Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2012.09.28 0 0 829

Én nem vitatkozom veled... de ha megnézed NeroB precíz számait, abból  nem az derül ki, hogy 75%-ot hívtak volna le.... pláne nem költötték el.

Ő 46%-ot ír, mint lehívott összeg.

Az pedig durván annak felel meg, amit én is írtam....de én nem vagyok a számok embere:O)))

Előzmény: Törölt nick (826)
skarabeus01 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 828

http://privatbankar.hu/makro/simor-a-bizottsag-elott-egyetertek-orban-viktorral-250954

...talán össze adhatnád a negyedéves bontásokat...várom a végeredményt..))

Előzmény: gimel (813)
skarabeus01 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 827

Hja, az bion baj, hogy a kölcsönt összetéveszted a tőke.-emeléssel. (amiben  a spanyol, görög, portugál bankok részesülnek) Ezeket a kölcsönöket a bankok már régen vissza fizették...ezzel mi a problémád??

Amúgy a hitel-lehivására tettem fel egy link-t--úgy látszik nem olvastad fogyelmesen, hát mégegyszer felteszem..!!

asta Creative Commons License 2012.09.28 0 0 825

Nem! Azt mondtam hogy kb. egyharmadát költötték el és a többi az MNB-ben van tartalékban, az Orbán kormány rendelkezésére.

Tehát nemigen tévedtem:O))

Előzmény: Törölt nick (824)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 823

Fuggetlen, már nem az mert van ott 4 fidesz csinovnyik aki telefonon kapja az instrukciókat ...

Előzmény: Törölt nick (821)
asta Creative Commons License 2012.09.28 0 0 822

Hát most megtudtam, köszönet Nero ot-nak.... nekem nem voltak ennyire preciz adataim, de nagyjából igazam volt:O)

Előzmény: Törölt nick (816)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.28 0 0 820

"és teljesen mindegy, hogy abból mennyit hova raktak."

:)))))))

Mondogads magadnak soxor.

:)

Előzmény: Törölt nick (819)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.28 0 0 818

Külföldi bankok segélyezéséről írtál, itt meg hazai bankok hitelezéséről van szó.

Hogy te nem érted a különbséget, az rendben van, de nekem úgy tűnik, hogy Orbán sem érti...ami egy kissé nagyobb baj....

Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.28 0 0 817

"akkor a gyurcsány-bajnai rezsim  lerántotta majd az egészet? :)"

20 milliárd volt a keret.

Az összes lehívásból 12,8 milliárd eurót az állam vett fel, 1,4 milliárd eurót a Magyar Nemzeti Bank. Ebből jelenleg a jegybanknál van, mint kormányzati betét 3,5 milliárd euró.

Azaz a korábban is ismertetettnek megfelelően a kormányzat a 20 milliárdos keretből 9,3 milliárdot hívott le kormányzati használatra.

Ez a teljes hitelkeret 46.5%-a.

Szóval kevesebb mint a fele, vagyis nem a "majd sz egész".

Már persze csak akkor, ha a számoknak hiszünk és nem a fidesz propagandájának.

Előzmény: Törölt nick (816)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.28 0 0 814

Eddig Magyarország 2008. november 12-én 4,96 milliárd eurót, 2009. március 30-án 2,38 milliárd eurót, 2009. június 25-én 1,40 milliárd eurót, és 2009. szeptember 29-én 0,05 milliárd eurót hívott le a valutaalaptól. Az összes lehívás 8,8 milliárd euró volt, így 3,7 milliárd eurót nem használt fel a magyar kormány.

Az EU hitelkerete 6,5 milliárd euró, a megállapodás időtartama 2 év, 2010 novemberéig van Magyarországnak lehetősége arra, hogy az EU által biztosított hitelkeretet igénybe vegye. Az uniós hitelkeretből az ország 2008. december 9-én 2,0 milliárd eurót, majd 2009. március 26-án újabb 2,0 milliárd eurót, és 2009. július 6-án 1,5 milliárd eurót hívott le. A le nem hívott összeg egymilliárd euró.

A Világbank hitelkerete 1 milliárd euró, ezt még nem hívta le Magyarország. A Világbank hitele azoknak a programoknak a megvalósítását segíti elő, amelyek a nyugdíjrendszer finanszírozásának fenntarthatóságát, valamint az egészségügyi szektor hatékonyságának növelését célozzák.

Az összes lehívásból 12,8 milliárd eurót az állam vett fel, 1,4 milliárd eurót a Magyar Nemzeti Bank. Ebből jelenleg a jegybanknál van, mint kormányzati betét 3,5 milliárd euró. A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot.

