Keresés

Részletes keresés

Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5893

Tüntetnek a " norvég "  tanárok, megemelt fizetéssel.

Szabad tankönyv  választást.

Röhej.

Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5892

"Állami iskolákban ne a tanár döntse el mit tanít"

Van ellenérv ?

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (5891)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5891

"Állami iskolákban ne a tanár döntse el mit tanít"

Ott például így alakulhatnak a páros és páratlan számok:

Kétharmaddal, baloldali liberális kakaóbiztosok nélkül egy szavazásba kerül csak.

A tanár meg fogja be a lepénylesőjét és vegye tudomásul, hogy már az öt is páros!

Előzmény: Ollie a Réhm (5885)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5890

Nem jó, de jelen esetben tökéletes.

Előzmény: Ollie a Réhm (5889)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5889

Ahogy elnézlek, teljesen felesleges.

Jó érv.

Előzmény: VI. Uj Lanovka (5888)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5888

"A tanár tanítson"

Ahogy elnézlek, teljesen felesleges.

Előzmény: Ollie a Réhm (5884)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5887

.............hanem azzal, hogy nem ők irányították.

Kibújt a szög a zsákból. Most is erről van szó, a háttérből felbújtott tanárokon keresztül , próbálják meg az irányítást átvenni a kakaóbiztosok. Láttunk már ilyet tőlük ,csak akkor Népbiztosoknak hívták ezeket.

:-))

Előzmény: SchiSa (5886)
SchiSa Creative Commons License 2016.02.03 0 0 5886

Állami iskolákban ne a tanár döntse el mit tanít.

a szép új világ!

vagyis dehogy, ilyen már volt.

azt váltottuk le, de lehet, hogy igaz, hogy néhányaknak nem a rendszerrel volt bajuk, hanem azzal, hogy nem ők irányították.

Előzmény: Ollie a Réhm (5885)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5885

ezt pont te mondod??

Igen . Szerencsére már nem a baloldali liberális kakaóbiztosok határozzák meg a jövőt. A hitgyülekezet iskoláiban válasszanak tankönyvet a hitoktatók Állami iskolákban ne a tanár döntse el mit tanít. Jól néznénk ki , ha a klerikális csak az egyházi dogmákat tanítaná , míg a baloldli Lukácsista liberális a kivégzéekete éltené 19-es mintára.

Előzmény: SchiSa (5882)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5884

Két megjegyzés, aztán mész vissza az x alá:

1. A "norvég" tanár a szabad könyv választását erőlteti és nem az általa választott könyvet.

A tanár tanítson , ne harcoljon. Nem ámerikában van .

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (5881)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5883

"A tanár tanítson , ne okoskodjon , hoyg majd ő választ tankönyvet."

Gondolom egy ilyen tanár miatt lettél ilyen.

Engem a tanárok neveltek is, nem csak tanítottak. Nem tudom, mond e neked ez a szó valamit?

És azok a tanárok okoskodtak is, mert arra is szántak időt, ami nem volt a tankönyvekben és ettől a tankönyv - mint vitaanyag - még érdekesebbé is vált.

Én spec egy igazán jó magyar tanártól hallottam először a Piszkos Fred a kapitány első néhány sorát.

Meg a Dürrenmatt drámáiról és Nagy László verseiről. Például. Egyik sem volt tananyag.

Így aztán közvetetten ugyan de ő (is) választott nekem tankönyveket.

Míg élek áldom a nevét - a többiekkel egy sorban.

Gondolkozó emberré válásom nagy alakjai.

No ilyenekre ma nincs szükség, ezt észrevettem.

Előzmény: Ollie a Réhm (5879)
SchiSa Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5882

továbbra is azt mondod, hogy egy azaz 1 tankönyv legyen.

politikától mentesen

ezt pont te mondod??

Előzmény: Ollie a Réhm (5879)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5881

Két megjegyzés, aztán mész vissza az x alá:

"Nekem ne "norvég" tanár határozzon a tankönyvről. A szülő válasszon tankönyvet."

