Keresés

Részletes keresés

bumfordi mimóza Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 250

ebben semmi vita nincs köztönk

én csak arra reflektáltam, hogy nem kizárólag keresztény hitűeket ölnek, hanem másokat is

Előzmény: Maaria (233)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 249

akkor te állatokkal nem barátkozol ?

Matektanárnak ne menj!

Előzmény: baculum (248)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 248

"Embert barátjáról..."

akkor te állatokkal nem barátkozol ?

:-)

"Nekem általában az egyházakkal van igen komoly próblémám."

én sem bírom a kötöttséget és a szervezeti felépítést :-)

Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 247

Értem, és akkor miért írtál másról?

Előzmény: Maaria (246)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 246

Van elég egyházgyalázó topik, talán szíveskedjél azok valamelyikébe átfáradni. Ez a topik másról szól.

Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 244

jó, akkor nem vagyok a barátod :-))),

még a felebartátod sem :-DDD... de az neked miért yó ?

Embert barátjáról...

Gondolom a Katolikus egyházzal van problémád :-), a keresztények közül.

Nekem általában az egyházakkal van igen komoly próblémám. A hívőkkel az ég világon semmi, hisz magam sem vagyok ateista.

Előzmény: baculum (243)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 243

..jó, akkor nem vagyok a barátod :-))),

még a felebartátod sem :-DDD... de az neked miért yó ?

Nyilván ennek valamiféle belső oka lehet, talán a sok kikeresztelkedett izraelita miatti irígység :-D okán ?

Hogyne lehetett volna köze, hiszen egy korban és egy területen éltek, és haltak az emberek.

Egyformán habzott keresztény és izraelita a haláltáborokban, aki nem tetszett, vagy útban vót az ott landolt.

Gondolom a Katolikus egyházzal van problémád :-), a keresztények közül.

Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 242

Nem, az offolást te kezted. Te bizonygattad, hogy a keresztények azok nem csináltak semmi olyan nagyon csúnyát, meg egyébként is régen volt, meg más volt a szitu, stb.

Én csak erre reagáltam.

Természetesen mindenkinek joga van megemlékezni minden áldozatról, így neked is azokról, akikről szeretnél.

Én úgy általában minden áldozatot egyformán sajnálnok és egyformán fájlalok független attól, hogy milyen vallású, nemzetiségű, bőrszinű, stb. Én nem igazán tudok különbséget tenni lemészárólt keresztények, budhisták, zsidók, vagy napisten hívők között. Én csak embereket látok.

Előzmény: Maaria (241)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 241

Ez a topik a keresztények ellen elkövetett gyilkosságokról szól. Ahogy a címe is mutatja. 

Minden közösségnek joga van megemlékezni azokról a békés, fegyvertelen tagjairól, akik gyilkosság áldozataivá váltak. A keresztények világméretű közösségének is joga van ehhez. Remélem, ezt még te sem vonod kétségbe. Egyúttal nagyra értékelném, ha nem akarnád szétoffolni.

Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 240

Kezdjük azzal, hogy nem vagyok a barátod.

Folytassuk azzal, hogy a válaszod remek megerősítése annak, amit a kepeken látsz.

Aztán azzal, hogy ez csupán arra válasz, hogy Mérilú miként próbál minden olyat bagatelizálni, amihez a keresztény egyháznak köze lehetett.

Figyelem! Keresztény egyházat és nem kereszténységet írtam, mert a kettő között hatalmas különbség van. 

Előzmény: baculum (239)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 239

hát barátom :-),

jópár izraelita köszönheti rom.kat papoknak az életét, erre még nem vetemedett senki talán...

erről a dolgról kérdezz inkább a Dohány u.-ban ...

Előzmény: Törölt nick (234)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 238

És persze nemcsak az európai anyák, hanem az arab, az iráni, az örmény, és még folytathatnám a sort, a világ más tájain élő anyák is. 

