Teljesen megérdemelt spanyol győzelem :) Végre sikerült a történelmi siker is, duplázással. Most játszottak a legjobban és az olaszoknak esélyük sem volt, a különbség rájuk nézve volt hízelgő, főleg a meg nem adott 11-es kezezés miatt. Szép volt spanyolok!
Nem érdemtelen volt az olasz győzelem, hanem kaptak megint egy mákostéttát ...
Ennél többet-jobbat fociztak volna a döntőben valószínűleg(már ha jó felállásban és taktikával játszanak) ... de nem hinném h tudtak volna érdemben tenni a spanyol győzelem ellen. Majd két év múlva tán, fejlődhet még az a csapat.
Az EB előtt az volt a nagy kérdés ugye:
"Ki tudja elvenni a spanyoloktól a labdát/győzelmet?"
És az a kemyény, hogy volt köztük aki úgy játszott több percet, hogy a csoportkör után hazautazott, Torres pedig első számú csatára volt a végig játszó spanyoloknak.
Mint már szó volt róla, a gólkirály az lesz aki a rúgott gólok mellett legtöbb gólpasszt adja, és ha az is egyenlő, aki a legkevesebb időt tölti a pályán. És így Torres lett. Tessék, és még kritizálták Del Bosquet mert csatár nélkül áll ki. Pedig ő csak erre is gondolt.
Hát akkor fogalmazzuk át Gery Lineker 22 évvel ezelőtti legendás megállapítását:
"A futball egy csodálatos játék, 22-en játszanak a pályán, és a végén mindíg a spanyolok nyernek ... " :))
Ilyen alázásra nem számítottam, a spanyolok nagyot nyomtak, az olaszok éppen az ellenkezőjét az elődöntőnek, hát kiváncsi vagyok, meddig tart még ez a hispán hegemónia ..... ha Brazíliában is nyernek, az már sok(k) - akkor át kell szoktatnom magam vmi más sporthobbira, talán golf v dart's ? :))
Lányomnak, aki hét és fél éves tegnap megígértem, h ma este együtt nézzük a döntőt. (Addig csak a délutáni meccseket engedtem h nézze. ) El is mondtam neki, h melyik két csapat játssza a finálét. Reggel aztán odajött hozám és azt mondta, h azt álmodta, h 4-0-ra nyernek a spanyolok. Mondtam neki, h szép-szép, h a spanyolok győzelmét szeretné, de ilyen arányú győzelemnek azért kevés az esélye.