Keresés

Részletes keresés

F. István Creative Commons License 2013.07.29 0 0 979

Ahaaa.. Érdekes! Köszönöm a felhomályosítást! Akkor tehát (ahogy írva volt lentebb) a hatóságon kívűl az önvédelmit nem lehet átadni!

És a fegymermester és az MKH vizsga gondolom az is mehet ?, csak más "akárki" személynek nem !?

Előzmény: ztoth32 (976)
T.A.L. Creative Commons License 2013.07.29 0 0 978

Szerintem itt most fogalmi tévedések vannak.

Bizt.őrnek nem önvédelmi fegyvere van, ha nem a szolgálati helyen felvett szolgálati fegyvere, ami nem a saját tulajdonát képezi, ha nem a cégét. ( ezért nincs is neki fegyvertartási engedélye, csak a fegyvernek van "kék" kártyája)

De kétségtelen, hogy esemény esetén köteles átengedni, vagy átadni a rendőrhatóságnak.

Önvédelmi célból engedélyezett fegyvert pedig szabad a jogszabály szerint átengedni, avagy átadni ( erről van nyomtatvány a police.hu) önvédelmi fegyver tartására jogosult személynek.

"Ha van az őrnek viselésije, akkor az arra a fegyverre vonatkozik amelyikre kapta, arra nem, hogy más fegyver felett diszponáljon!

"

Ez valóban igaz.

ztoth32 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 977

Ja, egy kivétel van: A rendőrnek át kell adni ellenőrzésre, ha kéri.

ztoth32 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 976

Amit írtál, az a vadászfegyverre tökéletesen illik. Az önvédelmit azonban nem lehet átadni vagy átengedni. Ha van az őrnek viselésije, akkor az arra a fegyverre vonatkozik amelyikre kapta, arra nem, hogy más fegyver felett diszponáljon!

Előzmény: F. István (975)
F. István Creative Commons License 2013.07.29 0 0 975

Kiegészítés:

Ne azt nézd, hogy a másik illetőnek nincs önvédelmi tartása, hanem azt, hogy van e arra a kategriára engedélye!

pl.: Neked ha van egy nagy kaliberű puskád vadászatra bejegyezve és ha nekem van egy nagy kaliberű sportként bejegyezve, akkor te ide átadhatod hogy lőjjek vele sportot. Igaz fordítva már ez nem lenne szabályos. Sportfegyvert nem lehet Vadászatra használni, viszont egy vadász, sportversenyen lőhet az én sport fegyveremmel. :)

...naaaa a lényeg, hogy a mi van a két (átadó-átvevő) tartásijában. (szerintem) :)

Előzmény: F. István (974)
F. István Creative Commons License 2013.07.29 0 0 974

Akkor ott elég nagy gondok vannak és még senkisem koppantott az orrukra.

1. Ezt nem tudhatod.

2. Ez hiba, mert maguktól kellene adni.

3. De jogosúlt! Ha az átvevőnek van ugyanolyan jogosúltsága (engedélye) mint neki. Gondolj a rendőrökre, fegyvermesterekre, MKH vizsgáztatókra, stb.

Természetesen ezek csak saját vélemények és lehet, hogy totál hibásak!

Előzmény: ztoth32 (973)
ztoth32 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 973

A Fiumei Úton a nyugdíjintézetben, tanuja voltam, hogy az "üzletfeleket" kizsebelik. Zsebkést fegyvert elveszik, és amikor végez, akkor visszakapja. Több érdekes dolog is felmerül!

1. Biztonságiőr nem rendelkezik mások önvédelmi fegyverére semmiféle jogosultsággal.

2. Az őrzésről nem készül átadás-átvételi jegyzőkönyv!

3. A fegyvertulajdonos nem jogosult átengedni a fegyverét másnak.

Ki mit gondol erről?

F. István Creative Commons License 2013.07.29 0 0 972

Ne szidd a meleget!  Mostmár az is tilos! Te tényleg egy visszaeső vagy!

A vádlottat elvezetni! :DDDD

Előzmény: marcony (971)
marcony Creative Commons License 2013.07.29 0 0 971

Persze, hogy értem...

Csak szidjuk a meleget?

Miért ne mókázzunk?

Végül is nem áll meg a Világ.

Előzmény: F. István (967)
marcony Creative Commons License 2013.07.29 0 0 970

Szia Árpi!

Tökéletesen igazad van.

Hiszen az ütőrugó nem lett erősebb!

De jó! Mégsem kell mennem a sittre! :-)))

Üdv:

M

Előzmény: chato0078 (966)
ztoth32 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 969

Röviden leírnád, hogy ez hogyan történik?

F. István Creative Commons License 2013.07.29 0 0 968

én is csak a teória kedvéért vezettem le.. :D

F. István Creative Commons License 2013.07.29 0 0 967

Hali!

Átváltozik Lőfegyverré? Egyértelműen : Igen, hiszen túllépte a törvényben meghatározott határt.

Ki a felelős? Egyértelműen : Te, hiszen a saját tulajdonú, vagy használatodban lévő tárgyakért te vagy a felelős és mivel saját bevallásod szerint is "kint felejtetted a napon", így -bár lehet nem szándékosan- de előídéztetted (a nap által) a puskád fegyverré válását.

Vádlottat elvezetni! A tárgyalást bezárom! :)))

Egy kérdés:

Ha ősszel vagy tavasszal bent hagyod a gyekőcöt a kocsiba 5 percre, történik valami? Semmi! a Kutya se szól hozzád!

Ha ugyanezt a mostani verőfényes napokon teszed, 1 perc után, aki látja beveri az üveget, kiszedi a gyereket és a kiérkező rendőr feljelent téged a gyerek veszélyeztetéséért.

Érzed a párhuzamot?

