alatta hagytad? Alatta hagyva hamarabb rákotlik de lehet ha kint hagyod megfáznak a tojások. Volt olyan pulykám ami már 7db ra elkotlott,olyan is ami csak 30ra,söt olyan is ami kotlott de közben tojt is. Hogy pontosan mennyire és mikor ül el azt én sem tudom megmóndani. Talan annyi elöjele van hogy lekotlás elött már egyre többet,tovább ül a tojásokon és aztán éjjelre sem jön le.
Jól irja Csongor,majd megoldják. Itt a tavasz,beindultak a hormonjaik,tezdödnek a territórium harcok. Télen békésen megférö állatok ilyenkor gyakran egymásnak esnek majd a szaporodási idöszak után ujra megbékélnek. Okos döntés a különrakás igy nyugodtabb a helyzet.
Szia Csongor. Jol látod,tojni készül,nyugtalan ideges keresi a megfelelö fészket, s ha megvan be be ül és rendezgeti. Azért megy külön is, nagyobb teret bejárnak ilyenkor,több ásványi anyagot keresve,vitamint mindent ami kell a tojáshoz nekik. Aznap mikor tojik már nem megy messze el,inkább a fészek környékén kóricál és mikor érzi,besurran tojni egyet. A fején a bör mindig a hangulatától függ milyen szinü.
Pulyka VS gyöngyös.Van két tojó egy kakas pulykám.Velük együtt 6 gyöngyös,semmi gond nem volt velük eddig.Két három napja az egyik tojó pulyka összeveszett az egyik gyöngyös kakassal, felfujja magát és folyamatosan kergeti a gyöngyöst,néha besegít a másik tojó is.Megfigyeltem,szinte keresi az alkalmat hogy balhézzon vele.Különszedtem őket akkor semmi gond.A fészket nem védheti,mert az zárt helyen van és a gyöngyöket nem érdekli a láda sem..Valakinek valami ötlet?? Előre is köszönöm a választ...
Eggyik pulykám még nem tojt de ma ráült a fészekre és igazitgatta maga körül a "szénát".Most mire készül?Ez is eggyik jele annak hogy tojni készül, még melyek a jelei?Én azt vettem észre hogy megváltozott a felyén is a bőr.Most nem piros hanem Fehéres kékes néha pirossas.Sokkal többet van külön a töbiektől.A hangja is néha olyan vészjelző.Általábban mikor szoktak tojni a fiatal pulykák.Ezek sweetgrass pulykák.(Már raktam fel képet a bakról,a tojokrol még nem.)A válaszokat előre is köszönóm!!!
A pulyka nem fokozatosan kotlik el mint a tyúk hanem csak annyit veszel észre hogy nem jön le a tojásról.Mennyi idős,milyen fajta,hány tojást tojt eddig ha ezt megirod akkor lehet megtudjuk mondani kb mikor
Köszönöm! Igen 27-28 napra kelnek a gyöngyik meg a pulykeszok is. Én egy olcsó gépet vettem egy Cleo C5-HP típusút. A hőmérőjét már le ellenőriztük 0,5 fokkal kevesebbet mutat, de nem ingadozik. Ma mennek bele a tojások. Majd ki derül jó vásárt csináltam-e. De remélem.
Szia. Irnám hogy nem kell izgulni,de úgyis fogsz. Szét aggódtam 7 éve az elsö 21 napot én is. Bármilyen keltetöd is lett,tanulmányozzd jól át majd kalibráld,ellenörizd le a höfók pontosságát. Üresen is vagy rakj bele apró krumplit tojás helyettesitöként a térfogat növelés miatt. Ha a höfok nem ingadozok az elsö pár óra után,mehetnek a tojások. Sok sikert a géphez és a keltetéshez is.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Keltetésben igen kezdő vagyok. AZ lenne a kérdésem, hogy gyöngytyúk és pulyka tojást lehet egy egyszerre keltetni? Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv. Ha fagymentes ólba tojík bő fészekbe és betakarja nem fontos beszedni,de én még beszedném. Csináltam már olyat mikor még ráértem hogy az nap,2 naponta mikor tojnia kellett,víssza hordtam alá a fészekbe aztán ujra be . A kotlásnak nincs ugy jele mint a tyúknál csak azt veszed észre hogy nem jön le a tojásról. Nem ritka a pulykánál hogy kotlás után is még tojik párat.
Tanácsot szeretnék kérni.Három tavalyi pulykám van,két tyúk és a kakasuk.A kakas párosodott mindkettővel,elkezdték a tojást is.A kérdésem! meddig vegyem el a tojásokat mielőtt elülnek kotlani? Vannak jelei a kotlásnak?
Szép az a pulyka de nekem tök ugy néz ki mint a Royal palm pulyka. Utóbbiakat többen tartanak itthon is de sajnos tenyésztöt nem ismerek de a monori börzén szokott lenni.