A spanyol csendőrség letartóztatja a katalán polgármestereket és kormányhivatalnokokat, mindenkit
őrizetbe vesznek, aki a függetlenségi népszavazásért kampányol vagy tüntet Barcelonában
700 polgármester ellen adtak ki letartóztatási parancsot, a spanyol kormány megvonta az EU pénzeket Katalóniától, az emberek fellázadtak,
el akarnak szakadni, Mariano Rajoy az Európai Egyesült Államokról beszél és szepartista lázadóknak titulálja az EU a katalánokat, már
fellázadtak a baszkok is, Bilbaoban tüntetnek, lerohanta a spanyol csendőrség a katalán kormányhivatalt, kormánytagokat tartóztattak le,
és meg akarják akadályozni a szavazást
Brüsszeli propahanta. Unalmas. Liberális seggnyalás. A brüsszeli aparátus faszának leszopása.
Még is mitől lesz jobb szegény katalánoknak, attól, hogy az Európai Unió kijelenti, hogy egyenlőség van meg humanista társadalom szóban, csak a valóságban mindössze a hatalom fenntartása a fontos, és le van tojva az ember?
Na, erre feleljél, Vili a véreb!
A valóság más: szabadságot akarnak a katalánok, értve? És azt , hogy maguk dönthessenek a sorsukról, nem akarnak spanyol gyarmat lenni és nem akarnak brüsszeli gyarmat lenni.
Mindegy, hogy a liberálisok milyen hazug szavakkal akarják átmagyarázni a valóságot.
Katalónia jelenleg egy európai uniós gyarmat. És szabadok akarnak lenni.
És el fogják küldeni a halál faszára ezt a liberális nőszemélyt, ha erőszakkal akarja a torkukon lenyomni a nagy európai egységet!
Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport vezetője a Twitteren azt közölte:
"Kérésemre az Európai Parlament elnöke magához kéreti Magyarország uniós nagykövetét annak érdekében, hogy leállítsák az úgynevezett nemzeti konzultációt Soros ellen."
(leegyszerűsítettem, spanyol gazdaság része de részben autonóm, hatással van spanyolországra, unióra, gondoltam ez mindenkinek nyilvánvaló, de hát tévedtem.
viszont rendhagyó módon lesz még egy kép, főképp swordfishnek ajándék!
...Ma az európai parlamentben elmagyaráztam a reformprojektünket
..Olyan üzenetet hoztam brüsszelbe, mely olyan európai értékeken alapul, mint a szolidaritás, a demokrácia , az egység. El kell érni, hogy itt, európa szívében azon katalán többség hangja is hallattszon, akik magukat egyszerre érzik katalánnak, spanyolnak és európainak. Puigdemont politikája, a nacionalizmus az európai unió antitézise. Vannak problémák spanyolországban, például az autonóm közösségek finanszírozásának módja, egyebek mellet, de én a reformokban hiszek. Spanyolországot reformálni kell, nem szétszakítani.
Brüsszel aggódik a katalán gazdaság miatt, egyértelműek számára a problémák, melyet a bizonytalanság és a politikai stabilitás hiánya okozott . nem engedhetünk meg újabb négy hasonló évet, Vessünk véget ennek és kezdődjön egy új időszak december 21. től...."