Előzmény: marcony (965)
chato0078 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 966

Szia!

Ezért nem kell aggódnod!

Ha 100 bar,vagy a fölé megy a nyomás,akkor nagy valószínűséggel sokkal gyengébb lesz a CLG-d.

Kb 2-3 j-os.

Előzmény: marcony (965)
marcony Creative Commons License 2013.07.29 0 0 965

T. Fegyverjog Tudósok!

Mostanság mi van akkor, ha szigorúan bevizsgált, MHK-s engedéllyel rendelkező CO2-es puskámat kint felejtem a napon?

Cca. eléri a 90 fokot, megsül rajta a tojás, és pntosan 22 fokon bevizsgált energiája,

ami úgy 60 bárhoz tartozik, megemelkedik 100 bár fölé. Mondjuk 18 J.-re, mert exponenciális a változás.

Ekkor átváltozik lőfegyverré?

A puskához hozzá sem nyúltam, nem berheltem, stb. stb.

Akkor most a szegény öreg Istent terheli a felelősség?

Ő kap 2-8 évet?

Vagy hogy van ez? :-))))

Nekem ártott meg a nap?

Üdv:

M

STEVE_5 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 964

Jó ha van hozzá MKH "laminátum" :-)

Muzeális előltöltős-> külön tölthető lövedék és külön a csappantyú.

Lőszer nem működtethető vele.

Előzmény: F. István (963)
F. István Creative Commons License 2013.07.13 0 0 963

Tehát a muzeális előltöltős engedélymentes...ok köszönöm.

Ehhez kell valamilyen papír (hogy a puska muzeális)? Ezek eleve ilyenek, vagy át kell alakítani őket? Mitől lesz muzeális? Kor, vagy rendszer függő?

Előzmény: STEVE_5 (960)
F. István Creative Commons License 2013.07.13 0 0 962

Mindegyik érdekelne. Mik engedélyezettek, mikre kell engedély...stb..

(ez még homályos folt és egyszerűbbnek gondoltam, ha itt kérdezem tőletek..)

Előzmény: roland7 (961)
roland7 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 961

Az eredeti TOZ-ra gondolsz, vagy a Keserű-féle átalakításokról?

Előzmény: F. István (959)
STEVE_5 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 960

Muzeális elöltöltős.

Előzmény: F. István (959)
F. István Creative Commons License 2013.07.13 0 0 959

Urakok! Homályosítsatok fel legyetek szívesek a TOZ-okkal kapcsolatos, jelenleg hatályos dolgokkal.

Ha jól rémlik engedélyhez kötöttek lettek. Mindegyik? Mik a kivételek, ha vannak? Köszönöm!

exhighand Creative Commons License 2013.07.02 0 0 958

kb 7%-al jobb.

bocs.

exhighand Creative Commons License 2013.07.02 0 0 957

Körülbelül 7%-al nagyobb a JSB tömeg/sebesség aránya mint a H&N. Ez azt jelenti, hogy JSB-vel nem szabad 182 fölé menni semmiképpen, mert akkor a laminálóban a fegyver megbukik.

Előzmény: bando53 (956)
bando53 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 956

Milyen aránypárra leltél a JSB Exact és a H&N lövedékkel?

Előzmény: exhighand (955)
exhighand Creative Commons License 2013.07.01 0 0 955

Ezért kértem tőled pár darabot az általuk mérésre használt lövedékből.

Előzmény: bando53 (954)
bando53 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 954

A jogszabályból hiányzó mérési előírás helyett könnyebb és egyszerűbb volt az MKH mérést etalonnak venni és arra hagyatkozni. 

Előzmény: exhighand (952)
T.A.L. Creative Commons License 2013.07.01 0 0 953
Igy van.
Előzmény: exhighand (952)
exhighand Creative Commons License 2013.07.01 0 0 952

Az is probléma, hogy nincsen jogszabályban lefektetett mérési előírás a légfegyverek mérésére, ugyanis az energia korlátos fegyverek mérésére leírt szabály a flóbertek mérésére van kidolgozva, nem a légfegyverekre.

A mérést végző saját dontései alapján ugyanaz a fegyver a mérés során akár 20m/s-el is lehet gyorsabb. 

T.A.L. Creative Commons License 2013.07.01 0 0 951

Ezért nem is 7,5J az, ha nem átlagot mérnek, de így is nagyon sokaknak megcsúszik.

Slavia (régi )fegyvereknél nem ritka, de a Kínai fegyvereknél meg jellemzően nagy százalákban jóval meghaladja.

Annyiból is necces a történet, mert nem mindegy, hogy a légpu milyen állapotban van pld. belsőleg, milyen időben és hol mérik, milyen lövedékkel, stb. stb.

Nagyon sokan szenvednek attól, hogy be lettek gyanúsítva, mert épp, hogy csak az átlagot, de meg is haladta.

Kevesen tudják, de a felfüggesztett nem ritka elmarasztalási eset, és az pont akkor nem kellemes, ha egyébként legális lőfegyvertartó is egyben, mert ugrik minden.

Arról nem is beszélve, hogy sokaknak meg tudatosan olyan légfegyvere van, amit már eleve azért vesznek, mert gyáriilag tudja a többet, de sok ilyen forgalmazó is van, akik kettőst játszanak ezért. ( Szlovák-Magyar bolt)

Előzmény: F. István (950)
F. István Creative Commons License 2013.06.30 0 0 950

"..Tulajdonképpen a feltatált, bevizsgált állapot a lényeg és amit érdekel a hatóság..."

Ez akkor jó.. vagyis annak nem, akinek pl. valamiért feljebb csúszott a légfegyver ereje. Ezért célszerű nem "kiélezni" a 7,5 J-t!

Előzmény: T.A.L. (949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!