Előzmény: Maaria (237)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 237

Nemcsak a nagyanyád... nagyon sok anya ezt mondja. 

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (235)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 236

Előzmény: Törölt nick (234)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2015.04.15 0 0 235

Pont ezt mondta a nagyanyám is, amikor a két fia megkapta a SAS behívóját.

Tudom, OFF, csak úgy eszembe jutott.

Előzmény: Maaria (233)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 234

https://www.google.co.il/search?q=christianity+hitler&espv=2&biw=1309&bih=691&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=47guVbLiG4zlaOzFgcAC&ved=0CCcQsAQ#tbm=isch&tbs=rimg%3ACcTUOKzGVvPFIjgEZkcjNcz6VyTs-t8AIDrm89H0_1NVlNwjTT154cHgR8P3ZZdCX5Aa53RmQW0-7P-DVsmpD4_1kb3SoSCQRmRyM1zPpXEXMKKQ9qcOqcKhIJJOz63wAgOuYRLXu7NVVUe1kqEgnz0fT81WU3CBGjH1AmzmgTSSoSCdNPXnhweBHwEVYY6DA9kfOtKhIJ_1dll0JfkBrkREvovmpsGN-wqEgndGZBbT7s_14BH8H8mMd1wqKCoSCdWyakPj-RvdEVHO5Z6s3tZW&q=christianity%20hitler&imgdii=xNQ4rMZW88XI6M%3A%3BxNQ4rMZW88XI6M%3A%3B3RmQW0-7P-A8GM%3A

Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 233

Mint több gyerekes anya, tudom, mit jelent felnevelni egy kis embert... végtelenül felháborítónak és gyalázatosnak tartok minden életellenes cselekedetet. Mi anyák nem azért szüljük, neveljük fel a gyerekeinket gondosan, hogy mások egy pillanat alatt legyilkolják őket.

Előzmény: bumfordi mimóza (230)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 232

Sajnos ebben lehet valami. Nem örülök neki, hogy mi is beszálltunk ebbe a körhintába, de lehet, ez volt az ára, hogy békén hagyjon minket az USA. Kompromisszum született, amelynek részleteibe nem látunk bele, de tartok tőle, hogy ez is csak a nagyhatalmi arroganciáról szól.

Előzmény: baculum (231)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 231

minél nagyobb cirkusz a lényeg, és minél jobban kavarni gondolom... behúznak még több országot, még több pénzt a különféle költségvetésektől, közben fegyvert, egyéb technikát adnak el, mozgatja az energiahordozók, nyersanyagok, szállítmányozás költséget,

... és a legfontosabb talán, hogy gyengíti az ellenséges országokat, elvonja a forrást a fejlődéstől :-)

Előzmény: Maaria (229)
bumfordi mimóza Creative Commons License 2015.04.15 -1 0 230

nem csak azokat

Előzmény: Maaria (229)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 229

Ez érdekes ábra, de nem ad választ arra, hogy az arabok és az irániak konfliktusa során miért a keresztényeket gyilkolják halomra.

Előzmény: baculum (217)
Maaria Creative Commons License 2015.04.15 0 0 228

Igen, hiszen a Bibliába is írva vagyon, hogy ne merd magad megoldani a téged ért sérelmet, majd megoldja helyetted (vagy nem, mert tojik rád) a mindenkori hatalom. 

Ez akkora ostobaság, hogy nem is olvastam tovább. Netto előítélet, valódi ismeret nélkül, amit idevirítottál.

