Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Nagy Bertalan24 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 380

Sziasztok van egy hyundai trajet 2.0crdi-m a legnagyobb bajom hogy menet közben leáll a motor  és ki irja ezt a hiba kodot u0009 megállok egy percet várok és be indul az auto és megy továb de csak lassan tudok gyorsitani mert megint leáll mi lehet a bajj segitsetek lécci .

feno1111111 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 379

Nagyon szépen köszönö!  

Előzmény: army74 (378)
army74 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 378
Előzmény: feno1111111 (377)
feno1111111 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 377

Sziasztok! Benzines trajethez (2000 évjárat) keresek fotengely jeladót! Nagyon sürgős lenne! Köszönöm szépen előre is 

vstrom Creative Commons License 2017.05.21 0 0 376

Sziasztok! Új vagyok a fórumon.

2001-es 2.0 GLS benzines Trajet vásárlásától elriasztanátok-e vagy inkább biztatnátok-e? Örülnék bármiféle visszajelzésnek: esetleges típushiba, egyéb pozitív és negatív tapasztalatok, megbízható budapesti szervizek stb..

Előre is köszönöm.

R

illéstibi Creative Commons License 2017.05.19 0 0 375

Szia! Privátban küldtem át képeket az izzóról, szét még nem szedtem, de megpróbálom este.....

Előzmény: army74 (372)
army74 Creative Commons License 2017.05.17 0 0 374

Szia. Ha nem hüt akkor a klímát kell megnézni. Ha ac jelzés​ világít bekapcsol a kompresszor? Fütés hiánya lehet attól akár amiről nemrég volt szó. A kisegítő fűtés elromlott.

Előzmény: Uerika (373)
Uerika Creative Commons License 2017.05.17 0 0 373

Hello mindenkinek.

Elore jelzem hogy nő vagyok ugyhogy szajbarágosan valaszoljatok legyszi😀

Vasaroltam egy Trajetet. Mar volt egy reggebben es azt imadtam.

Tudom az altalanos tipushibakat ugy mint valto,kozponti zar. 

A kerdesem az lenne hogy mivel az elozo 2002es volt igy I futes konzol teljesen manualis volt.Ez 2004es es a futes es a klima egyutt van .Ha klimat kapcsolok ha futest akkor is ugyan azon a homersekleten fuj. Szobahomersekletu levegot. 

Olvasgattam a topikot es lattam hogy vannak itt nagy trajet guruk 😂Varom valaszaitokat 😀

Koszonettel egy NEM szőke nő

😘

army74 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 372
Előzmény: army74 (371)
army74 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 371

Ma voltam bent a Hyundai kereskedésben és megadták az égő árát. Csak az égő 1600Ft. és külön kell a foglalatát megrendelni. Ezek szerint az égő kivehető a foglalatból. Küldj már egy képet az égőről és a foglalatról szétszedett állapotban.

Szerintem valami ilyen izzó vagy ehhez hasonló kialakítású kellene bele. A drót lábait a foglalt két oldali bevágásába kell rátekerni és a felesleget levágni. Én ilyesmire emlékszem, hogy csináltam már máshol Trajet kapcsolóban.

Előzmény: illéstibi (370)
illéstibi Creative Commons License 2017.05.07 0 0 370

Hasonló az izzó, de a műanyag foglalat sokkal rövidebb. Egy 2004-es évjáratút szédszedtem, abban van ilyen izzó, amit te linkeltél be ... Megpróbálom lefotózni és felrakni ide az enyémet.

Egyébként nincs a közelemben Hyundai kereskedés, a legközelebbi Pécsen van, nekik írtam e-mailt, válaszra sem méltattak...

E-bay rendelést még nem próbáltam...

Azért köszi!

Előzmény: army74 (369)
army74 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 369
Előzmény: army74 (368)
army74 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 368
Előzmény: army74 (367)
army74 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 367

Vagy rendeld meg azt az Ebay-es egységet amiben a képek szerint benne van az égő. 35 GBP postázva az kb. 13000Ft. Szerintem nem adja túl drágán.

Előzmény: illéstibi (364)
army74 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 366

Csak annyit tudsz tenni, hogy befáradsz a legközelebbi Hyundai kereskedésbe és ott rendeltetsz hozzá ilyen izzót. :-(

Előzmény: illéstibi (364)
depi vol.2 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 365

akkor ezek a váltók mind rosszak voltak.

