Keresés

Részletes keresés

N.Jani Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2950

Ha ezt meglátják Lipcsében?!

Előzmény: DR Weiss (2949)
DR Weiss Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2949

Küldtem emailt!

Előzmény: N.Jani (2948)
N.Jani Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2948

Aki nem ért hozzá, az ÁRULÓ-vá válik.

Ilyenkor ÚJ PÁSZTOR-t választ a lélek.

Előzmény: DR Weiss (2945)
N.Jani Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2947

"Nekem ez csak egy állat a sok közül!" - birkás.

N.Jani Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2946

Nagyon sokan a magyar állattenyésztésben nem tudják, hol a helyük.

Nagyon sokan kapaszkodnak.

Van aki "baromfit" vesztett, és kapaszkodik.

Van aki, kioktat, és kapaszkodik.

Van aki politikai-állattenyésztővé válik, és kapaszkodik.

Van akit, 'köztiszteletté avanzsálnak', és kapaszkodik.

Van aki azt hiszi, hogy kutyás volt, és kapaszkodik.

Van aki azt hiszi, hogy ért hozzá, és kapaszkodik.

Van akit terelnek, és kapaszkodik.

... és van akit vezetnek és manipulálnak.

DR Weiss Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2945

Igen!

Küldök majd érdekes képeket! Te így ismered hogy tőgyfejő....:-) Állományáról....No comment hogy kinél mik vannak az új vezetőség után....

Előzmény: N.Jani (2944)
N.Jani Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2944

Förike!

Nekem ez a "sumákolás" szó nem tetszik!

Nem volt sosem tudatosság benne, még ha hiba is volt.

Ha jól tudom, tőlem nem került nyúl hozzá. Hál' Istennek.

De azért a "KEZDŐ" szó sok mindent elárul!!!

Írhatná ezt is: KEZDŐ VAGYOK= NEM ÉRTEK HOZZÁ, NEM POFÁZOK BELE!

Én hoztam meg a "legnagyobb áldozatot":

Nem vagyok tag, nem tenyésztek magyar óriást.

Csak a jószándékú munkámat tisztítom le, hogy átlássa mindenki, hogy ki mit tett bele.

Nem adom a nevem sem a fajtamegmentéshez, sem a tenyésztési(TP, TSz, FSz,) anyagokhoz.

Az új megírása az egyesület dolga lesz. A régi kell nekem.

A "bürokratikus" magyar "merinó"  óriásnyúl-nak új programja lesz, mert "új" a szemlélet. És ezzel nem szabad megtéveszteni senkit.

Az én dolgom az volt, és ezt csak az alapítók tudják, hogy 120, és bírálóbizottság. Mivel egy birkás sárganyulakat hitt magyar óriásnak, új BB tag után kellett (volna) nézni, akik engedik a törzskönyvek kiadását.

Mivel a birkás kártyás, így a hun verzió lépett életbe.

Előzmény: DR Weiss (2943)
DR Weiss Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2943

Bár én ezeket nem tapasztaltam! Mert nekem sok nyúl volt tőle, de egy sem hozott ilyen hibákat!

De!

Ettől még lehet igazad! Sőt...

Előzmény: g.hajdu (2941)
DR Weiss Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2942

Köszönöm hogy leírtad!

Előzmény: g.hajdu (2941)
g.hajdu Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2941

Szia Förike!

Ez gyors reagálás volt a részedről, de tőled ezt vártam mint Jani szószólója.Hogy mitől lett a magyar óriás fehérben kaliforniai beütés nem tudom,és h a vadas magyarba tarka törpe ! Mitől állt be a magyar vadas 4.5 kg-ba,mitől lett 14.5 cm alatti a fül hosszúsága?Na ezek a jó kérdések és sajnos több tenyésztőnél ez a formula a tenyészanyagban!Csak ennyi  a válasz és ha az érintettek a szívükre teszik a kezüket bizony beismerhetnék h sumákoltak a kezdő tenyésztők rovására!

Részemről megint a téma lezárva ez az én személyes tapasztalatom!

