Vajon hányszor néztünk már az égre és gondoltuk,- Mi a fenét főzzek ma, ami finom és nem a megszokott,- itt a lehetőség, tálaljunk egymásnak,- jó recepteket!
Egyrészt, pont azt a választ kaptam, mint amit a párom mondott,- (mintha a macskámat kéne megennem ) ,- amit meg is értek.
Aber, ahogyan a németül tudó angol mondaná a nyulat sajna, többen megeszik!
Köszönöm a leírást, de én elötte már meccsinyátam, mert kénytelen voltam, sokkal, nem tér el az ajánlástól.
Fokhagymás, babérleveles, oregánós és kakukkfüves - sós főzőlében főztem elő.
Ezután az általam blansírozott (hűtő) zöldségkeverék kíséretében tettem be a sütőbe, fólia alá és később a takarás levétele után, enyhén megpirítva lett kész és sajna egyedül ehetem.
Először pirtóssal "körítettem", másod ízben szépen pirosra sütött krumpli volt a tányéron.
(Imádom a csípős savanyúpaprikát)
Világ életemben szerencsém volt szarul elkészített nyulit enni, most először sikeredett olyat, ami teljesen megfelelt és ezt most én gyártottam, ennek is nagyon örülök.
Bocs ha a lelkedbe tiportam a "kretén"-nel :), de egyszerűen nevetségesnek és túlhaladottnak tartom az "imperial unit system" használatát.
Metrikus rendszeren felnőtt ember számára abszolút követhetetlen a nem decimális átváltású mértékegységek keverése + közönséges törtek használata (teszemazt 2 font, három egész 1/4 uncia).
És az a vicces, hogy a nagy vízen túl csak nagyon kevesen látják be, mennyivel egyszerűbb lenne az életük a metrikus egységekkel.
mert a 3féle angolszász országban 3féle a mértékegység - pl. hogy mennyi is az a cup - , és amúgy is a gramm és a ml a legpontosabb, ha már ki kell mérni vmit.
Rakott cukkini, kevés faksznival, minimál mosatlannal.
Nagyobbacska fej hagyma, apróra vágva, kb. fél-háromnegyed kg darált hús, kb. 1 ek só, őrölt bors, opcionálisan fokhagyma.
Teflonban, fedő alatt rotyog kb. egy félórát.
(nem dinsztelem előre a hagymát, elég annyi zsiradék, ami kisül a darált húsból).
Ha már puhul a husi, akkor beleöntök 1 csésze rizst + 1,5 csésze vizet.
Ha felforrt, megkeverem, és elzárom a gázt, lefedve párolódik még félórát, vagy annyit amennyit.
A végén belekeverek egy nagy pohár tejfölt.
A cukkiniket egy fedeles tepsibe felkockázom, kicsit sózom, borsozom.
A rizses-húsos cuccal leöntöm, sütőben lefedve párolom addig, amíg kb. megpuhul a cukkini, utána fedő nélkül egy kicsit még rápirítok (ezen a ponton mehet rá egy kis reszelt sajt is, nem rontja el).
Pont tegnap vettem a T...O-ban egy 2 literes műanyag mérőkancsót (299 HUF), aminek vagy nyolcféle skála van az oldalán, beleértve az összes kretén angolszász és empirikus mértékegységet, a cup-tól a fl.oz-ig.
Köszönöm, állatalában amikor a könnyű receptjeidet lekészítettem, azok mindig finomak voltak, ugyan a csésze mércével mindig problámám van felírom aztán mindig elkeveredik
HÁt akkor az atombiztos, sima édes palacsinta recept:
50 dkg liszt
5 tojás
5 dl tej
5 dl ásványvíz
2,5 ek étolaj
5 dkg kristálycukor
késhegynyi só
könnyű megjegyezni, mert az étolaj kivételévől mindenből "5 kell":))
Előbb a tojásokat felütöd egy mély tálban, hozzáöntöd a hideg tejet, cukrot, sót és habverővel simára kevered.
Állandóan kevergetve beleszórod a lisztet, kevered folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze a tészta.
Amikor szép sima, mehet az ásványvíz (szódavíz) bele. Annyit önts, hogy a tészta nyers tejszín sűrűségű legyen, ehhez lehet több kell majd, mint a receptben szereplő 5 dl... menet közben meglátod.:)
A kész tésztát sütés előtt legalább fél órát pihentesd.
Ebből a tésztából tudok olyan vékonyat sütni, mint a "strandos palacsinta"... családom úgy szereti:D
Köszönöm szépen! :-) Ez elég hasonló recept, mint ami nekem van. A gyerekek nagyon szeretik, elég ritkán szoktam készíteni, de most az őszi szünetben valószínűleg igen, és akkor kipróbálom káposztával. :-)
Sok kelttesztat csinaltam mar eletemben - de ennyire konnyut, finomat talan soha.
..este nyolc van es a harmadikat eszem... nem lesz ennek jo vege...
Itt a recept:
ÖSSZETEVŐK:
1/2 csésze tej
1/2 csésze víz
2 evőkanál vaj
3/4 teáskanál só
3 csésze liszt2
1/4 teáskanál aktív száraz élesztő
1/4 csésze fehér cukor
1 tojás
Igy irta az ujsag (eredetileg kenyer gepbe - de en csak a dagaszto gepet hasznaltam, es kulon kelesztettem).
Egy labosban melegits fel 1/2 csésze tejet, vízet, és 2 evőkanál vajat, amíg meleg.
Add hozza a só, liszt, élesztő, cukor és a tojás keverekehez, es dagaszd.
Keletszd masfelszeresere.
Nyujtsd ki masfelszeresre, kend meg olvasztott vajjal es szord meg cukor/fahej keverekkel (1 kkanal fahej, 1/4 csesze cukor). Tekerd fel es vagd fel 12 reszre. Keleszd addig amig megduplazodnak.
190C fokon susd 20-25 percet.
Lehet a tetejere kenni 1.5 kkanal olvaszott vaj, 1 csesze porcukor, kkanal vanilia kivonat es 1 1/2 kkanal tejbol keszult mazat - en nem tettem, nem igazan vagyok oda erte.