Sokmindent nem értek,elég nagy a zűrzavar!Eddig az állam rendelte meg,gondolom közbeszerzési pályázaton keresztül hogy melyik cég bonyolitsa le a rendezvényt.Ebben gondolom én,az anyagiakon túl a biztonsági intézkedéseket,környezetvédelem stb....is figyelembe vették.Most hirtelen pályázat meg sokmindenen kívűl lebonyolítja egy cég.
Manapság már az is pézbe kerül. Tény hogy minden banzáj alkalom a többlet fogyasztásra, pláne, ha tovább marad fenn a nép, aki jellemzően akkor már durmol a remek tvműsorok előtt.
Szerintem ha már ennyire "filléreskedünk" akkor az idei meg a jövő évi ünnepektől tekintsünk el,legyenek munkanapok!A költségvetés pedig többet tudna szánni a károsúltaknak!A karácsonyt egy napra szűkíteném,év első napja is munkanap legyen!Idén és jövőre az összes állami rendezvényt elhagynám!
Az a kétszáz valahány millió nem oszt nem szoroz!Párt állástól függetlenül nem értem mi ennek az értelme!
Visszaolvastam: valaki azt írja, micsoda élmény ez élőben! Hááát voltam párszor kinnt gyermekkoromban, iszonyatos tömeg, alig látni valamit, hacsak ki nem mentél 6-kor helyet foglalni. Ugye fél 10-kor vége a cirkusznak, de még éjfélkor is közlekedési dugó van (jó idő esetén). Amikor a vihar volt, a tömegek be akartak rohanni a Duna Korzó szállodáiba, de gyorsan lezártak minden ajtót előttük. Fennt a tetőteraszról evőeszközök, tányérok, poharak zuhantak le... Szerencsére senkinek nem állt a fejébe villa, és egyébként is ritkán van épp a tüzijáték idején vihar.
Elképzelhető, hogy a központi költségvetésnek nem kerül majd egyetlen fillérjébe sem az augusztus 20-ai tűzijáték, mert egy szombathelyi cég vállalta, hogy ingyen megrendezi a hagyományos budapesti attrakciót. Ez azt jelentené, hogy az eredetileg a célra fordítandó központi forrást teljes egészében az árvízkárosultak javára lehetne fordítani, ahogy azt több közösségi portálon is kezdeményezték.
A megoldás már megvan...nem marad el a tüzijáték és az árvízkárosultaknak is mehet az arra szánt zsé.... Olvass híreket, vagy ezt a topikot. Amúgy rendre mindenki elfelejti (jobberek leginkább), hogy van egy cég, amelyik ingyen megcsinálná a tüzijátékot...
Augusztus 20-a előtti héten, aki teheti elmegy nyaralni a fővárosból, mert a repülőgépek próbája miatt egésznapos a zajártalom a Dunához közeli kerületekben, és forgalomkorlátozások. A rakparton, hidakon, a tűző napon, a petárdák raklaphegyekben. Emiatt sávlezárás pl. az Erzsébet hídon. Csak egyetlen rossz manőver valamelyik repülőgéppel, szerintem fel is robbanna a híd. Fantasztikus látványosság lenne Magyarország, minden híradóba bekerülnénk:(( Sokkal jobb lett volna ha nem aug 20-át nevezik ki állami ünnepnek, hanem pl. márc. 15.-ét vagy okt. 23.-át. Akkor elég hűvös van, a többség otthon kuksol.
Szakadjunk már le az árvízkárosultakról egy percre. Nem kell ahhoz semmiféle indok vagy jótétemény a célok közt, hogy belássuk: a tűzijáték önmagában is egy haszontalan dolog, és örökre be kellene tiltani. Légszennyező, nem közvetít kultúrát, nem közvetít gondolatokat, életveszélyes, tűzveszélyes, hangos, büdös, és több szempontból idegesítő lehet a lakosoknak (pl. közlekedési nehézségek). És ami a lényeg: nem éri meg az árát! Én nem akarok az adómból erre áldozni.
Vagy azt hiszitek, hogy a svájci üzletember, meg a kuvaiti olajmágnás pont ezért jön majd ide? Kinek jelent ez még turisztikai vagy akármilyen vonzerőt egyáltalán?
