33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
"Mit érez egy Jobbikos, amikor a DK keze alá dolgozik?"
Én azt nem tudom, mert nem érzem, hogy a DK keze alá dolgoznék, ellenben azt meg tudom mondani neked, hogy igencsak szar és kiábrándító volt látni és hallani a Fidesztől, hogy 1990-ben kivonultak a parlamenti Trianon megemlékezésről, hogy ellene voltak 1999-ben a Délvidék magyarlakta részének visszacsatolásának, hogy egy "összetartozás napja" nevű baromsággal maszatolnak a normális Trianon-emléknap helyett, hogy kirúgták a revíziót jósló képviselőjüket, hogy Kövér László szerint nincsenek területi követeléseink és elfogadtuk a területveszteségeket, hogy a 2020-as Trianon-emlékév helyett egy nagy semmit csináltak, hogy az elszakított magyarok csak a szavazataik miatt kellenek nekik.
"A Fidesz az, amelyik sorra vásárolja vissza a ballib által elherdált vállalatokat"
És hol vannak most? Hol van a Videoton, az Orion, a Malév, a Ganz, a Tungsram, stb.? Lehet a boltokban kapni ezek magyar tervezésű, gyártású, márkájú termékeit, mint pár évtizede még lehetett?
"a Fidesz adott állampolgárságot a határon túliaknak és segítséget nekik."
És azt hiszitek, ezzel meg van oldva és le van tudva a trianoni sorstragédia? Ti se nagyon látogatjátok a román, szlovák, ukrán sovinizmusról és Trianonról szóló fórumtémákat itt...
Sosem fogom megérteni azokat a Jobbikosokat, akik most annak a DK-nak a szekerét tolják, akik 2004. december 5-i népszavazás előtt azért kampányoltak, hogy a magyarországi magyarok tagadják meg az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyarokat, és azóta is ott tesznek keresztbe a magyar nemzetpolitikának, ahol csak tudnak. Mit érez egy Jobbikos, amikor a DK keze alá dolgozik?
S tudom, hogy ennek megvalósítását némileg eltérő okokból, de sem a ballibektől, sem a Fidesz-KDNP-től nem várhatom el.
Kár hogy így látod.
A Fidesz az, amelyik sorra vásárolja vissza a ballib által elherdált vállalatokat, a Fidesz adott állampolgárságot a határon túliaknak és segítséget nekik.
Peresze minnél inkább szabotála az ellenzék, annál kevésbé hatékonyan...
Én "csak" a határrevízió, mint összmagyar sorskérdés, valamint az országunknak régi jó vállalatain és márkáin alapuló gazdasági megerősítése, és hazánk régi nagyságának, erejének, gazdagságának, jelentőségének helyreállítása iránt vagyok fogékony.
S tudom, hogy ennek megvalósítását némileg eltérő okokból, de sem a ballibektől, sem a Fidesz-KDNP-től nem várhatom el.
Mennyi idő kell ahhoz, hogy ballibeinket a nemzeti-hazafias gondolatok iránt fogékonnyá tegyük? Mert nyilván nem egyik napról a másikra megy ez.
Ha meg elvetélt ötletnek tartod, akkor inkább szavazz a MHM-ra vagy a MIÉP-re, mert a távolmaradók is a Fidesz malmára hajtják a vizet, amely párt pedig régóta a hazafias eszmék lejáratója.
Nem úgy néz ki, hogy a hazaszeretetből egy mákszemnyit is sikerülne átadni a Jobbik mostani szövetségeseinek. Sőt, inkább a Jobbik kezdi feladni a korábbi hazaszeretetét, amikor olyanoknak a szekerét tolja, akiket mindennek lehet mondani, csak hazaszeretőknek nem.
A Jobbik nekem a következetes hazaszeretet miatt volt szimpatikus. Mióta összefogtak olyan pártokkal, amelyek ezzel éppen szembemennek, azóta az én szememben már nem hitelesek. Ha nekem a szavazatom olyan pártot is támogatna, akik a magyarság érdekei ellen dolgoznak, akkor inkább nem szavazok.
Tegnap a Sajtóklubban kérdezték, hogy kik lehetnek a jobbik támogatói????? Szvsz az mszmp utódpártjából kiábrándultak, legalább is, ha összevetjük támogatottságuk arányait!!!
Légyszi ezt a Fidesz-nyelven kódolt szöveget fordítsd le nekem magyarra, hogy én is értsem, mit akartál kérdezni.
Amúgy meg annak is örülök, ha vannak olyan baloldali politikusok, akik tudnak örülni a Jobbik sikerének; ahogy pl. Kunhalmi Ágnes, ha jól vettem ki írásodból.
Tegnap Dani felhívta mind azokat, akik pár évvel ezelőtt még kígyót békát mondtak a jobbikra:)))) Fogadok, hogy mind eltaláljátok, hogy mi volt az érdemi válaszuk:DDDDDDD
Nem kell, de lehet támogatni. Az erőket jól be kell osztani és csoportosítani.
Én örülök, hogy van egy valóban nemzeti-hazafias párt az ellenzékben, legalább van még kire szavaznom, ha már az orbáni kormánypárt csupán egy álhazafi lopógép.
Hat nem tudom hogy hogyan erosodtek de velem biztos nem.
Mindenki tudja hogy most hogy mar a Koronavirus nagy pusztitast vegzett itt es lelaposul a jarvany hogy a FIDESZ ujra a bevandorlasi politikat fogja nyomni. Csak hat az a gond hogy alig van bevandorlo, es azok akik megis mereszkednek meg ugysem akar magyarorszagon maradni. Szoval a bevandorlasi szoveg nagy kamu. Ment 4 evvel ezelott de most mar mas a helyzet. En eldontottem hogy Jakabra fogok szavazni. Aztan remelem hogy majd Felcsut melle epitenek egy bevandorlo kozpontot. :-)
"A Fidesz bűne, hogy egy olyan országban, ami eredendően 60-65 százalékban jobbos lenne, vna esély egy baloldali-liberális fordulatra."
65%-ban jobbos?
Ugyan az alábbi kép csak egy teszteredmény - tehát nem reprezentatív -, de meg volnék lepve, ha a való életben olyan nagyon eltérnének az arányok. A baloldal túlsúlya nem is kérdéses.
A vicces pedig az önmagát jobbkonzervatívnak nevező Fidesz szavazóbázisa: