Tömegével menekültek el a keresztények Irak egyik legrégebbi keresztény városából is a szélsőséges szunnita fegyveresek halálos fenyegetései miatt, mára alig néhányan maradtak a huszonötezres közösségből Moszulban.
Nem, az offolást te kezted. Te bizonygattad, hogy a keresztények azok nem csináltak semmi olyan nagyon csúnyát, meg egyébként is régen volt, meg más volt a szitu, stb.
Én csak erre reagáltam.
Természetesen mindenkinek joga van megemlékezni minden áldozatról, így neked is azokról, akikről szeretnél.
Én úgy általában minden áldozatot egyformán sajnálnok és egyformán fájlalok független attól, hogy milyen vallású, nemzetiségű, bőrszinű, stb. Én nem igazán tudok különbséget tenni lemészárólt keresztények, budhisták, zsidók, vagy napisten hívők között. Én csak embereket látok.
Ez a topik a keresztények ellen elkövetett gyilkosságokról szól. Ahogy a címe is mutatja.
Minden közösségnek joga van megemlékezni azokról a békés, fegyvertelen tagjairól, akik gyilkosság áldozataivá váltak. A keresztények világméretű közösségének is joga van ehhez. Remélem, ezt még te sem vonod kétségbe. Egyúttal nagyra értékelném, ha nem akarnád szétoffolni.
Mint több gyerekes anya, tudom, mit jelent felnevelni egy kis embert... végtelenül felháborítónak és gyalázatosnak tartok minden életellenes cselekedetet. Mi anyák nem azért szüljük, neveljük fel a gyerekeinket gondosan, hogy mások egy pillanat alatt legyilkolják őket.
Sajnos ebben lehet valami. Nem örülök neki, hogy mi is beszálltunk ebbe a körhintába, de lehet, ez volt az ára, hogy békén hagyjon minket az USA. Kompromisszum született, amelynek részleteibe nem látunk bele, de tartok tőle, hogy ez is csak a nagyhatalmi arroganciáról szól.
minél nagyobb cirkusz a lényeg, és minél jobban kavarni gondolom... behúznak még több országot, még több pénzt a különféle költségvetésektől, közben fegyvert, egyéb technikát adnak el, mozgatja az energiahordozók, nyersanyagok, szállítmányozás költséget,
... és a legfontosabb talán, hogy gyengíti az ellenséges országokat, elvonja a forrást a fejlődéstől :-)
Igen, hiszen a Bibliába is írva vagyon, hogy ne merd magad megoldani a téged ért sérelmet, majd megoldja helyetted (vagy nem, mert tojik rád) a mindenkori hatalom.
Ez akkora ostobaság, hogy nem is olvastam tovább. Netto előítélet, valódi ismeret nélkül, amit idevirítottál.
Ez csak annak a szemszögéből néz így ki, aki nem ismeri Jézus tanításának az evangéliumban található lényegét.
Igen, hiszen a Bibliába is írva vagyon, hogy ne merd magad megoldani a téged ért sérelmet, majd megoldja helyetted (vagy nem, mert tojik rád) a mindenkori hatalom. Ugye, törvényesítették a kezet kézért, szemet szemért, lábat lábért. Érteni is kell az olvasatot, és az csak akkor megy, ha nincs meg az olvasóban a vakhit.
Van a baráti körben pap, akivel, mikor erről beszélgettünk, megmondta, hogy túl erős jellem vagyok ahhoz, hogy ilyen irányba téríthető (általam inkább megvezethetőként nevezett) legyek. A papnak nyája van. A nyájat a közhasználatban a birkákra mondják, mikor egyazon tenyészetek, sokan legelésznek egy helyen.
Olvasd el, hogy érteni tudd, mert csak ez által okosodsz!
Ha a hívő embert sérelem éri, és azt nem viszonozza hasonló sérelemmel, az nem behódolás, hanem nagylelkűség.
Az el- ill. kimenekülést, még véletlenül sem említem egylapon a nagylelkűséggel. Ezzel elmenekülök a probléma megoldhatósága elől. Nem kerülni kell azt, ahogy vésik bele ezt a fejekbe, hanem megoldani. Ha az iskolában rosszul felelsz, rossz jegyet is kapsz érte. Ha jól, akkor jót. Ilyen elv alapján kell a viselkedésekre is reagálni. A büntetésnek, vagyis a viszonzásnak meg nagyobb erőnek kell lennie, mert csak így lesz elrettentő, és megfélemlíthető az, aki támadást intézett a másik felé. Ha elbagatellizálod, folyamatosan számíthatsz a megtámadásodra, hiszen a támadó tisztában van azzal, hogy tettét nem fogod honorálni. Magad megvédésére ha nem vagy képes, folyamatosan alá leszel rendelve az erősebbek akaratának, holott, magad is lehetnél olyan erős, ha nem lennél meghunyászkodott.
nem csak a törvényhozás, hanem hogy ők mondják meg azt, hogy az iszlám melyik variánsa az érvényes, tehát van egy nagyon komoly vallási dimenziója, sőt alapvetően vallási dimenziója van, bármennyire is furcsa ez nekünk ebben a szekularizált Európában, ezért értjük nehezen, hogy mi motiválja őket a látszólag random gyilkolászásban
nyilván az a lényeg, hogy maga a törvényhozás is az ő kezükben legyen, tehát gyakorlatilag egyben vallási és politikai vezető :-))) amiből a lényegi, a törvényhozó hatalom ;-),
kb olyan mintha mondjuk itthon az esztergomi érsek úr lenne az elnök :-)))