Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Az ebay-en némileg olcsóbb, bár én 160font alatt még nem találtam, igaz, az angol oldalon keresgélek leginkább, lehet, hogy a főoldalon van olcsóbban is, de számolni kell a vám+áfa vonzattal.
Elnézést, csak később olvastam el, hogy itt nem lehet bemutatni videókat. :-(
Igazából a továbbfejlődés miatt érdekelne a véleményetek. Most kézi gimbal vásárlását tervezem, de lehet, hogy csak egy manuális stabilizátor lesz belőle. 200 dollár körül szánnék rá. Esetleg valami ötlet/tapasztalat?
GoPro hero3 kamerám van. Kérdésem a következő lenne. Hogyan lehet wifin keresztül párosítani telóval vagy tablattel ? A teló felismeri és megjelenik a GoPro, de jelszót kér. Van valami alap beállítot jelszava a Gopronak ?
Én is 3+-on gondolkozom. De pontosan az ilyen minőségű videóktól félek. Egy ilyen térben hogyan lehetne normális képminőséget kicsalni? Polár,esetleg egyéb szűrőkkel?
Jól gondolom,hogy tengerparton,jó fényben,polárszűrővel könnyen lehet minőséget produkálni?
Én nem tapasztaltam semmi ilyesmit az enyémmel kapcsolatban. A legújabb szoftver van rajta, nekem rendesen teszi a dolgát tavaly óta! A 3+ Black nem éri meg a különbséget árban, ami most a sima Black és közte van. Annyival nem tud többet. Szerintem érdemes megvenni, ha tudsz jó áron!
Jelenleg egy gopro hero hd 1-em van, én elgondolkoztam a napokban a cserén, mert egyre több Hero 3 black-et hirdetnek 70-80e Ft környékén és ennyit még nekem megérne. Olvasgattam külföldi fórumokat a kütyüvel kapcsolatosan, sok szoftveres hibáról írnak, fagyásról, túlmelegedésről stb... Javították szoftveresen ezeket a problémákat (már amit lehet), vagy továbbra is fennáll? Elég feltűnő ,hogy a gopro honlapjáról mindent eltüntettek és csak a black + van már fent. Azt is olvastam ,hogy a black megjelenése után már rövid időn belül érkezett a black +, amelynek így egy komolyabb hibajavítás szaga van. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Előre is köszönöm!
Hasonló cipőben járok mint Te, már ami a motorra való kamerát és a rögzítését illeti. Nekem adott volt egy Sony HDR AS-15 kamera és szintén flip-up sisakom van. Így a sisakra rögzítés ugrott ezzel. Aztán megvettem a Sony gyári kormányra rögzítőjét, amitől először kicsit féltem, mert úgy gondoltam nagyobb sebességnél tuti hátra fog csapódni. Ez a félelem aztán az első körnél elszállt, konkrétan 180 km/h-ig leteszteltem, stabil marad. Viszont a rögzitő gumitalpakon van, ezért van a felvételekben egy kis plusz vibráció, aminek nem szabadna lennie. Ezt egy plusz rögzítéssel igyekszem kiiktatni, csak még nem készültem el vele.
Most tervezem valamilyen kamera vásárlását. Vagyis egy ideje tervezgetem de most jutottam el odáig, hogy veszek is. Autóba és motorra is. A héten egy hülye picsa szándékosan nekem akart jönni valami nagyobbacska Mercivel (én motorral voltam) ekkor született meg a végső elhatározás a vásárlásról. Ezt gondoltam autóba: http://orkodo.hu/GPSel_felszerelt_dupla_kameras_HD_autos_kamera
De a lényeg, hogy motorra is kellene valami. Ebben kérem a segítségeteket. Sima utcai használatra kell az esetleges forgalmi szituációk rögzítésére. Sisakra rögzítés nem jó mert flip-up sisakot hordok (felnyitható).
