Sara Sewall a korrupció-ellenes amerikai harc kapcsán beszélt arról december 9-én, hogy Közép- és Kelet-Európa két tucat országában akciótervek összeállításán dolgoznak. A washingtoni államtitkár szerint ezeket az akciókat azért indítják, mert a tőlük távoli országokban zajló korrupció veszélyes az amerikai nemzetbiztonságra.
A védőoltások legtöbbje nem más, mint mesterségesen előidézett fertőzés, vagy annak imitálása.
A most éppen aktuális napraforgóolajat is úgy nyerik ki a nagyüzemben, hogy a már beérett napraforgót valami qrva arrogáns vegyszerrel lepermetezik, amitől minden zöld része szabályosan leég, aztán jöhet a kombájn és gyűjtheti a vegyszeres magokat olajsajtolás céljából. (Egyszer rossz, szeles időben permetezték a szemközti hegyoldalt és jutott permet a kertembe is. No nem kívánom senkinek azt a látványt: virágok, paprika, paradicsom, falevelek, minden! Majdnem elköltöztem a látvány miatt.) És minden hirdetésben az van, hogy olajjal főzzünk, mert az egészséges! No mi maradunk a saját magam kisütött disznózsírnál és töpörtyűnél.
Végül is a rák se más, mint egy génmódosulás, ahol a sejt kitalálja, hogy hogyan semlegesítse a programozott sejthalál című géneket, így aztán nem halnak meg, csak szaporodnak, amit meg minden élőlény szeret.
A gazdatest persze belehal, de ezt a sejt előre nem tudja és vígan burjánzik.
No, amit írni akarnék: hogy pont ez a terület az, ahonnan a politikusokat fejvesztés terhe mellett állati messzire elzavarnám.
Szerintem a legjobb a piacon vásárolni, olyan gazdától, akit ismerek, és akiről tudom, hogy a családjának is ebből készíti az ételeket. Az biztos nincs agyon vegyszerezve.
"Minden beavatkozás a természetbe óriási csapdahelyzetet teremthet."
Ezt lehetne szinte az összes tudományra kijelenteni, főleg az orvostudományra. Ilyen logikával a beteg állatok gyógyítása is káros, mert beavatkozás a természet menetébe.
Tehát nem tudni, hogy a génmanipulációs, a kártevők elleni vegyszermentes megoldás, vagy a rengeteg vegyszer a károsabb-e. Én laikusként az utóbbira tippelnék.
Egy losangelesi orvoskutató szerint mentális oka van, úgy nevezi, hogy a "státusz szorongás". európában a szegénység csak kellemetlen de ott amerikában szégyen. (na igen, itt se dicsőség épen, az is igaz (-: )
Az ellenkezője a valószínűbb, hogy valami rajkper szerűségekkel megfélemlítik az "udvart" és hasonló iparosítás kezdődik mint az 50 es években, az ország a következő 10 évben megint egyfelé húz.
Egyszer Svájcban a cégtulaj felesége meglepi vacsorát készített külön azért, mert - mint magyar - én is ott vacsoráztam.
Nézett is rám kérdően és reménykedve, hogy mit is szólok a remekműhöz és nagyon láttam, hogy lohad le a kedve.
Mondtam, hogy nagyon finom a vacsora, rég ettem ilyen jót és köszönöm, meg mindent, de nem használt.
Végül kiderült, hogy amit ő oly nagy gonddal elkészített arról ő úgy tudta, hogy az az ungarische gulasch.
Nem írom le, hogy mi volt, mert nem akarom elvenni senkinek a kedvét a gulyástól, még annyit mondtam, hogy nem egészen ilyen az originál, de itt Svájcban el megy.
Én is azt hittem, hogy a halászlé az olyan, hogy kell bele mindaz, amit a könyvek leírnak és kész - amig a múlt hónapban Szegeden a Dóm Hotel éttermében nem ettem egy igazi szegedit.
