Nálam is hasonló gond volt, de kiderült, hogy véletlen HK törlesztőt véletlen megtakarításira utaltam... most utalhatom vissza, aztán tovább a HK-ra. De legalább rájöttem, hogy én voltam a hülye, nem a bank :D
Ha végére ért az utalási kör, akkor majd próbálkozom én is.
Ugyanez van nálam is. Tegnap nem használtam, de ma megtettem volna, online felületen bőven van egyenlegem (kell is lennie, idág jók vagyunk), de tranzakció elutasítva, "kérjük ellenőrizze felhasználható egyenlegét" szöveggel. Megtettem, egyenleg van, vásárlás nincs. Barmok... :D
Tapasztalt más is gondot a Cetelemnél ma? Szerdai csekkes befizetések jóváírva, de az előző napi egyenlegen túli netes vásárlást fedezet hiányában nem engedi, erről jön SMS. A tegnapi egyenlegen belüli vásárlás sikeres volt, de a vásárlásról SMS-m nem jött, és a netbanki egyenlegben sincs nyoma.
Megnyitottam. Nincs hitelkártyám, holnapra max holnaputánra él a számla. Személyesen voltam bent, úgy nem kell a postára várnom. 2-3 ember várt utánam.
takarékzámla nyitáskor arra figyeljen, akinek van náluk hitelkártya is, hogy a marketing nyilatkozat a takarkszámla nyitáskor
igen legyen, mert a hitelkártya visszatérítésnek alapfeltétele, ha a takaréknál nem -et mondasz, az visszavonja a hitelkártyáét is, mert golbál banki nyilatkozat
Holnap nyitok egy ilyen számlát, felhívtam őket előtte. Kérdeztem tőlük egy-két dolgot, ő magától mondta, hogy a referenciaszámla nem lehet hitelszámla (vagy valami ilyesmi) és Revolut sem. A wise-ot nem mondta így külön, de ha az olyan, mint a Revolut, akkor esélyes... Magyarországi székhelyű bank által vezetett számla kell. Nekem ezt mondták telefonon.
A Cetelem takarekszamlahoz csak egy referencia számlaszámot fogad el, ahonnan be és ahova ki tudsz utalni!
A MAK számla nem egy sima folyószámla, ha például ott tartasz készpénzt akkor néhány felszólítás után azt kiutalja neked onnan a rendszer. A kartyas feltoltes amely kártyás vásárlásnak minősül ezért tudtommal minden banknál ingyenes, a legolcsóbb és legegyszerűbb módja annak, hogy pénzt tegyél a MÁK-ra!
de minek ehhez változtatni? esküszöm, nem értem :) kiutalod a pénzt a rendes bankszámládra, és megveszed a pmáp-ot kártyás vásárlással. ha nagy összeg, addig módosítod a kártyalimitet
szerintem a kincstári számla amúgy nem a hagyományos értelemben vett bankszámla, simán lehet, hogy a nyolc első karaktert, mint a kincstár azonosítóját alapból nem fogadja el a cetelem rendszere
ha jól emlékszem, a referencia számlaszám módosítása esetén bankszámlaszerződést is be kell küldeni. nem automata folyamat, valakinek manuálisan jóvá kell hagynia a módosítást a cetelemnél
Próbáltam visszakeresni ki írta -de nem találom- hogy sikerült mégegy referencia számlaszámot hozzáadni. (Bár most hogy ezt írom, lehet mégsem itt olvastam, hanem a kiszámoló.hu-n)
Esetleg ha addig a MÁK-számlámat állítom be ref.számlának, majd a beutalás után visszaállítom a korábbit?
nem lehet egyszerre két számlaszám megadva, nem hinném, hogy amit tervezel, az jó ötlet lenne. a számlára beutalni is csak a referencia számlaszámról lehet
Elég amatőr kérdés, de elakadtam egy egyszerű folyamat közben.
Cetelem takarékszámlámról szeretnék kiutalni a MÁK számlámra nagyobb összeget. Ehhez módosítanom kell a referencia számlámat, viszont nem fogadja el a MÁK-os számlaszámot helytelen formátum miatt.
A 3X8 szám elé mit kell írni? Valamint lehet egyszerre 2 számlaszám megadva?
Totál káosz a "hivatalos" postai Cetelem hitelkártya kivonaton is, ami ma érkezett meg. Majdnem kimaxolt hitelkeretnyi záróegyenleg mellett a "minimum fizetendő törlesztőrészlet: 0 Ft". Nem mellesleg postai csekkes fizetés van beállítva, ez is szerepel a postai kivonaton is és csekk sem jött (hiszen ugye 0 ft...). Itt nagyon-nagyon durván összeakadtak a bitek valahogy. Persze, értem, utalni lehet, de ha csekkes befizetés van beállítva, akkor tessenek már csekket is küldeni, illetve minimum törlesztőre ne azt írják már, hogy 0 Ft, mert az egyszerűen nem igaz.
zárolás mastercard napi árfolyamán (ma 399), könyvelés mnb árfolyamon (ma 389) történik. ezen én is meglepődtem pont ebben a hónapban, de itt ez a menet