Gondolom nem szükséges mindjárt a legjobb GoPro kamerát megvennem. A SONY HDR-AS 30V re gondoltam illetve valahol olvastam a Rollei kamerákról is.
Értem. A lapkával kapcsolatban viszont...gondolod, hogy szükséges lehet vízi körülmények között? Mert télen, hóban érthető, akkor rendkívül könnyen párásodik minden. De vízben?
Én nem nagyon szoktam foglalkozni a vízcseppekkel. Esetleg megpróbálhatod a RainX folyadékot, amitől talán hamarabb lepereg a víz, de nem tudom,hogy az optikai tulajdonságokat mennyire befolyásolja.
Amit viszont érdemes beszerezni, az a belső páramentesítő lapka.
Ezért nem mertem megpróbálni. Ugyanakkor más, nemzetközi fórumokon GoPro-tulajdonosok tárgyalták széltében-hosszában, hogy hogyan kell átformatálni a kártyát. Elsősorban PC-re számtalan lehetőséget is felsoroltak egymásnak.
De mivel most már tudom, hogy ez nem rendellenesség, megnyugodtam. :)
Szerintem a gopro nem működik NTFS kártyával. Legalábbis minden fotó-video eszköz akkor működik optimálisan, ha saját magának formázza a memóriakártyát. A gopro is azonnal kialakítja a saját könyvtárszerkezetét, ha teljesen üres, szgépen formázott kártyát dugsz bele.
Nagyon köszönöm a választ, mi több, belátom az előnyeit (ha elromlik egy rész, nem vész oda a többi). Akkor csak azt nem értem már, hogy sokan átformatálják a FAT32-t NTFS-re, hogy egy nagy file-ot vegyen fel a gép, akár 2,5 órányit egyszerre. Miért?
A tanvideókért pedig külön köszönet, nagyon érthetőek, végig fogom nézni mind az ezret. :) Szegény fiatalember, számunkra még külön előny a fogyatékossága, mert mindent sokkal érhetőbben magyaráz el + feliratok.És még az angolt is gyakorolom közben. :)
Ez teljesen normális jelenség! A GoPro nem véletlenül darabolja el a felvételeket. Függetlenül attól, hogy milyen beállításokat használsz, 3.94 GB-nál lezárja az adott felvételt és nyit egy újat. Azonban ez nem jelenti azt, hogy akár 1 mp is elveszne a rögzített anyagból. A veszteség teljesen zéró. Az oka pedig nagyon egyszerű. Arról van szó, hogy egyszerre ennyi adatot képes kezelni a kártya. Nem a GoPro...a kártya! Mikor eléri a 3.94 GB-ot, folytatja ugyanúgy tovább a felvételt, csak csinál egy vágást. Te ebből semmit sem veszel észre felvétel közben. Nem jelenik meg külön a GoPro kijelzőjén sem, hogy a 2. felvételt csinálod, holott te meg sem állítottad. Illetve a számláló is pörög tovább...nem indul újra. Ez csupán a számítógépre csatlakoztatás után fog feltűnni. Azonban egy egyszerű vágóprogrammal összefűzhetők ezek a videórészletek. Okos megoldás!
Itt a bizonyíték: (a szerencsétlen csávó süketnéma, de ez mit sem von le a videói értékéből...sőt...nagyon korrektül elmagyaráz elég sok mindent...érdemes kicsit végignézegetni a videóit...sok egyéb kérdésre is könnyen választ kaphat az ember)
Addig-addig bogarásztam, amíg lehet, hogy a kártya okozza. Ezért írtam a kártyaformázós topikba, de ide is beteszem, hátha innen tud segíteni valaki rajtam. Előre is köszönöm.
Szervusztok,
Analfabétaként csapongok napok óta fórumok között, és kezdek valami homályt látni a teljes sötétség helyett. De ez nem segít rajtam.
