hát, hogy Svájcban volt népszavazás, az egy dolog.
ők állandóan népszavaznak, elég speciális ország...
mondjuk ha baromi gyakran népszavazás van, az eléggé megnehezíti a döntéshozatalt meg a tervezést.
...
egyébként az olimpiarendezés kapcsán elég könnyű azzal kampányolni, hogy túl drága, nem térül meg, túl sokba kerül, ezért valószínűleg a világon MINDENHOL leszavaznák ezt (már ahol egyáltalán van lehetőség népszavazásra).
innentől viszont ne legyenek kulturális, sport, stb beruházások, semmi ne legyen, amíg vannak gondok, szegénység, korrupció, stb.
ha minden demokratikus államban népszavazás lenne az olimpiáról, annak az lenne a vége, hogy a végén csak ázsiai diktatúrák rendeznének olimpiát, meg bármilyen nagyobb sporteseményt.
nem tudom, ez kinek lenne jó, de az olimpiai mozgalomnak biztos, hogy nem.
olimpiából meg 50 volt a világtörténelemben. húszezer év alatt ötven. számold ki, mikor kellene lennie a következőnek ilyen alapon
teljesen mindegy, hogy 1920-ban vagy 1960 nem szavazták meg, meg jé, Hitler se szavaztatta meg, meg Brezsnyev sem, mik vannak. a 2010-es években demokráciákban már szavazni szokás róla, deal with it
3 volt a világtörténelemben. És a németek voltaképp megszavazták. Akkor robbantsunk fel mindent, hiszen minden a világon költség és pénzbe is kerülhet)). Se színház se mozi, se sport, se koncert, ne is újítsd fel a házad, mert húú köccséges. Isten ments, hogy így gondolkodjak valaha.
Ennyi erővel vissza is lehetne mászni a fára mindenkinek))...
Beállt volna mögé az egész úgymond "balos" brancs, más helyszíneken nem tudok népszavazási kísérletekről.
De tökmindegy, mert eleve egy blöff lehetett az egész szerintem, most meg lehet mutogatni, hogy jááá meg lett fúrva. Nagyjából a politikai pályán lévőknek még azt sem szabad hinni amit kérdeznek...
A NOB nem ítél oda olimpiát, ha nincs meg a belpolitikai támogatottság és háborúzni kezdenek rajta.
Ergo innentől "kénytelen" volt visszalépni a regnáló, mert ettől a ponttól esélytelenné váltunk.
Más kérdés hogy szerintem jó eséllyel eleve blöff volt a rendezés ötlete, kiválóan tudták előre hogy milyen ellenzéki reakciók lesznek és így némi belpolitikai előnyre lehet szert tenni. Addig sem kell beszélni másról bezony, szóval kár ezen veszekednetek, ez is valószínűleg egy csoda színjáték az összes saját fizetésük emelőjétől, ott valamiért parádés konszenzus volt, össze sem vesztek))...
Nem tudom, hogy a 7205 az említett személy vagy valaki más, nekem egyikre sincs bizonyítékom. Mondjuk tény, hogy a linkelt cikk szereplői képmutatóak, de már ez nem újdonság hogy úgy általában az olyan mint politikus a legtrágyább emberfajta gyakran a társadalomban. (tisztelet a ritka kivételeknek)
Éppen bennem semmiféle gyűlöletet nem kelt, egyébként sem hasznos az egészségnek a gyűlölködés, elég az ha tudod ki milyen, akár időnként meg is állapíthatod egy cifra mondat formájában, de ilyeneken dühöngeni értelmetlen. Nyilván nem a sport témába való a politika, ez kikapcsolódás volna hogy többek közt pont az ilyen dolgokkal ne kelljen foglalkozni. De nem kötelező a linkelt cikkeket megnyitni.
Ez miért jó neki? Gőzöm sincs, nem vagyok pszichiáter)) De akadnak ötleteim: talán szórakoztatja a leadott reakciók a dologra, talán valami küldetéstudata van, mittudomén)). Az a része a dolognak szerintem nem baj, ha a magyar sportolók pozitív szemszögből vannak értékelve, épp hallottunk itt eleget a méltatlanul lehúzós kommunikációból is, pedig minden éremnek 2 oldala van ugye. Akár szó szerint vagy épp képletesen...
Részben off lesz, elnézést érte. Tudod, a kutya nem ott van elásva, hogy hírforrásokat 'oszt' meg, hanem inkább ott, hogy ezt sokszor cikkekből egy az egyben kimásolva forrásmegjelölés nélkül vagy politikai okokból teszi (pl. a #7205-féle gyűlöletkeltésre itt semmi szükség, a sport nem arról szól, s itt is inkább rombol vele). Emellett saját véleményt soha nem fűz hozzá, sokszor napokkal később ugyanazokkal a cikkekkel és témákkal tér újra vissza, akár a korábbi, akár egy másik hasonló nicken. Ez miért jó neki?
ha olimpiagyilkosok, akkor annál többet nem is tehettek volna a nemzetért, ha a görögök csődbementek a saját olimpiájukkal, szar dolog elképzelni, mi lett volna nálunk, mikor még a 3000-es stadionoknál is azt nézik, hogy lehet saját zsebre kirendezni minél több közpénzt.