Az IMF-hitel feltételeiről Simor András jegybankelnök egy francia lap kérdésére a napokban kifejtette: az EU-IMF hitel mellett az szól, hogy - noha Magyarország 2009 tavasza óta nem vette igénybe - kamata mintegy 3,5 százalék, szemben a Magyarország által a piacról felvett devizahitelek 6-6,5 százalékos kamatával. Így a piaci finanszírozás az elmúlt évben mintegy 3 százalékos többletet jelentett.

gimel Creative Commons License 2012.09.28 0 0 813

http://www.origo.hu/archivum/20090326-otp-es-fhb-imfhitel-az-allamtol-a-magyar-bankoknak.html

Cserébe várnám a linket korábbi állításodról, miszerint a bajnai kúrmány csak az IMF hitel 1/3 -át használta fel.

Előzmény: asta (808)
gimel Creative Commons License 2012.09.28 0 0 812

bankmosdató simorizmus.

A lényeg: bankok a árfolyamváltozáson felül emeltek törlesztő részletet. (kezelési költség címén). A libás kormány cinkos közönye mellett. Ez a rohadság. Közben szajkózzák a libsi médiában a hitelfelvevők felelősségét.

( A hitelesek kizárólag az árfolyam veszteségért felelősek. Azért tényleg, mert köztudott volt.

De a cds felérért biztos nem. Az nyeljék be csak a bankok. )

Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 811

Sztem tele van ilyen ökrökkel a jelzálog kölcsönzés.

Számomra hihetetlen de sok ismerős van aki 5 milla körül vett fel felújításra!!!

Előzmény: Törölt nick (807)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 810

Ez sokkal inkább szól a pénzügyi kulturálatlanságunkról és egy hatalmas tanulság mindenkinek.

YYeess !!

Előzmény: asta (808)
asta Creative Commons License 2012.09.28 0 0 809

Egy kölcsönnél mindig számítani kell valami gebaszra. Főleg egy hosszútávúnál.

Persze volt olyan is - nekem pl. nagyon bejött - mikor elinflálódott a még fennálló OTP kölcsönöm. Előtte 3 évvel - aki idősebb emlékezhet rá - lehetett végtörleszteni. Én úgy döntöttem, hogy nem teszem hanem kivárok. És jól tettem. ca 3 év múlva röhögve fizettem vissza a maradékot. Volt olyan is, hogy eg yév alatt árrobbanás volt a lakáspiacon - egy év alatt majdnem duplázódott az értéke.

Ennek most sajnos az ellenkezője történt ... és ilyesmivel mindig számolni kell!

Előzmény: Törölt nick (806)
asta Creative Commons License 2012.09.28 0 0 808

Az a baj, hogy szajkózol kiragadott részigazságokat - miközben minden mindennel összefügg. A dolog tehát sokkal bonyolultabb:O))

Ez a külföldi bank segélyezést nem tudom honnan veszed, de ha van rá linked, szívesen látjuk.

Abban teljesen igazad van, hogy bankok felelőtlenül hiteleztek és pofátlan nyereségekre tettek szert.

De nézzük a másik oldalát is: aki hitelt vesz fel, annak tudni kell kockázatot számolni. Nem egy emberrel találkoztam, aki úgy vett fel lakáshitelt, hogy  nulla önrésze volt  és hozzá nulla tartaléka. A megemelkedett részletet természetesen nem tudta fizetni és a vége az lett, hogy nemcsak a lakását vesztette el, hanem még rá is kellett fizetnie. Ilyesmi nem először fordult elő a történelemben válságok idején.

Én így hitelt az életben nem vettem volna fel. Mikor hitelt vettem fel, mindig kiszámoltam, hogy van-e elég tartalékom az ingatlanon kívül is, amit mozgósítani tudok, ha valami baj lenne.

Ez sokkal inkább szól a pénzügyi kulturálatlanságunkról és egy hatalmas tanulság mindenkinek.

Ami a különadókat illeti. Abban is igazad van, hogy a bankadó magában nem rossz ötlet. Mint a Fidesz politikájában sok egyéb helyen is, nem az ötlettel van a baj, hanem ahogy bevezették, ahogy kommunikálták és amilyen mértékben tették.

Sokszor leírtam már, de most neked is.... a gazdaságot elképzelheted egy nagy pamutgombolyagnak, amelyből ha találomra meghúzol egy szálat, az egész gombolyagban feszültség keletkezik és a végén ha sokat rángatod egy merő gubanccá válik.

Ha egy országban a kormány ilyen kiszámíthatatlan, visszamenőleges és diktatórikus ( nem egyeztetett) intézkedéseket tesz, akkor elkezd menekülni a tőke, mert túl kockázatossá és kiszámíthatatlanná válik a működése. Ezért maradnak el a beruházások is és ne hidd, hogy csak a külföldiek....a magyar tőke is óvatossá válik, mert ez a természete.