Üdv:Gabi

Előzmény: DR Weiss (2940)
DR Weiss Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2940

Szia!

Meséld el, hogy Jani mit kavart a nyulakba? Milyen más fajtát tett a "Magyar Óriásnyúlba"? Erre én őszintén kíváncsi vagyok, nyugodtan ide nyíltan, hisz N.Jani is ide írogatja a nyílt leveleitstb..

Előzmény: g.hajdu (2939)
g.hajdu Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2939

Szia Jani!

Megint tollat ragadok és hozzászolok a dolgokhoz ,de tudom megint ebből nagy kavarás lesz itt.Hogy ki mit kevert a nyulakba azt inkább nem kellene feszegetni,mert én és néhány tenyésztő társam sajnos tudna róla mesélni az elöző évekből, mikor még te voltál az elnök és fő törzskönyv vezető,valamint szemlebizottsági tag tetováló mester.Már akkor nagy kavarás volt a nyulakba és ezt te is épp olyan jól tudod mint mindenki más aki egyesületi tag volt korábban is.Tudom megint nem sikerül  a szám befogni ,de mikor ezeket olvastam kicsit megint elszált a pumpa.Ez nem személyeskedés a részemről,csak a rossz tapasztalat leírása amikor kezdőként még meglehetett vezetni a tenyésztőt.

Üdv:Gabi

Na a hozzászólásommal megint nem leszek népszerű de bevállalom, egyébként akinek nem inge nem veszi magára!

Előzmény: N.Jani (2938)
N.Jani Creative Commons License 2012.09.13 0 0 2938

Tisztelt Nyúltenyésztők!

A következőkben kérném a segítségeteket:

Többen a magyar óriásnyúl nevét, népszerűségét kihasználva másokat megtévesztve különböző fajtájú nyulakat „csempésznek/csempésztek be” (buszkáti, német óriás, „mókusrőt”/fajtátlan sárga színű nyulakat/) a MÓE Törzskönyvezési Főkönyvébe.

Azon nyúltenyésztők, és nyúltartók hozzájárulását és nyilatkozatát várom, - akik német óriás, sárga színű „magyar óriás”, buszkáti, illetve a korábbi Magyarországon jelenlévő buszkáti nyulat tartja fent, - vérvétel(genetikai vizsgálat) céljából.

Továbbá, várom azok jelentkezését, akik „hivatalos” magyar óriás tenyésznyulat vásároltak, és megkérdőjelezik azok fajtatisztaságát!

A következő e-mailre várom a nyúltenyésztők, -tartók jelzéseit (a személyes adatok védelmét tiszteletben tartva):

magyaroriasnyul@gmail.com

N.Jani Creative Commons License 2012.09.13 0 0 2937

Üdv.!

magyaroriasnyul@gmail.com címen értekezhetünk erről!

Előzmény: saba40 (2936)
saba40 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 2936

Szia

Elárulnád, hogy készited az almaecetet? Én kerestem egy receptet a neten, de amit sikerült elkésziteni, az nem ecet.

Üdv

Sanyi

Előzmény: N.Jani (2933)
sk2011 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2934

Megint tanultam valamit, megjegyzem.

Igazi almabort még nem ittam, de egyszer ki fogom próbálmi. Addig maradok a már "megszokott" szőlő bornál.

Előzmény: N.Jani (2933)
N.Jani Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2933

Üdvözöllek!

A nyúl "bezabálós" állat!

Ha finom, és nedves(alacsony szárazanyagtartalmú), akkor "bezabál".

Mivel a nyúl álkérődző, ebből/ezért  van a legtöbb problémánk. Anyai nagyapám azt tanácsolta, hogy vasárnap, széna és víz. Semmi más.

Ezért tanácsoltam. A nyúl emésztőrendszerét 'pihentetem'.

Mi több éve kezdtünk alamecetet készíteni. Baranyában közel fél évszázada ezt használják a nyulászok.

Tavaly sikerült a legjobban. Völgyi Tamás -, egy fitoterapeuta -, székely - és baranyai receptúrát 'hangoltam' össze.