Véletlenül (becsületszavamra) odakapcsoltam az egyik propagandaadótokra. Lám, a csini műsorvezető, Gajdics polgártárs és egy ismeretlen figura azon filozofált, hogy 1. mi jogon örül valaki az olimpia magyar sikereinek, ha egyszer "megsemmisítette a budapesti olimpia álmát", 2. Párizs 2024 a Momentum miatt valósult meg. Én pedig úgy emlékszem, hogy 200 ezer aláírás és egy lehetséges helyi népszavazás elől menekült hátrébb a Fürjes-csapat. "Olimpiagyilkosok". Újabb imbecillis, egybites marhaság a hardcore-fanoknak.
Kissé émelyítő volt, hogy az olimpiagyilkosok úgy kommunikáltak minden sikert, mintha legalábbis ők edzették volna a sportolókat
A "megváltók" nemkülönben. Egyébiránt a nyílt bírálat erejét nem devalválja az a tény, hogy valaki szurkol a válogatottnak, így megváltja a jegyét a sporttörténelmi EB-meccsre. Szimpla politikai önreklám. Hitelességét a másik oldalról is meg lehet kérdőjelezni. A "stadionozás" pedig nem egyenlő a stadionok képzeletbeli eltüntetésével. A koncessziók visszásságai kerültek terítékre, e téren megy is a mellédumálás Kocsisék részéről.
Személyesen a másolt cikk újságírója volt a helyszínen, ez nekem elejétől tiszta volt, mondjuk lehetett volna idézőjelben az egész, és nincs félreértés. Néha én sem vagyok a legelegánsabb, tény. De akció és reakció, semmi sem magától történik. Különben is én csak egy helyszínt említettem épp véletlen))...
most hosszan érveltél valami tök más ellen, mintha az legitimálná ezt a szerencsétlen Stollárt és társait. egy fórum pedig nem arra való, hogy bekopipésztel propagandaanyagokat száraztésztáért cserébe, miközben 0 kommentárt fűz hozzájuk és egy db saját gondolata nincs. de annyira nyomorult, hogy még azt sem tudja meddig másoljon valamit. múltkor lazán benthagyta, hogy ő személyesen élte át a magyar sikereket. :D
de látod, te legalább érveltél a saját gondolataiddal. igaz, hogy az érvek közé egy öblös kis zsidózás is becsúszott (ugye az mennyivel kultúráltabb, mint az általad kritizált dolgok), de legalább nem valahonnan másoltad, bármennyire is ismerős gondolatok.
Híreket közöl. És úgy nagyjából tényeket. A politikai részt nem kavarnám bele, nem szerencsés a sport rovatban.
Szerintem még mindig jobb mint 1-2 identitászavaros nemzetellenes fröcsögését olvasni jóformán non-stop mikor megy az olimpia. Aki valami külföldi bronzra szinte kiveri, de a magyar érmekre meg folyamatosan a negatív kirohanásokat teszi és próbálja minden egyes megszerzett érmünket elbagatelizálni.
Az ilyen vegye fel a kipát és verheti a rekord kettőre, vannak járatok Tel-Avivba bőven, én nem tartom vissza. És félreértés ne essék, lehet kritizálni a szereplést és én magam is megtettem, de a folyamatos részrehajló lehúzás és kizárólag mindezt egyoldalúan kezelve az undorító és gusztustalan, meg a kettős mérce is.
Mert ha azt mondom, hogy Rasovszky világbajnokként érkezett mint úszó, akkor az nem hagyományos medencés úszás, másik sportág))
Ha érmet nyer és azt mondjuk 10 sportág nyert, akkor hirtelen mégis 1 sportág lesz, hihetetlen mik vannak))...
ami most a 2024-es olimpia legnagyobb kérdésének tűnik, az az, hogy belefér-e a mágikus 10-es megszerzésébe egy "kétaranyas" olimpia
- Nurminak nem fért bele, hogy Amszterdamban Ritola visszavágott neki a párizsi 5000-ért
- Latinyinának nem fért bele, hogy Tokióban már nem nyerte meg az összetettet
- Spitznek nem fért bele, hogy Mexikóvárosban világcsúcstartóként kikapott 100 pillangón
- Lewisnak nem fért bele, hogy Szöulban elváltották neki az előfutamot 4x100-on
Dressel 7-nél jár, de már 24 éves, a két aranyesélyes sprintváltóba biztosan befér még, de a mix váltó lutri, az egyéni sprintszám meg pláne. Rióban meg kellett volna nyernie a 100 gyorsot, akkor a nála 2 évvel fiatalabb Chalmers nyert, szóval nem lehetetlen