És ennek is vannak következményei, amit most  a gazdaság recesszóba sűllyedésében szemlélhetünk..... de említhetnék millió egyéb összefüggést.. de már így is hosszú:O)))

Előzmény: gimel (801)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 807

Na de bocsi, de ki az az ökör aki 3 milla kp-ra felvesz 10-et hogy vegyen valamit ? Értem en hogy lakni kell valahol de ez azonnal az eladosodottság magas foka lesz. Másnap ha atmegyek a zebrán és egy állat kiüti a lábam és tolókocsiba kényszerülök akkor pár even belül a bank kitesz az utcára.

Szerintem ez igy felelőtlenség. Mint az is hogy az emberek nem hagytak tartalékot a kosztpénzben a devizahitel mozgására.

Előzmény: Törölt nick (806)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 806

Sztem arra nem lehetett számolni hogy az ingatlan értéke nem nő ahogy eddig mindig, hanem csökken.

Rokon is vett fel a 13 millás lakásra 10 milliót és most több mint 10 millával tartozik, miközben a lakást már nem lehetne eladni 13 pézért .

És betolt a bankba komoly 10 ezreket havonta 4 éve.

Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 805

Bankok hibája is.

Beszélni kell erről mert itt vannak téveszmék.

Amikor egy család anno régen bement egy bankbe hogy hitel kell neki valamire elétették a lehetőségeket. Ok mondották azt hogy tudnak vállalni 30K törlesztőt és megvetették az ajánlatokat. Ha HUF alapon veszik fel akkor kapnak mondjuk 5 millát de ha CHF vagy JEN akkor 10 millát. Rögtön beugrott nekik hogy akkor lehet a ház 50 mm nagyobb vagy jo lesz az astra helyett a vektra mert az is belefér.

Az egy szerencsétlen dolog hogy a magyra gazdaság igy alakult és az emberek egy része munkanélküli lett kvázi nem tudja fizetni a törlesztőt. De maga a devizaalapú hitelezés az embereknek megérte.

Konzultáltam már nem egyszer a családban két közgazdásszal is ebben a témában. Ők is felvették es joljártak. Persze emelkedett a törlesztőjük nekik is csak nekik volt tartalék, illetve nem koppanásig számolták a törlesztőt a kajapénzben.

Előzmény: gimel (802)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.28 0 0 804

"Előírták, hogy a magyarországi lakosság nevében felvett hitelből mennyit kell külföldi bankok segélyezésére költeni."

Ezt honnan veszed?

Előzmény: gimel (801)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 803

Mostanában jelent meg erről több kimutatés. Az otp-n kivül  szerintem mind nulszaldós vagy veszteséges. Csányi mindig megtalálja azt a "segget" akivel kapcsolatba lehet érdemes kerülni. Legyen az jobb vagy baloldali.

Nem véletlen hogy az OPT cafetéria az övé lett kvázi egy nagy adag likvid pénz landolt nála.

Előzmény: gimel (802)
gimel Creative Commons License 2012.09.28 0 0 802

A nyakra-főre devizahitel osztogatás a bankok saját hibája.

Különben is a majdnem duplájára emelt törlesztőrészletekkel (kezelési költség címén) szerinted mennyire veszteségesek ?

Előzmény: Törölt nick (799)
gimel Creative Commons License 2012.09.28 0 0 801

libáséknak már 2010-ben a bankokra kellett költeni az IMF hitel egy részét.

Előírták, hogy a magyarországi lakosság nevében felvett hitelből mennyit kell külföldi bankok segélyezésére költeni.

Cserébe a bankok lóf.sz hitelt nyújtottak a gazdaságnak.

Most meg dől a hazugság, hogy az banki különadó miatt. Ha a faéknél több eszed lenne, emlékeznél....

Előzmény: skarabeus01 (779)
skarabeus01 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 800

"..akkor az állam az adófizetők pénzéből feltőkésítik őket..."

Ha jól emlékszem itthon egy bankot sem kellett feltőkésiteni. ...2008-2009-ben!

Előzmény: Törölt nick (781)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 799

Extra bankkadó, veszteséges módon a devizahitelef forintositása, arverezési moratórium...

Be tájékozott ha már vitatkozol a polidilin.

Előzmény: Törölt nick (797)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.27 0 0 798

Jóéjszakát!

Előzmény: Törölt nick (797)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.27 0 0 794

Vonjad le.

Kár hogy egyedül vagy vele....

Előzmény: Törölt nick (793)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.27 0 0 792

Teljesen felesleges, úgysem érted -- és a gyereket se zaklasd tovább....

Előzmény: Törölt nick (791)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.27 0 0 790

Segítségképpen olvasgasd a médiát, a fórumot -- esetleg kérdezzed meg a gyerektől...

Előzmény: Törölt nick (789)
ketszerketto Creative Commons License 2012.09.27 0 0 788

Nem hiszem, hogy ezt komolyan kérdezed....

Előzmény: Törölt nick (787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!