Előzmény: zalán 1 (361)
illéstibi Creative Commons License 2017.05.07 0 0 364

Bocsánat, a kép itt található: http://www.ebay.co.uk/itm/2004-Hyundai-Trajet-Heater-Air-Conditioning-Controls-Pop-Out-Tray-Demister-/172554059719?hash=item282d05ffc7:g:m3oAAOSwtfhYrrvO

Magyarországi beszerzésre gondoltam, ha van rá mód...

illéstibi Creative Commons License 2017.05.07 0 0 363

Üdv mindenkinek!

Tanácsot kérnék valakitől, hogy hol lehet Trajethoz beszerezni a következőket:

1.Középkonzolba való izzó, ami a fűtésszabályzó fényét adja (a képen a fehér műanyag házban az öt kis kör alakú mélyedésbe való, szürke foglalatú, bajonett záras izzó).

2. Középkonzol alsó fiókja, (a képen a C22 jelzésű).

Köszönöm a segítséget előre is!

army74 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 362

Rossz hír. A váltó bovden nem állítható!

A még rosszabb hír, hogy gondolom a második váltó bontott váltó volt és annak is előjött a típus baja a szinkrongyűrű kopás.

Bontott váltót venni nagy lutri. De 150.000Ft. körül fel lehet újítani.

Előzmény: zalán 1 (361)
zalán 1 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 361

Sziasztok.hogyan lehet állítani a váltón a bowdenekkel?recseg a kettes fokozat.ha nagymamásan használom akkor nem de normális(nem sportos) használatnál mindig.ez már a 2.váltó ami rajta van az elmúlt fél évben és mindegyikkel ez a bajom

forintok Creative Commons License 2017.05.02 0 0 360

Kedves army74!

Ugyan privátban is írtam, de leírom ide is hátha hasznos. :) A Trajetem 2 literes dízel 2005-ös ,mostanában azt csinálja , ha hirtelen gyorsítani akarok akkor berángat, erős szinte fémes kopogással reagál, és néha utána szabályosan leáll a motor. Ha utána leveszem   a gyújtást várok 1-2 másodpercet, utána újra be tudom indítani, és megy tovább. Ha finoman gyorsítok akkor nem csinálja ezt a hibajelenséget. Ahogy észrevettem csak akkor csinálja, ha alacsony fordulaton, pl 5-ösben  70-ről beletaposok, akkor igen. Most volt szervízben olaj stb. cserén , és utána most először tankoltam bele a drágább OMW dízelt (full motion)hátha jobban fogyaszt. pont utána kezdte el. Nem tudom hogy ennek lehet e köze vagy csak véletlen egybeesés hogy pont most kezdte el csinálni. Van valamilyen ötleted, tapasztalatod mi lehet az oka.

Előre is köszönöm a segítségedet.

Mormota1 Creative Commons License 2017.05.02 0 0 359

Szia! Igen megkaptam, köszönöm. Beszereltem és kategóriákkal hatékonyabb lett a fűtés! Mégegyszer köszönöm a segítséget!

Előzmény: army74 (356)
zorbassopron Creative Commons License 2017.04.29 0 0 358

Mondom én,hogy néha zavarba ejtően önzetlen,és előzékeny vagy(én meg nem elég alapos)....sebaj majd a napelem telepítésnél letudjuk.

army74 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 357

Nincs mit. Én is köszönöm a türelmet azért csak 4 hétig molyoltam rajta mire minden elkészült.Azért felsorolom én is, hogy mennyi minden lett javítva mert nem semmi volt.

Amit még nem is mondtam neked: jobb első ülés háttámláján levő asztalkát is kicseréltem egy jóra :-)

Teljes váltó felújítás

váltóbovden végében a nagyobbik gumipogácsa cserélve

bal féltengely csukló és gömbfej csere, jobb féltengely porvédő csere.

nyomásszabályzó szelep cserélve újra.

hátsó stabilizátor gumik cserélve lettek.

gyújtáskapcsoló 2 kulccsal beszerelve.

nem volt távirányítód adtam egyet rátanítottam ekkor kiderült, hogy a bal első központizár rossz.

b.e. központizár cserélve

Klíma nyomáspróbájakor elől a klímahűtőnél engedett.

