkéeszíteni. Hogy a feminizmus harmadik, agresszív hulláma teljesen átmosta az agyukat.
Egyértelmű a válaszreakció : A nők bojkottja! Megvonni tőlük a figyelmet és a támogatást.
Váláskor minkét fél teli van megnemértéssel, ki nem beszélt sérelmekkel, olyankor átszakadhat a gát és ömlik a szarcunami mindkettőjükből. Azt hiszem, hogy ilyen helyzetekre is van mediátor, de nem tudom, hogy a bíró kötelezheti-e a feleket, hogy ezeken a tanácsadásokon részt vegyenek, pedig muszáj lenne ilyenkor közéjük beiktatni egy lengéscsillapítót.
Néha azt gondolom , hogy nem mindig az anyagi kényszer , hanem az intelligencia dönti el ki , mennyire megy le kutyába egy váláskor . Meg a rokonok/haverok/barátnők befolyása (ne hagyd magad , nehogy az a mocsok ... !) .
Igen, tudom, hallom, hogy van ilyen, de én még ilyet nem tapasztaltam, hogy a váló felek ilyen mélyre lementek volna.
Illetve egy régi ismerősöm mesélte, hogy mire hazaért délután a gyerekkel, addigra a férje csontra kifosztotta a lakást. Szó szerint, még a kanalas fiókot is kiürítette, a vécéből a félig elhasznált papírgurigát is elvitte. És a férje az egyik multi bevásárlóközpont igazgatója volt.
Szóval csúnya dolgokat tud produkálni a sértettség és a bosszúvágy, de amit alap mond, hogy az átlag nő mindent megtesz, hogy a házasság kudarcba fulladását leverje az exférjen, azt nem tapasztalom.
Sajnos igazad van . Sok olyan házasságot látok az ismerősök gyerekeinél , ahol a kényszer az összetartó erő . De még nem fiataloknál is . Ami talán még borzasztóbb .... hogy két öregember gyűlölködik , vagy csak kénytelen egymást megtűrni egy lakásban .
" ...én legalábbis egy cirkuszolós, hajtépős, egymásnak betartós, gyereken huzakodós válást sem láttam."
Pedig volt/van lesz .
Volt egy élettársam , akinek láttam a vagyonmegosztásos "leltárát" , amit anyu készített , és adott be a bíróságra .
Ha nem a saját szememmel látom , mindenkit kiröhögök , aki ilyesmivel előjön : azon a listán az 1 (azaz egy) darab húsvágó deszka is rajta volt . Meg hasonló horderejű tételek . A 11 éves fiúgyerek apunál maradt , és azon is ment a cirkusz előtte . Kb. egy évembe került , mire elértem , hogy anyu is bejöhessen a lakásba , ha láthatásra jött a gyerekért .
A másik ismerősnél meg egy kutyán ment a cirkusz .
Sok hülye ember képes idegelni magát (is) a nagy semmiért , csakhogy betartson a másiknak .
Ha eladod a két szobás lakást (kb. jellemző átlag), akkor abból nem tudsz két külön lakást venni, anyunak a két gyerekkel kell azért legalább egy másik két szobás. Ha eladják, akkor a hitelt a vételárból vissza szokták fizetni, ha valakinél marad az ingatlan, akkor neki ki kell fizetnie a másik részét és jobbára a hitelt is átvállalja, onnantól egyedül fizeti. Olyan nincsen, hogy valakinél csak úgy ott marad az ingatlan, mindig ki kell fizetni a másik részét, vagy a másik dönthet úgy, hogy a tartásdíj egy részét, vagy egészét az ingatlan fogja képezni. (Vagyontárggyal is meg lehet váltani a tartásdíjat.)
A legtöbb házasságot pont ez tartja össze, hogy nem tudnak egyszerűen anyagi okok miatt kétfelé menni.
Azt én is igazságosnak találnám, ha a közösen szerzett lakást/házat kötelező lenne kettőre elcserélni vagy eladni, mondjuk a válás kimondása után egy éven belül. Elvileg a hitel a házaspár nevén van, nem értem, hogy miért csak az egyik fizetné. A gazdasági közösség megszakadásakor meg egyértelmű, hogy mindkettőnek lejjebb kell adnia az igényeit.
A minden hétvége apué azért nem jó, mert akkor anyának csak a húzós hétköznapok maradnának, de ő is szeretne kirándulást, bábszínházat, strandot a gyerekekkel.
Szerintem a többség normálisan váli és minden csak megbeszélés kérdése a két szülő között, én legalábbis egy cirkuszolós, hajtépős, egymásnak betartós, gyereken huzakodós válást sem láttam.