Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 232

Szia!

 

Nem számoltam, de sok:))) öten esszük, van, hogy nem is fogy el:)

 

ma elkészítettem az atombiztos majonézedet, és halleluja, végre én is tudok házi majonézt csinálni.... köszönöm!:D

Előzmény: Amateur-no1. (231)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.30 0 0 231

Szia! 

Csupán a kíváncsacsiság hajt, ebből az adagból, kb. hány db. palacsinka jön ki?

Előzmény: tunderlala-3 (214)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.30 0 0 230

"truffle" és "bandika gazdája"!  

Egyrészt, pont azt a választ kaptam, mint amit a párom mondott,- (mintha a macskámat kéne megennem ) ,- amit meg is értek.

Aber, ahogyan a németül tudó angol mondaná a nyulat sajna, többen megeszik! 

Köszönöm a leírást, de én elötte már meccsinyátam, mert kénytelen voltam, sokkal, nem tér el az ajánlástól.

 

Fokhagymás, babérleveles, oregánós és kakukkfüves - sós főzőlében főztem elő.

 

Ezután az általam blansírozott (hűtő) zöldségkeverék kíséretében tettem be a sütőbe, fólia alá és később a takarás levétele után, enyhén megpirítva lett kész és sajna egyedül ehetem.

 

Először pirtóssal "körítettem", másod ízben szépen pirosra sütött krumpli volt a tányéron.

 

(Imádom a csípős savanyúpaprikát)

 

Világ életemben szerencsém volt szarul elkészített nyulit enni, most először sikeredett olyat, ami teljesen megfelelt és ezt most én gyártottam, ennek is nagyon örülök. 

 

Előzmény: truffle (202)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.30 0 0 229

Így is pirul, csak a saját zsírján, és a hagymával együtt.

De persze ahány ház, annyi pofon, vagy hogy is mondják :o)

Előzmény: tunderlala-3 (224)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.30 0 0 228

Bocs ha a lelkedbe tiportam a "kretén"-nel :), de egyszerűen nevetségesnek és túlhaladottnak tartom az "imperial unit system" használatát.

Metrikus rendszeren felnőtt ember számára abszolút követhetetlen a nem decimális átváltású mértékegységek keverése + közönséges törtek használata (teszemazt 2 font, három egész 1/4 uncia).

És az a vicces, hogy a nagy vízen túl csak nagyon kevesen látják be, mennyivel egyszerűbb lenne az életük a metrikus egységekkel.

 

 

Előzmény: ZsuR (221)
Pandus Creative Commons License 2012.10.30 0 0 227

mert a 3féle angolszász országban 3féle a mértékegység - pl. hogy mennyi is az a cup - , és amúgy is a gramm és a ml a legpontosabb, ha már ki kell mérni vmit.

Előzmény: ZsuR (221)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.29 0 0 226

:))

Előzmény: vf1 (225)
vf1 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 225

Elnézést....

Előzmény: ZsuR (221)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 224

én a rakott ételekbe a darált húst mindig megpirítom olajon, úgy szerintem finomabb, mint főzve

Előzmény: vasbicikli (220)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 223

mert nekünk kínai:D

Előzmény: ZsuR (221)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 222

Tél- és hóimádó vagyok, úgyhogy.... :))

 

Nálunk is ilyen volt, úúúúgy örültünk neki... csak délutánra sajnos elolvadt:(

Előzmény: truffle (216)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.29 0 0 221

De miert kreten?

 

Előzmény: vasbicikli (219)
vasbicikli Creative Commons License 2012.10.29 0 0 220

Rakott cukkini, kevés faksznival, minimál mosatlannal.

 

Nagyobbacska fej hagyma, apróra vágva, kb. fél-háromnegyed kg darált hús, kb. 1 ek só, őrölt bors, opcionálisan fokhagyma.

Teflonban, fedő alatt rotyog kb. egy félórát.

(nem dinsztelem előre a hagymát, elég annyi zsiradék, ami kisül a darált húsból).