Klímahűtő cserélve emiatt a törött első lökhárító leszedve és ekkor látszódott, hogy az alsó homloklemez rá van nyomódva a klímahűtőre ami el is görbült.A vízhűtő is görbült. Mindkettő cserélve lett volt itthon épp.

Kapott majdnem szín azonos kevésbé rossz lökhárítót ép alsó ráccsal, a homloklemez ki lett húzatva egy fánál.

első lámpák polírozva

jobb lámpa magasság állító motor cserélve mert nem működött.

Hátsó ablaktörlő motor javítva (szerencsére a motor nem volt leégve csak a tengelye szorult meg, de a szétszedést sikerült megoldani, hogy ne törjön a menetes rész az anyával. az anyát leflexeltem és tettem helyette egy másikat rá.

hátsó ablaktörlő kar sem volt a csonkon, azt egy Accent hátsó ablaktörlő karjából alakítottam át és olyan mint az új.

Csomagtér törött burkolatok cserélve,

csomagtérajtó burkolatok cserélve.

Újabb klíma nyomáspróba még 2x mire meglett a másik lyuk ezért a hátramenő klímacső ki lett szerelve és a motortéri csatlakozásnál le van hegesztve. 4. nyomáspróba majd klímatöltés.

repedt Szélvédő cseréltetése szakemberrel bontottra

hátsó utastér szőnyege kiszedve ülések rögzítései és a fém padló kitakarítva, padlókárpit porszívózva. Első ülések kárpit tisztítózva. Gázolaj és pollenszűrő cserélve újra.

első fékek ellenőrizve, egy rögzítetlen fékcső rögzítve lett.

műszerfal világításban ki volt égve egy égő (üzemanyag szint jelzés nem volt látható emiatt sötétben ezért az is cserélve. Ehhez elég jól szét kell szedni a burkolatot.

Még a rádiót akartam rögzíteni de az 1 dines középkonzolt nemrég adtam oda másnak és nem volt már .

Előzmény: zorbassopron (355)
army74 Creative Commons License 2017.04.28 0 0 356

Hello. Megkaptad a vízmelegítőt tudtommal. Sikerült beépíteni? Jobb lett a fűtés?

Előzmény: Mormota1 (351)
zorbassopron Creative Commons License 2017.04.28 0 0 355

Kedves Fórumtársak!

Meleg szívvel ajánlanám army74 kolléga szolgáltatásait(keressétek nyugodtan privátban is válaszol rövidesen),mert egy "halálraítélt" Trajetet sikerült a segítségével újraéleszteni.Volt neki minden baja.......sebességváltó,klíma,motor,fék,beragadt féltengejcsukló,nem működő gyújtáskapcsoló,repedt szélvédő,lemattult lámpa stb.Segítőkészsége és korrektsége néha zavarbaejtő volt....deez legyen a legnagyobb baja.(remélem sokáig ilyen marad)-most már sajnálom,hogy nem két évvel ezelőtt hozott minket össze a sors.Köszönöm Misi.

army74 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 354

Az átvezető kábelek szoktak eltörni. Lehet, hogy az tört el. Ki kell szerelni a kábelköteget és a törés helyét 15-20cm hosszan kivágni majd egy új kábelt beforrasztani. Már többet csináltam.

Ott általában a központizár motorjának kábele tört el.

Előzmény: jacko30 (353)
jacko30 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 353

Sziasztok! 2005-ös évjáratú Trajetem van és a pótféklámpa nem világít (LED jó, megnéztem). Egyéb ötlet? 

illéstibi Creative Commons License 2017.04.23 0 0 352

Army74, mi lenne az ára a fejtámláknak? Ha nem szeretnéd itt megírni, az e-mail címem: i.tibor@citromail.hu.

Egyébként jó volt a tipped a belső világítással kapcsolatban, sikerült megcsinálni. Köszönöm...

Előzmény: illéstibi (338)
Mormota1 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 351

Köszönöm a segítőkész választ! Írok maj e-mailt, mert úgy picivel talán egyszerűbb. Üdv!

Előzmény: army74 (347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!