1. A "norvég" tanár a szabad könyv választását erőlteti és nem az általa választott könyvet. Ez amúgy az analfabétákon kívül mindenkinek világos, de te nyomjad csak nyugodtan!

2. Az esetleges gyermeked érdekében remélem, hogy nem vagy szülő. Két oldalon elférne az általad belátható világ, arra meg minek könyv? Egy inzultációs levél az Orbántól is megteszi - bár az sem olcsó az adófizetőknek.

Előzmény: Ollie a Réhm (5878)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5880

...a hatalom által kiadott satnya minőségből dolgoznia.

Ráadásul ha ez a hatalom a sunyi baloldali liberális, kakaóbiztos hatalom. Rá gondolni is rossz.

Soha vissza ne térjen ez a hatalom.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (5876)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5879

legyen egy tankönyv, mint a szocializmusban volt, és mindenkinek abból kell tanítani.

így gondolod?

Nem így gondolom. Az állami oktatásban egy szakmai grénium - politikától mentesen -  válassza ki a tankönyvet amit a tanárok használnak. A tanár tanítson , ne okoskodjon , hoyg majd ő választ tankönyvet. Én vagyok a szülő én választhatok.

Előzmény: SchiSa (5875)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5878

..ha a tanár olyan könyvet választ, aminek a stílusa/nyelvezete az ő stílusához áll a legközelebb (még matematikánál is vannak/lehetnek ilyen különbségek) és ne legyen kötelező a hatalom által kiadott satnya minőségből dolgoznia.

Én meg nem szeretném ha a tanár választana tankönyvet az én gyermekemnek. Válasszon a saját gyermekének , vagy menjen tanítani felekezeti , vagy egyéb nem ÁLLAMILAG fenntartott intézménybe.

Nekem ne "norvég" tanár határozzon a tankönyvről. A szülő válasszon tankönyvet.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (5876)
Peter_Cs Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5877

A szabad tankönyvválasztás célja a legjobb tankönyv kiválasztása. A jelenlegi rendszer sokszor rosszabb tankönyveket erőszakol rá az oktatásra.

Előzmény: Ollie a Réhm (5874)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5876

Leírom, bár nálad ez falra okádott borsó:

A szabad tankönyv választás - nálam - azt jelenti, hogy akár egyházi, akár állami intézményben tanul a gyerek a matematikát például szemléletesen, durva tárgyi- és  sajtóhibák nélkül oktassa egy/több tankönyv és például az sem baj, ha a tanár olyan könyvet választ, aminek a stílusa/nyelvezete az ő stílusához áll a legközelebb (még matematikánál is vannak/lehetnek ilyen különbségek) és ne legyen kötelező a hatalom által kiadott satnya minőségből dolgoznia.

Jó, ez egyetemi példa, de pont a matek tanulásomnál nem kevés energiám ment arra, hogy megtaláljam azt a tankönyvet, ami hozzám (levelezőre jártam) a legjobban illett.

És - ezt már többször büszkén meséltem magamról - ebben nagy segítségemre volt a KSH könyvtárában dolgozó Bibó István (igen, az a Bibó!), aki ajánlotta és elvitelre is kikölcsönözte a Grebencsa-Novoszjolov (magyarul és azóta sem lehet kapni) analízisét, amit egyébként csak olvasóteremben lehetett volna csak használni. A "hivatalos" tankönyv meg még durva hibákat is tartalmazott.

Megint csak egy általam sokszor idézett Donald Knuth: A számítógép programozás művészete könyvre tudnék még hivatkozni, melynek előszavában a szerző 10$-t ajánlott fel mindenkinek, aki először fedez fel valami nyomdai, vagy egyéb hibát a könyveiben. (3 kötet egyelőre).

Írtam ezt a matekra, de nyugodtan érthető bármilyen tananyagra is.

Hát ezt akarja egy jó tanár.

SchiSa Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5875

Mit akar ott egy tanár szabad tankönyv választást ????

legyen egy tankönyv, mint a szocializmusban volt, és mindenkinek abból kell tanítani.

így gondolod?

Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5874

Teljesen jogos a pedagógusok felháborodása!