Na mostantól az a mérce: fantasztikus volt.
Én is gyanítom, hogy a kalandvágyból itthon maradottak nagyrészének ez is egy szempont volt a maradásra.
No persze a hazai ízek mindenkinek hiányoznak egy idő után, igaz ez minden nemzetre. Ebből nem következik, hogy Magyarországon jobb minőségűek az élelmiszerek.
Ha itthon végigmész az utcán, tele van elhízott gyűrött arcú emberekkel, férfias arcú nőkkel, akik nagy része baromi kövér. Az USA-ban is vannak persze olyanok, de én arányaiban sokkal kevesebbet láttam. Igaz ott anyagi okok miatt is többet törődnek a testükkel, konditerembe járnak, sokan futnak stb.
Az biztos, hogy valami táplálkozási oka van annak, hogy az USA tele van ilyen segghasúakkal, míg Európában nincsenek ilyenek. Pedig itt is vannak sokan, akik sokat zabálnak, és semmit nem mozognak, mégsem lesznek 200 kilósak. Áh, tuti nem a "fejlett" módszerek!
Minden beavatkozás a természetbe óriási csapdahelyzetet teremthet.
Már egyszer beírtam - igaz régen - a megtörtént dolgot:
Az első ausztrál telepesek majd be szartak az örömtől, hogy ott olyan és akkora fű nőtt, hogy a tehenek nem látszottak ki belőle a réten.
Vitték is a teheneket, meg szaporították is őket ezerrel.
Aztán egyszer csak eltünedeztek a legelők.
Végül egy magyar származású tudós rájött (meg is kapta a legmagasabb ausztrál kitüntetést), hogy a tehénszar nem bomlik csak úgy el magától és a lepények alatt már nem nő ki mégegyszer a fű, úgyhogy ganajtúró bogarakat is kellett utána importálniuk, hogy valamennyire helyre álljon a rend.
Jelenleg nem hozhatnak ide génmanipulált termékeket, mert a magyar rendelkezések ezt nem engedik. Csakhogy egy esetleges szabadkereskedelmi megállapodás után már nem lehetne ilyen egyszerűen távol tartani a génmanipulált termékeket.
Egyébként emlékszem olyan esetre, amikor egy egész nagy kukoricatáblán meg kellett semmisíteni a növényeket a Dunántúl déli részén, mert kiderült, hogy génmanipulált vetőmagokból származó növények is vannak közötte.
például hogy van olyan iránya, hogy természetes módon küzdjön a növény a kártevők, kórokozók ellen, de nem ismert, hogy ezeknek a génmanipulált növények által termelt vegyületeknek milyen hatása van az emberre... azt viszont a növényvédelmi kutató is vizsgálta, hogy a természetes ökológiai közösségekre káros hatással van.
Az is jellemző, micsoda elefántokkal van tele az USA, lazán 200+ kilós emberekkel. Nekem senki ne mondja, hogy a jólét miatt, mert például Németországban nincsenek ilyen elefántok. Mi lehet a különbség?
Bocs, de a kora tavasszal nálunk is kapható nagy, szép, piros, majd meg szólal földiepernek sem a génmanipulálás miatt van takony íze, hanem mert Libiában, vagy valahol máshol afrikában termesztik.
Ott a banán és valszeg a narancs a finom (lásd még: magyar narancs by Tanú)
Mi is próbáltunk gyapottal és gumipitypanggal megváltani világot, nem ment.
Akartál már lecsót főzni amerikai hypermarkecből való alapanyagokból? Én már igen. Egyszer! Aztán soha többet, türelemmel kivártam lecsótlanul a hét hónapot, amíg lejárt a szerződésem, és végre hazajöhettem.
Az is érdekes kérdés lehetne, hogy vajon maariának van-e fogalma arról, hogy a génmanipulált termékekkel mi a baj, vagy csak a komcsi fideszes propagandát szajkózza ?