 

Ha már puhul a husi, akkor beleöntök 1 csésze rizst + 1,5 csésze vizet.

Ha felforrt, megkeverem, és elzárom a gázt, lefedve párolódik még félórát, vagy annyit amennyit.

A végén belekeverek egy nagy pohár tejfölt.

 

A cukkiniket egy fedeles tepsibe felkockázom, kicsit sózom, borsozom.

A rizses-húsos cuccal leöntöm, sütőben lefedve párolom addig, amíg kb. megpuhul a cukkini, utána fedő nélkül egy kicsit még rápirítok (ezen a ponton mehet rá egy kis reszelt sajt is, nem rontja el).

 

Jó étvágyat!

vasbicikli Creative Commons License 2012.10.29 0 0 219

Pont tegnap vettem a T...O-ban egy 2 literes műanyag mérőkancsót (299 HUF), aminek vagy nyolcféle skála van az oldalán, beleértve az összes kretén angolszász és empirikus mértékegységet, a cup-tól a fl.oz-ig.

Úgyhogy most nagyon jó nekem :)))

Előzmény: ZsuR (218)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.29 0 0 218

Orulok, hogy izlenek - szeretem az egyszeruen elkeszitheto eteleket.

 

Itt egy kis segitseg - en a tarolo edenyekben szoktam tartani a mero edenyt, igy konnyebb a meres.

 


1/5 teaspoon = 1 militers
1 teaspoon = 5 ml
1 tablespoon = 15 ml
1 fluid oz. = 30 ml
3.4 fluid oz. = 100 ml
1 cup = 240 ml
34 fluid oz. = 1 liter
4.2 cups = 1 liter
2.1 pints = 1 liter
1.06 quarts = 1 liter
.26 gallon = 1 liter

 

 

.035 ounce = 1 gram
3.5 ounces = 100 grams
1.10 pounds = 500 grams
2.205 pounds = 1 kilogram
35 oz. = 1 kilogram 

 

....vagy ez a link:

http://www.convert-me.com/en/convert/cooking/

Előzmény: hanimun (217)
hanimun Creative Commons License 2012.10.29 0 0 217

Köszönöm, állatalában amikor a könnyű receptjeidet lekészítettem, azok mindig finomak voltak, ugyan a csésze mércével mindig problámám van felírom aztán mindig elkeveredik

Előzmény: ZsuR (208)
truffle Creative Commons License 2012.10.29 0 0 216

És desszertnek szereted a hólabdát? Úgy látom alapanyaggal nem lesz probléma, már ami a Dunakanyart illeti:).

 

Előzmény: tunderlala-3 (215)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 215

ez nagyon nyamis kaja, imádom:D

Előzmény: truffle (210)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 214

Sziasztok!

 

HÁt akkor az atombiztos, sima édes palacsinta recept:

 

50 dkg liszt

5 tojás

5 dl tej

5 dl ásványvíz

2,5 ek étolaj

5 dkg kristálycukor

késhegynyi só

 

könnyű megjegyezni, mert az étolaj kivételévől mindenből "5 kell":))

 

Előbb a tojásokat felütöd egy mély tálban, hozzáöntöd a hideg tejet, cukrot, sót és habverővel simára kevered.

Állandóan kevergetve beleszórod a lisztet, kevered folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze a tészta.

Amikor szép sima, mehet az ásványvíz (szódavíz) bele. Annyit önts, hogy a tészta nyers tejszín sűrűségű legyen, ehhez lehet több kell majd, mint a receptben szereplő 5 dl... menet közben meglátod.:)

A kész tésztát sütés előtt legalább fél órát pihentesd.

 

Ebből a tésztából tudok olyan vékonyat sütni, mint a "strandos palacsinta"... családom úgy szereti:D

Előzmény: csipesz1960 (199)
caterina3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 213

Nagyon jól néz ki!