Biztos vannak igazságok a pedagogusok feltevéseiben. De. Nekem a szabad tankönyv választás ütötte meg a fülemet, mert ha valaki egyházi iskolába íratja a gyermekét , az tisztában van az adott intézmény irányultságával. Viszont az állam által működtetett iskolában , egy országosan működtetett szakmai grénium által választott tankönyv csomag a mérvadó. Mit akar ott egy tanár szabad tankönyv választást ???? 

Előzmény: Peter_Cs (5873)
Peter_Cs Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5873

A civilek jó ügy mellé állnak!

Teljesen jogos a pedagógusok felháborodása! Ha ezt nem érted és bagatellizálod a problémákat és mentegeted a jelenlegi oktatási kormányzatot, akkor mit akarsz valójában? Azt, hogy az igazolások igazolásainak az igazolásainak az igazolásainak előállításába, egymás megfigyelésébe belegárgyult pedagógusok tanítsák silány tankönyvek segítségével az ifjúságot? Ha valóban bürokráciacsökkentést akart volna ebben az ágazatban a kormányzat, akkor mire ez a magyarázkodása most?

Ma már nem az számít tudásnak, amit a miniszter gondol

Két oktatáspolitikai nyilatkozat is született szombaton, amit nem tesz ki Balog Zoltán az ablakba – forró februárra számíthat az oktatási kormányzat

Előzmény: Ollie a Réhm (5868)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5872

Az ugyanaz , mintha a "norvég" tanár szabadon választhatná meg miből tanít......Kaptak fizetésemelést , életpálya modellt , még a tankönyvet is szabadon válasszák meg ?? A szülő is választhat ?

Előzmény: VI. Uj Lanovka (5871)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5871

"Az én gyermekemnek, én szeretnék tankönyvet választani."

Lófüttyöt. Majd Harrach elvtárs megmondja, mit tanulhat.

Előzmény: Ollie a Réhm (5870)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5870

Az én gyermekemnek, én szeretnék tankönyvet választani. Ne egy "norvég" döntse el helyettem mi a jó......

:-)))

Előzmény: nagyanyo5:0 (5869)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5869

A szabad tankönyv választás azt jelenti, hogy mindenki ízlése szerint taníthatja(ferdítheti) a történelmet, teszem azt!!!!! Nagyon helyes, hogy az állam kezébe veszi a tankönyv privilégiumot!!!!!

Előzmény: Ollie a Réhm (5868)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2016.02.02 0 0 5868

A " norvég " tanárok egyik követelése a szabad tankönyv választás. Én mint civil szülő is választhatok szabadon tankönyvet , mi történik ha nem egyezik a " norvég " tanár által választottal ?

Mi ez a szabad tankönyv választás ??

A főként interneten szerveződő „civil pedagóguslázadás” mögött a Norvég Alap által támogatott Humán Platform, illetve a Hívatlanul Hálózat áll, amely szerint aki leül a köznevelési kerekasztalhoz, az „kiírja magát a hiteles érdekképviseletek névsorából”. A PSZ-elnök Gallóné elfogadta a miniszter felkérését, most mégis demonstrációt szervez a „rendszerszintű változásokért”, amelyeket a „civilek” is követelnek. - See more at:

http://magyarhirlap.hu/cikk/46618/Norveg_alapon_lazado_pedagogusok

Qqberci Creative Commons License 2016.01.28 0 0 5867

Szoktam is járni 1házba

És kiengednek???...

Előzmény: nagyanyo5:0 (5865)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2016.01.28 0 0 5866

Ott is lehet pénzt költeni, csak ott a perselybe dobják és számlát se adnak.

Az eltöltött idő kb meg egyforma.

Előzmény: nagyanyo5:0 (5865)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.01.28 0 0 5865

Szoktam is járni 1házba, amikor téged esz a fene, hogy nem tudsz a tescoban vásálni:DDDDD

Előzmény: Qqberci (5864)
Qqberci Creative Commons License 2016.01.28 0 0 5864

Hát neked is egy Házban lenne a helyed, de az pillanatnyilag nem üzemel...

Előzmény: nagyanyo5:0 (5863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!