Idén már több, mint 100 liter készítünk.

De az almaborom se kutya! :-)

Előzmény: sk2011 (2932)
sk2011 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2932

Az is biztos jó megoldás, de miért kell az 1 nap szünet?

Előzmény: N.Jani (2931)
N.Jani Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2931

Szia! Üdvözöllek!

Mi a "logika" az 1-1 hétben?!

Jobbnak látom a '6 napig való itatást, és egy nap szünetet'!

Előzmény: sk2011 (2930)
sk2011 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2930

Igen, én is huzamosabb ideje adom nekik heti váltással: 1 hét almaecetes víz, 1 hét tiszta víz.

Előzmény: erzsi58 (2928)
erzsi58 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2929

természetesen az ivóvizükbe teszem

Előzmény: erzsi58 (2928)
erzsi58 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2928

Én a csibe nevelésnél mindig használom az almaecetet, szerintetek a nyulaknál is lehet?

sk2011 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2927

Az ecetet valószínűleg tényleg nem bírják. Én, olvasva egy korábbi bejegyzést a fórumon, egy éve egy vödör vízbe 2 dl ecetet teszek és azt hagyom a ketrecek előtt. A napi takarítás során ezt a vizet használom, majd újra cserélem. Az elmúlt egy évben egy szúnyogot sem láttem a nyulak közelében és a legyek is igen kis számban fordulnak elő körülöttük. Így az ecetet én csak javasolni tudom.

Előzmény: Törölt nick (2926)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2926

Sziasztok, Az nagyon jó eredmény, ha már nem terjed tovább. Majd teljesen el fog múlni. És ha legközelebb a nyuszi fülén meglátsz egy kis sebet, rögtön kezd el a kezelést. Én úgy olvastam , hogy nem az a baj, hogy megcsipi a szúnyog , hanem az, hogy elvakarja a csipés helyét, és ugye tudjuk, hogy a nyuszi nem mossa meg a lábát , vakaródzás előtt. Én a ketrec alá egy vödörben 1 liter ecetet teszek ki. A szunyog nem szereti az ecet illatát.

Előzmény: erzsi58 (2920)
sk2011 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2925

Én rendszeresen keverek a szénájukba 1-2 szál gyógynövényt vagy fűszernövényt. Nagyon szeretik ezeket a "jutalomfalatkákat" és az étvágyukat is fenntartja. Így van mit leugrálniuk. :-)

Előzmény: Törölt nick (2919)
erzsi58 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2924

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Biztosan sokan hasznát vennék pár konkrét gyógynövényes javaslatnak.

japipapa Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2923

hallos=halálos

Előzmény: japipapa (2922)
japipapa Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2922

Szerencséd volt. Egyik ismerősöm közel 50 db nyúla pusztult bele, összesen 6 db élte túl. Tehát ez azt jelenti, hogy az állomány 90 %-a elpusztúlt! Az szakirodalom is ill. az állatorvosok egyétrelműen kinyilatkozzák, hogy a myxozis hallos kór a nyulaknak. A megelőzés nem tavasszal. hanem állandóan kell alkalmazni. A vakcina nem védi az utódokat, így 3-4 hetes koruban azonnal kell oltani, ha nem akarjuk az állomány elhullását. Jön a párás ősz és persze a piszok szúnyog is, még nincs vége a myxozis dühöngésének! Novemberben már én sem oltok.

Előzmény: G.Zoli (2918)
japipapa Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2921

Jó enne, ha közkinccsé tudnád tenni.

Előzmény: Törölt nick (2919)
erzsi58 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2920

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot, jótanácsot, a helyzet nem lett rosszabb , szorgalmasan kenegetem, idáig nem terjedt tovább, remélem meguszom a bajt. kb. fél éve kezdtem nyulat tartani, még sokat kell tanulnom, de tavasszal letyom őket. Még annyit szeretnék kérdezni, mennyi idős nyulat lehet már beolytani, és ha vemhes azt be lehet-e olytani.?

üdv. Erzsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!