Előzmény: Törölt nick (222)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 227

persze ez i sa protokoll része, mint az eagle nest- ben :-) az árja tisztelgés

baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 226

... és letérgyeltek nekik :-))))

Előzmény: baculum (225)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 225

valójában pedig...

ez meg egy kőműves rulez :-))

Előzmény: bumfordi mimóza (221)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 224

ezér' nem világos, mert itt is el vannak hülyítve a népek :-))),

persze hogy meg akarja mondani, az a hatalomgyakorlás, és irányítás egyik momentuma, hogy a DÖNTÉS a te kezedben legyen :-))), lényegét tekintve...

mész naponta 5-ször fiam és leguggolsz a sarokba a négy égtáj felé :-)))

mész beadod a szaros bevallást, mész fölöslegesen egyik hivatalból a másikba :-DDD

secku jedno, nem az értelme a lényeg, mivel az nincs, hanem hogy övé az irányítás ;-)

tehát annyi a különbség, hogy elvileg - ELVILEG ! - szekularizált

Előzmény: bumfordi mimóza (221)
dave6847 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 223

Aki keresztény templomban politizál

az irtja a keresztényeket :))mert elveszi a kedvet a misére járástól.Számtalan embert ismerek aki hátat forditott !

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 222

Ez csak annak a szemszögéből néz így ki, aki nem ismeri Jézus tanításának az evangéliumban található lényegét.

Igen, hiszen a Bibliába is írva vagyon, hogy ne merd magad megoldani a téged ért sérelmet, majd megoldja helyetted (vagy nem, mert tojik rád) a mindenkori hatalom. Ugye, törvényesítették a kezet kézért, szemet szemért, lábat lábért. Érteni is kell az olvasatot, és az csak akkor megy, ha nincs meg az olvasóban a vakhit.

Van a baráti körben pap, akivel, mikor erről beszélgettünk, megmondta, hogy túl erős jellem vagyok ahhoz, hogy ilyen irányba téríthető (általam inkább megvezethetőként nevezett) legyek. A papnak nyája van. A nyájat a közhasználatban a birkákra mondják, mikor egyazon tenyészetek, sokan legelésznek egy helyen.

Olvasd el, hogy érteni tudd, mert csak ez által okosodsz!

Ha a hívő embert sérelem éri, és azt nem viszonozza hasonló sérelemmel, az nem behódolás, hanem nagylelkűség.

Az el- ill. kimenekülést, még véletlenül sem említem egylapon a nagylelkűséggel. Ezzel elmenekülök a probléma megoldhatósága elől. Nem kerülni kell azt, ahogy vésik bele ezt a fejekbe, hanem megoldani. Ha az iskolában rosszul felelsz, rossz jegyet is kapsz érte. Ha jól, akkor jót. Ilyen elv alapján kell a viselkedésekre is reagálni. A büntetésnek, vagyis a viszonzásnak meg nagyobb erőnek kell lennie, mert csak így lesz elrettentő, és megfélemlíthető az, aki támadást intézett a másik felé. Ha elbagatellizálod, folyamatosan számíthatsz a megtámadásodra, hiszen a támadó tisztában van azzal, hogy tettét nem fogod honorálni. Magad megvédésére ha nem vagy képes, folyamatosan alá leszel rendelve az erősebbek akaratának, holott, magad is lehetnél olyan erős, ha nem lennél meghunyászkodott.

Előzmény: Maaria (198)
bumfordi mimóza Creative Commons License 2015.04.15 0 0 221

nem csak a törvényhozás, hanem hogy ők mondják meg azt, hogy az iszlám melyik variánsa az érvényes, tehát van egy nagyon komoly vallási dimenziója, sőt alapvetően vallási dimenziója van, bármennyire is furcsa ez nekünk ebben a szekularizált Európában, ezért értjük nehezen, hogy mi motiválja őket a látszólag random gyilkolászásban

Előzmény: baculum (220)
baculum Creative Commons License 2015.04.15 0 0 220

nyilván az a lényeg, hogy maga a törvényhozás is az ő kezükben legyen, tehát gyakorlatilag egyben vallási és politikai vezető :-))) amiből a lényegi, a törvényhozó hatalom ;-),

kb olyan mintha mondjuk itthon az esztergomi érsek úr lenne az elnök :-)))

... :-DDD vagy közvetlenül a Heiszler úr :-)

Előzmény: bumfordi mimóza (218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!