Ez engem is érdekelne....Szerintem akinek EZ a szórakozása, mármint ez a bugyuta, ingyenes parasztvakítás, az PONT NEM költ Bp-en semmire! Inkább hozza magával a vizet meg a szendvicset is a Lada csomagtartójában.
Az ilyen kezdeményezések inkább a népbutítás, mintsem a karitatív tevékenység kategóriájába tartoznak. Szerintem a szerencsétlen 150 ezer támogatót simán félrevezettétek az érzelmeiket kihasználva.
Hiszen nyilván igen kevesen fognak visszautasítni egy olyan felkérést, ami nekik nem kerül semmibe és másoknak állítólag segíteni lehet vele. Azt azonban el felejtettétek közölni, hogy mérleg másik oldalán mekkora bevételtől esik el az állam. Az árvízkárosultak támogatását ugyanúgy az állam fogja állni, csak így elmarad a rendezvényből különböző csatornákon befolyó bevétel.
A korábban (a 1007. hozzászólás körül) említett állami ünnep és árvízkárosultak nyomora mögötti eszmék tartalmát és szerepét pedig nem számokban mérik. Hosszú távon ez lesz a nagyobb veszteség. De ezt valószínűleg nem is értitek.
Az országunk vezetése persze nyilván átlátja az ilyen populista kezdeményezések visszáságait nem úgy, mint a tájékozatlan vakon klikkelő támogatók.
"Egyben innen is kérjük a pártokat, politikusokat, hogy tartsák magukat távol a kezdeményezéstől, a szimpátiájuk kifejezésén túl ne próbáljanak semmilyen politikai tőkét kovácsolni ..."
Francba. Beleírhatták volna és toloba a PoliDili Index fórumán ...
Én csak attól félek, hogyha nem lesz tüzijáték, Gyurcsány a blogjában leírja majd, hogy Orbán gyáva volt, nem merte megkockáztatni, hogy a viharban szarrá áztatja az lakosságot, és ez már előrevetíti azt is, hogy ősszel meg sem vereti őket.
Ez pedig szörnyű gyávaság, és ezért Orbán ugorjon azonnal vissza egy sötét sarokba.
Szíves figyelmetekbe ajánlom, hogy ismételten levélben tájékoztattam Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a kezdeményezés létszáma ma reggel 7.33 perckor elérte a 152.271 főt és egyre növekszik, a tempót látva a hétvégén elérheti a 200.000 főt.
Emlékeztettem Navracsics miniszter urat a csoport céljaira, tájékoztattam a vidéki városok bejelentéséről, hogy az idei tűzijáték elhalasztják, illetve arról a bejelentésről, hogy volna jelentkező, aki ingyen vállalná a budapesti tűzijáték lebonyolítását.
Ismételten leszögeztem, hogy a kezdeményezés pártpolitikától független, nem irányul a kormány, az önkormányzatok vagy a politikusok ellen, csupán arra kéri a döntéshozókat, hogy idén a tűzijátékok lebonyolítására szánt összeget (amely számításaink szerint országosan mintegy 250 millió forint lehet) ebben az évben inkább fordítsák az árvízkárosultak megsegítésére.
Egyben innen is kérjük a pártokat, politikusokat, hogy tartsák magukat távol a kezdeményezéstől, a szimpátiájuk kifejezésén túl ne próbáljanak semmilyen politikai tőkét kovácsolni a támogatók hihetetlen magas számából és a kezdeményezés töretlen népszerűségéből.
Természetesen megértjük a pirotechnikai cégek problémáit is, de hangsúlyozzuk, hogy ez a kezdeményezés elsősorban az árvízkárosultak megsegítésére jött létre.
Végül Navracsics miniszter úr személyében kérjük a kormányt, hogy álljon a Flood Live Aid 2010 Segélykoncert az árvízkárosultakért projekt mellé és támogassa azt. Ugyaninnen kérjük a jelentős forrásokkal rendelkező potenciális szponzorokat, hogy lehetőségeik szerint szintén támogassák és segítsék a Flood Live Aid 2010 Segélykoncert az árvízkárosultakért projekt sikeres elindítását és megvalósítását.
Részletek a projektről: http://www.facebook.com/group.php?gid=129863960368701