katalóniában a többség katalán, spanyol és európai is egyben, egy újjáépülő katalónia európa egyik motorja lehetne, fontos szerepet játszhatna a jövőt jelentő, nagyszerű "európa-projekt" kivitelezésében
Hogyne, Inés drága! Amikor a Guardia Civil, a spanyol csendőrség tevebaszó afrikai arab migránsokat utaztat a katalán városokba, az biztosan a nagyszerű Európai projekt része, ugyebár! Ezt már csak a főnököd, az USE-párti Mariano Rajoy hiszi el neked, szépségem! :-))
Lajos, csak azért nem szólok be neked durvábban, mert Jobbikos lettél és az már fejlődés, a te szinteden. >:-)
A végén még kiderűl, hogy valamennyire mégis magyar voltál, csak hát balliberális lettél. A fixációd a putrisor miatt elnézhető valamennyire, azért emlegeted folyton. >:-DDDD
Ami a sikertelenséget illeti, nem én akartam a Peterboroughi putrisorra költözni Nógrád megyéből. >:-D
Pest Megye, ahol én élek, Peterboroughoz képest Bécsnek számítana (mármint a régi Bécsnek), ezért nekem eszem ágában nem lenne odamenni, ahová te mentél. :-D
A topik nagyon is aktuális, ugyanis az Európai Unió a szétesés szélén áll. Ami meg a katalánokat illeti, egyenlőre ők állnak nyerésre a játszmában, a lázadásuk tehát sikeres volt és sikerült bónuszként ezt polgárháború nélkűl megoldani eddig. :-))
Az Inés csaj egyre jobb nő, de kár , hogy esze annyi van, mint a Szabó Tímeának itthon, és ugyannyira eszetlenűl USE párti, mint az itthoni libsi nők, csak ezeknél a nőknél Inés legalább jobban néz ki. Demeter Márta van nálunk ezen a szinten, csak ő meg okosabb, mint Inés mert a süllyedő hajót legalább van esze otthagyni.
Inést lassan meg fogom kedvelni. Verhofstadt helyén jól mutatna az Európai Bizottságban. Hülyeségeket ugyanúgy tudna dumálni, de Inés sokkal csinosabb, mint Guy. 2019-ig elnézegetném szívesen az összeomló Európai Bizottság élén, mielőtt átveszi a helyét Silvio Berlusconi, az olasz csődör, Trump, Orbán és Putyin haverja. >:-DD
Inés Arrimadas az általa "európa szívének" nevezett Brüsszelbe utazott és európai vezetőkkel találkozott, találkozik.
Akivel beszél, biztosítja arról, hogy katalóniában a többség katalán, spanyol és európai is egyben, egy újjáépülő katalónia európa egyik motorja lehetne, fontos szerepet játszhatna a jövőt jelentő, nagyszerű "európa-projekt" kivitelezésében
Lehetséges, bár a stílusuk rohadtul hasonlít, ahogyan lenácizzák a jobboldalt. Igaz, a liberálisok ebben nagyon hasonlóak.
Pl. a Lajost is összekevertem egy másik nyikkel, akiről végül Árpádné világosított fel, hogy Andrisskát ne keverjük már össze a Lajossal. Előbbi nikk még Lajosnál is butább , mert csak orbán gecizéséről tud dumálni. Igaz, conductort se láttam képeket betenni csajokról, de ettől még gondolhattam azt, hogy több felé partizánkodik, mert a stílus, az rohadtúl hasonlított.
van ott jobbos "nagyspanyol" nacionalizmus, van mindent szétverő idióta etnicizmus csak ott balos színezettel, nem úgy mint nálunk, tökéletesen megfigyelhető, mennyi kárt okoz a hülyeség, és mennyire önzők a különféle rétegek, mennyire nem érdekli őket, az átlagos, egyszerű polgárnak mi az érdeke, mi lenne a jó.
nagyon sajnálom mindegyiket, akit valami kár ér, rohingya vagy sem, de az igazság az, hogy az a vidék nem igazán érdekel, ahogy fekete-afrika és számos más vidék sem.
ha a világ népessége tizedére csökkenne, na akkor örülnék valamennyire.
te miért haragszol rá annyira? nekem inkább kellene, mert hát ő széljobbos
mondjuk inés is jobboldali bizonyos értelemben, az egész pártjával együtt, volt egy náci tagjuk is régen, de már ezeken túlléptek---meg katalóniában a keményen antiszeparatistákat leszéljobbosozzák
a szeparatistákat meg nacionalistázzák, holott éppen az unionista spanyol kormány a nacionalista, emezek inkább etnicisták, stb.
inés régésznek készült anno, csak hát mégsem az lett, jogászkodás-politikusság jobban fizet:)))
Hát igen, közben néztem, próbáltam keresni neki valami fogára valót. De látom, hogy nem eléggé dekoratívak. Meg ugye Vili az ápolt, jól öltözött lányok iránt érdeklődik (ezért is jön be neki annyira a szappanopera-vonal), ezek meg szegények mind eléggé elhanyagoltak.