Előzmény: truffle (210)
caterina3 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 212

Köszönöm szépen! :-) Ez elég hasonló recept, mint ami nekem van. A gyerekek nagyon szeretik, elég ritkán szoktam készíteni, de most az őszi szünetben valószínűleg igen, és akkor kipróbálom káposztával. :-)

Előzmény: truffle (209)
truffle Creative Commons License 2012.10.28 0 0 211

Nem töltött, hanem rakott:).

Előzmény: truffle (210)
truffle Creative Commons License 2012.10.28 0 0 210

Holnapi (és talán még a holnaputáni is) ebédünk...töltött(savanyú)káposzta, még sütés előtti állapotban. Eddig sosem csináltunk, első próbálkozás.

 

 

truffle Creative Commons License 2012.10.28 0 0 209

Szia!

Ez is krumplis, csak kapott egy marék reszelt káposztát(nyersen, kinyomkodva).

0,5 kg liszt

0,5l tej

3 dkg élesztő

egy szem krumpli.

(A tej inkább kevesebb, csak szemre, érzésre megy a tészta állagától függően).

Előzmény: caterina3 (204)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.28 0 0 208

Koszonom, hogy eszrevetted (ezert szeretem az eredetit is betenni, hogy az ilyen hiba ne okozzon gondot..)

 

ÖSSZETEVŐK:

1/2 csésze tej

1/2 csésze víz

2 evőkanál vaj

3/4 teáskanál só

3 csésze liszt

2 1/4 teáskanál aktív száraz élesztő

1/4 csésze fehér cukor

1 tojás

 


Lenyeges... hogy eleg legyen az eleszto... kell.

Előzmény: hanimun (207)
hanimun Creative Commons License 2012.10.28 0 0 207

Szép estétt én is bekukkantotam ide

 

ZsuR

 

"3 csésze liszt2" 

a kettes a "liszt" végén mit takar vagy csak mellé ütés ?

Előzmény: ZsuR (206)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.28 0 0 206

Sok kelttesztat csinaltam mar eletemben - de ennyire konnyut, finomat talan soha.

..este nyolc van es a harmadikat eszem... nem lesz ennek jo vege...

 

Itt a recept:

ÖSSZETEVŐK:

1/2 csésze tej

1/2 csésze víz

2 evőkanál vaj

3/4 teáskanál só

3 csésze liszt2

1/4 teáskanál aktív száraz élesztő

1/4 csésze fehér cukor

1 tojás

 

Igy irta az ujsag (eredetileg kenyer gepbe - de en csak a dagaszto gepet hasznaltam, es kulon kelesztettem).

 

 

Egy labosban melegits fel 1/2 csésze tejet, vízet, és 2 evőkanál vajat, amíg meleg.

Add hozza a só, liszt, élesztő, cukor és a tojás keverekehez, es dagaszd.

Keletszd masfelszeresere.

 

Nyujtsd ki masfelszeresre, kend meg olvasztott vajjal es szord meg cukor/fahej keverekkel (1 kkanal fahej, 1/4 csesze cukor). Tekerd fel es vagd fel 12 reszre.  Keleszd addig amig megduplazodnak.

 

190C fokon susd 20-25 percet.

 

Lehet a tetejere kenni 1.5 kkanal olvaszott vaj, 1 csesze porcukor, kkanal vanilia kivonat es 1 1/2 kkanal tejbol keszult mazat - en nem tettem, nem igazan vagyok oda erte.

 

 

 

Előzmény: ZsuR (205)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.28 0 0 205

Meg 20 perc es kesz... :))

caterina3 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 204

Jó estét mindenkinek, bekopoghatok én is ebbe a topicba? :-)

 

 

Nagyon guszta ez a  káposztás lángos! :-)) Elkérhetem a receptjét? Én csal krumplis készítettem eddig.

Előzmény: truffle (203)
truffle Creative Commons License 2012.10.27 0 0 203

Sajtos tejfölös két fokhagyma gerezdes káposztás lángos.

 

Elnézést a fogyókúrázóktól, diétázóktól, lisztérzékenyektől és epésektől:).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!