Kaptam egy GoPro Hero3 Black kamerát, vettem hozzá egy előírt SanDisk Extreme 32 GB-os UHS-I microSD-t (sebesség 10), és felvettem vele 1080/25-el. A lejátszáskor azonban láttam, hogy hiába vettem fel a kijelző szerint több mint másfél óra anyagot, 4 darabba vágta a filmet, és egyenként csak 26-27 percnyi darabokat vett fel alig 4-4 GB nagysággal, ahelyett, hogy egy hosszú, nagy felvételt készített volna.
Látom, hogy a 43-asnak ugyanez volt a problémája, de (nekem) kínaiul kapott magyarázatot arra, hogy mit kell tegyen a kártyával (a hozzászóló szerint formatálni kell FAT32-ről NTFS-re, de a bonyolultság mellett ráadásul Windows-ra szól a leírás, nekem meg Mac-em van).
Szerintem én túl béna vagyok ahhoz, hogy meg tudjam csinálni, a kártyát se akarom elszúrni, mert nem volt két fillér. Tud valaki segíteni, ami megoldaná ezt a gondot (szétdarabolás), és hogy hol tudnám ezt megcsináltatni?
Mindenkinek köszönöm a sokkal ezelőtti válaszokat, családi gondok miatt tűntem el.
Most viszont újabb gondom jelentkezett (valahol már másnál is előfordult, de nem találom).
Kísérletezem: 1080/25-el felvettem több, mint másfél órát folyamatosan, amíg lemerült az akku. Amikor azonban USB-vel rátettem a laptopra, 4 felvételt láttam a folyamatos egy helyett, és csak 26 percesek voltak egyenként (a negyedik még ennél is kisebb): összesen csak 102 perc volt a 120 helyett, vagyis vagy kihagyott, vagy kivágott. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet ennek az oka? Víz alatt akarom használni, és nagyon nem szeretnék egy percet se elveszteni a merülésekből. Köszönöm a segítséget.
Nekem gopro van, de néhány próbálkozást már megszívtam én is. Nekem a kormányra nem fér el (sportmotor), ezért próbáltam a fejidomon, de ott bármit csinálok, nekem nagyon remeg. Most vettem ebay-en egy olyan konzolt, ami a kormánycsapágyhoz rögzíthető, az állati stabil, csak elég drága és mindent a plexin keresztül lát.
Nekem a plexim sötét is, meg torzít is, meg az összes bogár nyoma látszik, meg a nap is erősen bezavar, ahogy megcsillan rajta. Majd kipróbálom, milyen, ha magasabbra szerelem, mint a plexi, de félek, újra bejön a remegés.
A lényeg, hogy minél stabilabban legyen rögzítve, hogy együtt mozogjon a motorral.
Én mondjuk a sisakomat nem ragasztgatnám össze, hosszú távon tuti zavaró lehet egy kamera a sisakon, a tappancsa meg biztosan zúg/sípol a szélben. Próbálj inkább olyan kiegészítőket beszerezni, amikkel stabil pontokra fel tudod rögzíteni, de oldható, hogy a motorod se legyen összeragasztgatva (sajnos nekem a fejidomon 2 tappancs is van, nem is tudom, hogy lehetne leszedni).
Köszi a választ. Ezek szerint akkor jobb megoldás a kormányra rögzítés. Ezzel kapcsolatban amúgy van tapasztalatod, ami a beremegéseket illeti?
A myactioncam-es videót néztem, de egyszerűen nem jöttem rá, hogy milyen rögzítést használnak. Vagyis egy tippem van, hogy valamilyen átalakítóval egy GoPro rögzítés volt.
Ha biciklikormányra jó, akkor nyugodtan felteheted motorkormányra is, ha elfér. Max csinálj valami biztosítózsínórt, ha nagyon félsz, hogy elhagyod.
Sisakra biztosan van megoldás, nézd meg a myactioncam összehasonlító tesztfilmjét, hátha azon látszik a rögzítés. De azzal számolj, hogy motoron nem kicsit fogja csavargatni a fejed, elég jelentős légellenállása van mindegyik kamerának.