Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
ha jól figyeltél, épp az olvtárs prolizásán léptem át szó nélkül, miközben az utánalévőkre reagáltam.
tudod miért?
mert mulatok rajta.
és bizony a többi olvtárs sem felháborodásában írt, mulatott:-)
én nem láttam csaholást, nyugi itt rajtad kívül mindenki helyén kezeli a helyzetet. ilyen fokú rongyrázás egy nicknév takarásában bizony kompenzálásból születik,ha nem vetted volna észre.
és mint ahogy most Te szükségszerűnek érezted, hogy beleszól, én is így éreztem szükségszerűnek hogy beleszóljak. ezért kifejezetten fura, hogy pont ezt veted a szememre, miközben épp ezt csinálod:-D
Mindenkit annak kell nevezni ami, főleg, ha kötözködik. Ezen én nem sértődnék a helyetekben (mert vagy az vagyok és akkor talált, vagy nem és akkor meg ki nem szarja le?), bár ezt, valószínűleg az átlagos intelligenciájú embereknek, hiába mondja bárki. Ugattok itt falkában, csak mert valaki megjegyzést tett egy falkatársatokra, aki kekeckedett egy ügyben, ami nem az övé, csak mert nehezen bírta elviselni, hogy van aki nem olyan holt átlagos mint ő. Ebből a nagy felzúdulásból is látszik, hogy igaza lehetett minden tekintetben, különben nem csaholnátok.
hát vagy a fene tudja. tudod, mindekinek mást és mást jelent a gazdagság. a skac lehet, hogy olyan mélyről jött, hogy most, amikor megvette magának a váltós mountain bike-ot, az lcd tévét, leszedte a CC Catch posztereket és kitapétázta a lakást, már így azt hiszi, hogy igazi nááágymenő lett. :)
Itt Szlovákiában a közeli CBA-ban néhány magyar áru olcsóbb mint az otthoniban. És sok drágább. Nagyon jól alkalmazkodnak az itteni helyzethez. Összességében drágább lenne itt vásárolni, ezért mindig hét végén tartunk bevásárlást, otthon.
Direkt megnéztem a kristálycukrot. Itt olcsóbb 10%-kal.
Nem azért van, mert Magyarország felvette a cukorrépa termesztés felszámolásáért járó támogatásokat, így itt mi az Eu-val szemben vállalt kötelezettség miatt nem termeszthetünk cukorrépát?
A másik lehetőség, hogy ez csak látszat, és ezek derék magyar járművek, csak külföldi regisztrációval adózási okokból?
Egyrészt privatizálás, másrészt meg a termelőknek adtak pénzt, hogy ne termesszenek cukorrépát, mert nekünk az a jó, ha importálunk. Az unió kiosztotta alapokat.
Pénzt ad, hogy vágd ki a szőlőket, az almafákat Az a király, ha messziről importáljuk!
Hájos László arról is beszámolt, hogy az idén várhatóan jóval több alapanyagot dolgoznak fel a kaposvári gyárban, mint az előző évben, köszönhetően a feldolgozást gyorsító korszerűsítéseknek. A feldolgozási idény azonban a tervek szerint most is 110 napig tart majd. Tavaly csaknem 740 ezer tonna cukorrépából közel 110 ezer tonna cukrot nyertek, míg ebben az évben 800 ezer tonna alapanyaggal számolnak, amelyből mintegy 120 ezer tonna cukrot állítanak elő - mondta a vezérigazgató-helyettes.