Keresés

Részletes keresés

szentmisi Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1257

Vajon mihez is kell az akciócsoport? A munkaadókat rálényszerítik, hogy önkéntesen emeljenek bért, mondjuk néhány ember kirúgásával?

A parlamenti többség naná, hogy ragaszkodik a 16%-os adóhoz. Nekik jó, más meg nem számít.

Most sírni vagy röhögni legyen kedvem?

Szánalmasok.

Hogy is modták??? Rosszabbul élünk, mint 4 éve!

Hmmm...

Aki mostanában nem tud kaját venni, nem érdekli mi lesz majd, addigra éhenhal.

Előzmény: kibédi medve (1256)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1256

A Fidesz akciócsoportot hoz létre annak érdekében, hogy az új adórendszer miatt ne csökkenjen senkinek a fizetése a versenyszférában - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a Fidesz frakcióvezetője.

Lázár János hangsúlyozta: a parlamenti többség ragaszkodni fog a 16 százalékos személyi jövedelemadó-kulcs megmaradásához, de segíteni is akar a vállalkozásoknak, ezért, ha kell, újra egyeztetnek a kamarák, illetve az Országos Érdekegyeztető Tanács összehívásával.

Lázár János hozzátette: a miniszterelnök már tájékoztatta a Fidesz frakcióját a következő néhány hónapot érintő intézkedésekről, amelyeket legkésőbb március 15-ig terjeszt a kormány a parlament elé.

Lesz bérkompenzáció 

Orbán Viktor hétfői, a parlamentben napirend előtt elmondott beszédében közölte: a kormány az arányos, egykulcsos adórendszer bevezetésével összefüggésben vállalta, hogy senki sem járhat rosszul, senkinek sem csökkenhet a fizetése.

A kabinet ezért a maga hatáskörében megtette a szükséges lépéseket: a költségvetési intézményekben pótlékot vezetett be, bérgazdálkodási irányelveket adott ki a többségi állami tulajdonú cégek számára, és megállapodott az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a béremelésekről, a minimálbér és a bérminimumok növeléséről.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1255

Hihetetlen... ennyire hulyenek nezik az embereket, vagy van aki ezt a makutyi dumat bekajalja??

Előzmény: kibédi medve (1254)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1254
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1253

A masik fobroki, a papagajszarmazek szijjarto meg meg is probalja magyarazni ezt a baromsagot....

Előzmény: Törölt nick (1251)
kibédi medve Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1252

Fogalmad nincs, miről beszélsz....

Előzmény: dj (1227)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1251

Ez egy fasz....

Előzmény: kibédi medve (1207)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1250

Jó hát nekem sincsenek kétségeim, hogy miből. :)

Előzmény: Törölt nick (1249)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1249

Már napok óta nyomatják a kormány oldalról.

Persze a lépésekről nagyban hallgatnak, arról meg hogy miből pláne.

(1218)

Előzmény: glad (1244)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1248

1, Az Zorbán mondja neked nem elég???

2, Ne vicceljünk már, hogy a Zorbántól egyértlmű dolgot szeretnél hallani. :-)

Előzmény: dj (1247)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1247

Tök jó, biztos más országban élünk, én ezt a teljesen egyértelműt nem nagyon hallottam. A legtisztább lett volna a minimálbért meghatározni úgy, hogy ne legyen a nettó kevesebb az előző évinél oszt kész.

Előzmény: glad (1245)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1246

Ezt mondta a parlamentben is, de ez nem azt jelenti, hogy tódozni akarják. No mindegy. Érti mindenki ahogy akarja.

glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1245

Amúgy ez már csak azért nevetséges, mert teljessen egyértelmú volt a kormány számára is, hogy lesznek akik kevesebbet kapnak. Ezt többször elismerték elötte, most meg nagy boci szemekkel csodálkoznak rá.

A szavazóért mindent....

glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1244

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/355707

"...A kormányfő beszélt az adóegyszerűsítésről is és leszögezte, hogy senkinek sem csökkenhet a fizetése. A bércsökkenést a kormány nem fogadja el, ezért most akciócsoportok mérik fel a helyzetet és lépéseket tesznek majd a helyzet megoldásának irányába...."

Már napok óta nyomatják a kormány oldalról.

Persze a lépésekről nagyban hallgatnak, arról meg hogy miből pláne.

Előzmény: dj (1243)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1243

Én nem tudom. Azt hallottam ma a parlamentből, hogy megegyeztek az OÉT-ban de valamiért a versenyszféra nem úgy csinált ahogy a megállapodás volt, ezért valamit majd csinálni kell. Én ugyan nem hallottam a tódozásról, de ha te mondod akkor biztos így van csak én vagyok lemaradva erről. Fainos adórendszer nincs, ezt azért jó tudni. Most éppen ez van.

Előzmény: glad (1242)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1242

Hát azért lássuk be hogy van benne valami fura, hogy ugye már a törvény kiagyalója is gyakorlatilag elismerte a napokban nyilatkozatban és tetteben is, hogy nem úgy siekerült a végeredmény ahogy szerette volna. Erre te bizonygatod, hogy mennyira faintos a rendszer így.

Pont az volt a vesszőparipa, hogy nem akartak bonyolult réteges adórendszert hanem egy egy kulcsost reméltek, aztán no lám most már toldozgatni, javítgatni akarják egyes személyek esetében (akik jövőben nem fognak rájuk szavazni).

Előzmény: dj (1241)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1241

Nem gyenge vitamódszer :D Személyeskedsz, majd kijelented, hogy én hülyébb vagyok, mint a kormány. Komoly érveid vannak. Amit írtál kentebb, arra csak annyit, hogy ha az a cél, hogy a minimálbér adózzon akkor azt milyen más eszközzel tudod elérni? De ne válaszolj, mert csak költőinek szántam a kérdést. Maradnék engedelmeddel a sötétségben, nem kívánom a te megvilágosultságodat.

Előzmény: Törölt nick (1240)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1240

Igazából veled nem lehet vitatkozni, hisz már a kormány is józanabbul látja az elkúrást, mint te. Gyanítom, hogy amit ajánlottam neked, abba bele sem olvastál. De azt hiszem, ettől kezdve fölösleges minden szóváltás.

Előzmény: dj (1238)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1239

A mennyi az egy szakami kérdés.

Az hogy van-e vagy nincs az a nagyon nem mindegy!

Az aki kicsit konyít a gazdasághoz, az tudja hova vezet, ha olyan az adórendszer ami szakadékot teremt a társadalmi rétegek között (lásd India).

Akkor még persze csak-csak elviselhető ha a legyszegényebb is európai mértékben keres (lásd gazdag törpeállamok), de kishazánkban a gazdasági légkör korántsem ilyen.

Most volt szerencsém 3 évig belekóstolni az átlag (nem az alacsony!) keresetü családos életmódba.

Hát mit ne mondja eléggé nyomasztó.

Persze nem elkanyarodva a témától vagyok már elég öreg róka ahhoz, hogy tudjam, hogyha valahol súlyos millárdokat húznak ki a rendszerből értelmetlenül azt elöbb utóbb az alja népe fizeti majd meg.

Idővel majd te is megtanulod a magad kárán.

Előzmény: dj (1236)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1238

Miért vagyok cinikus? Mert nem úgy látom a dolgkat ahogy te? Igazad van.

Előzmény: Törölt nick (1237)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1237

Már ne is haragudj, de írtózatosan cinikus vagy. Ennyire még a kormány sem az, hisz elismerte, hogy nem igazán frankó ez az SZJA. Ha megkérhetnélek, olvass bele ebbe a kettőbe:

(1216) (1218)

Előzmény: dj (1235)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1236

Mennyivel? Mekkora SZJA lenne számodra elfogadható? És mennyit vársz el a magasabb jövedelműektől?

Előzmény: glad (1234)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1235

Infláció volt, van, lesz, de láthatod te ezt másképp.

Örülök neki, hogy a pénz hol tartása is a gondjaid között szerepel ;)

Előzmény: glad (1233)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1234

Tudod a megkeresett pénzemből én is nagyon-nagyon szeretnék kevesebbet fizetni az államkasszába.

Előzmény: dj (1232)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1233

Melyiket hagyjam ott? Az élemiszerboltokat (ami még mindig olcsóbb mint a sarki kisbolt) az energia szolgáltatót? A bankokat és tartsam pánában a pénzemet? Ne vegyek több ruhát stb?

Előzmény: dj (1231)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1232

Ja ennyire. A megkeresett pénzükből most kevesebbet fizetnek az államkasszába. Nézz át másik topikba, ott a te oldaladon állók még a járulékot is sajátjuknak tudják :) Vagy csak a gazdagoké nem mindenki másé meg igen amit megkeres? Tényleg én vagyok az agymosott :)

Előzmény: glad (1230)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1231

Nem tudom melyik cégekről van szó, de ha tudod hagyd ott őket. És ezt ne cinikus megjegyzésnek vedd nem annak szántam.

Előzmény: glad (1228)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1230

Te ilyen agymosott vagy???

Mi az hogy nem veszik el tőlük szöveg?

Banyek ennyi erővel ne fizessen senki adót, menjen tönkre az ország mert senkitől semmit ne vegyünk el.

Istenem....

Előzmény: dj (1227)
glad Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1228

Az amit pluszba adnak a seggemet se takarja be, most hogy a cégek és multik az extra adót elkezdték a köznépre áthárítani és habár a kormány szemöldököt vonogat, azt azért csöndben elismerték, hogy bizonyos fokig kurvára semmit se tudnak tenni ellene.

Elhiszen neked ezek nem játszanak, de nagyon sokaknak igen.

Előzmény: dj (1224)
dj Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1227

" ... a felső gazdagréteg zsebébe toltak több milliárd forintot ..."

Nem toltak semmit sehova. Nem veszik el tőlük. A minimálbérre bejelentettek meg most hozzájárulnak legalább ennyivel. Nem olyan érthetetlen ez, csak annak aki nem akarja érteni.

Előzmény: glad (1226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!